Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Paappa
maalis 4, 2012, 19.26
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Miekkaseppiä
Vastaukset: 40
Luettu: 14908

Miekkaseppiä

Tunteeko joku niiden miekkojen taustaa, joissa oli terään etsattuna nimi Ulfberth tai Ingelrii? Näitä on ilmeisesti ollut niin paljon, etteivät ne kaikki voi olla saman sepän teoksia, vaan kyseessä on ollut jonkinlainen "brändi" tai ikään kuin standardoitu tuote.
Paappa
syys 14, 2010, 10.45
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Miekkaseppiä
Vastaukset: 40
Luettu: 14908

Miekkaseppiä

Risto R kirjoitti: Hieman liian vähän terässä auktoriteettia. Eli jos noi ois oikeita teräviä, niin ei välttämättä ihan parhaita leikkureita.
Tottapa tuokin. Sen verran taipuisa terä oli, että hiukan tylpistämällä siitä saisi suhteellisen hyvän aseen freeplayhin. Osa historiallisistakin miekoista ei ollut leikkaamiseen erityisesti suunnattuja, joskaan en tietenkään osaa sanoa millainen tuo olisi terävänä. Kysyin häneltä terävästä vaihtoehdosta ja sekin onnistuu tietenkin, mutta en osaa sanoa teräprofiilista mitään.

Kaverin yhteystiedot löytyvät sivuilta. Hän ei osaa itse englantia, mutta kumppaninsa kääntää kyllä sen kieliset viestit tarvittaessa.
Paappa
syys 14, 2010, 10.19
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Miekkaseppiä
Vastaukset: 40
Luettu: 14908

Miekkaseppiä

Nostan tämän sepän esille harjoituspäiväkirjastani. Mies oli käymässä Suomessa ja harjoitteli meillä, hänellä oli mukanaan myytävänä myös miekka jota kuvailin seuraavasti:
Myytävänä on hänen tekemänsä pitkämiekka, joka oli todella elegantti ase. Varsin kapea terä, mutta kokonaisuus oli sopusuhtainen. Väisti oli taivutettu sivuttain loivan s-kirjaimen muotoon. Nuppi oli "scent stopper" (mikähän olisi sopiva nimi Suomeksi?), jossa oli pitkittäissuuntaisia uria. Kahva oli hoikka ja nahkakierteellä päällystetty. Sanoisin puutteellisilla tiedoillani että miekka oli tyyppiä Type XVIIIb. Melkein teki mieli rynnätä pankkiautomaatille, hintaa oli vain 250 euroa!Painoa oli vain hiukan vähemmän kuin Pavel Mocin Durrerissa, mutta tasapainopiste oli lähempänä kahvaa mikä teki miekan erittäin kevyen tuntuiseksi. Luvan saatuani taivuttelin terää oikein kunnolla ja näytti, että karkaisu on kohdallaan.
http://armoury.sword.sg18.net/hu/hu_index.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Tuolta pari kuvaa miehen taoksista:

Kuva
Kuva

Kuvat eivät ole kovin hyviä, mutta jonkun käsityksen niistä saa. Pidin siitäkin että miekkaa ei oltu viimeistelty luonnottoman kirkkaaksi,vaan terässä ja väistissä oli himmeä, käsityön näköinen pinta. Tuohon alempaan jos laittaisi ylemmästä väistin ja kartiomaisen nupin teräksen värisisinä niin myytävänä ollut miekka oli sellainen, terässä ei ollut uraa. Onko teillä kokemusta hänen miekoistaan, vai onko täysin tuntematon? Oma ensivaikutelmani oli ainakin hyvin positiivinen. Hintakin oli kohtuullinen. Taitaa mennä tuo nyt puheena ollut miekka muualle, mutta vakavasti harkitsin sen ostamista.

Muistakin sepistä voi tietysti keskustella.