Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

tisola
tammi 8, 2019, 14.45
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Bittihelvetti
Vastaukset: 2694
Luettu: 203766

Bittihelvetti

Hieman jäi minullekin epävarmaksi lopullinen tavoite, mutta ehkäpä sait asian ratkaistua viimeistään Toten ja Lassen avulla.

Nollien piilottamiseen on useita käypiä tapoja, joista tässä on esitetty kolme eri vaihtoehtoa Exceliin ja myös Calcciin löytyi suoraan ohjeet ainakin tuohon ensimmäiseen.
tisola
touko 23, 2018, 22.16
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Bittihelvetti
Vastaukset: 2694
Luettu: 203766

Bittihelvetti

Helpoin vaihtoehto on asettaa taulukkoon suodattimet, ja suodattaa siitä 0/1-sarakkeesta näkyviin joko nollat tai ykköset. Suodattamisen jälkeen maalaat taulukon ja kopioit sen näkyvissä olevan datan muualle ja jatkat leikkejä siellä.

Kaavoillakin datan erottelu onnistuu, mutta siinäkin tapauksessa oikeasti nopein keino on käsin kirjoittaa soluihin kaavat. Eli kirjoitat soluun B1 kaavan "=A1", soluun B2 "=A3", soluun B3 "=A5"... Nopeasti noita hiirellä klikkailee ja jos nyt 5 sekuntiakin käytät yhden kaavan kirjoittamiseen, niin 30 kaavan kirjoittaminen vie 2,5 minuuttia. Kun yhdessä sarakkeessa kaavat ovat valmiina, niin ne voi kopioida muihinkin sarakkeisiin, joten homma on paljon nopeampaa lopuille 24 sarakkeelle.

Jos datamäärä olisi isompi tai elämässä näkee arvoa muullakin kuin tehokkaasti saavutetulla lopputuloksella, niin voit kirjoittaa B-sarakkeen soluihin kaavan "=INDEX(A:A;ROW()*2-1)". Suomenkielinen Excel vaatii funktiotkin suomeksi ja parametrierotin voi olla pilkku käyttämäni puolipisteen sijasta. Lisäksi, jos taulukossa onkin otsikko tai se alkaa vaikka viidenneltä riviltä, niin tuo -1 on sitten jotain muuta. Näihin säätöihin ei yleensä pari minuuttia riitä, joten siksi tuo apinaratkaisu on nopeampi.

Kokeile nyt kuitenkin ensin niitä suodattimia.