Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 13 tulosta

Puni
joulu 30, 2015, 19.02
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondo ja olympialaiset
Vastaukset: 49
Luettu: 19344

Taekwondo ja olympialaiset

Ja juuri kun samaan aikaan maailmalla uutisoidaan vagina-mp3-soittimesta :/
Puni
kesä 20, 2012, 18.08
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondo ja olympialaiset
Vastaukset: 49
Luettu: 19344

Taekwondo ja olympialaiset

jarkko kirjoitti: Jos tämä nyt yhtään täsmensi Punin kysymystä? :)
Juuh, näyttäisi täsmäävän aikajanan puolesta olettamaani, KTA-Kukki-WTF oli se mystisin siirtymävaihe tätä ennen.

*missäs se tkd-historia -säie olikaan :P*
Puni
kesä 20, 2012, 17.33
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondo ja olympialaiset
Vastaukset: 49
Luettu: 19344

Taekwondo ja olympialaiset

Todella hyvä katsaus munkin mielestä, aina lämmittää mieltä myös tuo yhdistymisen ajatus. En myöskään koe, että nykyiset olympiasäännöt, kuten aiemmin sanottu, olisivat millään tapaa väärä valinta.

Ja omana mielipiteenäni sanoisin, että itf-wtf akseli, erilleen väkisin vietynä, ovat lähinnä toisiaan tukevia järjestelmiä.
jarkko kirjoitti: Tämän mittavan yhdistymisprosessin ulkopuolelle jäi oikeastaan ainoastaan OhDoKwan-koulu kenraalin Choi Hong Hin johdolla. Ulkopuoliseksi jäämisestä tuohtunut kenraali kehitti oman version historiasta esitellen itsensä mm. taekwondon "isänä". Hän perusti kansainvälistä toimintaa varten ITF-liiton, joka on kenraalin kuoleman jälkeen edelleen jakautunut ainakin kolmeen eri liittoon.
Tähän työnnän vielä sen verran nenääni, että minulla oli sellainen käsitys, että nimenomaan KTA:sta Choi sai lähteä omien, ei ihan muiden kanssa yhteensopivien sooloilujensa tähden ja nämä yhdistymisneuvottelut olivat KTA:n jälkeistä tai ainakin jälkipuolista aikaa, ojentakaa toki jos aikajana ei täsmää.


Foliohattuosastoa vähäsen:
Koitin välttää kiusausta, mutta en voinut, itf:n kolmeen jako meni eräitten lähteiden mukaan näin:
1. Jako, kenraalin poika tinttas jotakuta kuonoon tai teki jotain muuta kenraalin mielestä epäsopivaa -> ei ikinä tule jatkamaan kenraalin lajin pomona -> erkaantui ja perusti samalla nimellä oman itf-nimisen liiton

2. Jako, kenraalin kuoleman jälkeen Chang Ungia ei hyväksytty itf:n presidentiksi, huolimatta väitteistä, että kenraali olisi hänet nimennyt seuraajakseen. Tästä siis uusi kokous närkästyneiden mestareiden kesken, jossa äänestettiin uusi tirehtööri ja jonka jälkeen ko. järjestö perusti oman liittonsa.

Tässä siis kolme liittoa, joista jokainen vannoo ja vakuuttaa olevansa se yksi ja ainoa oikea Taekwon-do, huvittavaa sinänsä kun ottaa huomioon, ketkä pioneerityötä ovat todellisuudessa tehneet Koreassa.
</offtopic ja hattu -- päästä>
Puni
kesä 20, 2012, 14.35
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondo ja olympialaiset
Vastaukset: 49
Luettu: 19344

Taekwondo ja olympialaiset

JanneM kirjoitti: Eikä esim taekwondon tapauksessa kilpaurheilun merkitystä voi enään entisestän kasvattaa. Sen ymmärtämystä voi kasvattaa ja kannattaakin... ;)
Hyyyyi, jos mie vielä enemmän ymmärtäisin niin kääntys mittari toistepäin ;)

Mutta hyvin sanottu tuossa yllä, hyvin sanottu.
Puni
kesä 20, 2012, 14.19
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondo ja olympialaiset
Vastaukset: 49
Luettu: 19344

Taekwondo ja olympialaiset

JanneM kirjoitti: Tuota ammattimaisempaa urheilua hlajavia koskevaa hajatusta en oikein ymmärtänyt...
Koitan selventää, oma lähtökohtani kun on "antaa kaikkien kukkien kukkia vaan" kamppipuolella, niin ymmärrän kyllä sen luomisen tuskan, mitä kilpaurheilun merkityksen kasvattamisen erikoisihmiset voivat tuntea.
Puni
kesä 20, 2012, 11.44
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondo ja olympialaiset
Vastaukset: 49
Luettu: 19344

Taekwondo ja olympialaiset

JanneM kirjoitti: Koska Olympialaisissa on jo judo ei sinne tarvita toista judoa...
Ne BJJ harrastajat ketkä haluavat tähdätä Olympialaisiin voivat ruveta kilpailemaan judossa.
Mitkä taas olisivat suoranaiset haitat BJJn menestystarinalle jos se olisi Olympialaisissa no se, että lajin pääasiallinen tarkoitus, eli lopetushakuisuus ja millimetripeli voisivat olla sääntöjen puitteessa hävitettävien listalla koska viihtyvyys ja näyttävyys. Tätä ongelmaa tosin ei taekwondon kohdalla ole koska laji on hyvinkin näyttävä jo lähtökohtaisesti. Ainakin jos verrataan Jiu-Jitsuun.
Niin, sitä ihmettelin aikaisemmin juuri, että minkä tieltä TKD oltaisiin sysäämässä olympialaisista pois.
EN tiedä. Ehkä valittaessa valmentajaa taekwondo joukkueelle tai esim jonkin urheiluliiton tai järjestön toimihenkilöitä tällä erityiskoulutusalalla on jotain merkitystä. Millä taas on suurempi merkitys, niin sillä, että urheilijat pääsevät harjoittelemaan täyspainoisesti ja ammattimaisesti koko yliopisto (ja jopa lukio) uransa ajan ja saavat opiskella ilmaiseksi urheilustipendillä. Tässähän on pelkästään hyviä puolia. EIkö niin?
Ah, katsotaan ehkä jossain määrin eri suunnasta taas, pitäisitkö käsittämättömänä sellaista ajatusta, että kun nappulaa lähdetään koulimaan lapsesta urheilijaksi, lajitaitoharjoitteet eivät ole missään edes likimain tärkeämpää päätä?

Tarkoitan siis tätä, muistikuvien perusteella ehkä jopa tutkittua juttua, että omissa lajeissaan kaikkien parhaiten menestyneet nuoret ovat treenanneet erittäin monipuolisesti useampaa lajia ja vastavuoroisesti yhden lajin ihmeet ovat drop out -ilmiössä korkeasti edustettuina.

Urheilu nimen omaan vaikuttaa siihen tavalliseen harrastajaan. Se vaikuttaa isten, että laji on pinnalla eikä uppoa. Vaikkakin se tavallisen harrastajan puuhastelu ei ole sitä huippu-urheilua tai välttämättä edes kilpaurheilua, niin voi hän kokea olevansa samaa porukkaa Moon Dae-Sunin, Steven Lopezin, Teemu Heinon ja Suvi Mikkosen kanssa ketkä edustavat omia maitaan Olympialaisissa.
Eikö siis BJJ ja moni muu muotilaji ole mielestäsi pysynyt pinnalla? Toki tarkkailuväliä säätämällä voidaan sanoa, että mikä tahansa tässä maailmassa tapahtuva on tuomittu katoamaan, mutta ilman filosofista katsantoa en näin väittäisi.

Tuo sankareihin samaistuminen, se on kyllä aivan loistava treenimotivaattori tavan pulliaiselle... Mutta kannustaako se siihen urheilun kannalta välttämättömään perustyöhön? En osaa arvioida, tyydyn ajatukseen siitä, että laji-imagon kannalta sankarit ovat välttämättömiä.
Väärin. Lähes jokaisella kwanilla oli kilpailutoimintaa, mutta se oli pienimuotoista (kuten laji siihen aikaan muutenkin) ja hajanaista (kuten laji siihen aikaan muutenkin).
Esim Jidokwan joka vanhana judokouluna oli hyvinkin kilpailu orientoitunut, mutta olen antanut ymmärtää, että lähes kaikki kwanit pitivät kilpailuita ja kävivät kilpailemassa.
Totta, saatoin ilmaista hieman epäselvästi. Hammurabin aikoinakin on kamppailu-urheilussa otettu erää osana lajeja, mutta _kilpalemisen_päälle_ rakentamista se ei mielestäni ole. Toki opimme jo vanhoista Kungfu-leffoista, että maan kiertäminen ja kilpailevien koulujen opettajien pieksäminen, astaloilla tai ilman, lisää myöhemmin perustettavan oman koulun suosiota jos sattuu hengissä säilymään sen perustamiseen asti... Mutta taas, irvailematta, voiko perustellusti sanoa, että se on pohja nykyiselle kamppailu-urheilulle?
ITFn puolelta en tiedä kilpailun päälleliimauksesta, mutta WTFn ja KTAn ensisijainen tarkoitus alunperinkin on ollut olla nimenomaan urheilujärjestö.
KTA:n nykyinen missio "Its goal is to promote the martial art taekwondo as a national sport within South Korea." on paljon uudempaa tekoa, kuin alkuperäisen KTA:n. Tästä on monia romantisoituja näkymyksiä olemassa, mutta itse olen taipuvainen ajatukselle, että KTA:n alkuperäinen missio oli vain saada Kwanien dirikat pysymään aisoissa, ehkä jopa Choi:n nerokas juoni omien tarkoitustensa sisäänajoon manipuloinnin kautta. Tämän suhteen en tekisi eroa ITF:n tai WTF:n väliin, samat konnat ne on sen riitelyn siellä pitäneet yllä.
Miksi puhuisimme Suomesta, kun Taekwondon Olympiastatuksella ei ole merkitystä vain Suomalaisille harrastajille vaan koko lajille ja kaikille maailman taekwondoharrastajille yli 200 eri maassa?
Se miten Suomessa käytetään tukirahoja ja valmentajakoulutuksia sekä verkkoja ei liity mitenkään siihen pitäisikö lajilla olla Olympiastatus vai ei.
Jos liittyisi, niin millään lajilla paitsi hiihdolla ei pitäisi olla Olympiastatusta.
Siksi että Suomi on tyylisuuntien välisessä yhteistyössä, tai sen aloittamisessa, maailman terävintä kärkeä, liekö se tulosta siitä, ettei täällä ole liiemmin annettu korean pamppujen kurkoilla. Toki meilläkin on henkilöiden välisiin riitoihin perustavia typeriä riitaisuuksia, mutta ehkä kuitenkin vähemmän kuin alkumaassa.

Tässä voi olla myös väärinkäsityksen mahdollisuus, viittasin aiemmin lähinnä siihen, että suomessa ei ole osattu hyödyntää näitä mahdollisuuksia niin hyvin kuin monessa muussa maassa, jossa urheilu ja ennenkaikkea valmentaminen on hyvinkin ammattimaisella pohjalla.

Väitän siis edelleen, että olympia-statuksen menettäminen puraisee kaikkein koviten kansallisia lajiliittoja, urheilutoimintaa, valmentajia ja urheilijoita eikä niinkään perustreeniä ja perusopetusta suurimmalle osalle harjoittelijoita tarjoavien amatööri- ja/tai filosofisten mallien ihmisiä.

Ja perustuen ihan omiin havaintoihini, ei-kilpailu-orientoituneita harjoittelijoita on huomattavan paljon enemmän. Ehkä tämä on juuri se, minkä ammattimaisempaa urheilua halajavat kokevat ongelmaksi, mene ja tiedä.
Puni
kesä 20, 2012, 09.40
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondo ja olympialaiset
Vastaukset: 49
Luettu: 19344

Taekwondo ja olympialaiset

Jussi Häkkinen kirjoitti: Hyvä niin - mielestäni laji on kehittynyt loistavaksi kilpailulajiksi (ja suojusten paranemisen sekä sähköisen pisteytyksen vähitellen tullessa mukaan myös turvallisemmaksi, vähemmän tyrmäyksiä sisältäväksi), jonka pysyvä olympiastatus on tätä myötä ihan vahvoissa kantimissa. Myös ammattilaisuus saa turvallisuuden paranemisesta aina boostia, ollen jo toki nyt Koreassa erittäin korkealla tasolla.
Tältä osin aivan samaa mieltä.

Eikä nyt ole tarkoitus siitä alkaa vääntää, onko kyseessä puhtaasti kilpalaji nykyään, senhän näkee otsallaankin. Lähinnä tartuin siis tuohon kattojärjestön/kattojärjestöjen perustamisen ja esimerkiksi ensimmäisten MM-kisojen väliseen aikaeroon.
Puni
kesä 20, 2012, 08.02
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondo ja olympialaiset
Vastaukset: 49
Luettu: 19344

Taekwondo ja olympialaiset

Jussi Häkkinen kirjoitti: Niin no, jos seurojen saama tuki ja esim. seuravalmentajien koulutuksen helppous eivät vaikuta perustreenaajaan niin mikä sitten vaikuttaa? Lisäksi Kukki-taekwondo on vahvasti kilpailulähtöinen laji (ollut aivan alusta alkaen, eli laji ei niinkään ole kehittänyt kilpailujärjestelmää itselleen kuin kehittynyt kilpailujärjestelmäksi) ja olympiastatuksen vaikutus on näin kansainvälisestikin toimintaa piristävä (ja Suomeen heijastuva). Ero ei-kilpailulähtöisiin lajeihin on siis jo rakenteellisestikin selvä.

Taekwondossa siis ei-urheilusuuntaukset ovat spinoffeja - ei päinvastoin.
Kymmenen suurimman kwanin kurrikulumissa ei ole ollut kilpailua ennen "hynttyitten yhteen lyömistä" eikä ihan heti senkään jälkeen, joten herättelen kysymystä, mikä on minkäkin spin-off.

Molempien suurimpien tyylisuuntien kilpailugenre on syntynyt alunperin ihan vilpittömästä rahastamisen tarpeesta, kukki on tehnyt melkoisen hyvää työtä siinä lobbaamalla lajin olympialaisiin.

Rakenteellisesti kilpailun sisäänrakentamisesta höpöttäminen on... noh, höpöttämistä, motivaattorit ovat olleet jossakin aivan muualla.

Ei sillä, Jussilla on pointti tuohon valkkuosaston koulutukseen, mutta kun sitä ei tällä tietoa ole suomessa osattu hyödyntää alkuhuumankaan aikana, niin pitäisin perusteltuna epäillä äkillisen tilanteen parantumista muutoinkaan. Tämä tie on pitkä ja kivinen ja epäilenpä, että matkalla on pari muutakin juttua ennen olympialaisia vastassa.
Puni
kesä 20, 2012, 07.23
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondo ja olympialaiset
Vastaukset: 49
Luettu: 19344

Taekwondo ja olympialaiset

JanneM kirjoitti: AInakin Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Koreassa voi opiskella pääaineenaan taekwondoa. Tämä tarkoittaa yleensä liikunnan alan perusopintoja, eli jonkinasteisen liikan maikan tai valmentajan opintoja. Mitä se taekwondo siinä taas tekee, niin opiskelijat opiskelevat koulunsa ohella myös sitä taekwondoa eli kuuluvat koulunsa taekwondojoukkueeseen. vrt. jenkkifutis, koripallo, paini, juoksu, hiihto jne jne jne yhdysvalloissa...

TOttakai kansallisten liittojen (ainakin suomessa) huolena on rahahanojen sulkeutuminen mikäli Olympiastatus menetettäisiin. SAMa huoli on varmasti myös kansainvälisellä liitolla. Kuten sanoin aiemmin, niin taekwondo elää huippu-urheilusta.

Mutta mitkä olis ne hyödyt taekwondolle jos laji ei enään olisi Olympialaisissa? Suomessa? Kansainvälisesti?
Tai kääntäen, mitkä olisivat haitat esim BJJ-menestystarinalle jos se olisi Olympialaisissa?

Koulutuksista vielä, onko TKD-liikunnanopettaja jotenkin merkittävämpi saavutus kun esimerkiksi liikunnanopettaja? Diplomivalkku? Amerikkalainen lentopallomailailuohjaaja?

Osittain olen siis sitä mieltä, että tuo O-status vaikuttaa enimmäkseen kattojärjestöihin ja urheiluorientoituneeseen kansanosaan lajin parissa, ei niinkään perustreenaajan arkeen. Suomessa siis marginaalilaji pysyy sellaisena edelleen. Valitettavasti tuo urheilupuoli on siis sitä "puuhastelua" ollut siitäkin huolimatta, että laji olympialaisissa on ollutkin.
Mappe kirjoitti:
Andy kirjoitti:
Niin no siis tilannehan on se, että tuossa on yksi taekwondo ja joukko erillisiä marginaalilajeja. Ainoa järkevä yhteistyömuoto on se, että nuo marginaalilajit lakkauttavat itsensä ja harrastajat siirtyvät treenaamaan taekwondoa. Muuten taekwondon ei oikeastaan ole tarpeen niistä sen kummemmin välittää sen enempää kuin jostain hapkidoistakaan.
Juuri näin! Varsinkin Trox ja Mooye (joista jälkimmäistä käsittääkseni treenataan vain suomessa ja vieläpä yhdessä ainoassa seurassa) ovat niin pieniä, että ne eivät kyllä kovin paljon sotke lajikuvioita.
Kyllä oravankin on kiivettävä puuhun juuresta lähtien, paitsi jos sattuu olemaan muita puita vieressä että voi hypätä.

Samaan tapaan voisi toki sanoa, että urheiluhörhöt voi harjoittaa urheilua keskenään ja luopua Taekwondo-nimikkeen käytöstä, varmasti ihan yhtä pätevä mielipide jos haluaa välttämättä typeröimällä kärjistää.

Tuo on kaikesta päätellen melko universaali ilmiö, että nimetään oman kurrikulumin mukainen treeniohjelma x-y-z TKD tai x-y-z Karate, ei se sinällänsä lajia huononna imo. Säännöt joilla otellaan Olympialaisissa on suurimman yhtenäisen kurrikulumin mukaiset, mikä on mielestäni aivan vallan looginen ratkaisu. Jos nyt puhutaan tästä nimenomaisen lajin kehityksestä, niin ei liene kovin hankala kaivella niitä kouluja esimerkiksi tuolta läntisen maaillman suurimmasta kehitysmaasta, joilla on oma, hienouttaan kiiltävä nimi, sanotaan nyt vaikka Bica-Taekwondo, punainen pyjama ja Jatimatic vyön alla.
Puni
kesä 19, 2012, 17.22
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondo ja olympialaiset
Vastaukset: 49
Luettu: 19344

Taekwondo ja olympialaiset

^Ei kun kuka vaan voi opettaa mitä vaan ja kelle vaan, mutta todennäköisyys saada maailmanmestareita tai olympiavoittajia on paljon suurempi, jos valkulla on jonkinlainen käsitys siitä, mitä valmentaminen tarkoittaa.
Puni
kesä 19, 2012, 14.42
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondo ja olympialaiset
Vastaukset: 49
Luettu: 19344

Taekwondo ja Olympialaiset

JanneM kirjoitti: Sä puhut nyt SUomesta eikö niin?

Taekwondoa voi lukea pääaineenaan 70 yliopistossa maailmassa ja kansainvälinen lajiliitto on maailman 8. suurin urheiluliitto.
Akateeminen ammattiurheilija, täytyy kyllä sanoa, että siinä vahvasti sama kaiku kun insinööritiedeiden humanistilla, jos hieman huumorilla sivaltaminen sallitaan.

Kuitenkin parhaiten menestyneet maat ovat, jos nyt ei Etelä-Koreaa ihan kehitysmaana pidä, maista, joissa koulutustaso on heikoimmillaan, vrt. Iran, Ukraina, Venäjä ja nimeomaan sieltä alemmista kansanluokista (saako noin ees sanoa, en minä heitä ali-ihmisinä pidä silti).

Onko se kuitenkin niin, että jos nyt suunnataan edelleen sinne köyhyysrajalla eläviin, että se ammattiurheilu on nimenomaan se juttu, vai sittenkin ihan vain yleisesti toimeentulo esimerkiksi päivystävän Taekwondo-yliopiston siivellä?

Suomeen kun taas palataan, tiedän, että nyt juuri on alkamassa "Urheilija ja markkinointi" nimikkeellä myytävä tradenomi-tutkinto, mikähän se lienee syynä, että suomessa ole hyvinkään paljon akateemisesti koulutettuja ammattiurheilijoita? Tai oikeammin, valmentajia.

En nyt lähde tässä ruotimaan sen laajemmin sitä lypsylehmän suhmurointia, joka on alkumaan ihmisillä historiallisen hyvin verissä.

Juttuhan siis lähti siitä, että kansallisten liittojen pahin pelko olympialaisista tippumiselle on rahahanojen sulkeutuminen, joka taas pistää muodikkaasti ilman valtiontukia pärjäävät Brassijutsut ja muut kovassa nosteessa olevat lajit vähän hassuun valoon.

Mutjoo, tää lähti taas vähän lapasesta, mun loppukaneetti on se, että maailmalla touhun kusee kaikenlainen suhmurointi ja koplaaminen, suomessa pakkomielteinen koulutustavoite ft. astianpesukoneenkuljettajan erikoisinsinööri, touhutipalla.
Puni
kesä 19, 2012, 12.47
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondo ja olympialaiset
Vastaukset: 49
Luettu: 19344

Taekwondo ja Olympialaiset

En nyt kyllä kehus lajin ammattimaisuutta nykyiselläänkään, tai ehkä vähän, junioritoimintaan ollaan satsattu kovasti, siitä en osaa sanoa onko se urheiluhypetys plussaa vai miinusta, mutta on se ainakin myönnettävä, että olympiastatus tuo jonkinlaisen markkinointiedun.

Mutta sitten sitä puuhastelua... Kaikki haluaa oman palansa kakkua, siispä ITFx3, WTF, Trox, Mooye, Gom... eikö tämä jo täytä hörhöilyn viitekehystä? Kurrikulumia siis lähinnä ajattelin.

Pahat kielet sanovat, että jos laji putoaa, takaisin ei ole tuloa, siksi minusta "yhteisen viholllisen" kaataminen olisi se keppihevonen, millä kenttää yhtenäistettäisiin tyylisuuntariippumattomasti ja nykyisen puuhastelun sijaan siirryttäisiin ammattimaisempiin otteisiin.

HUMU tms tais olla oikealla asialla, jos ei siis sillä, että mitään konkreettista olisi vielä näkynyt, mutta asialista on aisallinen. Nykyään toisen asteen koulutuksissa alkaa olemaan jo asiat kohdallaan, urheilulukiot yms yms, mutta HUMU haluaisi pudottaa saman peruskoulutasolle, eli junnutoiminta se tässäkin pitkällä tähtäimellä tulee vastaan.

Eli syys lyhyesti, mielestäni tämä olympialaishöpöttäminen on ihan sekundaarista hörpöttelyä kun se todellinen vaikutusalue on, puuhastelua karttaen, siellä nuorissa.
Puni
kesä 19, 2012, 12.13
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondo ja olympialaiset
Vastaukset: 49
Luettu: 19344

Taekwondo ja Olympialaiset

Saapa nähdä, pitääkö sanonta "there is no such thing as bad publicity" paikkansa brittilässä, epäilen kyllä ettei.

Siinä missä nykyistä tyylisuuntaa lobattiin pitkät pätkät olympialajiksi, vastavoimina ovat nykyiset trendilajit, toki ideana on kammeta samalla joku "vanhoista" olympia-kampitteluista poispoikkeen, joku tilastonikkari viisasteli, että sama aika tuplaten menee poislobatessa.

Mielenkiintoista mielestäni on se, että nimenomaan TKD on oletetulla tulilinjalla, liekö sitten niin, että esimerkiksi Judo vs. BJJ -taiston ainakin tällä haavaa vielä vie Judo laajemmalla harrastajapohjallaan.

Karate vs. Taekwondo... En osaa kyllä sanoa muuta kun sen, että jos isot TKD-pamput todellakin lopettaisi sen rahanahnehtimisen ja muun typeröinnin, yhteenlaskettujen tyylisuuntien harrastajamäärät saattaisivat olla ainakin lähempänä niitä, millä lajia leuhuutetaan. Eipä sillä, kivi, jääkiekkoahan pelataan maailmalla ehkä yhteensä kuudessa maassa, joten kyllä heidänkin lajiaan on päässyt markkinamies vähän säätämään.

Mielenkiintoisia aikoja eletään, Parviaismarkku on esittänyt jopa joitain hyviä puolia jos olympialaisista laji tipahtaa, tässä pari aihetta sivuavaa kirjoitelmaa (joista siis osin jopa samaa mieltä):
http://markkuparviainen.com/how-long-wi ... pic-games/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://markkuparviainen.com/taekwondo-o ... azil-2016/" onclick="window.open(this.href);return false;