Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 9 tulosta

Rahanpesijä
elo 7, 2019, 09.43
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6165

Star Wars sekalaista

Andy kirjoitti:
elo 7, 2019, 00.53
Onko tuo nyt välttämättä pahuutta? Dooku oli kuitenkin yrittänyt useita kertoja surmata Anakinin ja tälle tärkeitä ihmisiä. Aika monen leffan sankariksi kelpaisi mies, joka teloittaa moisen roiston sen sijaan, että veisi tämän oikeuteen.
Aika monen kelpaisi juu. Mielestäni tuo on kohtaus, joka lopullisesti sinetöi Anakinin kohtalon. Tuon jälkeen ei ole enää mitään (helppoa) paluuta Jediritariksi. Ehkäpä tuo ei ole vielä pahuutta, mutta Jedikoodiin se ei sovi. Eikö koko jedien idea ole, että he ovat ihmisyyden/ihmiskunnan vartioita/kaitsijoita. Melkeinpä enkelin kaltaisia hahmoja, joilta tulee odottaa huomattavasti normaalia ihmistä enemmän. Pahuutta sen sijaan on kun Anakin osallistuu Mace Windun (pipari näitä nimi, en jaksa tarkastaa menevätkö oikein) murhaan, puhumattakaan hyökkäyksestä jeditemppeliin, jossa hän tappaa pikkulapsia. Ja kaikki tämä progressio muutamassa päivässä. I don't buy it. Osissa IV-VI Darth Vaderin tarina oli tarina lankeemuksesta ja sovituksesta. No oikeastaan sovituksesta pelkästään koska lankeemus oli tapahtunut jo aiemmin. Minusta lankeemukseen kuuluu oleellisesti, että hyvä mies olosuhteiden vaikutuksesta ajautuu väärälle tielle. Osien I-III Anakin ei minusta vaikuta hahmolta, joka missään olosuhteissa edes kaipaisi sovitusta. Puhumattakaan siitä, että hän olisi ansainnut kuoleman jälkeen vetää keppanaa muiden Jedien kanssa, kuten Jedin paluun lopussa nähdään. Mutta mielipiteitähän nämä...
Rahanpesijä
elo 7, 2019, 00.31
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6165

Star Wars sekalaista

sinappi kirjoitti:
elo 6, 2019, 18.45

Jep.

— Good, Anakin, good. Kill him. Kill him now.
— I shouldn’t.
— Do it!

Anakinista tämä oli selvästi hyvin suostuteltu. :D Entä, jos Anakin ei olisikaan tappanut Dookua yllytyksestä huolimatta? Dookun ilme oli paljon puhuva, kun hän kuuli mestarinsa käskevän mestata itsensä. Vangittu Dooku olisi varmaan mielellään nähnyt Palpatinen heitettävän avaruusleijonille sirkuksessa tai roikkuvan avaruushirsipuussa (Mänzy varmaan osaisi kertoa myös Galaktisen tasavallan kuolemantuomion täytäntöönpanosta :D ), ja olisi kalvinut, että Palpatine on kaiken takana oleva sith-lordi.
Jep. Tuo kohtaus, kuten monet muutkin Sithin kostossa maalaa kuvaa hahmosta joka oli paha alunperinkin. No jos tuo oli Lukasin visio tapahtumien kulusta niin voi se kai noinkin mennä. Mutta tuo ei ole hahmo jolla olisi mitään edellytyksiä missään olosuhteissa löytää tietään takaisin valoon. Tai oikeuttakaan kuten Jedin paluun lopussa annetaan ymmärtää kun Yoda, Ovi Van ja Anakin näyttäytyvät Lukelle eteerisinä hahmoina.
Rahanpesijä
elo 6, 2019, 15.57
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6165

Star Wars sekalaista

Lasse Candé kirjoitti:
elo 6, 2019, 15.07

Onhan kloonisodat noin niinkuin jedien lukumäärässä ja varmaan paljossa muussakin mitattuna suurin juttu koko stoorissa jaksoissa 1-6 ja se mikä kääntää kurssin. Siitä tietenkin näytetään vain oleelliset jutut, eli että jedejä kaatuu kun kloonit käännetään toiseen käyttöön. Ihan en ymmärrä miten kakkos- ja kolmosepisodien maalaama kuva kloonioperaation mittakaavasta ei vastaisi yhden lyhyen melko sisällöttömän kommentin maalaamaa suuruusluokkaa?
En tiedä oliko tää mulle tarkoitetu mutta kyllä mulle ainakin jäi epäselväksi miten nuo kloonisodat syöksi koko galaksin sellaiseen pimeyteen, että kaikki tekniikka voi olla ~20 vuotta myöhempään kuin kivikaudelta verrattuna aikaan ennen kloonisotia. Jedeille toi toki oli tuhoisaa. Kuten Mänzy sanoikin niin x-siipihävittäjät olivat "nykyaikaisia" vehkeitä. Isompien alusten rakentaminen olisi täytynyt tapahtua kiertoradalla (tai mistäs minä tiedän mitä tekniikkaa niillä oli käytössä Star Wars universumissa), josta Imperiumi olis ne helpommin löytänyt ja vaatinut sellaisia resurssejakin mitä kapinallisilla ei ollut käytössä. Ehkä ne oli siksi niin kivikautisia :)

Kattelin pätkiä noista elokuvista ja en vaan pääse sen yli, että Anakinin kehitys Darth Vaderiksi on niin kovin epäuskottavaa. Esim. alla oleva kohtaus...siinä vaan on asiat pielessä.

Rahanpesijä
elo 6, 2019, 12.06
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6165

Star Wars sekalaista

Atticora kirjoitti:
elo 4, 2019, 13.35

Nosiis, samaa ja eri mieltä: ihan tarkoituksella se rappio tuodaan esiin rähjäisyytenä niissä pienoismalleissa. Aikanaan jokseenkin mullistava oivallus tehdä scifi-elokuva, jossa avaruusalukset ja robotit olivat tuollaisia romukasoja. Imperiumin puolella kyettiin vielä noudattamaan hygeniaa joten kuten. Uudemmissa elokuvissa on kauniita ja siroja aluksia kuvaamassa sitä että ennen oli asiat paremmin. Ne tasavallan ajan alukset muistuttaa sitten enemmän scifi-elokuvissa yleisiä usein käytettjä kiiltäviä ja sulavia purkkeja.
Tarkoitin kun kirjoitin aiemmin, että vaikka kaikki olikin rähjäistä (kuten videon alukset kun hyökätään kuolemantähdelle), että tuo rähjäisyys ei olisi ollut niinkään kloonisodista johtuvaa kuin siitä, että kapinallisina tuo porukka joutui tyytymään sellaiseen romuun, jonka sattuivat käsiinsä saamaan. No olin näköjään siinäkin väärässä kun wikipediasta lueskelin noiden I ja II osan juonen (en jaksa noita elokuvia toista kertaa katsoa) niin kyllä se tosiaan oli kloonidota (sodat) jotka johtivat tuohon rappioon. Joko olen katellut noi huolimattomasti tai sitten kerronta on ollut sekavaa.


Rahanpesijä
elo 3, 2019, 09.01
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6165

Star Wars sekalaista

Kari Aittomäki kirjoitti:
elo 3, 2019, 03.43
Tota, silmääni on pistänyt se alusten ja käyttöpelien rähjäisyys niissä vanhemmissa leffoissa, oletan että uudempien tarintojen hehkuvat pelit ja vehkeet noudattavat tätä logiikkaa ja että ne kloonisodat oli se suuri katastrofi?
Jos tarkoitat että vanhimmissa versioissa on tarinankerronnallisesti luontevaa, että teknologia on tårta på tårta (=taantunut) niin näinhän sen luulis olevan. Oma mielipiteeni on että ainoa syy tuohon on se ettei Lukasilla ollut parempaa tekniikkaa käytössä noissa ensimmäisissä elokuvissa. Kloonisodat mainitaan noissa vanhemmissa elokuvissa sillä sävyllä, että ne olis ollut merkittäviä tapahtumia. Tarinankerronta on sen verran pökkelöä osissa I-III että mulla ei jäänyt mitään käteen koko asiasta
Rahanpesijä
elo 2, 2019, 09.37
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6165

Star Wars sekalaista

Lasse Candé kirjoitti:
elo 2, 2019, 02.50

Kaikkihan me olemme aikamme tuotteita.
Enpä ole varma onko noissa alkuperäisissäkään elokuvissa mitään sen ihmeempää (ikivanha tarina)...mutta kun näin ne juuri sopivan ikäisenä ja kaiken maailman avaruus/fantasia/tieteissekoilu on aina ollut ikään kuin mun juttu niin...elokuvista tuli mulle jotain elämää suurempaa. Oon valehtelematta nähnyt V ja VI osat varmaan sata kertaa. :) silloin joskus...
Rahanpesijä
heinä 31, 2019, 18.40
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6165

Analyysia Darth Vaderin fyysisestä kunnosta

Muistan nähneeni Lukasin haastattelun jossa hän pokkana valehtelee Greedon aina ampuneen ensin ja ekassa vedoksessa se ei vaan näy kunnolla ja jada, jada, jada...hän vain oli enemmän järjissään 70/80 luvulla.
Rahanpesijä
heinä 31, 2019, 15.48
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6165

Analyysia Darth Vaderin fyysisestä kunnosta

sinappi kirjoitti:
heinä 31, 2019, 15.12

Niin teki. Solo oli osapuoli, jota uhattiin blasterilla, joten Solon voitiin ajatella toimineen oikeutetusti vaikka hän olisikin ampunut ensin. Tuolla muutoksellahan luotiin tilanne, jossa Greedo tekee päätöksen ampua, ampuu laukauksen pöydän takana paikallaan istuvaan maaliin, jota kaiken lisäksi pitää piikillä, tietämättä olevan itse vaarassa tulla ammutuksi, mutta siitä huolimatta ampuu lähes kosketusetäisyydeltä noin 30 senttiä ohi. Näyttäkää vain avaruushumanoideja, taikavoimia ja ääntä tyhjiössä, mutta joku raja uskottavuuden venyttämiselläkin.
Solon ei lisäksi tarvi "toimia oikeutetusti" koska hänen hahmonsa kehittyi itsekkäästä salakuljettajasta vastarinnan uhrautuvaksi sankariksi kolmen elokuvan aikana. Tässä vaiheessa hänen olisi ollut aivan luonnollista ampua ensin ilman mitään moraalisia pohdintoja. Mutta on tossa vielä sekin, että ollakseen moraalisesta oikeassa Lukas ilmeisesti ajattelee, että välittömästi sinut murhaavan ötökän täytyy saada ampua ensin tai muuten peli ei ole reilua tai jotain mikä mulla ei mene jakeluun.Sama tekijä muuten syyllistyi toistamiseen moiseen pelkuruuteen:

Rahanpesijä
heinä 31, 2019, 12.02
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6165

Analyysia Darth Vaderin fyysisestä kunnosta

Onpa mielenkiintoista keskustelua. Sinappi summaa hyvin, olen täysin samaa mieltä. Kun aineksia olis ollut vaikka mihin...ja lopputulos on tuollaista tårta på tårta. Syistä, joita Sinappi jo tuossa erittelikin. Netissä näyttää olevan siitäkin kovaa vääntöä kuka ampui ensin ensin Han Solo vai Greedo ja oma mielipiteeni on, että Lukas teki typerän muutoksen tuohonkin kohtaan.