Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 4 tulosta

jussmatt
loka 22, 2010, 11.11
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 31348

Balisong

Kaikille aloitteleville Balisong Ninjoille tärkein ohje on että teipatkaa se terä!
On paljon mielyttävämpi harjoitella ja sitten jossakin vaiheessa ottaa teippi pois, ja uudestaan teippi takaisin.

Teippihän ei tee hyvää terälle ja voi harkita että hankkiin ensin jonkun halvan tårta på tårta jolla tutustuu liikkeisiin.

Viisitoista balisong on näköjään tarttunut matkoilla mukaan, kerääjäluone on vaivana. Suurin osa 5-10e hintaisia Filippiini reissuilta, mutta ei yhtään länsimaalaista terää ole vitriinissä.

Benchmade voin kehua, on ihan Mersu osastoa mutta niin on hintakin. Hifisti treenaaja hankii kaksi samanlaista ja toisen teippaa.
jussmatt
kesä 19, 2007, 11.58
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 31348

Ohessa on koottuna kysymykset, mielipiteet ja arviot joita olen tässä ketjussa aiheesta esittänyt:
- Balisongin pyörittelyn voisi nähdä ihan käsittelyharjoituksena, mikä on OK
- kiinnostaisi kuulla onko nykymaailmassa jotain perusteluita valita balisong esim. kääntöveitsen sijasta vaikkapa geneeriseen itsepuolustus- tai taistelukäyttöön, tai vaikka ihan työkaluksi
- Uskon, että aikanaan balisongin kehittämiselle on ollut kaksi syytä: kääntöveistä ei saanut avattua yhdellä kädellä ja kääntöveitsien lukitusmekanismit eivät olleet kovin luotettavia (kumpikaan syy ei käsittääkseni ole nykyään voimassaoleva koska veitsiteknologia on kehittynyt)
- lukitsemattomalla balisongin terällä viiltäminen ei ole kovin tehokasta
- balisongin avausliike on hienomotorinen liike

Vastauksia kysymyksiini olen saanut seuraavasti:
- balisongin voi avata ja samalla liikkeellä sillä voi viiltää (tosin sama pätee muihinkin kääntöveitsiin)
- myös muita kääntöveitsiä kuin Spydercon, Cold steelin tms. valmistama [vastauksena siihen että vanhanmallisia kääntöveitsiä ei saanut avattua yhdellä kädellä]
- myös puoliksi avatulle (lukitsemattomalla) terällä voi viiltää [mitä en missään vaiheessa ole kiistänytkään; ainoastaan epäillyt tämän tehokkuutta]

...Eli aika huonosti on tullut vastauksia.
Minusta vastaat jo kysymyksiisi toteamuksilla mitkä minusta vaikuttavat ihan hyviltä. Siksi en ihan ole samaa mieltä, huonosti tullut vastauksia kommentiin. Hiljaisuus voi olla myötymisen merkki. Itse en laita aikaa siihen että vastaa "Olen samaa mieltä" ja taas viestilaskuri askeltaa. Keskusteluun pitää tuoda jotain eri näkemystä/uutta tietoa.
Balisong avausliikkeestä on olemassa Assassin muoto mikä (sekin) on toivimampi nykyisillä foldermalleilla. Se ei ole hienomotorinen. Mutta kyllä kunnon klik-klik ääni on saatava että vietittää ympäristölle että on Bad MotherFucker. Varsinkin jos naapuri on lähellä urkkimassa salaisia tekniikoita.

-jussi-
jussmatt
kesä 13, 2007, 08.29
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 31348

En ole koskaan ajatellut että balisong käsittely loukkaa asetta. Minulle se vain harmitonta ajanviettoa johon käytän muutamasta minuutista puoleen tuntiin. Nykyään lupa on vain leikkiä balisongilla ulkona kun vaimo kielsi sisällä harjoittelun. Väittää että tulee kolhuja lattialle, outoa…
Ihan varmasti on tehokkaampia harjoittelumuotoja kuin balisong pyörittely mutta ei aina jaksa vetää 110% lasissa. Varsinkin kun aurinko paistaa ja on pieni hetki olla pihalla omissa oloissa.

Filippiineille balisong on osa kulttuuria (it’s more that just a knife!). Minulle se on stressilelu.
jussmatt
heinä 13, 2006, 08.46
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 31348

Rommelin työnäyte Balisong käsittelystä.

http://video.google.com/videoplay?docid" onclick="window.open(this.href);return false; ... iti+tirsia