Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Simpanssi
helmi 19, 2007, 00.21
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: BJJ:n peruskurssit
Vastaukset: 17
Luettu: 7714

jussip kirjoitti:
Simpanssi kirjoitti:Tuosta sparrista vielä, että judon peruskurssilla ainakin minä olen vetänyt sellaisia "lajillisia kamppailuja", jotka muistuttavat sparria, mutta eivät sitä vielä ole. Esimerkiksi pystyvääntöä, jossa voittaja on hän joka saa otteen toisen selästä ja kolmesta pisteestä poikki. Ja matossa voittaja on se, joka pääsee toisen selkään. Aloitukset yms ovat samanlaisia kuin oikeassa sparrissa, jotta opittaisiin sitä sparrailun henkeä.
Semantiikan puolelle taas menee, mutta eikö noissakin tapauksissa kyse ole esimerkiksi (tehtävä- tai positio-) sparrista? Samoin kuin vaikkapa potkunyrkkeilijä saattaa ottaa sparria pelkästään käsitekniikoilla, niin vaikka kyseessä ei olekaan "potkunyrkkeilysparri", on se silti sparria..
Tavallaan joo. Ideanahan on opettaa lajillista kamppailua, mutta ilman niitä lajillisia tekniikoita.. (tiedän.. kuulostaa tyhmältä..) Näin tehdään koska varsinaisia tekniikoita ei vielä osata tehdä kunnolla/ollenkaan vastaan laittavaa vastustajaa vastaan.
Simpanssi
helmi 15, 2007, 00.09
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: BJJ:n peruskurssit
Vastaukset: 17
Luettu: 7714

Tuosta sparrista vielä, että judon peruskurssilla ainakin minä olen vetänyt sellaisia "lajillisia kamppailuja", jotka muistuttavat sparria, mutta eivät sitä vielä ole. Esimerkiksi pystyvääntöä, jossa voittaja on hän joka saa otteen toisen selästä ja kolmesta pisteestä poikki. Ja matossa voittaja on se, joka pääsee toisen selkään. Aloitukset yms ovat samanlaisia kuin oikeassa sparrissa, jotta opittaisiin sitä sparrailun henkeä.