Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

kimmokammo
marras 14, 2012, 14.15
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Lasten kielten opiskelu
Vastaukset: 31
Luettu: 1685

Lasten kieltenopiskelu

Minulla on kaksikieliset penskat, puhun heille vain suomea ja äitinsä puhuu vain ruotsia, lastenohjelmat katsotaan molemmilla kielillä ja lisäksi ruotsin kanavilta että oppivat ymmärtämään kehittynyttä/-tyvää kieltä myös, kirjat kirjastosta tuntuvat ottavan ihan kummalla kielellä tahansa.

Englantia 9v tuntuu oppivan ihan omia aikojaan netin kautta, koska ruotsinkielisissä kouluissa sitä opetetaan vasta vitos-luokalta, ja 5v opettelee lukemaan isoveljeä matkien/omin avuin.
Pistin penskat ruotsinkielisen systeemin läpi, eli päiväkoti, eskari ja koulu, tosin kesäloma-hoidot on otettu lähimmästä paikasta ihan sama millä kielellä, kaksikielisinä saavat hakea ammatti- ja ylemmän koulutuksen millä kielellä haluavat.

9v aloitti suomen kieliopin koulussa kaksikielisten ryhmässä, eikä ole mitään ongelmia vaikka suomi pelkkänä puhekielenä voisi olla kieliopin kannalta heikompi.
Kielet tuntuvat menevän jakeluun hyvin, niin ehkä vielä saksa tai espanja pitää antaa valita ylä-asteella.

Toivottavasti pakkoruotsi poistuu, niin omat penskat saavat kilpailuedun työ- ja koulutusmarkkinoilla.