Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

MikaM
kesä 9, 2017, 14.14
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Kehityshistoriamme
Vastaukset: 324
Luettu: 25717

Kehityshistoriamme

Dojon Jäykin kirjoitti:
Mika kirjoitti:Me suomalaiset tosiaan sitten olemme ihan oma heimomme. :DD

Tärkeäähän tällaisessa on tietenkin noiden sairauksien tutkiminen.
Suomalaisten geeniperimä eroaa eurooppalaisista niin paljon, että heidät pitää luokitella omaksi väestökseen.

Tämä selviää arvostetussa Nature-lehdessä juuri julkaistusta artikkelista. Nyt julkaistuun tutkimukseen valittiin väestöotoksia Euroopasta, Afrikasta, Etelä- ja Itä-Aasiasta sekä Amerikan mantereelta.

Hyvä esimerkki suomalaisesta geeniperinnöstä on tutkimuksessa löydetty AKT2-geenin geenimuutos, jota esiintyy yhdellä prosentilla suomalaista, mutta ei missään muualla maailmassa. AKT2 on insuliiniherkkyyteen vaikuttava erittäin keskeinen geeni.

– Olemme aloittaneet tutkimukset tästä geenistä jo muutama kuukausi sitten Turun Pet-keskuksen tutkijoiden kanssa, Laakso kertoo.


Se tutkimus on täällä.
Eikös se ollut ainakin joskus niinkin, että itä-suomalaiset erosivat geenistöltään läntisistä enemmän kuin ruotsalaiset italialaisista tai jotain? Eli sekoittuminen näin on maan sisällä ollut huomattavan olematonta ainakin taannoin.

Miten sitten tämä suhtautuu edelliseen uutiseen?
Hiljan lukemani artikkelin (ehkäpä TS, tuo maanmainio aviisi) perusteella suomalaisia ei edes geneettisesti ole, juuri kuten indikoit. Perimämme perustuu ja jakaantuu muinaisiin heimoihin, jotka ovat sukua sinne tänne, eivät niinkään keskenään.
Tähän liittymättä, tai sitten kyllä, kielikin on mm. Agricolan väkisin vääntämä, varsinaista suomen kieltäkään ei ollut, vaan ns. murteet olivat omia kieliään ennenkuin suomen murteita.