Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Lasse J
elo 3, 2020, 08.35
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karaten terminologiaa
Vastaukset: 18
Luettu: 4392

Karaten terminologiaa

Lasse Candé kirjoitti: heinä 31, 2020, 18.57 Joku joskus selitti tobikomin tarkoittavan jonkinlaista syöksyä
Tobikomizuki tehtiin ainakin ennen Wadossa shizendai-dachista (puhuttiin luonnollisesta seisonnasta jossa lähtöasennossa kädet lepäsivät alhaalla vartalon vieressä) eteenpäin ”kaatuen” pitkään asentoon jossa etujalan varpaat näyttivät eteenpäin ja takajalan kantapää oli samassa linjassa etujalan kantapään kanssa ja varpaat lähes 90 astetta sivulle kääntyneenä. Paino tässä asennossa n. 80-90 prosenttisesti etujalalla. Samasta asennosta tehtiin myös nagashizuki, siinä vain takajalka siirtyi sivuun niin, että sen varpaat olivat kutakuinkin linjassa etujalan kantapään kanssa.

Selittäisitkö tuo kaatuva liike sen syöksyajatuksen?
Lasse J
heinä 31, 2020, 17.07
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karaten terminologiaa
Vastaukset: 18
Luettu: 4392

Karaten terminologiaa

Lasse Candé kirjoitti: heinä 31, 2020, 13.01 Nimitysten
Karatessahan liikkeiden nimet eivät ole mitenkään lajikohtaisesti vakioituja, hyvä kun tyylisuuntien sisällä käytetään samoja nimityksiä. Heti tulee mieleen mm. sokutogeri vs. yokogeri, jodanuke vs. ageuke. Muistatteko muita?