Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 7 tulosta

Ile
elo 13, 2019, 13.43
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitä seuraavaksi?
Vastaukset: 107
Luettu: 15069

Mitä seuraavaksi?

Sori ootee... THE WAY OF THE EXPLODING FIST!Mulla on yks ei-kamppailija kaveri, joka pystyi tekemään (siis imitoimaan) ihan legendaarisen nopeasti tuon kohdassa 1:02 nähtävän pyyhkäisyn, jossa pudottaudutaan kyykkyyn ja sitten ojennetaan jalka.

Hienoja ”tsisaa-jakutsukejakin” matseissa näkyy.
Ile
heinä 14, 2019, 00.31
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitä seuraavaksi?
Vastaukset: 107
Luettu: 15069

Mitä seuraavaksi?

Jorge kirjoitti:
heinä 13, 2019, 15.15
Muutenkin, useat ottelut ovat aika tylsiä - jos ei tule nopeaa KO:ta, niin sitten kyttäillään, tai ottelu keskeytyy vekkeihin.
Joo, on bare fistingissä periaatteessa tietty adrenaalipointti mutta kyllä munkin mielestä homman kiinnostavuuden kehitys suhteessa hyvään hanskanyrkkelyyn on vähän sama kuin jos aitajuoksusta tai suunnistuksesta lähdettäisiin rakentamaan hittilajeja tekemällä niistä paljasjalkaversioita.

Vähän ajan päästä muistuisi mieleen, että miksi ne hanskat/kengät otettiinkaan aikanaan käyttöön...

Btw, kun kerran niin sanotussa paljasjalkajuoksussa käytetään nykyään itse asiassa paljasjalkakenkiä(!) niin ehkä paljasnyrkkiottelussa voisi käyttää eräänlaisia paljasnyrkkihanskoja... Ehkä niillä voisi ratkaista amatööriongelman.

(Tässähän tullaan samanlaiseen määrittelykeskusteluun kuin ketjussa jossa pohditaan ovatko köydenvääntö ja käteenveto kamppailulajeja.)

Tuo Andyn viesti kiteyttää, miksei tuosta lyhyellä aikavälillä tule hittilajia. Tosin lähtihän vaparibuumikin siitä, että se oli nimenomaan ottelumuoto eikä niinkään erikseen harrastettava laji.
Ile
heinä 8, 2019, 14.47
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitä seuraavaksi?
Vastaukset: 107
Luettu: 15069

Mitä seuraavaksi?

luupää kirjoitti:
heinä 8, 2019, 11.03
Niin ja muistaakaa tarkistaa että purkissa lukee baby oil eikä baby bath oil. Viimeiksi mainittu saattaa alkaa vaahtoamaan ei toivotuissa paikoissa.
Yhdelle kaverin kaverille kävi vauhdissa niin, että käytti vahingossa kuorintavoidetta...

Itselläkin oli mielessä noi Dog(gy style) brothers jutut ja se, että voisiko asepuolelta tulla jotain uutta mutta ei siellä taida isoa hittiä tulla.

Aseeton nahistelu on kuitenkin se universaali pohja, joka eri muodoissaan vetää isompaa massaa tatameille. Aseet on niin marginaalissa, että tuskin sieltä mitään isompaa tulee (joku mediailmiö tai e-versio (VR tms.) voisi tulla mutta isoa-isoa harrastajamäärää tuskin kovin nopeasti).
Ile
heinä 7, 2019, 12.11
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitä seuraavaksi?
Vastaukset: 107
Luettu: 15069

Mitä seuraavaksi?

Andyn listaushan on karkeasti lajien maahantulojärjestys + hieman yksilöllinen kasvuvauhti lakipisteeseensä.

Tämä ei nyt sinänsä kumoa sitä, etteikö niiden voisi jokaisen sanoa olleen jonkinlainen hitti jossain kohtaa.

Samalla näkisin paitsi markkinan eräällä tavalla saturoituneen, niin myös markkinatilanteen muutenkin muuttuneen aika paljon modernin tiedonvälityksen myötä.

Ilmiöitä varmasti tulee, mutta en olisi varma että tuon vanhan logiikan mukaisesti nyt olisi kohta nousemassa hitiksi joku laji, joka on jonkin aikaa sitten lanseerattu Suomeen ja jonka harrastajamäärä olisi juuri lähtemäisillään jyrkälle kasvukäyrälle.

Toki tässä voi heittää veikkauksia, mikä se laji olisi. Jos vanhan logiikan mukaan mennään, niin kärkiehdokkaiden pitäisi kai olla aika hyvin jo tiedossa.
Ile
heinä 6, 2019, 22.12
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitä seuraavaksi?
Vastaukset: 107
Luettu: 15069

Mitä seuraavaksi?

Okei, huomaan, että itse mietin asiaa enemmän globaalisti ja nimenomaan niin, että nyrkkeilyt ja painit on mukana.
Ile
heinä 6, 2019, 20.54
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitä seuraavaksi?
Vastaukset: 107
Luettu: 15069

Mitä seuraavaksi?

Niin, mä en näe, että tähänkään asti olisi oikein ollut mitään sellaista lineaarista jatkumoa, että yhdestä lajista kerrallaan tulee joku tosi iso hittilaji. Siksi en pidä automaattisena asiana, että pitäisi tulla ”se seuraava”.

Vapari-ilmiössä on ollut ihan omat historialliseen tilanteeseen liittyvät erityispiirteensä.

Toki tätä voi nyt varmaan mielensä mukaan pyöritellä riippuen siitä, miten määrittelee ”hittilajin” ja painottaako esim. urheilukamppailua vai miettiikö kaikkea kamppailua etc...

Toki uusia lajeja/metodeja tulee ja varmasti on ajan kysymys milloin jostain tulee kohtalaisen iso.

Mutta jos vaikka urheilukamppailua miettii, niin saatetaanhan siinä pikkuhiljaa olla about vastaavassa tilanteessa kuin palloilulajeissa (koskee myös monta muuta sporttigenreä). Ei sinne nyt mitään isoa uutta hittilajia ole pitkään aikaan syntynyt vaikka innovointimahdollisuudet olisivat periaatteessa rajattomat. Markkinaosuuden valtaaminen ei ole helppoa.

Ehkä tässä olisikin ”tuieeko vai ei” -kinastelun sijaan hedelmällisempää esim. pohdiskella, että mikä olisi se tarve ja kysyntä, johon voisi nykylajeja paremmin jollain uudella lajilla vastata.
Ile
heinä 6, 2019, 00.21
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitä seuraavaksi?
Vastaukset: 107
Luettu: 15069

Mitä seuraavaksi?

Mun veikkaus: ei tule lähivuosina suurta uutta teh hittilajia.

Vapari oli poikkeuksellinen juttu, koska se putsasi pöydän sellaisen klassisen pohdiskelun tiimoilta, että ”mikä on kovin laji”, ”mitkä jutut toimii oikeesti” ja ”mitä tapahtuu jos laitetaan karatekan ja painija...”.

Nettiaikaan siirtymisen kynnyksellä se tavallaan veti jutut yhteen.

Eikä mun pointti nyt tietenkään ole, että se olisi oikeasti vastannut tyhjentävästi noihin kysymyksiin mutta ei noista nyt paljon enempää saa irti minkään uuden hittilajin kautta.

Muutoin tulee kyllä luultavasti uusia tapoja harrastaa kamppailua.

Itse uskoisin, että yleisesti ottaen mennään edelleen yksilöllisemmän harjoittelun suuntaan ja sellainen ajattelu marginalisoituu entistä enemmän, jonka keskiössä on yksilön sijasta tietty laji ja jonkun perustajagurun suuressa viisaudessaan konstruoima curriculumi, jota pyritään siirtämään ”muuttumattomana” eteenpäin.