Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 7 tulosta

Ile
tammi 27, 2015, 23.39
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 181
Luettu: 28334

Anti-grappling

Mika kirjoitti: :smt003

No, parempi se on kuitenkin jotakin liikuntaa harrastella kuin vaikka ajella Corollalla ympäri korttelia viikset suhisten ja karvanopat heiluen.
...sekä kuunnellen diskanttivoittoisia katkelmia the Scorpions -yhtyeen laajahkosta tuotannosta.

Antti Gräblin, Tallinna
Ile
maalis 27, 2013, 09.36
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 181
Luettu: 28334

Anti-grappling

luupää kirjoitti: . Petyin penteleesti kun Aitto ei aikoinaan (pr syistä) hankkinut uhosta huolimattaa salille pumpattavia mitsien seuraksi...
:smt003
Ehkä seinän takaa viestitettiin, että moiset apuvälineet pilaisivat runkkuboxinginkin maineen :). Allekirjoittaneen silloinen vähän pidempi hiustyylikin oli nimittäin vähän kova pala. Orre nakitti mut mukaan runkkuun ja olin varmaan ainoa ponnaripää siellä. Ave jaksoi ilmoitella asiasta sen verran, että alkoi melkein oikeasti viduddamaan :)
Ile
maalis 25, 2013, 21.26
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 181
Luettu: 28334

Anti-grappling

No, oppimassahan täällä ollaan. Pitänee avoimin mielin (ja silmin;)) miettiä näitä juttuja, mitä tässäkin on tuotu esiin.

Jotenkin vaan vaikea hahmottaa, että mitä tämä "todettu aika usein kovia jätkiä vastaan" -osasto nyt sitten varsinaisesti sisältää. Näen edelleen asian niin, että silmäjutuilla saa pääsääntöisesti aika hyvin reaktiota aikaiseksi jos on oppinut miten sinne pääsee käsiksi ja siinä onnistuu - ilman että tarvitsee rikkomiseen mennä. Eikä läheskään aina kovin paljon kipuunkaan.
Ile
maalis 25, 2013, 16.20
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 181
Luettu: 28334

Anti-grappling

Kyynikko kirjoitti: Olet eri mieltä tässä ketjussa jo itsesi kanssakin ;) Muistaakseni aikaisemmin sanoit että omien kokemustesi mukaan silmiin, kasvoihin ja kurkkuun tarttuminen muuttaa pelin kokonaan. :D
:D Joo, välillä unohtaa miten tarkkana täällä saa olla kun kirjoittaa... muistelen, että mulla olis jo tuossa kyllä ollut jonkinlainen rajaus ollut niiden tilanteiden osalta, mutta anyway oman kokemukseni perusteella en pidä hirveän vääränä ilmaista asiaa siten, että peli muuttuu kokonaan.
Kyynikko kirjoitti: Ja mitä tulee kommenttiisi Häkkiselle, niin mm. sellaisessa remolajissa kuin vanha amerikkalainen pahapaini opetetaan törkkämäään silmä oikeassa kulmassa ulos. Sama tekniikka on ollut nähtävissä mm jenkkien lähitaisteluoppaassa toisen maailmansodan ajoilta.
Niin no, suht mukavasti remo-osastossahan tuossa vielä liikutaan ;) . Jos nyt luet ajatuksella sen mun remoheiton, niin siinähän pointtina ei ollut esim. se, että ei pitäisi tehdä kovaa tms... vaan se, että perusjampan ongelma silmäotteiden käytössä ei toki ole joku väärä painamiskulma tai pyörittelyn puute vaan tietysti se, että ei ole harjoiteltu kokonaisuutena niitä tilanteita.

En tiedä miten Krav magan nykytilanne tähän liittyy mutta jos tästä haluaa lajien ja curriculumien tasolla puhulla, niin mun mielestä krav maga on aika kärkipäästä lajeja tässä mielessä. Senshidossa taitaa tämän alueen merkitys olla vielä isompi. Defendoa en näiltä osin hyvin tunne. Se on sitten vielä toinen juttu, että mitä ja miten pelimiehet omaehtoisesti treenaa.
Ile
maalis 23, 2013, 19.50
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 181
Luettu: 28334

Anti-grappling

Hyvää keskustelua.
JanneM kirjoitti: Törkytemput toimii kyllä pienenä herättäjänä ja niillä on mahdollisuus saad ahieman tilaa kiperissä tilanteissa. Mutta ei niiden varaan voi plainijaa vastaan toimimista perustaa.
.
Juuri näin. Kaikelle on käyttökohteensa. Jossain tilanteissa esim. ne silmäjutut on erittäin tehokas vastahyökkäyksen avaus antigrappling -mielessä. Varsinkin juuri siinä pienessä aikaikkunassa, kun ollaan vielä pystyssä ja homma on menossa nujuksi. Jossain tilanteissa tällainen toimintamalli voi olla helpoin ja tehokkain ratkaisu.

Eikä tietenkään aina - mikä on kai ilmiselvää jokaiselle. Ainakaan ei ole hirveän mielenkiintoista luetella tässä niitä lukuisia tilanteita, joissa ne eivät selvästikään kovin hyvin toimi. Voisihan sitä joidenkin ufc-matsien tai muiden kokemusten perusteella sanoa vaikka, että "päähänlyömisellä ei tunnu olevan hirveästi vaikutusta painijaan" mutta kyllähän sitten on toisenlaisiakin tilanteita.

Pitää kaikella hyvällä sanoa, että Häkkinen kyllä kommentissaan sotkeutui piristävän poikkeuksellisella tavalla lillukanvarsiin :) . En tiedä missä remo-lajissa huomio on siinä, missä kulmassa peukkua painetaan simmuun tms. mutta oikeastihan tässä nyt puhutaan vähän robustimmasta kamasta. Eli opetellaan erilaisissa vauhdikkaissa tilanteissa hakemaan ripeästi sitä otetta lärvistä ja siihen jotain kyynärpäätä/polvea/nyrkkiä tai muuta kovaa tai sitten päästä alasvientiä tai muuta reipasta vääntöä perään. Ei siis missään esteettisessä kamaessa seisomista, josta sitten pikkunäppärästi tuikataan pikkurillillä pupilliin.
Ile
maalis 23, 2013, 01.41
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 181
Luettu: 28334

Anti-grappling

Kyynikko kirjoitti: Ja oman kokemukseni mukaan ip-lajeista ja sitten vaparista on, että hyvä tapa saada vapaaotteöija suuttumaan on tunkea niitä sormia sinne silmiin..
Joo, sormien tunkemisella silmiin on vahva psyykkinen vaikutus, ihan lajitaustasta riippumatta. ;)

Parhaimmillaanhan se on joistakin lähitilanteista irtautumisessa. No, ehkä itsestään selvää, mutta kyseessä ei ole mikään kokonaistilanteen ratkaiseva helppo kikka, vaan harjoitusta vaativa toimenpide jolla saadaan pieni aikaikkuna määrätietoiselle jatkohyökkäykselle.

Ehkä tässä voisi luetella ne perinteiset supersankarit ja yhden ylipotkijan mutta käytännössä me loput n. 7 miljardia ihmistä olemme sormea silmäämme saadessamme kyvyttömiä ajattelemaan mitään muuta kuin sen saamista sieltä pois. Eli yritämme vetää silmää (päätä) yhteen suuntaan ja repiä sitä sormea toiseen suuntaan. Ja yleensä siinä onnistumme. Mutta sinä aikana suojaamme muuten huonosti itseämme ja joudumme helposti huonoon asentoon, emmekä varsinkaan pysty esim. lyömään vastustajaamme. Osalla meistä saattaa mennä psyykkisestikin hieman pasmat sekaisin. Ja saattaa sillä valitettavasti joskus olla vaikutusta näkökykyynkin. Ei se nyt ihan sattumalta ollut kiellettyä jo alkuaikojenkin ufc:ssä.

Keskustelullisesti vähän samaa osastoa kuin munille potkiminen. Moni maallikko kuvittelee, että on helppoa ja tehokasta. Pikkuisen treenanneet sitten tietävät, että ei ihan niinkään - ja aika monet tavallaan jäävät tähän vaiheeseen ja kuittaavat asian julistamalla tätä viisautta (tietysti aina puhutaan lajinvalintakysymyksistäkin etc.).

Itse ajattelen, että jos harjoittelee ip-mielessä, niin tämä on yksi ihan tärkeä osa-alue, jota on syytä harjoitella kunnon toistomäärillä.
Ile
maalis 22, 2013, 17.09
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 181
Luettu: 28334

Anti-grappling

Kyynikko kirjoitti: Tosin näiden kohdalla olen aina ihmetellyt että jos silloin UFC alkuaikoina pystyotteluexpertit ei osunu edes Roycea nyrkillä päähän niin miten nämä pyttymaha-senseit meinasivat löytää sen simmun kesken sitä shoottia..;D oh well...
En tiedä minkälaista toimintamallia Dillman uhosi käyttävänsä. Itse kuintenkin ajattelen, että ei siihen simmuun olekaan tarkoitus osua lyömällä vaan hyökkääjän päähän pyritään enemminkin tarttumaan (samalla tietysti yritetään liikkua/olla hyvässä asennossa) ja ikäänkuin shreddaamaan tai ottamaan se kontrolliin kroppaa vasten ja sitten väkisin kaivetaan jostain suunnasta sormi silmään tai haetaan sormilla otetta kurkusta tms..

Eipä hyvää shoottaajaa vastaan helposti puolustauduta. Sen verran on kuitenkin ns. silmäpeliä tullut harjoiteltua erinäisiin "painipositioihin" liittyen, että ainakin oman näkemykseni mukaan nimenomaan tämä naamaan/silmiin/kurkkuun sormilla tarttuminen muuttaa pelin lähitilanteissa ihan totaalisesti toiseksi.