Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

Ile
maalis 19, 2020, 18.05
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Koronavirus ja kamppailutoiminta
Vastaukset: 171
Luettu: 39868

Koronavirus ja kamppailutoiminta / treeni

PetriP kirjoitti: maalis 19, 2020, 16.53 Vaikee kysymys... Itse en menis mutta jos kaikki treenaajat on alle 50 ja tietävät ongelman ja eivät asuvat taloudessa, jossa on riskiryhmiin kuuluvia niin kai se sit on ok. Onhan ihmisiä Sellon Cembaloissa ostoksilla. Siellä voi tietty pitää pidempää välimatkaa.
Itsekin pitäisin parempana jättää väliin mutta tuo on hyvä pointti, että jos arvioi yksilön toiminnan vastuullisuutta, niin siinä pitää katsoa hänen kokonaistilannettaan.

Kärjistäen jos nuori terve henkilö menee kolme viikkoa mökillä karanteenissa oltuaan rock-konserttiin ja palaa sen jälkeen suoraan takaisin eristyksiin, niin hän tuskin vaarantaa muiden terveyttä samalla tavalla kuin henkilö joka on siellä samassa konsertissa mutta myös käynyt edellisenä päivänä kauppakeskuksen avajaisissa ja menossa seuraavana päivänä painimaan sekä baarikierrokselle.

Valtiovallan toimenpiteissä ei toki voida hirveästi tätä yksilöllistä vaihtelua huomioida.
Ile
maalis 19, 2020, 12.20
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Koronavirus ja kamppailutoiminta
Vastaukset: 171
Luettu: 39868

Koronavirus ja kamppailutoiminta / treeni

Ilmeisesti on siis niin, että jo sinänsä harmillinen pakollinen tauko heijastuu vielä jonkun aikaa lock downin jälkeiseenkin aikaan. Eli ainakin tänä vuonna ollaan kovilla.

Sen sijaan ei kai ole odotettavisssa, että tällaisen tauon myötä liikunnan harrastamisen kokonaismäärä Suomessa jotenkin pysyvästi pienenisi. Kyllä kai se oletettavasti palaa ennalleen. Toki on mahdollista, että uudelleen käynnistymisen vaiheessa jotkut lajit hieman voittavat ja jotkut häviävät.
Ile
maalis 18, 2020, 21.27
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Koronavirus ja kamppailutoiminta
Vastaukset: 171
Luettu: 39868

Koronavirus ja kamppailutoiminta / treeni

Eizei kirjoitti: maalis 18, 2020, 20.49 Treenivinkki kesäksi lieneekin yskä/aivastuskata.
Tässähän alkaa löytyä selitys Dim Makille. Apina-, lepakko- tms. tyylin kungfumestari istuttaa eläimestä ihmiseen hypänneen viruksen kevyellä kosketustartunnalla viholliseen ja viikon päästä alkavat hengitysvaikeudet.
Ile
maalis 14, 2020, 14.35
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Koronavirus ja kamppailutoiminta
Vastaukset: 171
Luettu: 39868

Koronavirus ja kamppailutoiminta

Sorry, mä oon edelleen huono tässä, että miten aloitetaan (ehdotetaan?) uusia keskusteluja yms...

Mutta mun mielestä vois olla hyvä idea avata potkuun yleisempi korona-aiheinen ketju. Tänne kirjoittelee ihmisiä ympäri maan ja jossain kohtaa voi tulla jotain mielenkiintoisia havaintoja.

EDIT. Näköjään onkin Pandemiat-niminen ketju nostettu!
flammee kirjoitti: maalis 13, 2020, 21.42 Onhan siinä hamstraamisessa toki ihan pointtinsa - nyt jos käy kaupassa niin taudinkantajia ei vielä ole kovin paljoa liikkeellä. Ja jos tartunnan saaneita on satoja tuhansia, niin ei sitä ruokaa sitten voi tilata netistä (ei riitä kapasiteetti) eikä kukaan tule auttamaan, vaan ite on pystyttävä ostoksensa hoitamaan. Ja lisäksi siitä hamstraamisesta ei ole mitään haittaa, koska vaikkapa sen vessapaperinkin voi käyttää tulevaisuudessa.

Tietty jos käy edelleen töissä ja siellä on paljon porukkaa, niin se nyt on sitten riskinä varmaan vähän suurempi tekijä...
Joo, toi hamstraaminen on vähän sellainen peliteoreettinen juttu, että siitä voi olla yksilölle etua samalla kun se voi olla yleisellä tasolla haitallista.

Fiksuinta olisi jos ihmisillä olisi normaalioloissa kerätty pienehkö varmuusvarasto.

Yhtäkkinen hamstraushan saattaa itsessään aiheuttaa - osalle väestöstä - juuri sen pulan, jonka pelossa se hamstraus käynnistyy. Ja sitten osa ei saa tarvitsemiaan tuotteita juuri sen hamstrauksen takia, koska toimitusketju ei välttämättä kestä akuuttia kysynnän moninkertaistumista.

Ja sitten juuri toi kombo, että hyväkuntoiset ihmiset hamstraavat mutta eivät sitten jääkään kotiinsa etätöihin tms. - mikä olisi ollut hyvä syy sille hamstraamiselle - vaan jatkavat kaupungilla pyörimistä ja potentiaalista taudin levittämistä, ja voisivat siis hyvin käydä edelleen kaupassakin ostamassa normaalimääriä tuotteita.

Myönnän, että otti päähän eilen cittarissa kun olisin ostanut normaaleihin viikonloppuostoksiini kuuluvan pullollisen Bionan passata fina - paseerattua tomaattia (jota luonnollisesti juon) ja purkillisen laadukasta tonnikalaa (josta teen la aamupalaleipien päälle majoneesitahnan) mutta metri-maket oli ostanu hyllyt tyhjiksi. :jepa: ;)
Ile
maalis 13, 2020, 17.14
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Koronavirus ja kamppailutoiminta
Vastaukset: 171
Luettu: 39868

Koronavirus ja kamppailutoiminta

Mjölnir kirjoitti: maalis 13, 2020, 14.35 mitenhän harrastajien oikeus saada hyvitystä salin kiinniolosta?
mokuso kirjoitti: maalis 13, 2020, 14.55 omasta mielestäni tämä alkaa olla jo force majoure, jolloin rahoja ei tarvitsisi palautella.
En tiedä minkälaisia pykäliä kaupallisilla saleilla on sopimusehdoissaan, mutta varmuuden vuoksi huomautan, että lähtökohtaisesti force majeure vaikuttaa lähinnä siten, että sen piirissä olevan sopimusosapuolen ei välttämättä tarvitse täyttää omaa osuuttaan sopimuksesta eikä tästä välttämättä aiheudu (ainakaan täysimääräystä) vahingonkorvausvelvollisuutta. Tällä voi olla iso merkitys esim. jossain urakkasopimuksissa.

Vahingonkorvausvelvollisuus (compensation) on kuitenkin eri asia kuin rahojen palautus (refund).

Jos oma suoritus estyy force majeuren vuoksi, niin lähtökohtaisesti vastapuolenkaan ei tarvitse tehdä omaa suoritustaan ja etukäteen tehdyn suorituksen osalta se on yleensä oikeutettu palautukseen.

Eli sanoisin jonkun salitoiminnan osalta, että jos itse palvelua ei voida toimitta force majeuren takia niin todennäköisesti rahat pitäisi kuitenkin periaatteessa palauttaa (riippuen siis kuitenkin sopparista).

Paitsi tietysti jos se force majeur estää myös maksuliikenteen, mutta sellaista ei nyt ainakaan vielä ole koronan osalta näköpiirissä ja silloinkin se vain siirtäisi maksua myöhemmäksi. Tosin force majeuren ansiosta silloin saattaisi välttyä viivästyskoron maksamiselta...mutta tämä menee jo lillukanvarsiksi. :)