Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Ile
tammi 15, 2018, 17.34
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Lyöminen korealaisperäisissä lajeissa?
Vastaukset: 26
Luettu: 6796

Lyöminen korealaisperäisissä lajeissa?

Andy kirjoitti: Väitän että nyrkkeilyssä(kin) on aika vähän niitä jotka oikeasti pystyvät lyömään rennosti ottelutilanteessa. Jos nyt vaikka miettii miten hyvä nyrkkeilijä oli Amin Asikainen - ja hänkin puristi aivan kauheasti.
Mulla on hyvin puutteellinen kuva tämän päivän nyrkkeilyvalmennuksesta, mutta siltä pohjalta mitä itse aikanaan olen vedetyissä treeneissä käynyt eri saleilla, niin olisi sitä rentoutta voinut harjoittelussa vielä vähän enemmänkin korostaa.

Mullehan rentous-loppukiristys-teema on ollut teh juttu päivittäisessä lyöntiharjoittelussa reilun parikymmenen vuoden ajan sen jälkeen kun sen oivalluksen sain 90-luvun puolenvälin paikkeilla. Subjektiivinen arvio on, että tämän asian takomisesta selkäytimeen ainakin osittain johtuu, että lyönnit eivät tunnu toistaiseksi pahasti hidastuneen vaikka samalla on toki tuota ikääkin tullut (edellisestä sparrista nyt tosin yli puoli vuotta aikaa, mutta lyöntiharjoittelu kyllä jatkunut edelleen).