Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 5 tulosta

Ile
touko 29, 2017, 11.10
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017
Vastaukset: 63
Luettu: 14825

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

Lasse Candé kirjoitti:Näyttäisi siltä että:

- Ilen mielestä tässä tulee jotenkin paljastettua huonoa kamppailullisuutta ja hyvällä kamppailullisuudella menisi oleellisesti paremmin vapaaottelussa, vaikka ei olisi kyse kilpailullisesta setistä.
Tulkitsit oikein. Tosin tämä tarjosi nyt hyvän tilaisuuden täsmentää, että ilmaisin asian hieman mustavalkoisesti. Ei se nyt tietenkään ihan yksioikoista ole ja sulla oli hyviä pointteja viestissäsi.

MUTTA:
Lasse Candé kirjoitti:Lajeissa on erikoistaitoja ja erikoistumiskohteita, joita ei saa helposti käyttöön urheilussa...
Mielestäni tässä kappaleessa menet vähän harhaan (mikäli oikein ymmärrän pointtisi). Siis jos nyt on sovittu, että otetaampa tässä haastematsi ja mestari on siinä omat normikamat päällä ja sitten toinen alkaa leipomaan ja homma on hetkessä ohi, niin mun mielestä on aika keinotekoista korostaa, että tämä olikin nyt sitten jotain urheilua ja ihan eri asia kuin oikea kamppailu. Ihan vastaava huitomistilanne tilanne voisi olla kadulla, tosin se olisi todennäköisesti sille mestarille haastavampi yllätyksellisyyden yms. vuoksi.

Totta kai lajeissa on erikoistumiskohteita. Esim. sen suhteen, miten erilaisiin hyökkäyksiin reagoidaan. Ja toki on tietynlaisia rajauksia myös sen suhteen, minkälaisia uhkia vastaan harjoitellaan. Mutta mielestäni lajia voi "yleiskamppailullisuuden" osalta arvostella, jos sen mestarilla näyttää olevan hyvin puutteelliset reagointitavat ihan perushuitomista eli hyvin tyypillistä väkivallan muotoa vastaan. *
Lasse Candé kirjoitti: Kiukkari, Wado ja Defendo ovat sikäli huonoja esimerkkejä, että kaikkien näiden lajien mitenkään järkevästi valituilla mestareilla lienee ottelukokemusta melko paljonkin ja loput tietänevät mitä ovat sillä saralla ja yleensä heilläkin on vähintään jotain ottelukokemusta ja sellaista treeniä taustalla.
Mun yksi pointtihan on juuri se, että otteleminen tai vastaava treeni on itse asiassa osaltaan erittäin hyvää valmiustautumista tositilanteita varten ja jotain sen tyyppistä treeniä tavallaan pitää olla, jotta laji olisi toimiva "tositilanteissakin". Eli tulen tässä toista kautta takaisin siihen, että tässä ei nyt kannata nyt nähdä sitä "ottelullisuutta" niin tosielämästä irrallisena asiana.

* Ja sitten osin romutan omatkin pointtini toteamalla, että näissä haastematsi -asetelmissa korostuvat tietysti yksilöiden taidot, ja jonkun kokeneen ottelijan lyöntimyllytys on tietysti jotain muuta kuin vaikkapa keskimääräinen nakkikioskihuitominen. Mutta reagointitavoista voi silti lukea paljon asioita. On hirveä sfääri vaihtoehtoja, miten tuollaisessa myllytyksessä voi pärjätä tai olla pärjäämättä. Tässä tapauksessa näytti olevan eräänlaisesta lähtökohtaisesta avuttomuudesta kyse.

Korostan, että arvostaakseni lajia/mestaria en olisi kaivannut tuossa tilanteessa mitään huikeaa pärjäämistä kokenutta ottelijaa vastaan. Minulle olisi voinut tulla ihan myönteinen kuva hänen osaamisestaan esim. siinäkin tapauksessa, että hän olisi lopulta tullut tyrmätyksi, JOS hän vain olisi pystynyt väläyttämään jotain sellaista, mikä minun arvioni mukaan ilmentää pätevää reagointia ja toimintakykyä kovan hyökkäyksen alla.
Ile
touko 27, 2017, 09.16
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017
Vastaukset: 63
Luettu: 14825

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

Kyllä. Edelleen täsmennän että juuri tämä "vapaaottelusta/vapaaottelijasta" puhuminen on omiaan viemään keskustelua vähän harhaan (mielikuvatasolla johonkin erkoistuneeseen urheilukontekstiin) kun pointti, eli se "paljastus" on se, että näiden tyyppien treeni ei ylipäänsä anna erityisen hyvin valmiuksia mihinkään varsinaiseen kamppailuun, vaikka muuten varmasti hyödyllisestä liikunnasta onkin kyse.
Ile
touko 26, 2017, 21.03
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017
Vastaukset: 63
Luettu: 14825

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

Viitaten Lasse tuohon sun tokaan pitkään kappaleeseen, niin oikeastaan se, mitä siinä sanot, herättääkin ihan perustellusti kysymyksen siitä, että ehkä itse asiassa aika monessa lajissa ei treenata erityisen "realistisesti".

Itsekin ymmärrän tässä "vapaaottelukontekstin" lähinnä siten, että aletaan mättää täydellä kontaktilla melko vähin rajoituksin - mikä ei nyt niin hirveästi poikkea yhdentyyppisestä tilanteesta, johon realistisessa itsepuolustuslajissa olisi syytä varautua (esim. tuossa videossa "mestarilla" ei tainnut olla hanskojakaan kädessä jos oikein muistan).

Enkä niinkään ajattele, että puhuttaisiin vapaaottelusta nykyisenä urheilulajina, jossa on esim. tietyn pituiset erät ja pistelasku, jotka sitten enemmän tuovat sitä erikoistumisvaatimusta ja lajille ominaista taktikointia.

Väitän muuten, ihan esimerkiksi, että osaavalla Wadon, Kiukkarin tai Defendon harrastajalla olisi kyllä eväitä pärjätä tuollaisessa haasteottelutyyppisessä mättämistilanteessa, jossa toinen lähtee tulemaan kovilla lyönneillä päälle.
Ile
touko 26, 2017, 18.30
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017
Vastaukset: 63
Luettu: 14825

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

Nyt kun en tarkkaan tiedä, mitä kaikkea tuo mestari oli "väittänyt" osaavansa etc, niin kommentoin yleisemmällä tasolla, että vapaaottelutyyppinen otteleminen ei suinkaan ole ihan huono ja muusta elämästä irrallinen tai liian erikoistunut konteksti henkilön eräänlaisen yleiskamppailullisen toimintakyvyn arviointiin.

Toki menee vaikeaksi tehdä päätelmiä "paremmuudesta", jos esim. ottelu on kohtalaisen tasainen tai jos voidaan vaikka todeta, että säännöt rajoittavat olennaisesti henkilön oman lajin keskeisten tekniikoiden käyttöä.

Mutta noin karkeasti tuostakin videosta saa ihan kohtalaisesti kuvaa esim. henkilön tavasta reagoida kun toinen henkilö tulee kovaa huitoen päälle jne..
Ile
touko 25, 2017, 12.00
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017
Vastaukset: 63
Luettu: 14825

Kevätsiivousta Kiinalaisissa lajeissa 2017

Niin, Xu toki oli sinänsä oikeassa ja oikealla asialla - minkä vuoksi vertaus nakkikioskipullisteluun ei mielestäni toimi kovin hyvin - mutta aina voi miettiä kannattaako olla oikeassa vai onnellinen..

Edelläkävijöillä on usein vaikeaa mutta kyllä totuuden paljastamista kannattaa silti arvostaa.

Itse en kyllä yleensä pidä siitä, jos perinteiden kyseenalaistaminen tehdään pilkkaamisen kautta.