Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 2 tulosta

Ile
marras 2, 2016, 12.07
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Mineraalivesi, eli vichy, eli vissy
Vastaukset: 25
Luettu: 3888

Mineraalivesi, eli vichy, eli vissy

Vichy-nimistä paikkaa koskevasta artikkelista:
Vichy on 25 000 asukkaan kunta Keski-Ranskassa Auvergnen alueella
...
Kaupungin nimestä on tullut myös yleisnimi natriumpitoisille kivennäisvesille.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Vichy


Sitten vastavasti artikkelista, jonka otsikkona on Kivennäisvesi:
Kivennäisvesi on vesi, jonka mineraalipitoisuus on suurempi kuin tavanomaisen juomaveden.
...
Kivennäisvedet voidaan jakaa kivennäisvesiin ja vähän natriumia sisältäviin kivennäisvesiin.Perinteisiä kivennäisvesiä, joihin on lisätty natriumia, kutsutaan vichy- eli vissy(ves)iksi, joiden nimitys tulee Ranskassa sijaitsevasta Vichyn kaupungista. Vähän natriumia sisältävissä on joko veden luonnostaan sisältämä vähäinen natrium-määrä tai se on poistettu jopa miltei kokonaan.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kivenn%C3%A4isvesi

Pikaisella lukemisella tuntui, että nuo määritelmät ovat vähän sellaista "sinne päin" -osastoa, mutta ajattelin nyt linkittää.
Ile
loka 28, 2016, 16.17
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Mineraalivesi, eli vichy, eli vissy
Vastaukset: 25
Luettu: 3888

Mineraalivesi, eli vichy, eli vissy

En osaa kovin hyvin vertailla noita merkkejä, mutta yleisenä kommenttina mun mielestä vissy on esimerkki asiasta, jossa pienellä panostuksella saa tuotettua vähän sellaista "luksusfiilistä". Osittain tämä johtunee siitä, että itse en normiarjessa juuri tule kotiloloissa käyttäneeksi/kaivanneeksi ko. juomaa vaikka siitä pidänkin.

Esim. jos kutsuu ihmisiä syömään, niin mun mielestä on hienoa, että "normaalien ruokajuomien" ohella tarjolla on sekä hyvää kuplivaa että kuplatonta vettä. Itse asiassa havaintojeni mukaan aika harvalla kotidinnerillä näin tapahtuu, vaikka muuten tarjoiluissa ei olisi paljon säästeltykään. Olisi kuitenkin aika helppo ja kohtuuhintainen kikka "tason nostamiseen".

Nykyään kun duunilounailla harvemmin juodaan (ainakaan isoja määriä) alkoholia, niin näissäkin yhteyksissä suosin mielelläni vissyä.