Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 5 tulosta

Ile
touko 21, 2019, 21.23
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Wanhan liiton poket
Vastaukset: 77
Luettu: 22159

Wanhan liiton poket

Ei ole vastaus Karin viestiin mutta onhan tämä nyt vähän kärjistynyttä. Itse allekirjoitan Mikan havaitseman kehityskulun mutta eihän se mitenkään mustavalkoinen ole.

Jos vaikka ajattelee jossain Poket-kirjassa mainittuja vanhan liiton tyyppejä joita itse on nähnyt livenä ja jotka todistetusti oli toimintakykyisiä (Avet, Kuunot) niin eihän ne mitään ylimielistä tyyliä edusta vaan tavallaan ”parhaimmistoa”.

Mutta kyllä se maailma mahdollisti myös monelle nuorelle pumpatulle sellaisen ”heh, mullahan onkin valtaa” egobuustin.

En ole varma olenko Karia kohdannut mutta mainitsemistaan paikoista päätellen se on mahdollista tai todennäköistä :) . Ei tosin missään ikävissä merkeissä.
Ile
touko 17, 2019, 15.01
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Wanhan liiton poket
Vastaukset: 77
Luettu: 22159

Wanhan liiton poket

No mutta kyllähän se meininki nyt vaan on muuttunut muutenkin kuin ravintoloiden kilpailutilanteen johdosta. Niinhän se on vaikka kouluissa ja kadullakin, että pahemmat jutut tekee entistä pienempi porukka (ja sellainen on alueellisesti jakautuneempaa) ja yhä isommalle osalle joku myllyttäminen on melko vierasta.

Kyllä mä ymmärrän sitä vanhan liiton fyyisempää poke-meininkiä nimenomaan siitä näkökulmasta, että silloin oli asiakkaidenkin kesken meininki rajumpaa.

Varmasti on totta tuo Karin näkökulma, että kilpailutilanteen ja pelisääntöjen kiristymisen myötä poket eivät enää voi toimia samoin kuin ennen. Mutta mielestäni on selvää sekin, että koville otteille ei ole enää niin usein tarvettakaan kuin ennen.

Eivät ravintolat ole muuttuneet vaarallisemmiksi paikoiksi sitä mukaa kuin suhtautuminen pokejen voimankäyttöön on kiristynyt. Pikemminkin on samaan aikaan käynyt päinvastoin.
Ile
touko 17, 2019, 11.22
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Wanhan liiton poket
Vastaukset: 77
Luettu: 22159

Wanhan liiton poket

Vahvasti samaa mieltä sinänsä, mutta toi portsarintyön kehittyminen ei varmaan ole irrallinen ilmiö vaan varmaan kyse on ravintolakulttuurin muuttumisesta (ja sitäkin laajemmasta muutoksesta) yleisestikin.

Kun olen itsekin tuon ajanjakson nähnyt asiakkaan näkökulmasta (ja ihan pienen pätkän työntekijänkin näkökulmasta), niin onhan se asiakkaidenkin käytös kehittynyt.

Jos vaikka mietin mieleen jääneitä ravintolatappeluita yms., niin aika vahvasti painottuvat sinne viime vuosisadan puolelle ja eniten sinne jonnekin 90-luvun alkupuolelle. (Toki tämä on subjektiivista ja kapeaa havainnointia....)

Varmaan tämän vuosisadan puolella voinut tulla jotain omanlaisiaan ääri-ilmiöitä (esim. enemmän aseita mukana?)ja tietysti ne kännykkävideot mutta kyllä mun mielestä yleinen väkivallan uhka ja kovanaamakulttuuri ihan "tavisten" kesken oli ravintoloissa voimakkaampi silloin ennen.
Ile
maalis 31, 2014, 17.18
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Wanhan liiton poket
Vastaukset: 77
Luettu: 22159

Re: Wanhan liiton poket

bodyguard kirjoitti: Nykyäänhän kaikki kolme-nelikymppiset ovat kovasti mielestään vanhan liiton miehiä ja nyt parikymppiset on sitten pullamössöä. Helposti unohtuu että jos kysytään niiltä kuuskymppisiltä niin silloin he ovat vanhan liiton miehiä ja nme neolikymppiset sitä pullamössöä. Samaa voi jatkaa niin kauan kuin elossaolevia riittää.
Muistan kun 90-luvun lopulla vakuutusyhtiössä oli muutama vanhempi työkaveri, jotka olivat syntyneet 50-luvulla. Piti niiden pullamössöpuheiden vastineeksi oikein rakentaa sellainen argumenttipatteri, jossa perusteltiin, että miksi itse asiassa juuri 50-luvulla syntyneet olivat itse pahin pullamössösukupolvi (eivät kokeneet pahinta sodanjälkeistä pula-aikaa vaan monta vuosikymmentä melkein jatkuvaa elintason nousua, oli helppo saada vakituinen työpaikka, ehtivät vakiinnuttaa asemansa työelämässä ennen 90-luvun lamaa ja olivat vielä tarpeeksi nuoria ettei ikäsyrjintä iskenyt jne...sen sijaan nuoremmilla ikäluokilla edessään pätkätyöt ja muutenkin paljon epävarmempaa jne... ) :D

edit. ai vähän ootee
Ile
maalis 31, 2014, 17.05
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Wanhan liiton poket
Vastaukset: 77
Luettu: 22159

Wanhan liiton poket

Mulle tulee "wanhan liiton pokesta" mielikuva näistä korttelikapakoiden portsareista, jotka ns. kuuluivat kalustoon eli olivat pitkään nimenomaan tietyn ravintolan palveluksessa ja tiiviimmin osa henkilökuntaa ja tunsivat myös asiakkaat. Yökerho-/diskoskenen pokejen osalta on ehkä vaikeampi tehdä jaottelua wanhaan/uuteen liittoon.

Siitä on aikaa kun luin sen Poket -kirjan mutta muistelen, että siinä oli haastateltavilta kaiveltu aika paljon niitä voimankäytöllisiä muisteloita ja se olikin ihan viihdyttävä ratkaisu. Kuitenkin itse miellän wanhan liiton poket enemmän sellaisiksi ystävällisiksi ja sovitteleviksi - usein vähän ikääntyneemmiksikin -herrasmiehiksi.

:)