Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 6 tulosta

Ile
huhti 14, 2017, 08.44
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ryhti
Vastaukset: 57
Luettu: 11145

Ryhti

Ei h.... katsoin vasta ton videon. :D Siinä oli kyllä kaikki kohdallaan, myös "gymi". Odotin vaan, että pudottaako se ne painot yläasennosta lattialle...suht epätodellista, että veti vielä sen toisen toiston :smt003
Ile
huhti 13, 2017, 18.47
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ryhti
Vastaukset: 57
Luettu: 11145

Ryhti

Selällä" nostaminen tehdään minun mielestäni oikeaoppisesti niin, että laitetaan alaselkä notkolle, jolloin nosto kohdistuu fiiliksenä nimenomaan takareisiin ja hanuriin.
Kohtuullisilla painoilla näin, mutta - keskustelun ylläpitämiseksi ja viedäkseni MarkkuT:ltä ilon rynnätä tuon luettuaan valokuitua pitkin paikalle - todettakoon, että voimaharjoittelupiireissä vallitsevan käsityksen eli Totuuden mukaan selkäranka tulisi nostettaessa pitää mahdollisimman stabiilisti niin sanotussa neutraaliasennossa, joka yksilöstä riippuen merkitsee mm. hieman isompaa tai pienempää lammerangan (ja yläselän) notkoa. Kaikkia ei siis pakoteta objektiivisesti katsoen ihan samanlaiseen rangan ryhtiin mutta oleellista on itselle luonnollisen neutraaliasennon säilyttäminen. Normaalia isompi notkokin on siis riski.

:)
Ile
huhti 13, 2017, 18.21
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ryhti
Vastaukset: 57
Luettu: 11145

Ryhti

:) Hyvä viesti! Nyt on kyllä hieno keskustelu!
Ile
huhti 13, 2017, 13.27
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ryhti
Vastaukset: 57
Luettu: 11145

Ryhti

edit
Ile
huhti 13, 2017, 13.24
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ryhti
Vastaukset: 57
Luettu: 11145

Ryhti

Lasse Candé kirjoitti:selällä nostaminen vs jaloilla nostaminen.
Hauskaa, että mainitsit tuon. Sanonta "nosta jaloilla, älä selällä" on viime aikoina pyörinyt mulla pariin kertaan mielessä, kun olen miettinyt voimaharjoitteluliikkeiden kohdistumista sekä eri liikkeissä käytettäviä painoja.

Moni "maallikko" luultavasti ymmärtää tuon ohjeen käytännössä siten, että alettaessa nostaa jotain raskasta kannattaa mieleluummin koukistaa polvia ("kyykistyä") kuin kallistaa ylävartaloa eteen. Asiahan ei kuitenkaan aina ole ihan niin.

Esimerkiksi itselläni absoluuttisesti selvästi isoimmat treenipainot on tällä hetkellä liikkeessä nimeltä romanian dead lift (RDL). Siinä jalat ovat stabiilisti lähes suorina, ja tankoa painoineen nostellaan hieman polvien alapuolelta lantiolle. Eli yläkroppaan taitetaan eteen ja sitten noustaan ylös niin, että lantio ojentuu.

Kyseisellä liikkeellä pystyn liikuttelemaan turvallisesti huomattavasti isompaa kuormaa kuin missään kyykkäilyissä (etukyykky on pääasiallinen kyykkyliikkeeni tällä hetkellä) tai jossain tavallisessa maastavedossa.

Eli jos tämä siirtää vaikka johonkin muuttohommiin tai muuhun fyysiseen työhön, niin riippuen nostettavan kappaleen muodosta ja siitä, minkälaisen otteen kappaleesta saa (ja miltä korkeudelta), nostaisin monessa tapauksessa mieluummin/enemmän lantiota kuin polvia taivuttamalla (jossain toki molempia jne..). MUTTA tällöinkin iso osa voimasta joka tapauksessa kai tuotetaan takareisillä ja pakaroilla, joten itse asiassa nostotapa on pitkälti alkuperäisen ohjeen mukaista "jaloilla nostamista" vaikka joku ehkä luulee, että lantion taivuttaminen merkitsee "selällä nostamista" (no, tokihan siinä jännittyy koko takalihasketju, selkä mukaan lukien). Ja tosiaan ryhti on tässä nostotavassa ratkaisevan tärkeää.

Tulipa pitkä juttu lämpimikseen... :)
Ile
huhti 13, 2017, 09.57
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ryhti
Vastaukset: 57
Luettu: 11145

Ryhti

Kuhan lainailen ja lihavoin:

HS:
”Hyvän ryhdin tavoittelu on vanhanaikainen ajatus”, sanoo fysioterapeutti Tiina Granroth Kampin Fysios SelkäCenteristä.

Granrothin mukaan ei ole olemassakaan ideaalia ryhtiä, jota voisi tavoitella. Suoraselkäisyys ei kerro mitään selän tai rangan terveydestä.
Eniten selkäkipuja aiheuttaa liikkumattomuus.

http://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005168033.html