Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Ile
touko 25, 2019, 14.14
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Wado-ryu karate
Vastaukset: 1551
Luettu: 287781

Wado-ryu karate

Kuulostaa ikävältä. Klassikkoseura.

Mitäs noi muut legendaariset ”kanit” eli Renshinkan ja Meidokan ovat tehneet eri tavalla, kun ilmeisesti sätkivät ihan hyvin edelleen?

Jälkimmäinen toki monilajiseura jos se nyt mitään selittää (ja oma kasvattiseurani kahden lajin osalta).
Ile
maalis 26, 2019, 15.10
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Wado-ryu karate
Vastaukset: 1551
Luettu: 287781

Wado-ryu karate

Oletattavasti ripulin perusmuoto ainakin on ushiro geri. Jodan geri kuulostaa jo sitten kielikuvamaisemmalta ja merkitys lienee jotain oksennuksen ja aivopierun väliltä.

:smt110
Ile
touko 18, 2018, 17.28
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Wado-ryu karate
Vastaukset: 1551
Luettu: 287781

Wado-ryu karate

TimoS kirjoitti:
Riviharrastaja kirjoitti:Koryu-perinteeseen kuuluu kai, että asioita opettaan ja selitetään valikoivasti ja säästeliäästi
Minun on hieman vaikea uskoa tätä.
Mun kokemuksen mukaan ei paljon selitellä. Tosin mun kokemus on vain Iaidosta ja sen tietyistä tyyleistä ja 80-luvulta.

(Tausta: mikään koryu-guru en todellakaan ole, mutta olen kyllä uppoutunut siihen maailmaan nuoruuden innolla miekanvedon saralla. Ne vuodet sijoittuivat ennen ja jälkeen Suomen Iaido-liiton perustamisen 1986. Tyylitkin vaihtuivat muutaman vuoden aikana vähän lennossa: Omori Ryû, ZNKR ja Musô Shinden Ryû. Kuitenkin uskoisin saaneeni jonkilaisen käsityksen tekemisestä vanhoissa kouluissa vaikka noista kolmesta ZNKR toki onkin määritelmällisesti "modernia". Opettajina Silenius, Hellsten, Lauerma, Stelander....).

Sori miltei nollaviesti, olen seurannut kahdessa ketjussa päivittäin tätä mielenkiintoista keskustelua ja oli kiva päästä sanomaan edes jotain, kun itse karaten suhteen ei ole annettavaa. :)