Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 20 tulosta

marcus
kesä 4, 2011, 13.41
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28558

Minoru Akuzawa ja Aunkai

Eikö tosta voi koittaa kerätä esim. jonkunnäköisiä sitovia ilmoittautumisia näillä tiedoin? Ja katsoa, saako riittävää listaa kasaa. Jos lista on tarpeeksi pitkä, voisi esim. katsoa mikä olisi minimimäärä ennakkoon maksavia ihmisiä, joilla uskaltaisi lähteä tätä järkkäämään.

Jos haluaa tosi varovaisen kautta tehdä, niin kerää maksut esim. 15-20 varmalta osallistujalta ennen kuin vahvistaa tapahtuman, ja koittaa näin minimoida kenellekään koituvan taloudellisen riskin. Jos voidaan luottaa että siinä on normaali jousto (sairastapaukset yms) ja ettei joku karkaa karibialle rahojen kanssa :D, niin ainakin minulle etukäteen maksaminen olisi ok.
marcus
kesä 3, 2011, 11.45
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28558

Minoru Akuzawa ja Aunkai

Kiinnostaa.

Sama asia kuin Timolla tuli mieleen kustannuksista (majoitus/matkat).
marcus
joulu 15, 2010, 22.47
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28558

Minoru Akuzawa ja Aunkai

tohtorismies kirjoitti: " onclick="window.open(this.href);return false;

Ranskalainen heppu opettaa. Kolme osaa.
Tää oli hyvä. Voin tarvittaessa kääntää tosta osia.
marcus
marras 25, 2010, 23.45
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28558

Minoru Akuzawa ja Aunkai

diesel 64 kirjoitti: Laitoin tuon shotokai glipin siksi,että kiinnostuin Aunkain tyylistä juuri sen takia,kun samanlaisuutta voimantuotossa on havaittavissa.
Joo, ihan samaa mieltä, samankaltaisuutta näen minäkin. Minulle harvinaista herkkua nähdä noin rentoa tekemistä karaten piiristä, kun sen verran näen karatea...
diesel 64 kirjoitti: marcus. Systema mielenkiintoinen,kuten Ankukai ja haluaisin kyllä joskus mennä treenaan kumpaakin.Toivottavasti Leirejä tulee ja ajankohta sopii.
Tuntuis, että karate-treenaajat olis hyvässä asemassa systeman hyvistä puolista hyötymiseen, kun yleensä on kokemusta jämäkkyydestä ja selkeä tekniikkakäsitys. Systemassa on hauskoja harjoituksia, joilla lisätä rentoutta ja nopeaa tekniikan vaihtamista. Karate-taustalla on varmaan sen verran paine-testauksesta kokemusta, että systemassa joillekin kehittyvä liiallinen löysyys ei liene ongelma.
diesel 64 kirjoitti: minulla itsellä vuotaa asento,kun yläkroppa"heiluu" ja työstän sitä pois.Haastavinta on saada kroppa pysymään muuttumattomana ja luonnollisena,kun tehdään potkua / lyöntiä tai torjuntaa.

tässä glippissä muuten 28s kohdalla kroppa vuotaa,niinkuin minulla,jota työstän pois ;)

[youtube][/youtube]
En tuossa Akuzawan pätkässä näe itse kauheasti sitä vuotoa, mielestäni voima (tuotettu liike) menee kohteeseen osumahetkeen asti erittäinkin kasassa.. Yksi hyvä vinkki on mielestäni lähestyä tuota vuotoa mm. sen kautta, että jos kehossa syntyy tai näkyy liikettä suuntaan josta ei näytä olevan hyötyä tekniikassa, kannattaa selvittää onko se turhaa. Tyypillisiä potkuissa on esim. jalan noustessa lantio karkaa hieman sivulle, jalan suoristuessa hartiat kallistuvat taakse tai pää menee eteen, tai alaselkä antaa periksi jolloin selkä kaareutuu vähän. Rentouden ja liikkuvuuden lisääminen ovat ainakin itselläni pienentäneet noita, ja lisänneet tehoa.
marcus
marras 25, 2010, 23.09
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28558

Minoru Akuzawa ja Aunkai

Lasse Candé kirjoitti: Tämä taitaa jo mennä Aunkai-aiheesta ohi kun on laajentunut yleisemmin voimantuottojuttuihin ja nyt pyörii jo Shotokai-video...
Ei sinänsä, että noiden harjoituksissa näkyy, miten homma pidetään paketissa, ja miten sitä voi treenata :D... Samaa asiaa kaikki tyyni, mielestäni.
Lasse Candé kirjoitti: Kovuudessa täytyy muistaa suhteellinen puoli. Jos vastustaja ei huomaa saapuvaa potkua ei tarvitse kovin kovaa potkaista, kun taas absoluuttisesti kovempi potku on helpompi huomata eikä siksi saavuta täyttä tehoaan. Pelkkä jokseenkin "irtonaisen" säären heitto jättää sisälle kivan tunteen kun ajoitus on sopiva.

Asemointi sellaisella tavalla että selän kaareutuminen jää pois on hitaampaa. Myöskin etäisyys pitää huomioida. Sen korjaaminen tapahtuu liikuttamalla lantiota.
Ymmärrän sähköttämättömyyden yms osuuden tuossa. Silti, tuossa näkyy minun silmääni ihan suoraan se, miten voima vuotaa. Kun jalka nousee ylös, näkyy kun lantion kulma lähtee jalan mukaan, ja selkä kaartuu. Väitän, että jos liikkuvuus ja stabiliteetti riittävät, niin potkusta tulee vielä vähemmin sähköttävä. Yksinkertaisesti paino on tuettu tukijalalla, ja ylä- ja alakeho tuottavat voimaa. Jos keho ei pysty pitämään itseään kasassa (esim. riittämättömän liikkuvuuden tai stabiliteetin vuoksi), niin asennon on annettava periksi - eli selkä ja lantio joutuvat kaartumaan. Tällöin tuotettua voimaa purkautuu kaaretuuveen, eikä se siirry kunnolla yläkehosta potkaisevaan jalkaan. Omalta kohdalta nähty ja koettu juttu. Etupotkun suorittaminen niin, että kehon yhtenäisyys pysyy, vaatii yllättävän paljon liikkuvuutta, varsinkin lantion alueella, mitä useimmiten ei kauheasti työstetä.

Kyse ei ole lajikohtaisesta vaan biomekaanisesta asiasta.
Lasse Candé kirjoitti: Oikeastaan tässä tullaa siihen että "etupotku on etupotku" ei pidä paikkansa. Jos tuota katsoo silmillä jotka ovat tottuneet näkemään etupotkun pitkän etäisyyden hyökkäysaseena, saattaa jäädä huomaamatta että melko hyvin sähköttämättä mies ehtii käyttää potkua lyöntihyökkäystä vastaan reagoimalla. Tarkoitus on eri kuin hyökkäävässä/vastahyökkäävässä etupotkussa. Samoin helposti myös suoritustapa muuttuu.
Jep, samaa mieltä, että suoritustapa muuttuu etäisyyden mukaan. Mutta en puhu siitä - myös pitemmällä etäisyydellä mukaan pystyy tuomaan yläkehon voiman siihen, se on vain (vielä) vaikeampaa. Yksi tapa katso olisi, mihin muihin suuntiin kuin voiman suuntaan syntyy liikettä. Ja sitten katsoa, onko tämä liike tarpeellista voiman tuottamiseksi. Potku on tehokkaan ja hyvän näköinen, ja mielestäni käyttää enemmän tuota aunkai-maista kehonkäyttötapaa kuin mitä yleensä ole karatekoiden nähnyt tekevän. Eli sikäli mielenkiintoista vertailumateriaalia.
marcus
marras 25, 2010, 18.17
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28558

Minoru Akuzawa ja Aunkai

diesel 64 kirjoitti: Olin tuolla KDS:n leirillä viikko sitten ja oli mahtava kokemus tavata Tony Lima 5dan,uskomaton persoona. Pääsin ukeksi väliajalla,kun näytti minulle miten he tekevät etupotkun. Tunne oli kuin kuuma hiilihanko olisi lävistäny kehon!

Tony Lima 5dan ja Jari Lähdesluoma 3dan

" onclick="window.open(this.href);return false;
Mun silmiin toi näyttää systeman tavalta potkia. Muutenkin tekeminen näyttää hauskalta sekoitukselta karatea ja systemaa. Tehokkaan näköistä.

Silmämääräisesti väitän, että hän pystyisi potkimaan vielä kovempaa, jos saisi yhdistettyä paremmin yläkehonsa potkun taakse (esim. selkärangan kaareutuminen näyttää oireelta voiman vuotamisesta liikkeeksi muualle, kuin potkun kohteeseen). Hyvältä tuo siis näyttää, tarkoitan vain, että potentiaalia on vielä tehokkaammaksi.
marcus
marras 20, 2010, 03.09
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28558

Minoru Akuzawa ja Aunkai

KungFuMiäs kirjoitti: Juu mennään ihmeessä treenailemaan. Tällä hetkellä en hirveästi sielä ehdi käymään, mutta jossain vaiheessa. Tuohon että miten asioita voi opettaa tehokkaammin en osaa sanoa mitään, tiedän yhden tavan jolla minua on opetettu tällä tasolla missä olen, enkä ole tähän tasoon muita tapoja nähnytkään vielä.
Joo, ei mullakaan mitään kauhean tyhjentävää ole asiasta sanottavana. Mutta olis mielenkiintoista vain testailla juttua ja katella jos saisin varastettua sulta pari hyvää ideaa :D. Joskus kun on aikaa ja innostusta, laita vaikka Facebookissa viesti tai on siellä mun numerokin. Asun kisiksen lähellä nykyään, niin jos olen kotona niin pääsen sinne aika äkkiä.

Tosta internalien kommunikointi-puolesta, niin noi Aunkai-tyyppien viiva-kaaviot on mun mielestä aika selkeitä. En tiedä tajuaako niistä mitään kummosta jos ei ole konkreettista kokemusta asiasta.

Oho - vielä 1 haastattelu Akuzawasta http://www.aikidojournal.com/article?articleID=699
marcus
marras 20, 2010, 00.40
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28558

Minoru Akuzawa ja Aunkai

KungFuMiäs kirjoitti: Jeah, mut entäs sitten kun kaveri on treenannut 5 vuotta ja pitäisi päästä eteenpäin hommassa. Eihän nämä energiat ym ihan perustason asioita tosiaan ole. Nooh niinhän se pitäisi opetuksellisesti mennäkin, kaikilla on oma tiensä ja kaikilla opettajilla oma näkemyksensä. Jos yritetään tunkea kaikki johonkin samaan muottiin niin ei kehitytä kovin pitkälle.
No, en osaa tohon sanoa mitään, kun riippunee siitä mitä haluaa oppia :)... Huomaan että se, miten katson nykyään treenaamista on heittänyt aikamoisen kuperkeikan viimeisen reilun puolen vuoden sisällä. Asun tässä kätevästi kisiksen lähellä, vois käydä joskus esim treenaamassa yhdessä, niin siinähän tätä vois kelailla konkreettisemmin? Mua kiinnostaa todella paljon se, miten asioita voi oppia ja opettaa tehokkaammin.
marcus
marras 20, 2010, 00.35
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28558

Minoru Akuzawa ja Aunkai

Minoru Akuzawan haastattelu.

http://www.aikiweb.com/forums/showthread.php?t=14514

Diggailen varsinkin näistä kommenteista...
"for me bujutsu is not a set of techniques, but a state of the body. Once the principles are integrated, the techniques surge spontaneously because the body is capable of adapting instantaneously."
"forms and styles are traps. The followers who only swear by this or that school are trapped. The ways of being attacked are innumerable, we need to transform our body so that it integrates the principles that will allow it to adapt instantaneously to any situation by moving in the most efficient manner possible."
ja toinenkin haastattelu (en nyt muista olinko jo postannut tämän tänne).
http://www.aikidojournal.com/article?articleID=701
marcus
marras 20, 2010, 00.03
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28558

Minoru Akuzawa ja Aunkai

KungFuMiäs kirjoitti: Jeah eiköhän kaikki toivottavasti ymmärrä tämän asian. Mutta nyt väitetään noita asioita voi selittää muilla tavoilla, se minua kiinnostaa nyt äärimmäisen paljon. Ja erityisesti kiinnostaa jos pystyvät selittämään niitä kamppailuopetuksellisesti hyvin, eikä sellaisia pitkiä tajunnanvirtoja mitä minä olen joskus kirjoitellut.
Olen joskus testaillut tätä, käyttänyt mm. työkaveria, kisiksen treenituttuja, vaimoa, veljenpoikaa ym. kiinnostuneita koehenkilöinä. Kyllä ne asiat tuntuu uppoavan, varsinkin kun näyttää samalla eka miten itse tekee sen ja näyttää sille henkilölle miten hän saa osan samasta asiasta tuotettua. Aika nopeasti tolla fyysisellä opetuksella ja "no linjaat luut, ja työnnät luiden suuntaan... eiku vähän tällee yhdistä noi..." ja sen tyylisillä... Näyttäis ainakin vievän oikeaan suuntaan. Noin puolessa tunnissa sain duunikaverin heittämään mut ilmaan työnnöllä taijimaisesti - helpotin toki pitämällä oman rakenteen möykkynä ja opetin sille voiman suunnat. Mutta hauskaa kun tyyppi ei tajua miten paljon voimaa pystyy tuottamaan, ja kyseessä oli aika urheilullisesti monipuolinen kaveri. Tunnusti myös lyöntitehon kasvaneen huomattavasti parissa viikossa, kun oli pelleillyt näiden suuntien yms kanssa. Nämä ei tosin ole kovin "perinteisiä" opetusmetodeja, osan olen oppinut muilta, osan soveltanut opituista välineistä vähän yksinkertaisimmiksi. Mut eihän tää varmaan minkään muodollisemman lajin vinkkelistä kovin "oikeaoppista" liene, kun ulkoinen muoto on ihan mitä sattuu kultakin tulemaan. Mutta mä en olekaan kovin perinne-tyyppi millään tavalla :D...
KungFuMiäs kirjoitti: Joo mä näen Aunkain sellasena perustason internaalina, sellasta raakamateriaalia joka puuttuu monien hippi internaalilajien treenaajilta joilla ei ole tarpeeksi vahvaa perustaa. Siitä on sitten hyvä ponnistaa.
Mun mielestä monet "perinteiset" opetusmetodit on sikäli vaikeita, että niissä se ongelmien tarkka havaitseminen ja korjaaminen on aluksi erittäin hankalaa. Tällä tarkoitan, että se harjoituksen muoto ei tarjoa fyysistä palautetta kauhean helpossa muodossa. Mitä silmämääräisesti olen noita aunkai-juttuja testannut mulle tutulla mekaniikalla, niin ne tuntuvat tarjoavan tosi hyvin sitä palautetta. Toisaalta ovat aika epämukavia ja raskaita... Eli hyvää kamaa :D!
marcus
marras 19, 2010, 23.52
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28558

Minoru Akuzawa ja Aunkai

KungFuMiäs kirjoitti: Energia, meridiaanit ja chakrat ovat hyvä tapa selittää asiaa. Jos alat hakemaan jotain fysioloogisia todisteita asioiden olemassaolosta niin emme ole enää kamppailu yhteydessä vaan labra touhuissa, ja tässähän on kyse kamppailusta.

Sisäinen kehonkäyttö on tarkempaa ja hiotumpaa, siihen sitten tarvitaan näitä energoita ym. jos siihen haluaa lähteä.
Mun mielestä kamppailulajien termistön on tarkoitus helpottaa opettamista ja ymmärtämistä - sen ei mielestäni tarvitse vastata kysymykseen "miksi tämä toimii". Sen takia osa termistöstä joissain lajeissa on tosi outoa, koska on vain vedetty jotain kulttuurisesti sopivia asioita, jotka kuvaavat tarpeeksi hyvin, että oppilas voi kehittyä. Olettaen, että molemmat "opettaja" ja "oppilas" sopivat, että päämäärä on oppia taito, ei tyydyttää järjen tarvetta ymmärtää "miten tää toimii". Jos puhumalla chakroista ja meridiaaneista oppi siirtyy, hyvä. Jos puhutaan luista ja lihaksista, hyvä. Jos vain opetetaan fyysisesti, ja oppi menee perille, hyvä. Viime kädessä selityksillä ei ole mitään väliä, vain sillä mitä osaa tehdä ja demota.

(edit tähän väliin - näköjään monen kanssa olen samaa mieltä :D)

Tässä linkissä ne selittää tarkemmin tuota juttuaan: http://aunkai.net/eng/bujyutu/kiban.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Mun silmään Aunkaissa on lähinnä hyvää linjausta, erittäin stabiilia ja koordinoitua lihastenkäyttöä. Voima ei vuoda ulos turhana liikkeenä, vaan se menee kohteeseen.

Toisaalta noi eivät kai ole varsinaisesti tekniikka-demoja, ymmärtääkseni Akuzawa aika pitkälle sanoo opettavansa tapaa käyttää kehoa ja voimaa, ei tekniikoita. Eli niitä kannattaa ehkä ennemminkin katsoa siitä vinkkelistä. Varsinkin kun nuo näyttäisivät olevan opetustilanteita, joissa päämäärä lienee pedagoginen, ei oman taidon esittely.
marcus
marras 19, 2010, 00.10
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28558

Minoru Akuzawa ja Aunkai

Paha Kani kirjoitti: Kertokaas maalaiselle, että mistä tuossa oli kysymys? Kun en kieltä ymmärtänyt, niin jyvä jäi löytämättä.
Sitä se kameramieskin tossa totes.. "emmä oikein tajua vielä..." :D

Se mitä kuulin ja ymmärsin puheesta oli lähinnä "kato tee tällee... Tää on sama kuin tässä tämä" "Ai, tällee?" "ei, ei ku näin".

Lyhyesti, demosi sitä kuinka koko kehon voiman käyttö potkuissa tehostaa niitä, ja miten potkuissa käytetyt kehon yhteydet ovat samoja kuin Aunkain perusharjoituksissa.

Jos ei ole fyysistä kokemusta noista sisäisistä jutuista, ne voi näyttää vähän oudoilta. Ne jäsentyvät, kun sitä fyysistä kokemusta tulee.
marcus
marras 18, 2010, 00.43
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28558

Minoru Akuzawa ja Aunkai

Hyvä demonstraatio "sisäisen voiman" (ts. fiksun linjauksen) käytöstä potkuissa Aunkai-tyyliin.
[youtube][/youtube]
marcus
marras 16, 2010, 13.30
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28558

Minoru Akuzawa ja Aunkai

Tossa vois olla hyvä idea kysäistä kanssa tuolta ranska/belgia-akselilta, kun se sielläkin käy.. Suomi olis vähän niinkuin matkan varrella sinnepäin mentäessä.
marcus
marras 15, 2010, 00.50
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28558

Minoru Akuzawa ja Aunkai

Tuolla linkissä on siis enemmän kuvausta aiheesta.

Niinjoo, ja http://aunkai.net/eng/bujyutu/index.html myös kohtuullisen paljon infoa.