Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

Shaolinsi
touko 10, 2020, 16.57
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 181258

Komba

Olen ollut mielenterveys- ja päihdeosaston lääkärinä viime viikkoina. Siellä joudun olemaan päivittäin aggressiivisten muistisairaiden ja päihteiden väärinkäyttäjien kanssa tekemisissä. Teemme tästä syystä teemme lähes päivittäin yhteistyötä vartijoiden kanssa. Potilasaineisto on haastavaa. Vartijoilla on monesti haasteita saada aggressiiviset potilaat rauhoittumaan. Huhtikuussa työkavereitani on osastolla pahoinpidelty. Monesti joudumme käyttämään lihaksen sisäisinä pistoksina voimakkaita psyykelääkkeitä, joita annamme potilaan tahdosta riippumatta muiden paikalla olijoiden turvallisuuden takaamiseksi potilaiden väkivaltaisuuden vuoksi.

Nämä asiat huomioon ottaen omasta mielestäni Komba ei ole vielä valmis palvelutuote hoitoalalle. Tällä hetkellä Komban lähestymistapa väkivaltatilanteisiin yllä olevien videon perusteella voi aiheuttaa enemmän vaaratilanteita käytännön potilastyössä. Tuollainen "pehmeämpi lähestymistapa" ei mielestäni toimi, koska monesti väkivaltaiset potilaat hoitotyössä eivät edes ymmärrä olevansa aggressiivisia (esimerkiksi vaikeiden muistisairauksien lääkehoidolle resistentit käytösoireet). Tuollainen pehmeämpi kosketus voi provosoida aggressiivisia henkilöitä entisetään, jos "voimankäyttäjäosapuolella" ei ole selkeää toimintamallia tilanteen etenemisen suhteen. Oman kokemukseni mukaan potilastyössä tilanteen eskaloituessa paras keino on hyvin usein vahva, fyysinen voimankäyttö, jossa potilaalle ei anneta vaihtoehtoja.

Komban kehittely on selvästi vielä kesken. Ennen Komba-palvelutuotteen tuomista hoitoalan ja voimankäytön markkinoille suosittelen Jusukinia tutustumaan esimerkiksi Defendo White -lajiin tai esimerkiksi AVEKKI-toimintamalliin (koulutus- ja toimintatapamalliväkivaltatilanteiden ennaltaehkäisyyn ja hallintaan). Toivon mukaan saisit näistä hieman käsitystä, minkälaisia palveluita markkinoilla on jo olemassa tällä hetkellä. Onnea tuotteen jatkokehittelyyn. :jepa:
Shaolinsi
syys 22, 2017, 09.21
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 181258

Komba

Hei, Jusukin!

Voitko kertoa tulevan Potku-tapaamisen ketjussa, minkälaisen treenin ajattelit vetää siellä? Itse odotan ainakin mielenkiinnolla Komban kokeilua. :jepa:
Shaolinsi
syys 12, 2017, 08.59
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 181258

Komba

Kyynikko kirjoitti:Eli et ole harjoitellut varsinaisesti kenenkään alaisuudessa kamppailua?
Jusukin kirjoitti aiemmin ketjussa tällä tavalla:
Jusukin kirjoitti: Lähinnä aikanaan kuuli ihmisiltä, että pitäisi rueta harrastamaan jotain kamppailulajia.. ja sen takia menin jujutsuun puoleksi vuodeksi.. homma loppui viimestään siihen, kun senseitä syytettiin sovinistisuudesta ja se laittoi vastikkeena sähköpostilistalle pipari kuvan :D
Toki tykkään jujutsusta.. mutta ei ne tekniikat pysy mielessä, jos niitä ei veivaa. Ja sitten ne olisi hyvä osata täydellisesti. )
Shaolinsi
syys 8, 2017, 12.06
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 181258

Komba

Tässä vaiheessa kannattaa selventää termejä. Puhutko Jusukin tästä Komban harjoittelutavasta, jonka nimi ilmeisesti on joukkotappelu? Osa ottaa termin ilmeisesti kirjaimellisesti.

Shaolinsi
syys 7, 2017, 19.31
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 181258

Komba?

Tervetuloa lauteille, Jusukin! :tervetuloa:

Paljonko Komban harrastajia on Suomessa?

Oletko harjoitellut muita kamppailulajeja?

Onko Komban tekniikat tarkoitettu itsepuolustukseen?