Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Shaolinsi
kesä 7, 2014, 09.15
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Thieu Lam
Vastaukset: 103
Luettu: 26163

Thieu Lam

Veepee kirjoitti: Mitenhän se UNESCO-jutun todenpitävyys, jos lajia harjoitellaan tuollaisella volyymilla ympäri Vietnamia? Oletko saanut vastausta kysymykseesi, @Shaolinsi?
Kaksi viestiä olen laittanut, mutta ei ole vielä kuulunut mitään asiasta.
Shaolinsi
touko 25, 2014, 22.28
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Thieu Lam
Vastaukset: 103
Luettu: 26163

Thieu Lam

Veepee kirjoitti: Unescolla näyttää näköjään olevan myös omat hyvän tahdon lähettiläänsä. Löysennän foliolakkiani.

edit: Löysin tällaisen artikkelin hesarin sivuilta. Nähtävästi mestari onkin saanut oppinsa Kiinasta. Mitä mieltä Shaolinsi on tästä?



edit-edit: siis mestarin mestari oli ilmeisesti oppinut kungfua Kiinassa.
Väitteet Vietnamissa olevasta shaolin kung fu -temppelistä eivät kestä lähempää tarkastelua (suosittelen lukemaan ketjun kaikki viestit). Voi olla, että hän on ollut jossakin wushu-koulussa, jonka nimessä on ollut sana temppeli. Näitä "Shaolin-temppeleitä" löytyy lähes joka maasta. Niitä on esimerkiksi New Yorkissa[/linkki], Australiassa[/linkki] ja Englannissa[/linkki]. Buddhalaisia temppeleitä nämä ei kuitenkaan ole. Eikä oikeastaan edes Shaolin-temppeleitä. Jopa minulla on lupa perustaa Shaolin-temppeli Suomeen! :lol: Ne ovat pelkkiä kamppailulajikouluja, joissa suurimmassa osassa ei harjoitella edes kamppailua (opetetaan pelkästään liikesarjoja ja tästä erillään olevaa potkunyrkkeilyä).

Tässä[/linkki] on lista UNESCO:n hyväntahdonlähettiläistä. Tässä[/linkki] on lista entisistä UNESCO:n hyväntahdolähettiläistä. En näe hänen nimeään kummassakaan listassa. Ei tämä kuitenkaan tarkoita vielä mitään. Voihan hän olla hyväntahdonlähettiläs kaikesta huolimatta.

Otin UNESCO:on yhteyttä ja tiedustelin kyseisen henkilön taustoja. Laitan tähän viestiä vastauksen saatuani.

Älkääkä Thieu Lam -harrastajat ymmärtäkö asiaa väärin. Ilman sarvia ja hampaita minä tässä asiaa sitten olen kysellyt. Ihan aidosti olen asiasta kiinnostunut. En tiennyt Suomessa olevan UNESCO:n hyväntahdolähettiläitä. :)
Shaolinsi
touko 25, 2014, 18.12
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Thieu Lam
Vastaukset: 103
Luettu: 26163

Thieu Lam

Hienot sivut tosiaan! :peukku:

Vaikka seuralla ei ole kiinalaisen Shaolin Kung Fun kanssa juurikaan mitään tekemistä, niin on mielenkiintoista huomata, että seuralla on kuitenkin lupa käyttää Unescon logoa ja tavaramerkkiä. Unescon logo näyttäisi olevan seuralla jopa treenipaidoissaan. Edes kaikilla Kiinan Shaolin-temppelin suorassa alaisuudessa oleville kouluilla ei ole lupaa käyttää Unescon logoa kaupallisissa tarkoituksissa. Täytyy kyllä nostaa hattua tälle suomalaiselle seuralle!

Miten saitte luvat? Kiinnostaa ihan oikeasti. :) Asian vielä erikoisemmaksi tekee se, että lajeille on eri nimet (Thieu Lam - Shaolin Kung Fu), puvut, treenimenetelmät, liikesarjat ja periaatteet. Miten Unesco todisti lajinne autenttisuuden?

Alla on Unescon teksti Shaolin Kung Fusta: