Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 104 tulosta

tinkezione
tammi 15, 2011, 18.41
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: tinkezione
Vastaukset: 114
Luettu: 5494

tinkezione

BJJ on jatkunut täällä Ruotsinmaalla hyvissä merkeissä, mutta tätä päivyriä on tullut pidettyä melko huonosti ja itse asiassa varmaan ainakin toistaiseksi lopetan päivittämisen tykkänään, osittain ajanpuutteen vuoksi ja osittain siksi, että pidän treenipäivyriä nykyisin heiaheiassa. :)
tinkezione
loka 28, 2010, 11.24
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: tinkezione
Vastaukset: 114
Luettu: 5494

tinkezione

Ti 26.10.2010 - BJJ, 90 min (#80)

No niin! Treenit on nyt vihdoinkin saatu Ruotsin päässä käyntiin. Ensin tuumasin meneväni MMA Alliancen salille, mutta se sijaitsee melkein Rosengårdissa, joten arvelin sitten viimeaikaisten tapahtumienkin vuoksi valita jonkun vähän keskeisemmän paikan. KFUM Fightzone on hyvinkin lähellä kotia ja työpaikkaa eli aivan liki vanhaa keskustaa. Veppisivunsa paljasti pääkouluttajan olevan herran nimeltään Stephan Seidl, joka ei toissasunnuntaiaamuiseen kyselymailiini vastannut kirjoittamalla, vaan soitti samana iltapäivänä. Tänä tiistaina kävin siis tsekkaamassa valkovöisten treenit ja hikihän siellä tuli. Päätin treenien jälkeen suorilta kokeilla tuota salia puoli vuotta eli maksaa 2650 SEK siitä ilosta, että saa olla kuristettavana ja lukotettavana 4 kertaa valkovöisten treeneissä viikossa ja jos päälle haluaa vielä kovempaa runtua, niin bonussektorilta löytyy vielä yhdet avoimet treenit ja yksi avoin matto per viikko. Kuvittelisin ilman ennakkokokemuksia avoimen maton tarkoittavan puhtaasti sparritreenejä.

Tiistain treenit veti joku toinen mustavyö, niitä ko. seurassa olen havainnut olevan ainakin kolme. Mattotilaa on melko paljon, joten alkulämmöiksi tehtiin myös kaikenlaisia kuperkeikkoja, ukemeita ja vaikka mitä. Tekniikkaosastolla perehdyttiin lonkkaheittoon niskan takaa tai vyöstä sekä kahden ja yhden jalan maahanvienteihin edestä. Avointa guardia ohiteltiin jalkoja kääntäen ja sisemmällä jalalla lähestyen. Lopuksi vielä n. kuusi erää sparria, joista neljännen jälkeen meinasin oksentaa. Kuukauden tauko ja rymyelämä tuntui kropassa melko vahvasti.

Ke 27.10.2010 - BJJ, 90 min (#81)

Stephan veti nämä treenit itse. Tekniikkoina tehtiin pystyasennosta suoraa käsilukkoa ja käsittääkseni krusifiksia ja ensiksimainitusta tekniikasta tuli jopa kehuja. Tiedä sitten, oliko säälistä vai vieraskoreudesta... Avoimessa guardissa puolustautumista vietiin vähän eteenpäin ja painotettiin ohitettavan puolen jalan pitämistä lähellä kun kauemmalla puolella jalka pidetään estämässä toiselta puolelta ohi juoksemista. Ja jos vastustaja pääsee kiertämään torjumisesta huolimatta, single legiin on n. 30 senttiä matkaa. Muutaman teemaerän jälkeen vielä kaksi erää sparria, joissa pääsin ihan kunnolla vastaantulijaksi. Paikallinen magnus kuristi ja lukotti viiteen minuuttiin ehkäpä n. kymmenellä eri tavalla. Eli olen nyt saanut matolla sveduilta kyytiä ja tämänhän pitäisi vain lisätä treeni-intoa!
tinkezione
loka 17, 2010, 13.33
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: tinkezione
Vastaukset: 114
Luettu: 5494

tinkezione

Otetaanpa päivitystä sen verran, että 39-vuotissynttäreideni jälkeen olen vielä vaihtelevalla menestyksellä treenannut milloin mitäkin, mutta aivan viimeiset viikot ennen muuttoa ovat menneet hunningon suuntaan. BJJ-sali Malmöstä on jo löytynyt ainakin Googlen avustuksella ja treenejä on neljänä päivänä viikossa (lauantaisin normitreenien päälle vielä avoin matto) joten tekemistä piisaa. Savatea en ainakaan pikaisella vilkaisulla ole täältä löytänyt. Treenipäivyri jatkuu taas, kunhan treenitkin jatkuvat.
tinkezione
elo 24, 2010, 21.15
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: tinkezione
Vastaukset: 114
Luettu: 5494

tinkezione

Ma 23.08.2010 - BF, cardio, 70 min (#65)

Peruscardiot. Keskityin taas enemmän lyömiseen kuin potkimiseen, mutta vähäiselläkin potkimisella huomasin, että kahvakuula jiu-jitsun lisänä on tuonut lantioon lisää liikkuvuutta.

Ti 24.08.2010 - kahvakuulta, 60 min (#66)

Aika raskas setti oli tänään ja TGU on kyllä suhteellisen hankala liike.
tinkezione
elo 21, 2010, 15.20
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: tinkezione
Vastaukset: 114
Luettu: 5494

tinkezione

La 21.08.2010 - BJJ, 85 min (#64)

Olipa mukavat lauantaitreenit, sai painia oikein tunteella. Aluksi alkulämmiteltiin sivusidonnasta hauiksesta ja vyöstä sweeppaamalla. Tekniikkapuolella hommaa jatkettiin sweepin eston jälkeisellä selkään kapuamisella, kunhan saa tehtyä sen verran tilaa, että käsi mahtuu kainalon alta. Käsivartta vedettiin ylös- ja taaksepäin samalla kun tehtiin siltaa ja ujuttauduttiin tämän tilan turvin kohti selkää ja ensimmäistä hookkia. Kyseisiä hommia drillattiin pari minuuttia per ukko per puoli parin kanssa siten, että toinen pitää sivusidontaa niin tiukkana, kuin suinkin pystyy. Seuraava setti menivät siten, että päälläolijan täytyi yrittää lopetuksia niin tuli havainnollistusta siihen, että pakka aukeaa välittömästi jos lähtee liikaa hortoilemaan. Seuraavaksi vapaata sparria kolmen ryhmissä 18 minuutin ajan siten, että mies vaihtuu aina 2 minuutin välein ja tämähän oli erityisesti Papan kanssa sangen mukavaa kun hyökkäyksiä tuli oikealta, vasemmalta, edestä, takaa ja sivulta, vaikka tottahan se on, että kaikki matossa möyrityt mailit opettavat. Loogisesti ajatellen tänäänkin tuli siis opittua. Lopuksi vielä huikkatauon jälkeen 10 minuutin erä parin kanssa sillä tahdilla, että jaksaa koko 10 minuuttia ähistä. Good times!
tinkezione
elo 20, 2010, 15.42
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: tinkezione
Vastaukset: 114
Luettu: 5494

tinkezione

Pe 20.08.2010 - puntti, 40 min (#63)

No ei ähisty. Vartin pikatorkut venähtivät tunniksi ja nujut menivät sivu suun sitten siinä. Mur. Tänään punttihommia, 3x8 kulmasoutu, 3x8 hauikset myötäotteella, 3x8 ranskalaiset ja 3x8 pystypunnerrus.
tinkezione
elo 18, 2010, 15.56
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: tinkezione
Vastaukset: 114
Luettu: 5494

tinkezione

Ti 17.08.2010 - kahvakuula, 60 min (#62)

Maanantainen puntti hieman jumitti olkapäitä ja käsiä, mutta kahvakuulassa ne sitten vertyivät, kun suurin osa liikkeistä tehtiin kuitenkin rennoilla hartioilla ja käsivarsilla, perseellä puristaen. Hieman eri tyyppinen harjoittelu avaa näköjään jonkun toisen tyyppisen harjoittelun aikaansaamia pieniä jumituksia, vaikka itse harjoitus olisi suht raskaskin. Muistan taannoin BJJ-treenien avanneen käytännössä kaikki jumiset paikat kertalaakista, vaikka ennen treenejä tuntui siltä, että tatamille mennään sillä kertaa paininukeksi. Keskiviikon savatetekniikat saavat kyllä jäädä väliin ja torstaina sitten taas ähistään jiu-jitsun parissa.
tinkezione
elo 17, 2010, 09.35
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: tinkezione
Vastaukset: 114
Luettu: 5494

tinkezione

Ma 16.08.2010 - puntti, 40 min (#60)

Duunipaikan punttisalikin tuli korkattua, olemassaolevilla vermeillä on hyvä tehdä oikeastaan kaikkea muuta paitsi leuanvetotankoja ja vatsapenkkejä ym. siellä ei ole. Yläkroppaa ja käsiä: 2x2x8 käsipainoilla, 3x8 kulmatangolla, 3x8 penkki, 3x8 vinopenkki. Teki hyvää.

Ma 16.08.2010 - BF, tekniikka, 75 min (#61)

Päätin vielä lähteä illaksi savatetreeneihin, kun sitä seuraavaa hanskakoetta varten pitäisi kovasti harjoitella. Erinomaiset treenit olivatkin, pelkkää teemaa ja aiheena chasse lateralin lisäily kombinaatioiden väliin. Taas tuli kerrattua mieliin myöskin kasa pieneltä tuntuvia merkittäviä asioita eri tekniikoista. Lopuksi vielä pari erää teema-assautia chasse vs. fouette.
tinkezione
elo 15, 2010, 22.02
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: tinkezione
Vastaukset: 114
Luettu: 5494

tinkezione

To 12.08.2010 - BJJ, 85 min (#57)

Tekniikkana high guardin avaamista pakittamalla. Kasa sparria, taputusta tuli harjoiteltua ihan reippaita määriä. Ei vain kulkenut.

La 14.08.2010 - BJJ, 55 min (#58)

Missasin bussin ym. ja tekniikkaosiossa oli tietysti joku erittäin mysteerinen side/mount- tai mount/side-transitiosta tehtävä triangeli-juji. Ei sama, millä Lytle lopetti matsinsa, mutta vähän saman kaltainen tuplaviritys. Sparria n. sata erää ja olipa kyllä todella rankkaa. Viimeisessä erässä ei juuri päässä liikkunut mitään eikä sitten oikein mitään järkevää kumpikaan osapuoli edes pystynyt yrittämään, mutta tulipahan uuvuttua.

Su 15.08.2010 - kahvakuula, 55 min (#59)

Pari päivää himassa Hans Zimmerin tahtiin muuttohommia valmistelleen miehen mieli oli melkoisen äreä. Kahvakuula paransi kaikki nämä henkiset vaivat ja toi mainion fiiliksen. On se vain ihmeellistä hommaa, tämä liikunnasta pitäminen.
tinkezione
elo 5, 2010, 23.49
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: tinkezione
Vastaukset: 114
Luettu: 5494

tinkezione

To 05.08.2010 - BJJ, 80 min (#56)

Hyvinhän tämä viikko on mennyt, jo neljänä päivänä jotakin reippaampaa liikuntaa. Viime viikonloppuna kuuratuilla tatameilla oli mukava nujuta. Alkulämmöiksi pari erää tekniikkapainia ja sitten pari erää painia. Tap early, tap often jne. Päivän tekniikan arpominen tuntui olevan sen verran työlästä, että pyysin ihan erikseen kertausta half guardiin alta.

Aivan kärkeen painotettiin sitä, että half guardia jos koittaa rimpuilla selältään niin huonosti käy ennen pitkää eli aina kyljellään kun halffissa toimitaan. Sweeppiä ja selkään kiipeämistä harjoiteltiin parin eri liikesarjan voimin, mutta perusidea half guardissa alla on se, että kiinni olevan jalan puoleinen käsi pysyy aina kyljessä tiukassa paketissa, jolloin pääsee uittamaan kätensä underiin. Toisella kädellä pidetään vastustajan toista kättä loitolla. Sitten, kun kiinni olevan jalan puolelta underiin on päästy, voi alkaa kinkeämisen kohti vastustajan lantiota ja jalkaa. Jossakin vaiheessa tasapainoa on pakko hakea toinen jalka koukkuun nostamalla, muuten homma romahtaa täysin ja selkään kiipeämiselle tulee paikka. Tukijalan noustessa otetaan varpaista kiinni siksi, että otteen purkavan jalalla työntämisen voima menee itse asiassa kokonaan nilkkaan. Sitten toisesta polvesta sisäpuolelta lahkeesta kiinni, vedetään itseen päin ja työnnetään kaveri nurin. Mounttikin pitäisi olla ihan mahdollinen lopputulos tästä sweepistä. Samaa hommaa tehtiin vähän tiukemmasta kontrollista, elintilan taistelu siltaamalla ja niskalenkin purkaminen pyöräyttämällä tuettoman puolen ympäri käsiteltiin niin ikään, oli kyllä hyvää kertausta tästä sangen hankalasta positiosta. Jatkossa ilmeisesti treenataan half guardia jokunen viikko ja koitetaan iskostaa hommaa mieliin. Lopuksi vielä erä painia ja siinäpä se, hyvä hyvä.
tinkezione
elo 4, 2010, 23.04
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: tinkezione
Vastaukset: 114
Luettu: 5494

tinkezione

Ke 04.08.2010 - BF, tekniikka, 105 min (#54 & #55)

Mestat oli kahvakuulailusta aavistuksen juntturassa ja kävin sitten savaten tekniikkatuntia edeltävän session loppupuoliskolla sohimassa itseni lämpimäksi ja paikat vetreiksi. Kannatti siinä mielessä, että sai todella mainiot lämmöt päälle itse tekniikkatunnille, joka olikin sitten varsin tuntuva muistutus siitä, että jonkin aikaa säännöllisestä tekniikkatreenistä on vierähtänyt. Kaikki asiat aivan hukassa ja mies pihalla kuin lintulauta. Osan jutuista ymmärsin korjata jo heti liikesarjoja tehdessä, mutta kyllähän seuraaviin hanskakokeisiin pitää alkaa treenata suht järjellisesti.

Sarjat pitivät sisällään erilaisia suoran väistöstä lähteviä kontrauksia sekä fouette bas:n väistöstä lähteviä kontrauksia. Piti saada flowta tekemiseen, mutta aika hiljaista sen kanssa oli. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa ja jos jotakin positiivista ihan väkisin keksii, niin lantion liikkuvuus on BJJ:n myötä parantunut -> korkeat potkut onnistuvat paremmin kuin aiemmin.
tinkezione
elo 3, 2010, 22.58
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: tinkezione
Vastaukset: 114
Luettu: 5494

tinkezione

Ma 02.08.2010 - BF, cardio, 75 min (#52)

Peruscardiot, viikko liikkeelle. Keskityin säkillä pääosin suorien takomiseen.

Ti 03.08.2010 - kahvakuula, 60 min (#53)

Silver Gymin kahvakuulatunnit jatkuvat tästä viikosta eteenpäin ja tunnin setti teki sielulle hyvää. On se kyllä mahtava keksintö, venäläisen yksinkertainen ja haastava.
tinkezione
heinä 30, 2010, 23.33
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: tinkezione
Vastaukset: 114
Luettu: 5494

tinkezione

Janney kirjoitti:
tinkezione kirjoitti: Yksi sweeppi lähti eri näppärästi, kun kaveri koitti hakea selkää, mutta reagoin painonsiirtoon kippaamalla kaverin samaa vauhtia ympäri.
Kuulostaa ihan läskipyörältä. Liikkeistä uljain...
Jos läskipyörä jatkaa kaverin liikettä samaan suuntaan selän ympäri tonttiin niin sitten se ei ollut se. Oli jotenkin todella kummallisen oloinen juttu, tunsin vain, että toiselta puolelta paino vähenee ja kippasin sitä kautta jotenkin mysteerisesti siten, että päädyin itse päälle sivusidontaan. Minkäänlaista tarkempaa havaintoa tästä tapahtumasarjasta ei ole.

Eli oli aivan äärimmäisen ässä muuvi, kun en osaa sitä itsekään selittää, niin vaikea sille on vastaliikettäkään hakea. :smt003
tinkezione
heinä 30, 2010, 19.49
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: tinkezione
Vastaukset: 114
Luettu: 5494

tinkezione

To 29.07.2010 - BJJ, 70 min (#51)

Vähän alun tekniikkapaineista myöhästyin, mutta nopsasti sain sitten Tommin kanssa lämmöt päälle. Tekniikkahommina katseltiin triangelista pakenemista n. viidestä eri vaiheesta riippuen siitä, kuinka syvällä triangeli on ja missä saakka käsi on. Näistä kustakin tehtiin yhtä muuvia, jolla triangelista teoriassa voisi olla hyvin saumoja päästä pois. Tekniikkaosion jälkeisissä sparreissa jopa joku aina välillä muistikin tämän juuri opetetun asian ja yritti oikeaoppisesti päästä pois. Eriä oli ehkä 4 tai 5 ja sitten suihkuun. Taas tuli oltua varsin hyvin puhki, eli treeni oli tehnyt tehtävänsä. Hyvä aloitus loman jälkeiselle viikolle!
tinkezione
heinä 28, 2010, 01.09
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: tinkezione
Vastaukset: 114
Luettu: 5494

tinkezione

Ma 26.07.2010 - BF, cardio, 90 min (#49)

Kolmen viikon tauon jälkeen lomilta töihin ja kesäloman tankkausreissuilta treenikerholle. Näillä helteillä tuo touhuaminen on rankkaa puuhaa ja varsinkin tauon jälkeen cardiokin tuntui suht noneksistentiaaliselta tässä ruhossa. Kuonat liikkeelle ja itselle hyvä mieli.

Ti 27.07.2010 - BJJ, 85 min (#50)

Aamulla oli yllättävät paikat kipeänä, harvoin säkin hakkaamisesta kädet seuraavaksi päiväksi ihan urakalla kipeytyy. Samaten vatsalihakset olivat kipeänä, mutta iltasella tie vei kuitenkin brassijutsun salojen äärelle. Savate Clubin yläkerran ilmastointimööpeli on vissiin uusittu, kun lämpötila oli suht siedettävä. Peruskurssin perään itse ilman laatu oli kyllä luokkaa nassenaamarin ja lätkäkassin välimaasto, mutta näillä mentiin. Alkulämmöiksi 350 vatsaa 50 toiston sarjoissa vaihdellen, 90 kyykkyä parissa sarjassa, 30 syväkyykkyä, 70 punnerrusta parissa sarjassa ja epälukuinen määrä "niin monta kuin menee plus 2" leuanvetoja, oisko niitä mennyt joku 6 sarjaa. Sitten kuonat liikkeelle kolmella erällä 50%/70%/90% tekniikkapainia ja päivän tekuihin. Triangelista karkaamista estettiin jumittamalla karkaava käsi mattoon ja vaihtamalla triangeli toiselle puolelle. Samasta muuvista tehtiin myös päästä-kiinni-ja-naama-pötsiläskeihin -tukehdutusta. Näppärä ja nopea juttunen. Lopuksi vielä 3 pitkää erää painia ja tasaraha. Ihmeellisesti selkäytimeen oli taas siirtynyt jotakin juttuja ihan vaan tauon aikana, kun löysin itseni tekemästä alitajuisesti asioita, joita en ole aiemmin edes tiedostetusti yrittänyt tehdä. Yksi sweeppi lähti eri näppärästi, kun kaveri koitti hakea selkää, mutta reagoin painonsiirtoon kippaamalla kaverin samaa vauhtia ympäri. Samaten joku arm triangle syntyi sweepin sweepin jatkeena ihan itsestään. Oli melko epätodellinen olo, ehkä tämä oli kuitenkin uupumuksen tuottamaa fantasiaa. Torstaina taas.