Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

halmehe
helmi 24, 2011, 18.43
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Shukokai karate
Vastaukset: 117
Luettu: 39659

Wado-ryu karate

Mänzy kirjoitti:
Lasse Candé kirjoitti: Wadossa taas pyritään ikäänkuin koko ajan olemaan ladattu ase siten että ajoituksella "YKS!" saa liikkeen tehtyä. Niinpä lataamiset tehdään hieman pienempinä ja vaivihkaan, pyöreästi (eli ei edestakaisin) tai siten että käytetään kokonaisliikettä hyväksi niin että lataaminen tulee joko itsestään tai edustaa taloudellisinta suoritustapaa muuten.
Osaatko sanoa kuinka paljon tämä ladatun aseen malli eroaa Shukokai-karaten käyttämästä? Käsittääkseni heillä ollaan kierrejousimaisesti jännitetyssä tilassa, josta sitten ponkaistaan liikkeelle. Tämän minulle demosi kerran eräs Shukokai-karateka.

Koetin miettiä yhteneväisyyksiä kuvauksesi mukaiseen Wadon tyyliin, mutta ehkä itse treenaajana pystyisit valoittamaan yhtäläisyyttä/eroa enemmän?
Harvoinkos sitä sotketaan yksittäiset harjoitustavat yleisemmin esim. matsaustekniikkaan. Mitäs sitten, jos se "jousi" on jännitetty väärään suuntaan. Ja sveduthan haukkui aikanaan Kimuran tavan tehdä jakkaria koska alaselkä menee tårta på tårta. Muistivat vain sen lantion eteen työnnön ja alaselkä meni notkolle. No Kimura oli kyllä tarkoittanut pakata "sixbackin" ja vetää vartalon levyksi, mutta senhän ne unohti. Tossa on pätkää ja toi Pursiainen on kyllä aikas pätevä asioiden havainnollistaja eri harjoitteiden kautta. " onclick="window.open(this.href);return false;
halmehe
kesä 29, 2010, 22.18
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Shukokai karate
Vastaukset: 117
Luettu: 39659

Shukokai karate

tohtorismies kirjoitti: itse olen laittanut pakin lihakset linjaan ja "alas" päin. Auttaa ottamaan tärskyjä, pavel tsatsoulinen kirjasta opittu, kamppailu uskottavuus on mennyttä kun myönsin tuon.
Duoda duoda. Muistaakseni svedut käsitti Kimuran opit pieleen ja "työnsivät" lantion korostetusti eteen niin, että alaselkä meni notkolle. Se yhdistettynä kiertoon ja jakkariin teki sitten nannaa alaselälle. Noh. Muistaakseni pointti olis ollut just toi pakkaaminen joka pistää ruodon suoraksi ja aiheuttaa myös tuon pakin keston ylläritujuilta. Tää jostain -80 luvulta. Olihan siellä se yläselän ja hartian käyttö sekä lavan upottaminen selän linjaan. Ja toimi.

Olihan se sellaista sekametelikaratea tai jotain ;) mitä tuli aikanaan vedettyä. Juttuja sieltä täältä. Mitä oli tullut kokeiltua ja minkä pysty perusteleen eteenpäin. Toiset tykkäs toiset ei. Ikuna en oo Shukokaita treenannu, mut kaikki tieto on kelvannu mitä oon saannu. Ihan mawasta alkaen :)

Mikä se sellainen uskottavuus on?
halmehe
elo 14, 2009, 16.48
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Shukokai karate
Vastaukset: 117
Luettu: 39659

Shukokai karate

Pursiainen ja kumppanit treenasivat vielä Takadossa, kun aloitin. Eddie kävi pitämässä leirin ja sitten seuran sisällä tais tulla valinnan paikka. Wado-ryu vai Shukokai. Eddien leirillä käärittiin takkeja patjaksi ja harjoiteltiin impact-lyöntiä.

Pursiainen ja kumppanit perustivat uuden seuran ja muuttivat harjoittelemaan Olarin keskustaan.

Omassa harjoitelussa on ollut shukokai-vaikutteita heidän lähdön jälkeen. Jokke yritti selittää mulle aikanaan jakkaria ja mawaa. Jakkari jäi vajaaks, mutta mawa vissiin löyty paremmin :smt003 . En tiedä olisko Jokke ollu samaa mieltä.

Kai siinä jakkarissa jotain on, kun hommattiin sitten niitä jousiammuntatauluja ja alettiin paukuttaan. Mun osalta se idiootti tyynyjen pitäminen rintalastan päällä loppu, kun tuli rytmihäiriöitä, päänsärky ja olo oli kuin turvavyötesterissä. Opettajani latas minut kamaesta metrin taaksepäin pitäessäni niitä v...n tyynyjä. Huomionarvoista on, että opettajani painoi 60kg ja minä 85kg

Kitasta pitää kertoa, että tuli treenaan aikidoa ja kysyi miten blokata mawa. Olinhan mä sparratessa niitä ottanu ja pyyhkiny jalkaa alta. Vähän elvistellen tuli sanottua, et anna mennä. Seuraavaks kattelin Kitaa tatamin perspektiivistä ja kiinnostuin mawasta aikuisten oikeesti. :lol:

Pursiaisen pyyhkäisyt on tajuttomia, mutta se takapotku on ihan helvetistä. Tuli pakko opetella sitä, mutta en saanu koordinatiotani toimimaan.