Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 6 tulosta

sumbeam
touko 8, 2014, 10.17
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Potkun purjehtijat
Vastaukset: 84
Luettu: 8076

joksanen kirjoitti: Lauantaina hakemaan isän uutta Bavariaa Helsingistä. Kyllä se sitä ruoria onkin jo kolmekymmentä vuotta haikaillut.

GPS ei paljoa auta jos ei ole kartassa koordinaatteja..
No eitainnu isä saada ruoria vieläkään jos Bavarian osti. Arvaamalla väitän että on ratti...
(Ruorissa puolat tulevat kehän ulkopuolelle, ratissa puolat eivät ylitä ulkokehää.)

Juu ei auta pelkkä GPS (paikan koordinaatit) jos ei oo merikorttia mille sijoittaa. Edellinen saattaa tarkoittaa plotteripurjehtijoita. Siis ylipäätään "analogiset" navigointitaidot heiveröiset ja navigointi ainoastaan GPS-paikannukseen perustuvan elektroniikan varassa...
sumbeam
heinä 28, 2006, 16.09
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Potkun purjehtijat
Vastaukset: 84
Luettu: 8076

Tapani kirjoitti: No onpas teillä Inkeri tosiaankin kaunis vene. Onnittelut siitä.
Kiitos! Sitä ei myydä ikinä, ei vaikka hommattais toinen valtameri purjehdusta varten. Luokkaveneellä kilpaileminen on hienoa ja siinä voittaa aina se joka on ekana maalissa, siis voittajaa ei selvitellä laskimella. Käyppä sinäkin H:lla seurasi arki-iltojen ratakisoissa. Se ei oo kovinkaan vakavaa kisailua mutta siitä saa purjehduksellisesti paljon kokemusta. Muut kisailijat antaa varmaan reiluja neuvoja yms.
Tapani kirjoitti: Oli muuten Swanit hienoja...
Joo niin on, vaikka joku semmonen...
Tapani kirjoitti: Ihan mukavaa tuultakin olivat saaneet kisaansa, sellainen himpun vajaa 10ms taisi olla.
Joo optimi tuulta, kulkee jo tosi hyvin, mutta ei joudu vielä riuhtomaan.
sumbeam
heinä 28, 2006, 02.18
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Potkun purjehtijat
Vastaukset: 84
Luettu: 8076

Puuveneessä on sitä jotain. Meidänkin hai on -45 valmistettu puuvene. Pientä laittoa on ollut. Vaihdettiin emäpuu, kölin puutäyte, 6 lautaa, 19 kaarta, 14 pohjatuukia, kannesta rimakannen kunnostus, kylkien listoitus... Sinä talvena 1500 tuntia. No nyt on remppa on tehty, ehkä Inkerin lapset vaihtaa siihen sitten seuraavan emäpuun 40-60 vuoden kuluttua! On sitä venettä hieno purjehtia ja kuljetella pitkin suomea kisoissa näytillä kun on puuvene kunnossa. Joka vuotista hommaa on kyllästeöljyn imeyttäminen, kannen lakkaus, kylkien ja pohjan maalaukset.
Vai miltä näyttää?
Kuvatus Siv-veneestä
sumbeam
heinä 26, 2006, 13.05
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Potkun purjehtijat
Vastaukset: 84
Luettu: 8076

Verr kirjoitti: Yllättävän tasaista menoa retkiveneeseen nähden, pituus vaikuttaa. Ajoittainen 35 asteen kulma oli kyllä vähän liikkumista rajoittava :badgrin:
...tai ainakin veneen painopiste (huom. köli) ja sen massa, toki pituuskin jos ajetaan vasta- tai myötäaallokkoon. Minkälainen vene oli tai kuinka pitkä. 35 asteen kallistuma on yleensä liikaa optimi märkäpinta-alan, purjeiden tuulen kohtaus pinta-alan ja mukaavuudenkin kannalta, joten sitä kannattaa vähentää. Siihen voi vaikuttaa parhaiten reivaamalla, jos isopurjeessa on reivimahdollisuudet ja pienentämällä keulan purjeita (genua -> pienempään fokkaan), muuten konstit onkin vähäisempiä ja kallistuma on hyväksyttävä. Haissahan ei voi reivata eikä vaihtaa keulapurjeita, joten kuupallaan mennään jos tuulee tarpeeksi (viime vuonna kilpailtiin Musto Classic Regatassa yli 25m/s tuulessa, joka on Haille[kin] todella paljon). Toki purjeiden virityksellä, levankin paikalla ja varsinkin osatakila veneissa päästämällä isosta ylhäältä tuulta kiristämallä hekkiä voidaan vaikuttaa kallistumaan. No "pieni" kallistuma (35 ast.) ei haittaa, kunhan se on vakaa eikä vello.

No se siitä, lähti mopo käsistä...
Minkälainen muuten oli ensimmäinen purjehduskokemus?
Mulla on yksi kaveri joka ei ollut koskaan purjehtinut ja vein hänet päiväpurjehdukselle. Siitä iski kipinä, kaveri kursseille ja osti oman purjeveneen, joten olkaa varovaisia!
sumbeam
heinä 13, 2006, 23.20
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Potkun purjehtijat
Vastaukset: 84
Luettu: 8076

...pitäisköhän toi avatar päivittää tän kesäisen harrastuksen mukaiseksi ja palauttaa toi vaikka taas kun kelkka pärähtää. Allekirjoituskin taitaa viitata enemmän talviseen harrastukseeni kuin tähän kesäiseen elämäntapaani.

On vaan jäänyt tää potku vähän turhan vähälle kommentille, niin niin kun on vaan ollut niin kiire...

No, kunhan ennätän!
sumbeam
heinä 13, 2006, 23.10
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Potkun purjehtijat
Vastaukset: 84
Luettu: 8076

JAA JUU!

Mikään ei ole niin hienoa kuin tietää että potkussakin on näinkin paljon purjehtijoita!

Raumassa (ei -lla) asuessani aloin ylityspurjehduksilla. Kiskottiin noita Ruotsi, Viro ja Latvia rykejä. Nykyään kesät menee kisoja kiertäessä HAI-veneellämme. Hangossa tuli regatoitua viime viikonloppuna ja Päitsi tais olla seuraava, eli ens viikonloppuna. Ja ehdottomasti kaikille tere tulemast Suomenlinnaan SM-skabojamme seuraamaan 3-6.8 ja heti perään seuraavana viikonloppuna 12.8 puolustamme viimevuotista Viaporin tuopin voittoa.

Navigointi on oikeasti tärkeä ja henkiä säästävä taito vesillä liikuttaessa. Siihen kuuluu helpottavina nykyään niin GPS kuin tutkakin, mutta navigoijan on selvittävä myös merikortti, kompassi, harppi ja kolmioviivotin tekniikallakin ja ne on syytä myös veneestä löytyä!

Meidän nykyisen purjehduksen navigointi on ihailtavan helppoa, kierrellään vaan pollia vastapäivään... Haastavinta luokkakilpailupurjehduksessa on taktiikka ja purjeiden viritys. Manooverit käännöksissä, merkkien kierroissa ja spinnun nostoissa ja laskuissa on tietysti myös seikka joilla etsitään niitä pienenpieniä eroja kilpailijoiden välillä. Kolmekin tuntia radalla ja maalissa eroa 20cm, se voi olla pienestä kiinni...