Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 26 tulosta

MikkeM
touko 7, 2020, 12.15
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 34670

Matkailu

Sain norskilta lentojen arvon pisteinä takaisin, nyt kun näyttäää, että pysynee pystyssä olen ihan tyytyväinen tilanteeseen, olin jo varautunut siihen, että menee omaan piikkiin koko hinta.
MikkeM
syys 28, 2018, 19.20
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 34670

Matkailu

Viime reissulla käytiin Prahassa ollessa Field ravintolassa 1 Michelin tähti, voin suositella, voitti kevyesti Roomassa olleen yhden Michelin tähden paikan.
MikkeM
touko 8, 2018, 18.41
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 34670

Matkailu

Pari viikkoa sitten palattu Prahasta , 9. kerta.

Nyt oltiin ns matkanjohtajan ominaisuudessa,kun mukana oli ensikertalainen Prahassa, eli matka oli itselle lähinnä must paikkojen kiertelyä.

Ekana päivänä saavuimme illalla Prahaan, olin tilannut netin kautta auton hakemaan, jotta pääsisimme helpolla hotelliin ja ehtisimme vielä syömään, kun monet paikat menevät kiinni hyvissä ajoin.
Pieni yllätys heti kun saavuimme hotellille(Sibelius huoneisto) , meidän vaihdettiin viereisiin Orion huoneistoon , joka oli onneksi vajaan 300 metrin päässä, huoneen tarkastus ja saimme todella ison huoneiston, n 50m2 , 2 makkaria ja keittiö,eteinen + wc. Kaverilla oli hieman pienempi, mutta hyvin oli tilaa sielläkin.

Toisena päivänä Prahan linnalle, jonne maisemaratikalla no 22. Linnalle oli tullut metallinpaljastimet ja turvatarkastus, kävimme nopeasti Vituksen katedraalissa ja katsoimme vahdin vaihdon ja linnan puutarhassa olevassa ravintolassa kahvit ja paakelsit ja lisää pyörimistä alueella.

Linnalta suuntasimme luostaripanimoon jonne yllätykseksemme pääsimme sisään,koska paikka on todella suosittu, oluet ja pientä suolapalaa ja matka jatkui.

Keskustan kautta hotelille ja pieni lepo ja illalla uudelleen keskustaan ja kävimme varaamassa pöydän ravintola Mlejniceen, jossa on todella hyvä olueesa haudutettu possun polvi.
Patikointia keskustassa ja ihmispaljouden väistelyä ja takaisin Vinohradyyn Ja Bad Jeff`s barbequeen syömään.

Reissun toinen episodi, vedettiin drinkit alkuun ja ribsejä pääruoaksi ja jälkiruoat, n viisi min kun oltiin syöty emäntä sanoi, voi huonosti ja samantien tipahti otsa pöytään , pyörtyi ja oli muutaman minuutin aivan pihalla, pieni paniikki meinasi iskeä, että tästä jos joutuu sairaalaan lähtemään, niin mitäs sitten, kylkiasentoon ja kokeilin kipurefleksiä ja aloin todella huolestumaan kun ei reagoinut nipistelyyn mitenkään.
No onneksi alkoi heräilemään ja sitten jalkoja ylös ja vettä ja lepäilyä, henkilökunta auttoi todella paljon, onni oli myös, että hotelli oli lähellä.

Tuo tapaus hieman muutti reissun kulkua, otettiin hieman varman päälle,liikuttiin julkisilla ja nautittiin alkomaholia kohtuudella(kuten yleensä).

Stressiperäinen varmaankin, kun ollut hieman huolia ...


Kolmantena päivänä olikin vuorossa lounas michelin ravintola Fieldissä, neljä ruokalajia b-viineineen(eli edullisempi viinimenu) 84 €, eli edullinen, todella hyvä kokemus, ei minkäänlaista valittamisen sijaa ruoan,juoman tai palvelun suhteen.

Keskustassa pyörimistä Kaarlen sillalla pakollinen tallustelu ja illalla oli allekirjoittaneen odotetuin hetki possun polvi n 800g josta lihaa varmaan noin puolet, oluessa haudutettu , rapea kuori ja kylkeen hieman tuoretta piparjuurta ja olutta.

Neljäs ja viimeinen kokonainen päivä, Petrinin kukkulalle visiitti, furnicularilla ensin puoleen väliin ja käytiin nappaamassa oluet ja katseltiin maisemia, hyvät näkymät Prahan katolle, taas furniculariin ja ylös , kierreltiin puutarhoissa ja käytiin vetämässä parek v rohlikut(nakkisämpylä) oluet ja jäätelöt, takaisin alas ja Pivovarsky dumiin oluen tastingin pariin kahdeksan erilaista olutta taisi olla desin tai puolitoista annokset, kahvi,banaani,porter,tumma,vehnä,light,nokkonen ja hapan kirsikka. Suurin osa oli sellaisia että tuo pieni annos riitti.

Viimeinen päivä, olikin sitten tuliasten ostamista, itse ostin itselleni , sellaisia oluita joisa ei suomesta saa, yhden pullon pahaa viinaa(kaverin kanssa kokoonnutaan kerran vuodessa ja juotamme toisille mahdollisimman pahan makuisia viinoja) ,pari pulloa normiviinaa jne.

Säät suosi n 17-23 c, t-paita kelit koko ajan.

Huomioita, hinnat ovat hieman nousseet, normi tuopin hinta n 40 kc = 1,60 €, tosin kun menee vielä kauemmas keskustasta, niin hinta laskee.
Pärjäsin tsekin taidoillani aika kivasta, kunnes tuli joku tarkentava kysymys tyyliin, syötkä täällä vai otatko mukaan ja sitten joutuikin palaamaan taas englannin pariin.

Kymmenettä kertaa odotellessa.
MikkeM
syys 30, 2017, 12.52
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 34670

Matkailu

Roomassa käyty, paljon tuli nähtyä ja paljon jäi näkemättä.
Vatikaanissa käytiin, museon kiertelyä ja Sikstuksen kappelissa pyörähdetty, jonon ohi passilla sisään ja hyvä niin, pihalla oli iltapäivällä usean tunnin jono.

Colosseum kierrettiin ulkopuolelta.
Applesiinipuistosta oli hyvät näköalat Rooman ylle.
Käytiin yhden Michelin tähden paikassa lounaalla, edullinen 25 € oli kolme ruokalajia, otimme neljä ruokalajia kummatkin ja kahdet lasilliset viiniä = 90€.

Suomen kieli oli kovasti esillä, ensimmäisenä iltana hotellin viereiseen suositeltuun ruokapaikkaan ja tarjoilija kysyi mistä olette ja vastasimme suomesta, alkoi heti "huutamaan" speak the finnish" ihmeteltiin minkä takia se haluaa meidän puhuvan suomea, kuulostaako se jotankin hauskalta.

Seuraava tarjoilija tuli pöytään ja sanoi "iltaa", kävi ilmi, että hänen isänsä oli suomesta, niin me sitten puhuttiin suomea Roomassa italialaisessa ravintolossa.

Seuraava suomi kytkentä tuli Michelin ravintolassa, samat mistä olette - suomesta ja sommelier oli opiskellut helsingissä aikoinaan yliopistossa.

Kolmas oli yhdessä suositellussa burgerpaikassa, tarjoilija oli islannista ja osasi pari sanaa suomea, eli suomellakin pärjää ihan kivasta roomassa :)

Hotellin vieressä oli leipomo joka oli 24/7 auki, ja todella edullinen.

Ero esim Tsekkeihin oli, ettei tullut kertaakaan syötyä ns ylikylkien, annoskoot oli pienehköjä(mutta maukkaita) ja aina väliin vähän gelatoa jne, tosin lämpötilakin saattoi hieman vaikuttaa +24-27 c , sekä iski flunssa kesken reissun.

Metrot olivat ulkoa täynnä tägejä yms töhryjä,metroasemat likaisempia ja suhtautuminen sääntöihin muutenkin välinpitämätöntä.

Esim taksilla lentokentältä hotellille, nopeus max n 145 km/h, rajoitus max 110 km/h ja vilkkua ei varmaan näytetty kertaakaan ja turvaväli minimissään n puoli metriä, hieman jännitti.

Taskuvarkaista ja huijareista varoiteltiin, onnistuttiin välttämään molemmat.

Rooma teki vaikutuksen, joskus täytyy käydä uudestaan.
MikkeM
heinä 17, 2017, 21.13
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 34670

Matkailu

Jonkinlainen ns jonon ohi lippu täytynee hankkia, ollaan vaan kuusi päivää , eli neljä kokonaista, eli ehkä ei jaksa kokkauskurssille lähteä , vaikka noin ammatillisessä mielessä kiinnostaisikin, syömistä ja juomista ja käpsöttelyä, sitähän se meidän kaupunkiloma yleensä on.

Mondon Rooma oppaasta 2008, "varoiteltiin" että jos pukeutuminen poikkeaa valtavirrasta, niin voi saada töykeää palvelua,ainakin turistikohteinen ulkopuolella, onko tästä tietoa, nimin jätänkö bändipaidat kotiin :) ?
MikkeM
heinä 17, 2017, 05.12
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 34670

Matkailu

Kiitos, vatikaani on listalla, hotelli on n 30 min kävely etäisyyden päässä, colosseum taas kuuluu emännän must kohteisiin, itseäni kiinnostaa kauppahallit,ravintolat jne..
MikkeM
heinä 16, 2017, 16.04
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 34670

Matkailu

Syyskuussa Roomaan, ensimmäinen kerta saapasmaassa, jos on hyviä vinkkejä, niin otetaan vastaan.
MikkeM
kesä 30, 2017, 20.32
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 34670

Matkailu

^No norskilla halvin mento barcelonaan yhdellä välilaskulla tuolle päivälle oli (otin kokeeksi lähtö 18.8- 25.8.) 235€/hlö ja suoralla lennolla 312€/hlö ja halvin hotelli samalle ajalle oli 478€, eli ei nyt aivan sika kallis...

Tosin eihän Alicantekaan huono paikka ole.
MikkeM
syys 21, 2016, 19.11
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 34670

Matkailu

Menisin köysiradalla sinne vuorelle/kukkulalle jonka nimeä en itse asiassa tiedä :)

Meidän reissunaikana köysirata oli remontissa.

Ramblalla tallustelua ja ramblalta pääsee sinne paikalliseen kauppahalliin, hieno paikka.
Sitten ontietysti Gaudin puisto, metrolla ja pieni kävelymatka, Sagrada familia, Gaudin arkkitehtuuria ja Picasson taidetta etsimään.

Gothica on hieno kaupunginosa.

Barcelonassa kuljettiin ns metron mukaan, eli etsittiin mieleinen paikka ja sieltä lähin metroasema ja loppu navigoitiin katujen mukaan, on sen verran iso paikka, ettei kävellen ihan viitsinyt siirtyä laidalta laidalle, hieno paikka.
MikkeM
syys 18, 2016, 14.03
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 34670

Matkailu

Tuolla keski-euroopassa on vielä asialliset säät lokakuussa, Prahassa ja Berliinissä ollut noihin aikoihin ja lämpötilat olleet siellä n + 10-20 c, eli lähes t-paita kelejä ollut.

Monesti ns parhaat ajat matkustaa noille nurkille on kevät ja syksy, kun ei ole liian kuuma muttei vielä talvikaan.
MikkeM
heinä 4, 2016, 15.36
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 34670

Matkailu

Tsekeissä vietettiin taas viikko, eli Prahassa ja yhden yön reissu Cesky Krumloviin.

Sää suosi, jopa hiukan liikaakiin, eli n + 23 -33 c, muutaman ukkoskuurot sekaan.

Pienellä puolella hotel Romassa, neljän tähden hotelli, ainakin omien määritteiden mukaan, mutta hyvä hotelli, rauhallinen, isohkot huoneet, hyvä aamupala jne, ei valittammista.
Pari ekaa päivää Prahassa ja sitten mukavalla bussilla Cesky Krumloviin, jonka vanha kaupunki kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin, n 900 vuotias linna ja muutenkin hienoa arkkitehtuuria, paikalla oltiin U Maleho Vitka hotellissa, pieni hotelli, mutta iso huone, ei ilmastointia, mutta onneksi oli iso tuuletin.

Paikka on keskellä kaupunkia.

Vanha kaupunki saaressa ja uudenpaa osaa on sitten saaren ulkopuolella ja paikalla oleva linna oli todella mielenkiintoinen.

Turisteja oli todella paljon, mutta minkäs teet, nähtävyydet näki helposti päivässä ja koska paikka oli turistien suosiossa, muutamassa ravintolassa palvelu oli hiukan ns nuivempaa, hinnat silti kohtuulliset.

Prahasta muutamia mainittavia paikkoja:

Ravintola Mlejnice ja legendaarinen n 900g possunpolvi ei pettänyt tälläkään kertaa.
Nase maso , paikallinen lihakauppa,teurastamo, ravintola , melkein voi sanoa, että elämäni paras hampurilainen , eli ns ikäännetyllä pihvillä, olisiko oikein käännetty pidempään raakakypsytetty liha, todella hyvä, maut tasapainossa oikea artesaanituote.
Prague beer museum. kaksi paikkaa toinen keskustassa(nase mason vieressä) ja toinen vinohradyssä, useita eri pienpanimoiden valmistamia oluita joita voi kätevästi maistaa 0,15 l laseissa, matkan aikana tuli maisteltua 22 erilaista olutta.

Nähtävyyksistä sen verran, että kansallismuseo oli remontissa ja sinne emme päässeet sekä gastronominen museo oli muuttanut ja uutta osoitetta emme saaneet selville , eli sekin jäi seuraavaan kertaan.

Tässä vähän alkupaloja, kuva yms saastetta myöhemmin.
Kuva

Cesky Krumlovin linnaa

Kuva


Kuva
MikkeM
maalis 1, 2016, 21.13
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 34670

Matkailu

Matka yllättäen Prahaan taas varattu kesäksi.
Itse innostuin kun norskilla oli taas edullisia matkoja, parempi puolisko ei ollut ihan niin innoissaan, mutta kun kaveri pariskunta on parhaillaan Prahassa, taisi iskeä matkakateus ja reissu varattiin samantien :)
MikkeM
loka 1, 2015, 15.47
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 34670

Matkailu

Aitko säästää juomalla halpaa olutta varastoon ;) ?
MikkeM
syys 28, 2015, 21.20
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 34670

Matkailu

Onko Point jo Prahassa käynyt, kokemuksia.
MikkeM
syys 28, 2015, 21.19
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 34670

Matkailu

San sebastianissa on mm useita michelin ravintoloita.

Sinne voisi lähteä.