Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 37 tulosta

Toranaga
huhti 17, 2007, 15.02
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Toranaga
Vastaukset: 45
Luettu: 7756

Juu-u. Tuollaiset säännöt voisi toisaalta olla ihan kivat. Tai sitten sitä pitää vaan opetella keräilemään pisteitäkin. Mutta noista near-submissioneista vois tosiaan pisteitä jakaa.

Tässä olis nyt linkkejä noihin mun viime viikonlopun matseihin. En tiedä näkyykö, kun täällä töissä tökkii tuo dailymotion (mikään muu videosivusto ei tunnu toimivan ollenkaan, blokattuja ovat prkle!). Ilmoitelkaa toimiiko ne jos viitsitte. Pahoittelen huonoa kuvanlaatua, en tainnut oikein osata konvertoida niitä mpg muodosta. Tässä ne ny kuitenkin on:

Ensimmäinen ottelu

Toinen ottelu

Kolmas ottelu

Minä oon se heppu pitkähihaisessa (mustat hihat) rash guardissa...
Toranaga
huhti 16, 2007, 12.20
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Toranaga
Vastaukset: 45
Luettu: 7756

14.4.2007

Lukkopainikisat Lohjalla.

Jaahas, suuri päivä koitti. Kisapaikalle oli pyydetty tulemaan puol kymmeneks, mutta en kyllä ymmärrä miksi. Kävin kuitenkin puntarissa heti alkuun ja vaaka näytti verkkarit ja paita päällä 75,6 kg. Eli vähän alakantissa oli paino, vaikken mitään dieettiä ollut vetänytkään. Tällä viikolla söin mm. hampurilaisaterian ja pizzaa, eli ei voi todellakaan puhua mistään diettaamisesta :D Hyvä kuitenkin että paino oli kohdallaan ja siitä ei tarvinnut stressata. Sitten alkoikin hermostunut odottelu. Eihän sitä vieläkään ole jännittämisestä päässyt vaikka onkin tullut jonkin verran kisattua. Kisat alkoivat joskus 12 jälkeen, joten odotella sai kauuuaaaan. Kisamuoto oli jotenkin outo, taisivat mainita että krekossa ja vapaapainissa käytetty, joten siitä oli vähän vaikea pysytellä kärryillä. Kuitenkin niin, että vaikka ekassa matsissa olisi hävinnyt, niin jos hävisi finalistille niin oli vielä mahdollista päästä karsimaan pronssista. Outo homma kyllä, mutta kun vaan seurasi ottelulistoja ja kuunteli kuulutuksia niin ei siinä mitään. Toi oli toisaalta ihan hyväkin systeemi, pääsee tolla tavalla ottamaan vähän enemmän matseja vaikka tappio heti alkuunkin tulisi.

Okei, sitten siihen mun ekaan otteluun. Vastassa oli MMA Rauman tyyppi, nimi taisi olla Jaakko Jylhä. Matsi meni ihan hyvin. Vähän vääntöä pystyssä, yritin viedä maihin mutta jäin alimmaiseksi, käännyin selälleni ja sain kaverin guardiin ja siitä sitten melko pian jujin sain aikaiseksi. Matsi taisi kestää jotain 45 sekuntia. Hyvä alku hommalle. Vähän tuntui pahalta vastustajan puolesta kun tuli ehkä vähän liian kovaa kiskaistua se juji kohdalleen. Rusahdus kuului. Mutta ei siihen kuulemma sen pahemmin käynyt mitä myöhemmin kysyin häneltä.

Seuraavalla kierroksella vastaan tuli MMA Vantaan Nikolai Korelin. Taas pystyssä vähän aikaa, aika nopeesti sain vietyä vastustaja maahan, mutta jäin vähän huonoon asentoon ja pääs yrittämään kneebaria. Sain sen kuitenkin puolustettua, ja heivattua vastustajan selälleen, mutta hän sai minut kipattua puolestaan samantien ylitseen ja pääsi päälleni sidemountiin. Siinä sitä menikin sitten aika kauan nyhjätessä. En meinannut päästä pois millään. Noin puolessa välissä matsia sain kuitenkin haettua vastustajan guardiin, josta jonkinmoise rubberguard virityksen kautta sain triangelin. Yritin vain hölmö kiristää sitä väärinpäin (siis kulmasin väärältä puolelta), enkä sitä saanut siten tarpeeksi kireäksi. Vastustaja pääsi poist, mutta vaihdoin välittömästi toisen puoliseen triangeliin, tällä kertaa se meni oikein päin. En kuitenkaan tälläkään kertaa saanut sitä viimeisteltyä, joten yritin sen vielä vaihtaa jujiin joka sekään ei onnistunut. Sittenpä aika olikin jo lopussa ja vastustaja voitti pistein 4-0 (jos en väärin muista).

Kävipä kuitenkin niin, että kyseinen heppu pääsi finaaliin asti, joten minäkin pääsin sitten kokeilemaan vielä. Vastustajaksi seuraavalle kierrokselle tuli oman seuran kaveri Iikka Järvinen. Sain aika nopeasti kaverin vietyä maahan ja pääsin sidemountiin. Yritin siitä hetken päästä kiivetä selkään, kun vastustaja sopivasti kääntyi, mutta päädyinkin itse selälleni kun hän sai minut kipattua. Siitä sitten pari jujin yritystä, ei íhan onnistunut. Hän sai jonkinlaisen akilleslukon yrityksen siinä, mutta pääsin siitä aika helposti pois. Pyörittiin maton reunalle, josta tuomari nosti meidät keskelle pystyyn. Aika nopeasti siitä yritin jujia vetämällä kaverin samalla mattoon. Ei onnistunut. Vaihdoin triangeliin (taas tein väärinpäin, prkle), ei yllättäen onnistunut. Vaihdoin kneebariin. Ei onnistunut. Pääsin lopulta mounttiin josta sain LOPULTA sen jujin kiskaistua. Juuri ennen ajan loppumista. Kovaa vääntöä oli ja tosi hyvin kaveri puolusti kaikkia lukotusyrityksiä. Tuon matsin jälkeen olinkin kyllä sitten ihan kuitti ja kunto oli totaalisen lopussa. Vielä piti kuitenkin jaksaa, painit eivät olleet ohi vielä minun osalta.

Päivän viimeinen paini minulla oli toista seurakaveria, Miko Karhusta vastaan. Tästä minulla ei valitettavasti ole videota enkä ottelun kulkua muista juuri ollenkaan. Olin niiiiiin väsynyt. Tasaista vääntöä kuitenkin. Taisin muutaman lukotusyrityksen saada, ja vastustaja kanssa, mutta lopulta hävisin pistein 6-7. Pisteet olisi menneet tasan jos viimeisen guardin ohituksen olisin tehnyt menemällä ensin sideen ja vasta siitä mountiin, mutta turha kai sitä on jälkikäteen murehtia. Tiukka matsi ja tappio harmitti.

Siinä se oli. Kisat ohi mun osalta. Hieman alakanttiin meni. Mun pitäis ehdottomasti enemmän kiinnittää huomiota noihin pisteisiin. Mä olen niin lopetuskeskeinen painija, että pilaan oman pelini monesti ihan sillä etten yhtään taktikoi noiden pisteiden kanssa.

Mutta pääspähän kuitenkin kilpaa painimaan ja ihan hyvää vääntöä oli. Taisi olla mun viimeiset aloittelijakisat tässä, saas nähdä tuleeko sitä sitten joskus painittua kokeneissa vai oliko mun kilpapainit tässä...Kisat oli hyvin järjestetty ja toivotaan että meidän seura näitä jatkossakin järjestää.

Kuvia ja videoita laittelen jonnekin jakoon myöhemmin...
Toranaga
huhti 13, 2007, 11.26
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Toranaga
Vastaukset: 45
Luettu: 7756

Kiitoksia. Täysillä mennään!
Toranaga
huhti 13, 2007, 09.37
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Toranaga
Vastaukset: 45
Luettu: 7756

12.4.2007

Lukkopainitreenit, 90min.

Otettiin aika kevyet treenit, kun on kuitenkin ne kisat lauantaina. Lämmiteltiin kevyellä pystypainilla ja tehtiin tekniikkaa nopeaan tahtiin eri varitaatioilla. Triangelista käsilukko ja käsilukosta triangeli. Sitten tehtiin jonkin verran kertaavaa tekniikkaa. Painittiin pari - kolme minuutin erää pystyä, maahan kun pääs positioon, niin noustiin takas ylös ja jatkettiin. Ei menny mitenkäään erityisen hyvin tuo pystypaini. Sitten painittiin pari 3 minuutin erää mattopainia. Joitakin hyviä suorituksia, mutta ei muuten menny kovin hyvin. Vähän sellaista takkuamista oli havaittavissa.

Luottavaisin mielin kisaamaan kuitenkin, kiva päästä pitkästä aikaa vääntämään kilpaa!
Toranaga
huhti 8, 2007, 14.53
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Toranaga
Vastaukset: 45
Luettu: 7756

5.4.2007

Lukkopainitreenit, 90min.

Jaahas, mitäs me tehtiinkään? Juu, alkuun vähän kevyttä painia sekä matosta että pystystä. Sitten siirryttiinkin aika nopeesti tekniikkaan. Americanaa ja jujia. Jujia taidettiin ekan kerran treenata siten, että tehtiin sidemountista siihen kauempana (tai siis siihen toisella puolella) olevaan käteen. Hyvä juttu, sillä olen tuota itse kyllä yrittänyt treeneissä jonkin videon opeilla eikä se muistaakseni silloin kovin hyvin onnistunut. Vaikealta tuo tuntui nyttenkin, mutta saipahan vähän tekniikkaa kohdalleen edes. Sitten tehtiin sivukuristusta 69:stä ja samasta asennosta kimuraa. Seuraavaksi alettiinkin painimaan. Öö, en kyllä tarkkaan muista minkä verran. Taidettiin ottaa vaan kaksi kuuden minuutin erää. Ihan ok meni painit, sain joitakin lopetuksia ja mua ei laitettu tällä kertaa taputtamaan, mutta ei mennyt kuitenkaan niin hyvin kuin viime kerralla. Jotenkin siitä se "terävyys" tai jokin puuttui. Meni vähän nyhjäämiseksi ajoittain. Mutta kivat treenit kuitenkin.

Sitten kaveri heitti järkytyksen aiheen kun sanoi että mun pitäis mennä kokeneitten sarjaan painimaan niissä meidän kisoissa. Mä oli vähän että ööö, ei kai sentään? Mutta niin se oli meinannu. Ei siinä mitään, imartelevaa toki että pitää mua niin hyvänä että mä siellä saattaisin pärjätäkin, mutta en mä kyllä itse usko että mulla ois mitään mahdollisuuksia siellä. Vastaan kyllä pistäisin niin kovaa kuin pystyisin, mutta voittomahdollisuudet olis kyllä aika huonot. Ja kun mä vielä meen siihen aloittelija määritelmään niin olis se kiva vielä aloittelijoiden sarjassa kokeilla. Siellä mulla kuitenkin varmaan olis jopa mahdollisuuksia voittoon. Mutta katotaan nyt miten meidän "neuvottelut" etenee :D
Toranaga
maalis 28, 2007, 13.03
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Toranaga
Vastaukset: 45
Luettu: 7756

27.3.2007

Lukkopainitreenit, 90 min.

Tulin hieman myöhässä, joten jäin alkupaineissa ilman paria. Pompin ja varjonyrkkeilin siinä kuitenkin vähän lämpimikseni. Sitten otettiin open guardin ohitusta myöskin lämmittelyksi. Ensin toinen yritti kiertää toisen jalkojen ohi pääpuolelle ja toinen luonnollisesti yritti sen estää (kiertää mukana tms.). Tuossa ekassa versiossa ei saanut käyttää käsiä, vaan piti yrittää kiertää ihan vaan juoksemalla tai hyppäämällä. Sitten vaihdettiin osia ja sen jälkeen sama homma uudestaan, mutta guardin kiertämisessä sai myös käyttää käsiä.

Seuraavaksi tehtiin tehtäväpainia, kaksi tyyppiä keskellä ja molemmille pari. Allaoleva yritti päästä parempaan positioon ja ylimmäinen guardin ohi. Voittaja jäi mattoon ja hävinnyt jonottamaan uutta vuoroa. Toi meni ihan kohtalaisesti, tosin olis voinut mennä paremminkin. Yksi erä yhden isomman tyypin kanssa kesti aika kauan ja oli niin tiukkaa vääntöä, että olin tosi puhki pitkän aikaa. Mutta pääsinpä kuitenkin sen guardin ohi :)

Seuraavaksi taidettiin tehdä sellaista kaatoharjoitusta, jossa yksi on keskellä ja vähän matkan päässä kummallakin puolella on yksi henkilö. Keskellä oleva juoksee ensin toisen luokse ja tekee käsivarsiheiton, jonka jälkeen juoksee toisen luokse ja tekee kahden jalan maahanviennin. Viisi toistoa kumpaakin. Toi on ihan kiva ja hyvä harjoitus. Edelleenkin pitäis noita maahanvientitekniikoita kehittää, mutta alkaa se jo jotenkin sujua.

Sitten taidettiin painia kolme kuuden minuutin erää polviltaan aloittaen. Painit meni tällä kertaa todella hyvin. En tainnut joutua taputtamaan kertaakaan. Tein varmaan puolen kymmentä jujia, parit triangelit ja jokusen kneebarin. Yksi kimura oli kanssa lähellä, mutta siitä kaveri pääsi kierähtämään karkuun. Oon tota kimuraa nyt alkanut vähän ottaa mukaan noihin paineihin. En oo sitä oikein aikaisemmin harrastanut, mutta se olis aika hyvä lisä valikoimaan kyllä. Tuon kneebarin yrittämistä oon ihan tietoisesti lisännyt kanssa, sen saa niin monesta tilanteesta näppärästi kiskastua.

Ai, niin....Loppuun tehtiin vielä helevetinmoinen ojentajajumppa. Punnerrettiin ihan älyttömästi. Ja jaloille tehtiin myös vähän hyppyharjoituksia. Nyt on sitten ojentajat niin jumissa, ettei käsiä saa kunnolla taivutettua.

Kivat treenit, kuntokin kesti sitten loppujen lopuksi vaikka välillä ois voinu luulla toisin :D
Toranaga
maalis 23, 2007, 11.21
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Toranaga
Vastaukset: 45
Luettu: 7756

22.3.2007

Lukkopainitreenit, 90min.

Oli jotenkin vähän hidastempoiset treenit, suurimman osan ajasta oli melkein kylmä. Otettiin jonkun verran alkujumppien jälkeen pystystä tekniikkaa, slämmiä, lonkkaheittoa ja ristivyötä. Olin ihan surkea ainakin tuossa ristivyössä, nuo muut tais mennä vähän paremmin, vaikka ei mitenkään hyvin nekään. Painittiin vaan kaksi erää, viiden minuutin matseja. Lähdettiin ihan pystystä ja jatkettiin matossa. Tosi hyvin meni painit kyllä tällä kertaa. Sain yhden puhtaan kahden jalan maahanviennin. Pari-kolme vähän huonompaa yritystä sitten kanssa. Yhdessä törmäsin suoraan vastustajaan mahaan päälläni (auts), mutta sain kuitenkin siitä kampattua toisella jalalla vastustajan kumoon. Sain kaksi triangelia, kaksi jujia ja yhden kneebarin tehtyä. Niistä viime lauantain treeneissä käydyistä triangelin jipoista taisi olla ihan hyötyäkin.

Tällä kertaa en ollut ihan niin puhki kun painittiin niin vähän. Kivat treenit enivei, kun painit meni niin hyvin.

Kisat lähestyy ja treeni kulkee! Kiva, kiva kiva! :D
Toranaga
maalis 19, 2007, 14.59
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Toranaga
Vastaukset: 45
Luettu: 7756

17.3.2007

Lukkopainitreenit, 2x90min.

Juu elikkäs tällä kertaa olikin Jyri Mannisen vetämät lukkopainitreenit. Ensin oli puolentoistatunnin tekniikkatreenit, joissa tehtiin ihan vaan tekniikkaa. Tuli monia hyviä juttuja, kun vielä jäis muistiinkin nuo jutut kunnolla. Ensin tehtiin guardin ohitusta, versiota jollaista ei ennen oltu kokeiltukaan. Guardin ohituksen jälkeen jatkettiin samasta tilanteesta siten, että se guardin ohitus ei ihan onnistukaan vaan vastustaja saa polvensa väliin ja alkaa työntää. Tuosta tilanteesta sitten kaaduttiin kyljelleen, oma jalka tuon vastustajan työntävän jalan yli ja heelhook. Sitten, ööööö....Saidista käsilukko. Sitten siihen jatko siten että kaveri alkaakin kääntyä käsilukkoyrityksestä päälle, johon vastaliikkeenä triangeli. Triangeliin tuli muutamia hyviä yksityiskohtia joista uskon että on jatkossa paljon apua. Mm. sellainen juttu, että kannattaa ottaa kiristäessä kiinni säärestä eikä nilkasta. No tietenkin, minkähän takia tuota ei ole aikaisemmin tajunnut! Ei oo ihme että onkin vähän nilkkaan joskus sattunu triangelia kiristäessä. Guardista alla olevana katottiin myös miten vastustajan käsiä olis hyvä lähteä ohittamaan triangelia yrittäessä. Hmmm...ja paria muutakin juttua sidemountista taidettiin tehdä. Pitää yritellä palauttaa mieleen. Hyviä tekniikoita ja "tärppejä" kaikenkaikkiaan. Noiden treenien jälkeen pidettiin sitten puolen tunnin tauko ja sitten oli sparritreenit.

Sparritreeneistä ei sen kummempia muistikuvia, sain muutaman lopetuksen aikaiseksi ja taputin jokusen kerran myös. Hyvää pyörimistä ja liikettä oli kuitenkin, eli ihan hyvin meni. Kunto vaan loppui niin kuin aina ennenkin. Yhdeksän (9) neljän minuutin erää otettiin ja sitä ennen 10-15 minuutin tehtäväpainiharjoitus backmountista. Eli aika puhki sitä oli noiden treenien jälkeen.

Kiva oli treenailla välillä tuota tekniikkaakin vähän enemmän ja kun sitten pääsi vielä painimaankin oikein urakalla niin vielä parempi. Hyödyllistä asiaa tuli opittua, kun nyt vaan sais ne pysymään päässä. Pätevän oloinen heppu oli tuo Manninen.
Toranaga
maalis 14, 2007, 13.23
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Toranaga
Vastaukset: 45
Luettu: 7756

13.3.2007

Lukkopainitreenit, 50 min.

Tulin aika reilusti myöhässä treeneihin, mutta hyvästi kerkisin painimaan. Ensi alkuun kahden minuutin paineja siten, että yksi kerrallaan oltiin keskellä ja kahden minuutin välein tuli tuore vastustaja. Eli keskellä olijalle tuli siten kahdeksan minuutin mittainen erä kun meitä oli viisi painimassa. Hyvää pyörimistä ja liikettä oli ei hirveesti lopetuksia kuitenkaan. Tän paini homman jälkeen otettiin kolmen minuutin erä kevyttä nyrkkeilyä, jonka jälkeen kolme minuuttia nyrkkeilyä, mutta toinen parista yriti maahanvientejä samalla. Sitten vielä yksi kolmen minuutin erä jossa vaihdettiin osia toisinpäin. Tosi rankkaa oli, mulla on kyllä ihan tårta på tårta kunto kun puuskutin vaan koko ajan. Ihan kohtalaisesti meni nyrkkeilytkin, alkoi jo vähän näkemään toisen lyöntejä ja pääs lyömään ihan puhtaasti perille itsekin kun näki toisen lyönnit niin ajoissa. Maahanviennitkin meni ihan kohtalaisesti. Mutta toi kuntopuoli, se on kyllä oikeasti niin surkea että hävettää. Pitää kehitttää huomattavasti.

Lopuksi otettiin yhden jepen kanssa vielä ylimääräinen painierä, taisi olla jotain kolme minuuttia. Tein yhden kneebarin ja taputin käsilukkoon. Noissa alkupään paineissa taisin yhden jujin ja kneebarin saada aikaiseksi.

Hyvät treenit kaikenkaikkiaan.
Toranaga
maalis 12, 2007, 11.42
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Toranaga
Vastaukset: 45
Luettu: 7756

10.3.2007

Lukkopainitreenit, 90 min.

Jiihaaa! Back in the game! Tai no, onhan tässä itseasiassa tullut treenailtua, mutta onpahan jostain syystä jäänyt kirjaamatta treenit jonkun aikaa. Viikon tauko tuossa taisi olla joku viikko sitten, mutta muuten olen käynyt sen kerran viikossa ja tällä viikolla tulikin sitten pitkästä aikaa kahdet treenit saman viikon aikan. Pitää varoa ettei vaan liikaa innostu ja ota tuommoista tavaksi :D

No ei sentäs, hyvähän se vaan jos pääsis vähän enemmän käymään kun on nyt ne kisatkin tulossa. Mutta itse treeneihin:

Oltiin sovittu yhden tyypin kanssa että tullaan lauantaina treenaamaan ja odotin että oltaisiin oltu siellä kahdestaan, mutta yllätyksekseni sinne tuli kolme muutakin heppua. Kiva juttu, sai painia muidenkin kanssa. Lämmiteltiin vähän aluksi jotain pientä lihasjumppaa ja vähän kevyttä painia. Katottiin pari kertaa paria tekniikka ihan pikaisesti ja sitten alettiinkin painimaan. Otettiiin ihan pystystä ja jatkettiin sitten matosta että saisi mahdollisimman hyvää harjoitusta kisoja varten. Viiden minuutin eriä joku 5-6 kappaletta. Oli kyllä aika reilut tauot välillä välissä. Painit meni aika hyvin, sain useita lopetuksia ja maahan viennitkin alkoi onnistua jo ihan kohtalaisesti, tosin on niissä vielä paljon kehittämisen varaa. Mutta nyt kuitenkin sain useita onnistuneita maahanvientejä, eli pääsin ihan itse päällimmäiseksi ja monesti jopa suoraan sidemountiin. Aikasemmin on mun maahanvientiyritykset monesti ollut vaan sellaisia että sinne vaaan jalkoja kohti syöksytään ja loppujen lopuksi olen itse jäänyt huonoon asentoon alimmaiseksi. Eli siihen nähden kehitystä on tullut hyvästi. Kaksi kertaa sain myös hyppyjujin onnistumaan puhtaasti, mikä oli aikamoinen yllätys kun en sitä juurikaan ole edes treenannut. Toinen tekniikkapuolen hyvä suoritus oli kun alta päin toisen ollessa mountissa pakenin takaperin kuperkeikalla ja nappasin samalla jalan kainaloon ja lopetin akilleslukolla. Tuota olen muutaman kerran kokeillut aiemmin, mutta nyt oli ensimmäinen kerta kun tuo onnistui. Tässä tekniikan inspiraatio, hieman erilainen tosin, mutta siitä sen ajatuksen tuohon kuitenkin sain.

Hyvät treenit kaikenkaikkiaan. Ensi launtaina olisi tiedossa myöskin kovaa menoa, kun treenejä tulee vetämään Jyri Manninen GB Gymiltä. Tiedossa olisi kolme tuntia kovaa treeniä. Kiva juttu, saisi olla useamminkin noita vierailevia vetäjiä tai leirejä...
Toranaga
tammi 10, 2007, 15.57
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Toranaga
Vastaukset: 45
Luettu: 7756

9.1.2007

Lukkopainitreenit, 90 min. Pari uutta heppua paikalla, kiva saada vähän uutta verta kehiin. Lämmittelyiksi käsipainia pystyssä, kuperkeikkoja tehtäväpainia. Tehtäväpainissa guardin ohitusta ja sidemountista mountiin/alta pois yrittämistä.

Hieman alasvientiharjoittelua, kahden jalan versiota. Pari tekniikkaa mountista, triangelia ja sitten siihen vastaliikkeen vastaliikettä.

Lopuksi pari neljän minuutin erää mattopainia. Ihan ok meni, toisen erän painin uuden hepun kanssa (joka tunnustautui potku.netin lukijaksi) joka oli aika kova painimaan vaikka sanoikin käyneensä vain muutamissa BJJ treeneissä. Tasaista vääntöä, taisin yhden jujin saada aikaiseksi. Toisessa erässä vanhan tutun kanssa oli kanssa aika tasaista vääntöä, yhden kerran taisin taputtaa americanaan.

Vähän oli sellainen olo ettei ihan kaikkea saanut itsestään irti, noin niinku painin suhteen. Kuntokin tuntuu olevan jotenkin vähän alakantissa, hengästyn jotenkin nopeammin kuin ennen. Tai sitten vaan tuntuu siltä.

Alkujumpissa kiinnitin huomion sellaiseen asiaan, että tuntuis kuin selkään ja kylkiin ois tullut notkeutta lisää. Vartalon kierrot ja niskasillasta yli pomppimiset tuntui menevän huomattavasti paremmin kuin ennen :)

Ihan ok treenit.
Toranaga
tammi 5, 2007, 15.51
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Toranaga
Vastaukset: 45
Luettu: 7756

2.1.2007

Aaahh, pitkästä aikaa taas treeneissä. Harmi kun nyt on tullut näitä taukoja viime aikoina. Jospa sitä nyt pääsis treenaamaan tauotta jonkin aikaa.

Lukkopaini/vaparitreenit, 90 min. Vähän kuperkeikkoja ja kevyttä painia lämmittelyksi. Sitten alettiin mätkiä pistareita ja otettiin lyöntien kanssa alasvientiharjoituksia. Ja otettiin ihan tavallista painiakin pari erää. Tosi rankat treenit! Tai en tiedä johtuiko joulun ajan laiskottelusta, mutta olin ihan puhki treenien jälkeen. Enemmänkin luulisin, että johtui vaan niin erilaisista treeneistä. Kun ei ole tuota lyömis ja potkimispuolta tullut pahemmin treenailtua, niin se kulutti ihan erilailla loppuun kun jos ois vaan paininu. Hyvät treenit kyllä oli ja oli ihan virkistävää harjoitella lyöntejä ja potkujakin, kuten myös maahanvientejäkin niiden kanssa. Vaikka rankkaa tosiaan oli. Painit meni ihan ok, olis voinu mennä paremminkin, mutta oli niin puhki ettei oikein saanu mitään aikaiseks. Yhden jujin taisin kuitenkin vääntää ja kerran taputin Americanaan.

Hyvät, rankat treenit kaiken kaikkiaan...
Toranaga
joulu 20, 2006, 13.09
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Toranaga
Vastaukset: 45
Luettu: 7756

19.12.2006

Lukkopainitreenit, 70 min.

Pääsipäs pitkästä aikaa treenaamaan. Mulla on ollu aika sitkee flunssa tässä noiden Katakombin kisojen jälkeen, mutta nyt alkaa pikkuhiljaa olla ohi ja pääs painimaan. Myöhästyin vähän treeneistä ja piti myös lähteä hieman aikaisemmin pois, mutta mahtavat treenit siitä huolimatta.

Vähän varjonyrkkeilyä ja sprawlausta alkulämmöiksi, kuperkeikkoja katkarapuja ja kyljenliikkuvuusharjoitteita (pää matossa paikallaan ja siitä sitten kierrettiin jaloilla ympäri). Vähän tekniikkaa, 69:stä sivukuristukseen ja toisena tekniikkana Americana, myöskin 69:stä.

Vähän tehtäväpainia, 69:stä ja pystystä kaatopainia. Tuohon pystypuoleen pitäisi kiinnittää enemmän huomiota, siinä mulla on ainakin paljon parannettavaa...Lopuksi vielä painittiin 2x5minuuttia. Painit meni tosi hyvin, sai paljon liiketta ja lopetuksia aikaiseksi. Yks triangeli ja varmaan puolenkymmentä jujia, ou jee!

Kisaamaan vois lähteä seuraavan kerran Tampereella järjestettäviin aloittelijoiden lukkopainin SM-kisoihin. Ehkä. Katsotaan nyt. Toisaalta meidän seurakin on järjestämässä lukkopainikisat varmaan tuossa maaliskuussa, että sielläkin pitäis varmaan kisata. Hmmm, mietitään...
Toranaga
joulu 4, 2006, 08.46
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Toranaga
Vastaukset: 45
Luettu: 7756

2.12.2006

King of the Katakomb 3 - lukkopainikilpailut

Jaahas, suuri päivä koitti viimeinkin. Tätä oli odotettu jo aika pitkään. Tämän vuoden puolella ei noita aloittelijoiden lukkopainikisoja ole juuri ollutkaan, joten ihan hyvä, ettei ainakaan tätä tapahtumaa oltu peruttu. Jotenkin ajattelin, että kun on käynyt vaparimatsiakin ottamassa, niin ei enää juurikaan jännittäisi nuo lukkopainikarkelot, mutta väärässä olin. Okei, ei ehkä yhtä paljon jännittänyt mutta jännitti kuitenkin. Onneksi jännittäminen loppui kuitenkin ekaan matsiin....

Kisapaikalle saavuttiin kaverin kanssa puolen kahdentoista aikaan suunnilleen ja siinä ensimmäiseksi tulikin käytyä puntarissa. Vaaka näytti farkut jalassa ilman paitaa 75,8 kg, eli ei mitään hätää painon suhteen. Olikin ihan kiva, ettei tarvinnu mitään kitudieettiä vetää ennen kisaa, sai suunnilleen syödä mitä halutti. Tietenkin vähän kattelin mitä laitoin suuhuni, mutta en mitään isompaa stressiä ottanut noista syömisasioista.

Punnituksen jälkeen kävin vaihtamassa painikamat ja verkkarit päälle ja sitten aloinkin vähän tankkaamaan ja odottelemaan. Aika tuntui aika pitkältä odotella sääntöpalaverin ja otteluiden alkamista.

Mutta lopulta ottelulistat kuitenkin tulivat seinälle, ja huomasin että minä olin vuorossa yhdeksäntenä. Aloinkin siinä sitten pikkuisen lämmittelemään, välillä toki kävin muiden paineja katsomassa ja kun oma matsi alkoi tulla vielä lähemmäksi lämmittelin vähän lisää. Sittenhän se mun vuoro koitti. Jännitti edelleen jonkin verran, mutta siitähän se taas hävisi kun tatamille menin ja "fight" komento kuului. En kyllä muista kovin tarkkaan ottelun kulkua, mutta pystyväännöstä päädyttiin jollain tapaa maahan halfguardiin siten, että minä olin päällimmäisenä. Siinä tuli nyhjättyä jonkin aikaa, en meinannut oikein päästä pois siitä aluksi. Kaivoin kuitenkin toisella jalalla guardia auki, mutta ei se auennut. Nyt täytyy kyllä sanoa, etten muista miten tarkalleen ottaen pääsin siitä pois, jossain vaiheessa yritin myös auttaa toisella kädellä vastustajan otetta jalkani ympäriltä, sekä kuristaa häntä hieman, mutta en todellakaan muista miten mä siitä sitten loppujen lopuksi pääsin. Mutta toisaalta, eipähän tuolla nyt niin hirveästi merkitystä ole, lopputuloshan se on mikä merkitsee. Eli pois siitä sitten jossain vaiheessa kuitenkin pääsin. Sittenkään ei ole kovin tarkkoja muistikuvia, mutta aika nopeesti hakeuduin siitä sitten 69-asentoon. Odotin että kaveri alkaa sitoa, eli puristaa kätensä ympärilleni ja niinhän siinä kävikin. Kietaisin käteni vastustajan toisen käden ohi hänen kaulalleen ja kierähdin sidemountiin, pujotin käden samalla vastustajan niskan takaa ja otin toisella kädelläni siitä kiinni. Sitten vain puristin ja kohta tuomari sanoi "seis" ja nappasi meidät pystyyn. Siinä se oli, ensimmäinen kisavoittoni! Oli jotenkin vähän epäuskoinen, mutta onnellinen olo kun tuomari nosti mun käden ylös voiton merkiksi. On kuitenkin noita tappioita tullut sen verta koettua, että oli jo aikakin voittaa. Muuten olis varmaan alkanut mennä ihan kokonaan usko itseensä.

No ekan matsin jälkeen sitten alkoi taas odottelu ja toisten painien katselu. Kiva oli katella pitkästä aikaa kunnon vääntämistä. Tosi kovia otteluita siellä oli. Musta oli yllättävää, että aloittelijoiden sarjassakin pääs näkemään pari hyppyjuji yritystä, eikä tainnu olla edes mitään huonoja yrityksiä. Mulla oli itseasiassa vähän itselläkin mielessä, että saattaisin sitä vaikka kokeilla, mutta ei sit tullut kuitenkaan kokeiltua.

Noh, noin kymmenen matsia myöhemmin oli taas mun vuoro, vastustajana Arto Surakka Tampereen kamppailu-urheilijoista. Tämänkään ottelun tarkasta kulusta mulla ei oo muistikuvia. Hmmm, olinkohan mä kännissä tai jotain ku ei meinaa muistaa :D . No, kuitenkin päädyttiin siinä aika nopeesti maahan, minä selälleen ja vastustaja mun guardissa. Yrittelin siinä sitten jujia ja triangelia vähän vuoron perään, jossain vaiheessa taidettiin käydä uudelleen pystyssä ja mä päädyin vastustajan giljotiinin hänen ollessa selällään. En muista olinko koko vai halfguardissa, mutta giljotiini oli tiukka, eikä ollut enää kovin kaukana, että taputtaisin. Mutta ajattelin, että ei prkle, en varmasti taputa kyllä tästä pois päästään. Äänet jo alkoi vähän sumenemaan ja korskahtelin siinä kuristuksessa, mutta pääsin kuitenkin lopulta pois. Sitten jossain vaiheessa mä oli taas selällään ja vastustaja mun guardissa. Yritin taas triangelia, jonka vaihdoin jujiksi ja huomasin että nyt napsahti kohdalleen! Oli aika mahtava tunne juuri sillä hetkellä kun huomasin että nyt se on siinä, tuosta se ei enää pois pääse.

Seuraavaa ottelua taas odoteltiin sen kymmenisen painimatsin verran, eli ehti ihan hyvin katselemaan siinä muiden paineja. Tähän kolmanteen otteluun mulle tuli vastaan Petri Tuunainen, myöskin Tampereen Kamppailu-urheilijoista. Pystypainitilanteesta mä yritin jonkin ajan käsien kiskomisen yms. jälkeen maahanvientiä joka epäonnistui ja vastustaja pääsi lopulta hyvään positioon backmounttiin. Sain kamppailtua jonkin aikaa ettei se saanut toista hookia sisään, mutta kyllähän se sen kuitenkin sai, kuten myös kuristuksen kiinni. Kamppailin siinä aikani, luulin jo hetken aikaa pääseväni poiskin kun sain pääni käännettyä sivuun, mutta lopulta kuristus tiukkeni sen verran paljon että oli pakko taputtaa. Harmitti kyllä tosi kovasti, mutta ei voi mitään. No, ajattelin kuitenkin, niitä kahta onnistunutta matsia niin vähän helpotti.

Siitä sitten suuntasinkin suihkuun ja vaihdoin vaatteet, jonka jälkeen tulin vielä katselemaan kaverin kanssa paineja. Hetken päästä kuulutettiin kuitenkin minua otteluun. Mä olin ihan "äimänä", luulin että mulla ei olis enää ollu matseja tuon tappion jälkeen. Mutta olin väärässä, sehän oli semifinaali, joista hävinneet menee vielä pronssiotteluun. Eikun vaan pikaisesti pukuhuoneeseen ja painikamat takaisin päälle. Ja pikavauhtia matolle. Saipahan vastustaja ainakin suihkunraikkaan kilpakumppanin :D . Tällä kertaa vastustajana oli Takadon Ossi Määttä. Yllätys, yllätys enpähän muista tapahtumien kulkua kovinkaan hyvin. Pystypainista päädyttiin maahan, minä alimmaisena. Suurimman osan ottelusta taisin olla alimmaisena sidemountissa, josta sitten yritin reverse triangelia ja jujia, ehkä jotain muutakin. Alta ainakin yritin kovasti päästä pois. Lopulta sain kyllä kaverin käännettyä selälleen, mutta aika pian se matsi taisikin sitten loppua. Ottelu oli tiukka ja vastustaja oli ehkä kuitenkin koko ajan vähän yläkynnessä. Hävisin pistein 5-3. Näin ainakin muistelen, saattoi olla myös 5-2.

Eikun uudestaan suihkuun ja sitten loppuja paineja kattelemaan. Erittäin hyviä ja jännittäviä matseja oli vielä jäljellä kun alkoi olla finaalien aika. Kateltiin painit loppuun ja lähdettiin kotiin. Sellainen kisapäivä tällä kertaa.

Tappioista huolimatta kisoista jäi aika hyvä mieli. Tuntui mahtavalta saada nuo ensimmäiset voitot kisatilanteessa. Sai vähän lisää uskoa itseensä kun näki, että on ihan mahdollista pärjätäkin noissa kisoissa. Tästä suunta vaan etiäpäin ja kohti seuraavia kisoja...
Toranaga
marras 29, 2006, 10.49
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Toranaga
Vastaukset: 45
Luettu: 7756

28.11.2006

Lukkopainitreenit, 70 min. Myöhästyin vähän treeneistä, mutta kyllähän tuolla lämmin tuli silti. Hakattiin vähän paininukkea matossa ja potkittiin tyynyä. Oli yllättävän rankkaa tuo mattomättäminen. Otettiin vain reilun minuutin "eriä" pari-kolme kappaletta eri positioista nukkea mätkien, mutta tosi rankalta tuntui.

Potkut lähti ihan hyvin, mitä nyt etujalan kiertopotkussa on vähän työstämistä. Tuntuu vähän kömpelöltä.

Sitten alettiinkin painimaan. Ensin otettiin jonkin aikaa tehtäväpainia guardista ja sidemountista. Se ei oikein ottanut sujuakseen, en tainnut jotenkin jaksaa täysillä yrittää tai sitten se meni muuten vaan huonosti. Taisin mä kuitenkin pari kertaa päästä guardista parempaan positioon ja sidemountista kerran. Lukemattomat kerrat kuitenkin päädyin huonompaan tilanteeseen.

Mutta eipä siinä mitään, tulipahan väännettyä. Sitten alettiin painia ihan normaaleja paineja, 3 minuutin erin. Ensimmäinen paini otettiin pystystä, loput matosta suoraan. Sain yhden ihan kohtuullisen alasviennin ja yhden vähän huonomman. Pari lopetusta myös, en nyt muista mitä. Toisessa erässä taisin tehdä pari triangelia ja yhden jujin, ihan ok pyörimistä. Viimeinen paini meni parhaiten vaikka se olikin kokeneempaa vastaan. Pääsin kaksi kertaa selkään ja sain ainakin toisella kertaa r-n-c:n. En nyt muista sainko myös toisesta kerrasta lopetusta, mutta hyvä matsi oli kuitenkin. Paljon liikettä ja lopetusyrityksiä puolin ja toisin. Kivaa!

Oli näköjään tullut nuo King of the Katakomb 3. osallistujalistat tuonne NHB Finlandin sivuille. Mulle oli laitettu mielenkiintoinen lisänimi, "Pako". Mistähän sekin on keksitty? Mutta eipä siinä sen kummempaa, seuraavaksi sitten painitaankin Vantaalla kisojen merkeissä, katotaan jos vaikka tultais Katakombin kunkkuna takaisin :D