Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 12 tulosta

Beefcake
tammi 29, 2020, 22.12
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Painilajien uutisia
Vastaukset: 273
Luettu: 102280

Painilajien uutisia

Tuolloinkin kisoissa oli jo ruskeiden ja mustien vöiden sarjat erikseen. Marko ymmärtääkseni kilpaili ylemmällä sarjatasolla jonkun aikaa tiimin päämiehen luvalla, kun ei päässyt osallistumaan leireille missä vyö olisi myönnetty. Tuohon aikaan IBJJF:n kisoissa ei vöitä verifioitu sen kummemmin. Nykyään jo värivyötkin joutuvat toimittamaan IBJJF:n hyväksymän mustan vyön kuittaamat todistukset vyöarvosta.
Beefcake
tammi 29, 2020, 17.04
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Painilajien uutisia
Vastaukset: 273
Luettu: 102280

Painilajien uutisia

Jannella on huono muisti.

Marko "Shakaali" Helen otti ensimmäisenä suomalaisena mustien vöiden pronssia Europeaneissa kymmenen vuotta takaperin, vuonna 2010. Hauskana knoppitietona Make oli tuolloin vielä ruskealla vyöllä, vaikka ottelikin mustien vöiden sarjassa. Cavacan voitto tapahtui vuotta aiemmin samoissa kisoissa 2009.
Beefcake
tammi 28, 2020, 17.09
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Painilajien uutisia
Vastaukset: 273
Luettu: 102280

Painilajien uutisia

JanneM kirjoitti: tammi 27, 2020, 12.37 Lilius taitaa olla järjestyksessä kolmas miespuolinen puvulla IBJJF European open mitaleille musta vöisten aikuisten sarjassa päätynyt kilpailija. Naisissa on myös kolme European open mitalistia.

Muita mitalisteja ovat Toni Linden, Jesse Urholin, Venla Luukkonen, Outi Tammilehto ja Päivi Aittamaa.
Mihin unohtui Shakaali?
Beefcake
marras 20, 2019, 12.43
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Painilajien uutisia
Vastaukset: 273
Luettu: 102280

Painilajien uutisia

PetriP kirjoitti: marras 20, 2019, 12.04 Kisat pitää muuttaa kaksipäiväiseksi. Ekana päivänä nää alemmat vyösarjat ja ylemmät toisena. Toki se käy toimitsijoiden hermoille. Voihan ne kisat eriyttääkkin eli valko/siniset syksyllä ja nä eliittiosiot keväällä.

Tommonen kisan koko käy tavalla tai toisella toimitsijoiden hermolle. Tuomareiden ja ajanottajien rekryämine muuttuu varmaan ajan kanssa hankalammaksi.

Mutta nämä on positiivisia ongelmia
Kisat ovat jo kaksipäiväiset. Nykysysteemillä värivöiden painoluokat otellaan lauantaina, valkovöiden painoluokat ja kaikkien vyöluokkien avoimet sarjat sunnuntaina. Toimitsijoiden haaliminen (erityisesti tuomareiden) on perinteisesti ollut haastavaa, tämän syksyn kisoissa on vihdoin näkynyt valoa tunnelin päässä kun vapaaehtoisia on ollut tarjolla enemmän kuin kisoihin on tarvittu. Muutama ensikertalainenkin saatiin tänä vuonna koittamaan tuomarihommia.

Tällä kertaa ottelualueita lisättiin jo neljästä viiteen kappaleeseen. Haasteena on löytää riittävän isoja tiloja mihin mahtuisi useampaa ottelualuetta, kun neljäkin tekee tiukkaa monessa paikassa. Myös tatamien saatavuus on haasteena jos ottelualuiden määrää pitäisi kasvattaa. Positiivisia ongelmia kuitenkin ja mahdollisia ratkaisumalleja on tarjolla useampia.
Rallakka kirjoitti: marras 20, 2019, 12.24 Liitonsivuilla on painijoiden perässä ilmeisesti painijan statsit? koitin katella että oisko noista numeroista selvennystä, mutta en yhtäkkiä löytänyt. Voisko joku valaista?
Kyseessä ovat ranking-pisteet, joita saa värivöiden sarjojen otteluista virallisissa kisoissa. Sini-, purppura- ja ruskea-mustavöiden (naisilla purppura-ruskea-mustavöiden) sarjoissa kertyvät omat ranking-pisteensä:
SBJJL:n ranking-pisteitä saa otteluista värivöisten sarjoissa Suomen brasilialaisen jujutsun liiton virallisissa kilpailuissa: BJJ SM, BJJ Finnish Open, No-Gi SM, No-Gi Finnish Open sekä Joukkueiden SM. Voitosta saa kolme pistettä ja häviöstä yhden pisteen. Walkover-otteluista, joissa voittaja syystä tai toisesta julistetaan ilman ottelua, ei kerry ranking-pisteitä.

Ranking muutettiin nykyiseen pisteytysmalliin vuoden 2010 alusta. Vanhat ranking-pisteet puolitetaan aina vuoden vaihteessa ja puolikkaat pisteet pyöristetään ylöspäin. Esimerkiksi vuoden 2014 alusta rankingissa on vuoden 2013 kilpailuiden puolitetut pisteet, vuoden 2012 neljäsosapisteet jne.

Ranking jaettiin yleisestä sarjasta sinivöisiin ja eliteen (purppura-, ruskea- ja mustavöiset) vuonna 2012. Vuonna 2014 rankingia päivitettiin edelleen erottamalla toisistaan sinivöiset, purppuravöiset ja ruskea-/mustavöiset. Pisteitä jaetaan sarjan alimman vyöasteen mukaan eli esimerkiksi naisten purppura-/ruskea-/mustavöisten sarjasta ottelijoille kertyy purppuravöisten ranking-pisteitä.

Kaavioiden teossa sarjan korkeimmalle rankatut kohtaavat vasta finaalissa ja saavat mahdolliset vapaat kierrokset.
Beefcake
marras 20, 2019, 11.44
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Painilajien uutisia
Vastaukset: 273
Luettu: 102280

Painilajien uutisia

PetriP kirjoitti: marras 19, 2019, 18.52 Mitä tarkoittaa voittto walkover. Hyvin teillä on porukkaa kisoissa.
Walkover tarkoittaa, ettei toinen ottelija tullut syystä tai toisesta matolle. Sairastuminen, loukkaantuminen, myöhästyminen tmv.

SM-kisat olivat osallistujamäärältään suurimmat BJJ-liiton historiassa. 485 kilpailijaa, 613 ottelua kahden päivän aikana ja reilu tuhatpäinen joukko muuta porukkaa. Olisivatko olleet kautta aikain kolmanneksi suurimmat kilpailut tässä maassa, pari aikaisempaa BJJ Finnish Openia menevät listalla ohi. Jos suosio jatkaa kasvamistaan täytyy alkaa miettimään jotain peliliikkeitä miten isommat kisat pystyy järjestämään, nykyisellä mallilla kipuraja lienee 600 ottelijan nurkilla etteivät päivät veny aivan älyttömiksi.

Taso oli varsin kova ja joka sarjassa mestaruuden eteen sai tehdä ihan tosissaan hommia. Itselleni merkittävin juttu olivat 15-18-vuotiaat nuoret lupaukset valko-, sini- ja purppuravöiden sarjoissa. Seuraava sukupolvi on kasvamassa kohti kovinta sarjatasoa ja moni olisi pystynyt kilpailemaan tasapäin jo ruskea-mustavöiden kuninkuusluokassakin.
Beefcake
helmi 26, 2019, 11.02
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Painilajien uutisia
Vastaukset: 273
Luettu: 102280

Grappling-uutisia ja -juttusia

Andy kirjoitti: helmi 26, 2019, 10.53 Siis miksi se sitä polvivammaa feikkasi tai olisi feikannut? Yritys saada diskaus vastustajalle?
Ei voi kuin arvailla motivaatiota, itse en onnistu löytämään suurempaa järkeä tuossa meiningissä. Olettaisin että Santos halusi vain lopettaa matsin kun homma ei mennyt omien suunnitelmien mukaan, diskausta tai muuta penaltia tilanteesta ei ollut saatavilla vaikka veivaisi millaisen draaman. Santos on kuitenkin aiemminkin kunnostautunut taputtamalla mm. mounttiin, swiippiin ja olemattomiin lopetuksiin. Aiemmin sentään yleisö on jätetty rauhaan.
Beefcake
helmi 26, 2019, 10.41
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Painilajien uutisia
Vastaukset: 273
Luettu: 102280

Grappling-uutisia ja -juttusia

Tuossa koko matsi alusta tuohon Andyn laittaman pätkän hullunmyllyyn asti. Itse ottelussa ei ehtinyt tapahtua juuri mitään, kun Erberth Santos alkoi valittelemaan polveaan. Ilmeisesti yleisöstä Penan kaverit eivät oikein uskoneet, että polvessa olisi mitään vikaa. Kohtuullisen terveeltä koipi toki näytti kun Santos hyppäsi ylös ja juoksi yleisöön pistämään tappelun pystyyn.



Santos on yksi brassijutsun kovimpia kilpailijoita, mutta valitettavan moni matsi on päättynyt ennenaikaisesti johonkin ulkourheilulliseen temppuun. Jotain poikkeavaa tapahtuu korvien välissä kun ottelu ei mene ihan omien suunnitelmien mukaan. Toivottavasti kaveri ymmärtää etsiä ja saa jostain apua. Toivottavasti jokainen organisaatio myös viimeistään tämän jälkeen antaisi kaverille tukevan kilpailukiellon. Kilpailukieltoon en kuitenkaan jaksa uskoa, koska brassit ja loukattu kunnia.
Beefcake
tammi 17, 2018, 12.00
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Painilajien uutisia
Vastaukset: 273
Luettu: 102280

Grappling-uutisia ja -juttusia

Mika kirjoitti:Okei, ymmärsin väärin ensin. Kiitän oikaisusta.

Ymmärrän toki närkästyksenne noista pisteistä. Mutta nyt tietämätön kysyy: onko siinä pisteiden jakamisessa jonkinlaisia epäkohtia? Kun noin aktiivisesti.
Ei siinä sen suurempia epäkohtia ole, ranking-pisteitä saa ottamalla mitaleita IBJJF:n kisoista. Euroopassa ongelmana on lähinnä kisojen vähyys ja pienet osallistujamäärät. Rapakon takana kisoja on enemmän ja kiertäminen helpompaa. Lajissa kun ei liiku rahaa suuremmin, on monella ymmärretävästi kohtuu korkea kynnys lähteä omalla kustannuksella johonkin Puolan takametsien Tylypahka Openiin, missä omassa sarjassa voi olla kaksi osallistujaa. Palkinnoksi voit saada oikeuden osallistua isompiin kisoihin, toki omalla kustannuksella sekin. Palkintorahoista on turha edes haaveilla, niitä ei ole luvassa edes MM-kisoissa.

Närkästys kumpuaa lähinnä siitä, että arvokisoissa on tuhansia kilpailijoita. Vyöluokkia ja ikäsarjoja löytyy jokaiselle joka kaivaa taskustaan huntin osallistumismaksun ja muutaman kympin lisenssiä varten. Vain mustien vöiden adulteissa pääsyä rajoitetaan rankingin perusteella. Kyynisempi näkee systeemin uutena rahastuskerroksena entisen pyramidin päälle. Aikuisten sarjojen liian suuret osallistujamäärät tai kirjava taso kun eivät ole ainakaan aikasemmin olleet ongelma arvokisoissa.
Beefcake
tammi 16, 2018, 07.56
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Painilajien uutisia
Vastaukset: 273
Luettu: 102280

Re: RE: Grappling-uutisia ja -juttusia

voipa kirjoitti: Ensin mainittu kisaa Master1:ssä näissä kisoissa.
Pyylammen sarjassa osallistujia on 19 ja vielä adultteja kokeneempia jyriä, tai ainakin rikkinäisempiä. Eli selvästi kovempi sarja kuin muilla suomalaisilla.

On tuossa ranking-systeemissä ehkä jotain vialla, kun kolmekymppiset uransa huipulla olevat kaverit joutuvat kilpailemaan pappasarjoissa.
Beefcake
marras 30, 2017, 11.13
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Painilajien uutisia
Vastaukset: 273
Luettu: 102280

Grappling-uutisia ja -juttusia

Juu, BJJ-liiton No-Gi-kisat tulivat mukaan 2012 mikä näkyi osallistujamäärissä ADCC-puolella aika nopeasti. Itse olin tuolloin varsin skeptinen, mutta lukkopainille herrasmiessäännöin on ollut kysyntää. Tämän vuoden No-Gi SM-kisat keräsivät 446 osallistujaa, Finnish Openeissa kilpailijoita oli 394 ja Oulun junnucupissakin 100 nuorta toivoa väänsivät lukkopainia. Polvien vääntely ei selvästi ole kaikkia varten.

Siinä olen Andyn kanssa samoilla linjoilla, että tämänkertainen systeemi on parempi. Toivottavasti ADCC:n arvokisat järjestetään jatkossa samassa tapahtumassa, jos sillä saataisiin kuninkuusluokkaan enemmän kilpailijoita. Tähän asti asetelma on ollut vähän nurinkurinen. Aloittelijoiden kilpailut ovat olleet vuoden selkeästi suurimmat kisat ja itse SM-kilpailut jääneet varjoon muutaman kymmenen ihmisen salikisoina. Kun hyödyntää tämän vuoden momentumin, järjestää kisat Helsingissä tai Tampereella ja ilmoittaa niistä hyvissä ajoin, ei 300 osallistujaa ensi vuoden ADCC SM-kisoissa tunnu ollenkaan mahdottomalta ajatukselta.
Beefcake
marras 30, 2017, 01.42
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Painilajien uutisia
Vastaukset: 273
Luettu: 102280

Grappling-uutisia ja -juttusia

Nopea google-jutsu löysi osallistujat vuosilta 2009-2012:

2009 - 184
2010 - 186
2011 - 168
2012 - 176

Jaetulla kakkossijalla siis tämän vuoden SM-kisat. Onkohan 2008 tai aikaisemmin ollut minkä verran porukkaa? 2013 eteenpäin noihin lukemiin ei muistaakseni ainakaan ole päästy. Tosin meikäläisen muistiin ei kovin paljoa kannata näköjään luottaa.
Beefcake
marras 29, 2017, 16.56
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Painilajien uutisia
Vastaukset: 273
Luettu: 102280

Grappling-uutisia ja -juttusia

Nyt Janne vähän sordiinoa siihen hehkutukseen, osallistujaennätykset pysyvät edelleen Tampereella. Takavuosina ADCC amatöörien SM-kisoissa ollut osallistujamäärät siellä 200 nurkilla useampana vuonna. Suurimmissa sarjoissa kilpailijoita oli yli 50. Tuskin niitä lukuja vielä rikotaan vaikka samassa mittaluokassa ollaan. Tänä vuonna beginner- ja intermediate-sarjat ovat hieman suppeammat.

Pro-sarjoissa kyllä taidetaan tänä vuonna rikkoa osallistujaennätyksiä, mikä on oikein positiivinen ilmiö. Kotimaan MM-kisoilla on tässä varmasti iso vaikutus. ADCC-kisoissa aikuisten sarjaan saa osallistua kuka tahansa vyön väriin ja kisakokemukseen katsomatta, eikä alemmissa sarjoissa ole palkintoja. Nämäkin tekijät kannustavat kilpailemaan ylimmällä sarjatasolla. Varsinkin nyt kun aloittelijoiden kisat järjestetään samassa tapahtumassa.

Tämän vuoden BJJ SM-kisoissa ruskea-mustavöisiä kilpailijoita oli miesten sarjoissa yhteensä 41, mikä taisi sekin olla ennätysmäärä. Kaikenkaikkiaan hieno nähdä, että molemmissa liitoissa kilpailijamäärät jatkavat edelleen kasvuaan.