Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Jarppa
tammi 25, 2006, 23.32
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: TV kertoi totuuden BJJ:stä.
Vastaukset: 178
Luettu: 12641

sivarinlötkö kirjoitti: Ei mulla noita subbarissa ja BJJ:ssä opetettavien lukkojen kanssa ole ollut mitään ongelmaa etteikö ilman paikkojen rikkomista voisi todeta että kyllä ne toimii.

Meinasin lähinnä niitä, joissa se jalka on ihan pakko rikkoa, että voidaan todeta tekniikan toimivuus.
Siis tuollahan oli kyseessä tekniikan toimivuuden todentaminen henkilölle, joka ei tekniikkaa tiedä. Esimerkiksi monelle ihmiselle ei suora polvilukko tunnu miltään ennen ku polvi menee totaalisen rikki. Sanotko kesken matsin "tällä mä oisin hajottanu sun polven, jos vaan oisin vetäny loppuun". Mitenpä jos kaveri vastaa siihen "Tossa aikasemmin mä oisin hajottanu sun munuaisen, jos vaan oisin jatkanut oman tekniikan loppuun". Kumpa on voittaja?

Käytännössä lähes kaikki urheilukamppailun tekniikat on pystyttävä todentamaan toimiviksi ilman että vastustaja hajotetaan. Kun taas puhutaan vaikka sotilaslajeista, tai aseellisista lajeista, on monia tekniikoita vaikea sparrissa todentaa, koska idea ei ole saada vastustaja luovuttamaan, vaan saada vastustaja hengiltä/liikuntakyvyttömäksi.

Tietysti, jos pari osaavaa sparraa avoimella mielellä, lienee tuo todentaminen mahdollista, jos vastustajalle ei tarvi selittää jokaista kesken jätettyä lopetusta, ja molemmat osaa tehdä myös rikkovat lopetukset niin, että nähdään paikan olleen auki, ja molemmat lopettaa suorituksen kesken.

Jos Jussi suostuu, näkisin mielelläni miitissä vaikka jotain karaten säännöttämyyttä käyttäviä mattotekniikoita. Ei matsina, vaan demona, mä näytän mitä käyttäisin alla tai päällä ollessa, kun sääntöjä ei ole, ja sä vastatekniikoita näille. Uskoisin että muitakin kiinnostaisi. Tämä siis ei ole haaste, vaan pyyntö yhteiseen demoon. EDIT: tai workshoppiin.
Jarppa
tammi 24, 2006, 19.08
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: TV kertoi totuuden BJJ:stä.
Vastaukset: 178
Luettu: 12641

Polvi kirjoitti: Voidaan siellä seuraavassa miitissä tehdä seuraava testi: mä lyön vaparin jotain halukasta päähän ja kyseinen tyyppi saa (yrittää) tehdä hyppyjujin (tai jonkun muun 1sek lukon mulle. Molemmista suorituksista otetaan aikaa ja katsotaan vahingot 1sek jälkeen. Apuna voidaan käyttää videoita.
Hmm, saako käyttää lyömällä tehtyä lukkoa? Varmasti jollekulle muullekin on käynyt niin, että vastustajan yrittäessä vasenta koukkua, lyöt samaan aikaan oikean suoran, joka ekana osuessaan liikuttaa kaveria niin, että koukku osuu suoraan kyynerniveleen. Ei edes kovaa, mutta tarpeeksi että tuntuu inhottavalta. Saman pystynee tekemään ihan tekniikkana, kevyen väistön kera. Tää on ehkä enemmän snagaritekniikka ku hyppyjuji ;)
Jarppa
tammi 24, 2006, 16.13
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: TV kertoi totuuden BJJ:stä.
Vastaukset: 178
Luettu: 12641

Mika kirjoitti: Juujuu, on noita nähty, laittoihan Simpanssikin tänne joskus hyppyjujin joistakin isoista judokisoista (joku japanilainen teki sen jollekin korealaiselle, muistaakseni).

Mutta kadulla. Sitä voidaan simuloida tapaamisessa. Ja mulla on sitten sekkari mukana. Yksi sekunti. :D
Muutamaan sekuntiin ton saa rypistettyä, riippuen mistä kohtaa ajanotto alkaa. Kisatekniikkana aivan kuningas, parissa matsissa tullu testattua. :D