Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva KuvaKuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Haku löysi 7 tulosta

Jarppa
touko 18, 2018, 10.37
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Lukkopainin kehitys tulevaisuudessa
Vastaukset: 314
Luettu: 23973

Lukkopainin kehitys tulevaisuudessa

http://www.bjjliitto.fi/?uutis_id=203
Huomio kilpailija!


Suomen brasilialaisen jujutsun liiton No-Gi SM- ja Finnish Open -kilpailuissa siirrytään otteluvarustuksen osalta IBJJF-standardoituun käytänteeseen. Tämä tarkoittaa, että rash guardin värityksessä on oltava vähintään 10% kilpailijan vyöarvon mukaista väriä sallittujen valkoisen ja mustan päävärin lisäksi. Myös täysin kilpailijan vyöarvoa edustava väritys sallitaan. Shortsien ja trikoohousujen on oltava mustat tai valkoiset tai mustavalkoiset ja niissä sallitaan maksimissaan 50% kilpailijan vyöarvon mukaista väriä.

___________________


Attention competitor!


The Finnish Brazilian Jiu-Jitsu Federation´s No-Gi Finnish Nationals and Finnish Open competitions will follow the IBJJF standards according the athlete´s gear requirements from now on. This means that the color of the rash guard has to contain at least 10% of the athlete’s rank color according to the corresponding belt division with other allowed colors black and white. Shirts that are 100% of the athlete’s rank color are also acceptable. Shorts and tights/spats must be black, white or black with white and containing up to 50% of the athlete’s rank color according to the corresponding belt division.
On sinällään ihan hyvä, että kansallinen liitto seuraa kansainvälisen liiton linjaa, mutta linja on käytännössä lobbaamisen tulosta. Rash-guard valmistajat ja myyjät kiittää. En nyt varsinainen fani ole päätökselle, vaikka en nyt barricadeillekaan hyppää asiasta. Ei tuolla varmaan positiivista vaikutusta ole kilpailijoiden määrään? Seuroille välineitä hankkivat varmaan myös tyytyväisiä päätökseen, koska kyllähän se liiketoimintaa kasvattaa.
Jarppa
huhti 15, 2017, 13.37
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Lukkopainin kehitys tulevaisuudessa
Vastaukset: 314
Luettu: 23973

Lukkopainin kehitys tulevaisuudessa

Andy kirjoitti: BJJ:n ja lukkopainin positiopisteet ovat muuten minulle hankalia ymmärtää. Tai siis minusta on kummallista että pisteytys perustuu jonkun toisen lajin sääntöhin ja siihen miten edullinen asema siinä on. Jotenkin luontevammalta tuntuisi että pisteitä saisi lukkojen ja kuristusten yrittämisestä samaan tapaan kuin vapaaottelussa.

Väittäisin että esim. lyöntejä, potkuja, näiden blokkeja javäistöjä ei käytännössä juurikaan harjoitella BJJ-treeneissä eivätkä harrastajat niitä myöskään osaa, elleivät ole oppineet niitä muiden lajien treeneissä. Olen varma että BJJ:ssä voi saavuttaa mustan vyön tekemättä kertaakaan lyöntiä tai potkua. Tuo on vähän sama asia kuin joskus UFC:n alkuaikoina erilaisten hojoiluiden harrastajat vakuuttivat, että kyllä heidänkin lajiin mattopaini sisältyy. Käytännössä sitä ei kuitenkaan harjoiteltu eikä osattu.
Tässähän tuo ongelma ymmärtämäsi kohdalla on. Pisteytys on perua ajasta jolloin BJJ oli vielä haastematseissa käytettävä laji. Kun nuo positiot ja niistä saatavat pisteet ymmärtää, huomaa, että pistepositiot on niitä mitkä on hyödyllisimpiä nimenomaan toisen lyöntien tehon minimoimisessa ja omien tehon maksimoinnissa, sekä lopetuspaikkojen luomisessa.

Väitteesi menee myös osin harhaan. Ainakin mulle tuota etäisyyden minimointia lyövää ja potkivaa vastustajaa vastaan on opetettu nimenomaan BJJ:ssä ja lajin valmentajien toimesta, eikä oikeastaan missään muualla. Tämä siis 15 vuoden kokemuksella BJJ:stä. Meillä vapaaottelua valmentaa mm. BJJ:ssä purppuran, ruskean tai mustan omaavia henkilöitä, ja tie niihin treeneihin käy BJJ:n peruskurssin kautta, missä selitetään myös noiden positioiden järki.

Siinä olet oikeassa, että mustan vyön voi saavuttaa tekemättä kertaakaan lyöntiä tai potkua. Se kertoo minusta siitä, että lajilla on erilaisia puolia. Vähän sama asia kuin, että mustan vyön voi saavuttaa ottelematta tai voittamatta ikinä kisoissa.
Jarppa
huhti 15, 2017, 00.15
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Lukkopainin kehitys tulevaisuudessa
Vastaukset: 314
Luettu: 23973

Lukkopainin kehitys tulevaisuudessa

Andy kirjoitti:Yksittäinen henkilö voi tietysti olla useamman lajin harrastaja tai kilpailija. Esimerkiksi Alexander Povetkin on voittanut maailmanmestaruuden ensin potkunyrkkeilyssä ja sitten nyrkkeilyssä. https://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Povetkin

Mielestäni hän on sekä potkunyrkkeilijä että nyrkkeilijä. Eikä niin että hän on potkunyrkkeilijä ja potkunyrkkeily sisältää nyrkkeilyn. Samoin Demian Maia on sekä brassijujutsuka että vapaaottelija. Vapaaottelussa hän lisäksi käyttää paljon sellaisia tekniikoita ja taktiikoita, joita ei BJJ:ssä treenata.
Eli jos mä käyn ottamassa muutaman matsin judokisoissa, olen automaattisesti judoka? Vaikka mun judokokemus on lähinnä muutamat treenit vuosien varrella, sekä säännöllisesti sparraaminen judokoiden kanssa meidän treeneissä? Tai välillä heidän treeneissä vierailu.

Mutta tässä on ehkä pakko tyytyä siihen, että olemme eri mieltä. Minusta ju-jutsua voi toteuttaa eri tavoilla, joista sekä vapaaottelu, sport-BJJ ja lukkopainit (ADCC ja No-Gi BJJ) ovat omia osiaan. Ne on vain sääntöjä, joihin mukaudutaan. Vaikka kävisin judokisoissa, kyllä mä silti sanoisin edustavani BJJ:tä. Vähän sama kuin potkunyrkkeilijä käy ottamassa K1 säännöin, Wako-säännöin tai näitä muistuttavilla karate-säännöillä (olettaen että säännöt eroavat vähän toisistaan), ei se silti olisi karateka. Tietenkin fokus on edelleen oltava säännöissä joilla eniten ottelee.

Ja siis edelleen, puhun tässä vain siitä miten itse asian ajattelin. Meilläkin on seurassa tyyppejä, jotka treenaa vain vapaaottelua ja pitävät pukupainia perkeleen keksintönä, ja varmasti ovat mielestään vapaaottelijoita. Jos joku kokee olevansa sekä brassijutsuka että vapaaottelija on sekin musta ihan ok. Mulle lajina BJJ on muutakin kuin judon kopio. Positio-hierarkiakin on järkevä vain kun miettii kamppailua lyöntien kanssa.
Jarppa
huhti 14, 2017, 20.14
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Lukkopainin kehitys tulevaisuudessa
Vastaukset: 314
Luettu: 23973

Lukkopainin kehitys tulevaisuudessa

Mitä te oikein tarkoitatte tuolla että BJJ sisältää vapaaottelun?
Ongelma tässä on se, että näet BJJ:n jonain Royce Gracien aikaisena settinä, mikä sisältää tietyt tekniikat, ja siihen uutena tulleet jotkut erikoisemmat guardit.

Minä, ja ymmärtääkseni jotkut muutkin, näemme BJJ:n kokonaisvaltaisena lajina joka edelleen kehittyy monipuolisena kokonaisuutena, mikä joillakin vapaaotteluun keskittyneillä brassijutsukoilla sisältää myös vapaaottelun. Eli brassijutsuka, joka ei ole ottanut yhtään sport-BJJ ottelua, mutta ottelee lajille tyypillisillä tekniikoilla vaparia, on ihan yhtä paljon brassijutsuka kuin sellainen, joka ottelee vain puku päällä sport-BJJ kisoissa. Jos siis itse mieltää itsensä sellaiseksi. Laji mukautuu tarpeen mukaan. Vaikka esim. Demian Maia keskittyy nykyään vapaaotteluun, ei hän ole yhtään vähempää brassijutsuka kuin otellessaan BJJ säänöin. Tietenkin mihin keskittyykin, kannattaa keskittyä juuri siihen, tilanteen mukaan.
Jarppa
huhti 12, 2017, 23.24
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Lukkopainin kehitys tulevaisuudessa
Vastaukset: 314
Luettu: 23973

Lukkopainin kehitys tulevaisuudessa

Andy kirjoitti:Minusta tämä nimenomaan ei ole makuasia tai mielipidekysymys vaan lajien strategioiden onnistumista voi mitata. Paras tapa on se, jolla lajille saadaan laaja harrastajakunta, jonka huipun taso on korkea ja jonka näkyvyys yhteiskunnassa on mahdollisimman suuri. Nähdäkseni nimenomaan "sportti-BJJ" on tästä syystä se mihin lajia tulisi viedä.
Tässä mielessä paras, tai ainakin erittäin hyvä strategia minun mielestä on nimenomaan se, että saadaan yleisöön juurrutettua ajatus, että BJJ ja vapaaottelu menevät käsi kädessä. Sport-BJJ ei katsojaystävällisyydessään uskoakseni tule vetämään massoja salille, mutta ajatus siitä, että harjoittelet samaa lajia kuin UFC:n mestari vetoaa paljon enemmän. Toisaalta taas kilpailemisessa on oma viehättävyytensä, ja siihen sport-BJJ on omiaan koska kynnys kilpailemiseen on paljon matalampi.

Minusta lajia voi ja kannattaa viedä eteenpäin molemmilla tasoilla siten, että iän, kiinnostuksen ja elämäntilanteen mukaan voi treenata lajia sillä tavalla kuin haluaa, eikä kukaan pidä sitä outona tai vääränä.
Jarppa
huhti 12, 2017, 21.18
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Lukkopainin kehitys tulevaisuudessa
Vastaukset: 314
Luettu: 23973

Lukkopainin kehitys tulevaisuudessa

Andy kirjoitti:Lajikiireiden takia vastaan nyt lyhyesti. Tarkennan tarvittaessa myöhemmin.

Ihminen voi harjoitella useampaa urheilulajia. Esimerkiksi sama henkilö voi pelata sekä jalkapalloa että jääkiekkoa, mutta ei se tarkoita sitä että jalkapallo sisältäisi jääkiekon tai toisin päin.

Ja uskon kyllä että monissa seuroissa on henkilöitä, jotka ovat harjoitelleet sekä BJJ:tä että vapaaottelua. Mutta on myös niitä jotka eivät ole. Meillä on runsaasti vapaaottelijoita, jotka eivät ole varmaan edes livenä nähneet BJJ-treeniä tai BJJ-matsia. Ovatko hekin muka jiujitsukoita siksi että ovat vapaaottelijoita?

Toisaalta näistä henkilöistä osa on harjoitellut paljon potkunyrkkeilyä. Entäpä jos minä keksin väittää, että potkunyrkkeily sisältää vapaaottelun, joten BJJ ei voi sisältää sitä. Tai jos suoraan väitän että potkunyrkkeily sisältää myös BJJ:n?
Esim. Suomen BJJ liiton virallisilla sivuilla mainitaan, että vapaaotteluharjoitteet kuuluvat lajiin, ja painotukset itsepuolustuksen, kilpaurheilun, kuntoilun sekä vapaaotteluharjoitteiden välillä on harrastajan tavoitteista kiinni.

Potkunyrkkeilyn osalta taas asia ei ole näin. Toki joku voi väittää, että potkunyrkkeily sisältää vapaaottelun ja BJJ:n, mutta aika harva sitä mieltä on. Päälle vielä aika iso ero siinäkin on, miten monessa BJJ seurassa vapaaottelu on osana seuran lajivalikoimaa vs. monessa potkunyrkkeilyseurassa vapaaottelu on osa seuran lajivalikoimaa.
Jarppa
huhti 12, 2017, 16.54
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Lukkopainin kehitys tulevaisuudessa
Vastaukset: 314
Luettu: 23973

Lukkopainin kehitys tulevaisuudessa

Hauskaa, että lajia harrastamattomalla on vakaa käsitys siitä, mitä laji on ja mitä se ei ole. :peukku:

Ainakin mulle vapaaottelussa voi olla BJJ:tä, ja samoin BJJ:ssä voi olla osa vapaaottelua. Jollekin toiselle näin ei kuitenkaan ole.

Esimerkiksi meidän seuran yli taho, Demian Maia, on selvästi sekä vapaaottelija että ju-jutsuka. Hänen ottelunsa näyttää aika selkeästi BJJ:ltä selkeine positioiden hakuineen. Sama pätee meidän seuran ainoisiin musta/ruskeavöisiin, joista jokainen vähintääkin harjoittelee myös vapaaottelua osana lajia. Suurin osa meidän vapaaottelijoista omaa vyöarvon BJJ:ssä, ja seurakin on profiloitunut selvästi enemmän vapaaottelun kautta.