Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

Hankster
maalis 29, 2009, 13.58
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Peruslyönnit
Vastaukset: 112
Luettu: 20591

Peruslyönnit

vaakuna kirjoitti: Tuosta Hanksterin videosta sain kipinän miettiä omaa säkkityöskentelyäni. Hanksteriin verrattuna lyön todella vähän koukkuja (vaikka koukut ovat vahvin lyöntini). Ainakin 80% iskuistani on suoria ja vasen yläkoukku lähtee sarjan lopuksi oikean suoran jälkeen. Jotain oikeaa yläkoukkua lyön ainoastaan silloin tällöin vasemman yläkoukun perään.
Alakoukkukin lähtee vain suoran perään, en taida ikinä lyödä pelkästään koukkua.
Itse treenaan noita koukkuja vähän enempi koska se sopii mun fysiikalle(lyhyehkö kundi olen) ja sitten mun nyrkkeily tyylillekin, tuossa mun videossa olin jo kyllä liian väsynyt kun treenien lopussa vetelin että ei siinä enää järki hirmuisesti ollut mukana kyllä :D
Mutta kiva jos sait jotakin mietittävää edes!
Hankster
maalis 27, 2009, 11.04
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Peruslyönnit
Vastaukset: 112
Luettu: 20591

Peruslyönnit

Mika kirjoitti:
Hankster kirjoitti: Itse ainakin kommentoin tuota pivottamista ja päkiöillä pyörimistä ihan nyrkkeilyn kannalta. Markku mainitsi alapotkut tuossa niin halusin selventää omaa linjaani eli ihan nyrkkeilystä puhuin ja lyöntitekniikasta siinä.
antti_lk on joskus vähän nyrkkeilyt myös... :D
En epäilekään etteikö olisi nyrkkeilyt :)
Ainakin jos ei omat silmäni valehtele tosin, niin aika monta mestari nyrkkeilijääkin käyttää pivottia ihan oikeissa otteluissakin :D
käsitin että antti_lk oli sitä mieltä että sitä ei oikeissa matseissa tapahdu, ja olen eri mieltä siis siitä :)
Hankster
maalis 27, 2009, 10.58
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Peruslyönnit
Vastaukset: 112
Luettu: 20591

Peruslyönnit

Itse ainakin kommentoin tuota pivottamista ja päkiöillä pyörimistä ihan nyrkkeilyn kannalta. Markku mainitsi alapotkut tuossa niin halusin selventää omaa linjaani eli ihan nyrkkeilystä puhuin ja lyöntitekniikasta siinä.
Hankster
maalis 26, 2009, 22.28
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Peruslyönnit
Vastaukset: 112
Luettu: 20591

Peruslyönnit

antti_lk kirjoitti:
Hankster kirjoitti: mutta toi päkiällä kääntyminen(pivotti) pitäisi löytyä, sellaisena pienenä kääntymisenä, noissa opetusvideoissa sitä kärjistetään ja suurennetaan. matseissa se ei silleen mene, eikä tarvitsekaan.
Ei. Etujalan päkijän kääntämisestä ei ole muuta kuin haittaa. Ja sen takia sitä ei kukaan vähäkään parempi nyrkkeilijä matsissa tee. Joten miksi harjoittelussa pitäisi tehdä sellaista mitä matsissa ei kannata tai pysty tekemään?
no kaipa se on koutsista kiinni, mutta onhan monet suuretkin valmentajat painottanu sitä pivottia. oikea kätisenä nyrkkeilijänä en kyllä vasemmalla etu-jalalla pivottia tee itse ollenkaan, mutta kyllä se oikeassa suorassa ihan vähän päkijälle nousee kyllä, kääntymistä ei nyt niin paljoa kyllä tapahdu siinä jalassa.
Kevin Rooney ja tämä Pacmanin koutsi on ainaskin painottanu sitä pivottia.
Mitä olen lukenut täällä vähän näitä viestejä , niin aika jyrkkiä mielipiteitä esitetään kun ajattelee että jokainen nyrkkeilijä on kumminkin persoona ja omia tyylejä on suunnattoman-paljon, kunhan ne perus-asiat on oikein ja kunnossa:)
Hankster
maalis 26, 2009, 13.51
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Peruslyönnit
Vastaukset: 112
Luettu: 20591

Peruslyönnit

Helou, en tiedä miten myöhässä mun mielipide tulee mutta laitetaan.
Melkein jokaisen peruslyönnin voima tulee jaloista(minkä varmaan tiedätkin) vähän kyljistä, selästä ja olkapäästä. Lyöntitavat muuttuu yleensä jokaiselle sitten omalle tyylille ja fysiikalle sopivaksi.
Itse en vetele yhtä räväköitä ja pistäviä sarjoja kun toi pacman(eikä moni muukaan:D), vaan enemmän Tysonin tyylistä voimakasta ja koukkuvoittosta lyöntiä.

Youtubesta tosiaan löytyy paljon noita opetusvideoita, jotkut hyviä jotkut vähän huonompia.
Tuo likka mikä veteli siinä sun laittamassa linkissä ei tosiaan omista minkäänsorttista lyöntitekniikkaa(mikä tulikin jo selväksi) mutta toi päkiällä kääntyminen(pivotti) pitäisi löytyä, sellaisena pienenä kääntymisenä, noissa opetusvideoissa sitä kärjistetään ja suurennetaan. matseissa se ei silleen mene, eikä tarvitsekaan.

Tässä nyt oli tälläistä perussoopaa, poimi hyviä asioita ja punnitse mitkä toimii kohallasi! :)
Tässä vielä linkki miten meikäpoika huitoo säkkiä, Ei varmasti jää epäselväksi kenen tyylisesti nyrkkeilen, johtuu suuresti koostani kun olen lyhemmän sorttinen sälli itsekin:D
6 viikon säkkitreenien jälkeen, näytti tältä siis " onclick="window.open(this.href);return false;