Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

Sheephead
syys 10, 2013, 13.28
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsiä vastaan toimiminen
Vastaukset: 154
Luettu: 24588

Shorinji-ryu Renshinkan Karatedo

TimoS kirjoitti:
Sheephead kirjoitti: Täytyy muistaa että Matsuoin muodolliset tankensabakit eivät ole mitään tekniikoita!!
Ookei, no mitä ne sitten ovat?
Perusperiaatteita mitä tulee liikkumiseen, ajoitukseen, väistämiseen, kontrolliin, kohdistamiseen..... jotain vielä uupunee mitä ei heti tuu mieleen.

Edit... eli muodollisina tuota. Sitten toki voidaan alkaa tekemään soveltavammin, sekä hyökkääjän että puolustajan toimesta, lopullisena muotona täysin "vapaa" hyökkäys ja puolustus.
Sheephead
syys 10, 2013, 13.12
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsiä vastaan toimiminen
Vastaukset: 154
Luettu: 24588

Shorinji-ryu Renshinkan Karatedo

TimoS kirjoitti: Joo-o, en ole juuri noita veitsitorjuntoja tehnyt koskaan, vaikka jotkut näytti aika tutuilta. Matsuoi-ha Renshinkanissa kun tekevät Matsuoin omia, samankaltaisia.
Samankaltaisia mutta kyllä niin erilaisia nykyään... verrattuna siis noihin videoin pomppimisiin.
TimoS kirjoitti: Mitä noissa sitten opetetaan? Se onkin oikeastaan hyvä kysymys! Silloin aikoinaan kun olin touhussa mukana, ei asioita meille perusteltu mitenkään. Näin jälkikäteen olen miettinyt, että varmaan se kuningasidea siellä taustalla oli opettaa väistämistä ja joitain lajille tai oikeastaan tyylille/koululle tyypillisiä tekniikkoja, mutta tämä on vain omaa spekulointia.
Hyvin on perusteltu nykyään, sekä muodollisen tekemisen ideat että vapaammat sovellukset. Täytyy muistaa että Matsuoin muodolliset tankensabakit eivät ole mitään tekniikoita!! Yhtä vähän niiden tarkoitus on sellaisinaan käyttää veitsihyökkäystä vastaan kuin vaikka nyrkkeilytilanteessa kihonmuotoista gyakuzukia.

Noihin videon juttuihin en sitten osaakaan kommentoida mitään.