Haku löysi 2 tulosta

Asgeir
touko 15, 2016, 12.41
Keskustelualue: Ylähuone
Aihe: Latino-Amerikan esgrima
Vastaukset: 24
Luettu: 6293

Latino-Amerikan esgrima

Olipas mielenkiintoinen artikkeli, tää evoluutio on kiiinnostanut aiemminkin sillä sama on nähtävissä FMA-lajeissa. Jogo Do Pau (portugalilainen keppitaistelu) oli Luis Preton samannimisen kirjan mukaan keino hillitä macheten heilutteiijoita ja capoeiristoja Brasiliassa. Osaltaan se muutti varmastikin aika paljon machete-tekniikoita.

Artikkelissa mainittiin Venezolano Moderno tyylisuunta, jossa saattaa keppitaistelun kautta olla yhteys espanjalaisiin miekkailuun. Olen ajatellut FMA:n ja muiden lajien osalta että eniten espanjalainen miekkailu näkyy vapaan käden käyttämisessä blokeissa, hämäyksissä ja vastalyönneissä. Nykypäivänähän tästä puhutaan paljon keppitaistelupiireissä ja esimerkiksi Inosanto on maininnut että mielellään opettaisi keppiä ja veistä (Espada y Daga) ensimmäisenä kategoriana singlestickin sijaan.
Asgeir
helmi 11, 2016, 21.53
Keskustelualue: Ylähuone
Aihe: Latino-Amerikan esgrima
Vastaukset: 24
Luettu: 6293

Latino-Amerikan esgrima

Venezuelainen kulttuurihan on saanut paljon vaikutteita Kanarialta, josta espanjalainen perinteinen keppitaistelu Juego del Palo puolestaan on kotoisin. Olen käynyt kokeilemassa Teneriffan reissulla kahta eri tyyliä ja kyllä ne muistuttavat mielestäni kali/eskrimaa paljon. Ei siellä kukaan treenaajista mistään filippiiniläisistä lajeista ollut kyllä kuullutkaan.

Espanjalaisten vaikutuksesta on tosiaan tullut erilaista näkemystä viime vuosina julki ja puhuttu että ehkä lajeja on kehitetty rinnakkain.