Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 13 tulosta

Point
syys 10, 2018, 21.11
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Svea-mamma
Vastaukset: 475
Luettu: 28624

Svea-mamma

No, on sitä ”yhdellä asialla” pärjätty joskus toisenkin vaalikauden yli. Ja noin parinkymmenen prosentin kannatuksen pitäminen samana voidaan pitää kahden vaalikauden aikana voidaan pitää myös voittona. Mutta joskus voi olla edessä se hallitusvastuu, jolloin se yhden asian taktiikka voi joutua koetukselle. PS. Ei tätä kestänyt.

Toisaalta ympäristöpuoleet ovat jo vakiinnuttaneet asemansa monessa maassa, vaikka ovatkin alunperin yhden asian puolueita (ja joidenkin mukaan edelleen)
Point
syys 10, 2018, 19.09
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Svea-mamma
Vastaukset: 475
Luettu: 28624

Svea-mamma

Ruotsidemokraatit tuskin menisivät hallitukseen vaikka heillä olisi siihen mahdollisuus. Oppositiossa heillä on todennäköisesti suurempi mahdollisuus vaikuttaa politiikkaan kuin hallituksessa joko vaa’an kieliasemastaan tai siten, että äänestäjien pelon takia hallituspuolueet ”tarkistaisivat kantojaan”äänestäjien pelosta. Tietenkin voi olla, että myös suhtautumista blokkipolitiikkaan tarkistettaisiin ”ruotsin PerSujen” pelosta ja saataisiin Suomen sixpackin kaltainen toimintakyvytön hallitus jolloin mikään asia ei loppujen lopuksi etenisi.

Samalla Ruotsidemokraatit saisivat tehostaa rivejään ja harjoitella politiikkaa ”rauhassa” seuraavia vaaleja ajatellen ja keskittyä keräämään helppoja pisteitä ilman kompromissien ja vastuuntuomaa vastuuta. Toki myös vaalivuottajan ”jättäminen pois hallituksesta” on hyvä keino kerätä uhripisteitä kun ensin pedataan ”me haluttiin, mutta muut ei antanut ” asetelma. Kyllähän PerSujen kannattajissakin oli ihmisiä, jotka uskoivat aidosti, että Soinin jättäytymisestä pois hallituksesta ensimmäisen jytkyn jälkeen oli kyse jostain ”suoraselkäisyydestä”. Seuraavissa vaaleissa on todennäköisesti vielä enemmän voitettavaa, jos poliittinen tilann maailmassa pysyy samana eivätkä he mokaa nyt todella pahalla tavalla. Heidän kohdallaan voi olla, että se mikä muiden kohdallaan katsottaisiin mokaksi, on heidän kohdallaan vaan ”hyvä veto” vrt. Trump.

Vaikuttaa siltä, että Ruotsidemokraateilla ei ole muuta kuin voitettavaa
Point
elo 9, 2018, 20.35
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Svea-mamma
Vastaukset: 475
Luettu: 28624

Svea-mamma

Mika kirjoitti:
elo 9, 2018, 09.03
Vai on tämä kova juttu Ruotsissa nyt... :lol:

Minun on vähän vaikea uskoa, etteikö mistä tahansa poliittisesta leiristä löytyisi hivenen tuoreempaakin likapyykkiä. Nyt vähän yritystä!

Voisiko näiltä alt-right reppanoilta odottaa enempää?
Point
elo 5, 2018, 09.44
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Svea-mamma
Vastaukset: 475
Luettu: 28624

Svea-mamma

Sinäänsä hauskaa, että puolueet ja sen kannattajat, jonka nykyiset poliittiset ajatukset muistuttavat kansallissosialismia ovat innokkaampia etsimään muiden puolueiden natsikytköksiä.

Niin.. eikö pidä unohtaa Vihreiden natsikytköksiä. (Lähde: joku tyyppi netissä)
Point
joulu 22, 2017, 15.43
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Svea-mamma
Vastaukset: 475
Luettu: 28624

Svea-mamma

Eppu kirjoitti:
Ile kirjoitti:En tiedä, mutta jos havainto on ihan tuore, niin voisiko asiaa jotenkin selittää joulusesonki?
Se voi varmasti olla osatekijä. Ruotsissa taitaa työttömyys olla muutenkin pari pykälää Suomea alhaisempi, joten ajattelin tässä olevan taustalla jotain muutakin. Ne määrät olivat kuitenkin niin silmiinpistäviä, olettaen että pitäisihän keikkalaisten näkyä sitten Helsinginkin kaupoissa (Esimerkiksi Kampin krääsä-Tigerissa kaksi työntekijää, Tulholmassa kahdekaan).

Ruotsissa taitaa olla palvelualojen merkitys BKT:lle hieman suurempi kuin Suomessa ja siellä on hieman pidemmät perinteet palvelukulttuurilla. Eli palveluja käytettään ja palvelusektorilla työskentely on luonnollisempaa.

Suomessa ei välttämättä löytyisi helposti ketään kyltin kantajaa vaikka ns. Rakenteelliset työllistämisen hidasteet poistettaisiin
Point
helmi 22, 2016, 14.54
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Svea-mamma
Vastaukset: 475
Luettu: 28624

Svea-mamma

Nuorisojärjestöt taitavat olla kaikkialla samanlaisia. Setämies sisälläni sanoo, että Lapset haluavatkaan vähän huomiota
Point
tammi 13, 2015, 21.51
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Svea-mamma
Vastaukset: 475
Luettu: 28624

Svea-mamma

Taijin harjoittaja kirjoitti:
AlexMachine kirjoitti: Kuuluisi ehkä WTF-ketjuun mutta tänne tuli.
""Pimppi" ja "pippeli" tanssivat ja iskevät silmää ruotsalaisessa lastenohjelmassa"
Täytyy myöntää, että pidin jopa Osamasta enemmän kuin mitä pidän ruotsalaisesta televisiosta. En pitänyt Osamasta kovin paljon mutta hänessä oli samantapaista tyyliä kuin Savile Roadilta pukunsa ostavassa englantilaismiehessä. Ja huomattavasti enemmän tyyliä kuin useimmissa Englannin kuningashuoneen jäsenessä. Joo tämä minunkin viestini kuuluu WTF-ketjuun.
Kyllä ne ohjelmat olivat ennen vaan parempia.

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/miten_jouduit_aidin_vatsaan_1196.html#media=1217" onclick="window.open(this.href);return false;
Point
joulu 29, 2014, 07.39
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Svea-mamma
Vastaukset: 475
Luettu: 28624

Re: Svea-mamma

Mika kirjoitti: Ruotsista kuuluu joulumieltä. :D
Mies pettyi saamaansa villapaitaan ja teki lahjan antajasta eli äidistään rikosilmoituksen poliisille, kirjoittaa Sydöstran-lehti.

Miehen poliisille tekemästä ilmoituksesta ei käynyt ilmi, oliko paidan väri vai malli vääränlainen. Poliisin kanta on kuitenkin selvä: ei ole rikos saada lahjaksi oranssia villapaitaa.
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/pettynyt_lahjan_saaja_joulu-29980" onclick="window.open(this.href);return false;
Uskalsiko poliisi mennä yhdellä partiolla ottamaan ilmoitusta vastaan? Saiko äiti suklaata vai antoiko poliisi tälle rikollisella saman tien hänelle kuuluvan rangaistuksen?
Point
joulu 27, 2014, 19.30
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Svea-mamma
Vastaukset: 475
Luettu: 28624

Re: Svea-mamma

flammee kirjoitti:
Point kirjoitti: Ovatko Ruotsidemokraatit järjestäneet vastaavanlaisia mielenosoituksia ja onko poliisi kohdellut heitä jotenkin eri tavalla vai onko tämä vaan oletus "että poliisi nyt vaan syrjii heitä"?
En ole väittänyt (vissiin?) että poliisi nimenomaisesti syrjisi heitä. Olen sanonut että poliisi sallii sen että poliittisia julkisia tapahtumia häiritään möykkäämällä puheiden päälle. Koska vain vihervassareiden puolella on möykkämielenosoittajia, niin on selvää ettei vastaavaa ongelmaa voi tulla toisinpäin.

No, se on nyt heidän tapa osoittaa mieltä. Ärsyttävää ja huonotapaista kyllä, mutta mitä lakia ei käsittääkseni ole rikottu. Mielenosoitus on laillinen ja väkivallaton, ja Ruotsidemokraatit saavat pitää kokouksensa. Onkos se poliisin vika, jos heidän äänentoistolaitteensa ovat puutteelliset ja ääni ei meinaa kuulua? Vai olisiko tähänkin ratkaisu Venäjän malli? Korruptoitunut vähemmistöjä ja toisinajattelijoita pahoinpitelevä poliisi? :D
Point
joulu 27, 2014, 18.01
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Svea-mamma
Vastaukset: 475
Luettu: 28624

Re: Svea-mamma

flammee kirjoitti:
Point kirjoitti: Eikös niillä Ruotsidemokraatteilla ole yhtälailinen oikeus osoittaa mieltä toisten puoluekokouksia vastaan? Poliisi huolehtii sitten turvallisuudesta kuin Ruotsidemokraattien vastamielenosoituksissa. Epäilen, että osaanottaja määrä olisi huomattavasti pienempi. Media ei nyt olisi Ruotsidemokraattien puolella, mutta eihän demokratiassa sen tarvitaan olla?
Ongelma ei ole se että osoitetaan mieltä, vaan se että estetään julkiset tilaisuudet pitämällä sellaista möykkää että se peittää kaiken muun äänen. Poliisillahan olisi mahdollisuus osoittaa vastamielenosoittajille paikka jostain kauempaa, pystyttää sinne aitaukset ja valvoa että siellä pysytään.
Ovatko Ruotsidemokraatit järjestäneet vastaavanlaisia mielenosoituksia ja onko poliisi kohdellut heitä jotenkin eri tavalla vai onko tämä vaan oletus "että poliisi nyt vaan syrjii heitä"?
Point
joulu 27, 2014, 16.07
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Svea-mamma
Vastaukset: 475
Luettu: 28624

Re: Svea-mamma

sanppa75 kirjoitti:
Point kirjoitti: Hyvin onnistuttu saamaan OT aikaiseksi Venäjästä Ruotsiin. Ennenkuin jatketaan tätä Ruotsi-Demokraattien puolesta mielensäpahoittamista enempää, niin täytyy muistaa että suurin osa kansasta äänesti kuitenkin jotain muuta puoluetta kuin heitä ja näillä ihmisillä on laillinen oikeus osoittaa ko. Puoluetta vastaan.
Etkö sinä hyvä mies ymmärrä että kysymys ei ole mielensäpahoittamisesta minkään puolueen puolesta, vaan edustuksellisen demokratian periaatteiden puolustamisesta. Siis silloinkin kun joku on jostakin asiasta erimieltä kuin "minäitse".

Se että suurin osa kansasta äänesti jotakin muuta puoluetta kuin ruattitemokraatteja ei kerro tasantarkkaan yhtään siitä että ne muita äänestävät olisivat välttämättä heitä vastaan. Varsinkaan mitä tulee siihen että


B: Kokoontumisvapauden ja mielipiteenilmaisun vapauden estäminen ei ole millään tavalla demokratiaa rakentavaa eikä sen periaatteiden mukaista. Toiminnan estäminen ja sen hiljainen tukeminen valtiovallan taholta ja jotakin vastaaan mielenosoittaminen on kaksi eri asiaa. Jos vaikkapa sos.demien puhetilaisuuksia, vaalitilaisuuksia tai toimintaa häirittäisiin samalla tavalla, niin veikkaan että sekä sekä ruotsalaiset että suomalaiset lehdet ja media vinkuisivat kuinka se on hyökkäys demokratiaa ja pohjoismaista hyvinvointivaltiota vastaan. Kaksoisstandardia kehiin vaan. :smt003

Mielestäni sekä vasemmistolla, oikeistolla, keskustalla, äärivasemmistolla, äärikeskustalla, äärioikeistolla, nationalisteilla ja äärinationalisteillä pitää olla demokratiassa mielipiteenilmaisun vapaus ilman väkivaltaista tai järjestelmällistä häirintää ja demonisointia. Sama periaate toimii silloinkin jos kommunistit voittavat ruotsissa vaalit. Paikkalukumäärään verrattavissa oleva määrä valiokuntapaikkoja ja valtaa kuuluisi silloin heille riippumatta siitä kuinka paljon vaikkapa minä heitä inhoaisin tai halveksisin.


.
Pahoittelen huonoa lainausta. Puhelimella nääs...

Eikös niillä Ruotsidemokraatteilla ole yhtälailinen oikeus osoittaa mieltä toisten puoluekokouksia vastaan? Poliisi huolehtii sitten turvallisuudesta kuin Ruotsidemokraattien vastamielenosoituksissa. Epäilen, että osaanottaja määrä olisi huomattavasti pienempi. Media ei nyt olisi Ruotsidemokraattien puolella, mutta eihän demokratiassa sen tarvitaan olla?
Point
joulu 26, 2014, 18.41
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Svea-mamma
Vastaukset: 475
Luettu: 28624

Re: Svea-mamma

No, Kyllä tässä tavallaan kansantahto on tapahtunut. 77 % äänesti aivan jotain muuta puoluetta ja kansa on antanut siunauksen sille, että muut puolueet ovat sulkeneet koko puolueen päätöksen teosta, koska puolueen ratkaisut sosiaalisiin ongelmiin eivät ole lähellä heidän arvomaailmaa. Tästä muistaakseni oli puhetta ennen vaaleja, joten äänestäjät tietävät mitä linjaa äänestävät. Puolueen aika vahva "äärioikeisto"-tausta varmaan selittää osan vastuksesta. Eikös tämä ole demokratiaa, kun enemmistön tahto tapahtuu?

Jos kuitenkin kanssa haluaa, että puolue otetaan mukaan päätöksen tekoon se voi ilmoittaa tahdostaan puolueelleen tai sitten äänestää Ruotsidemokraatteja. On kyllä mielenkiintoista seurata kuinka kauan tätä leikkiä jaksetaan leikkiä. Kuka väsyy ensin.

Sitä en kiellä, etteikö Ruotsissa olisi "lieviä sosiaalisia ongelmia". Täytyy kuitenkin muistaa, että yhden puolueen esittämä syy-seuraus teoria ole välttämättä ainoa oikea saati sitten oikea ratkaisu ongelmiin ja vaikka enemmistö tyrmäisikin nämä teoriat ja ratkaisuehdotukset ei tarkota sitä, ettei näistä sosiaalista ongelmista keskusteltaisi.
Point
joulu 26, 2014, 10.20
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Svea-mamma
Vastaukset: 475
Luettu: 28624

Re: Venäjänmaa

flammee kirjoitti:
MtJ kirjoitti: Se, mitä touhutaan ruottalaisten eduskunnassa, on kuitenkin vähän eri tasolla kuin se, mitä Putiini sanelee venäläisten mielipiteeksi.

Eihän ruattissa olis noussut mikään ruotsidemookraattinen puolue edes paikallislehden seksi-ilmoitusten runkkupalstalle, jos ei siellä olisi demokratiaa.
Keinot ovat erilaiset, mutta vaikutus melko sama. Myös kaikki valiokuntapaikat on evätty ruotsidemokraateilta. Ruotsidemokraattien ulkoilmatilaisuudet estetään sillä että paikalle tulee satoja vastamielenosoittajia pitämään niin suurta mekkalaa että mitään puheita ei kuulla. Venäjällä estetään että pääsee edes esille, Ruotsissa päästetään näkyville, mutta sitten aletaan kikkailemaan säännöillä. Maassa ei ole myöskään anonyymia äänestystä, eli äänestäessä muut näkee mitä puoluetta äänestät. Tokikaan Ruotsissa ei ole ihan perinteistä diktaattorikuviota ja keskusjohtoista sensuuria kovaotteisilla poliiseilla.. Siellä on jokin ihan muu kuvio, taitaa olla lähes uskonnollinen poliittisen korrektiuden ideologia mikä siellä jyrää realismin ja sananvapauden yli, ja tää ideologia on saastuttanut suurehkon joukon ihmisiä, mutta tuskin kuitenkaan enemmistöä. Ovat vaan niin äänekäs vähemmistö ja ovat päässeet sen verran määräävään asemaan että poikkipuolisesta sanomisesta tulee herkästi seurauksia.

Olisi mielenkiintoista kyllä nähdä että minkälainen on vaikkapa Malmön turvallisuustilanne verrattuna johonkin vastaavankokoiseen venäläiskaupunkiin - Malmössahan noita pommi-iskuja on tehty kiihtyvällä tahdilla vielä jokunen lisää sen jälkeen terrorismiketjussa asiasta mainitsin. Myöskin no-go-alueita, joihin virkavalta ei uskaltaudu on useita kymmeniä. Paljonkohan niitä on Venäjällä? Korruptoitunut ja liian kovaan voimankäyttöön syyllistyvä poliisi on parempi vaihtoehto kuin se että poliisi ei pidä minkäänlaista järjestystä.
Hyvin onnistuttu saamaan OT aikaiseksi Venäjästä Ruotsiin. Ennenkuin jatketaan tätä Ruotsi-Demokraattien puolesta mielensäpahoittamista enempää, niin täytyy muistaa että suurin osa kansasta äänesti kuitenkin jotain muuta puoluetta kuin heitä ja näillä ihmisillä on laillinen oikeus osoittaa ko. Puoluetta vastaan.

Mutta tarkoititko, että Ruotsin lähiömellakoiden syy ei olekaan maahanmuutosta vaan siinä, ettei siellä ole väkivaltaista korruptoitunutta poliisia kuten Venäjällä?