Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 1 tuloksen

Point
tammi 25, 2016, 13.52
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ravintoloiden kotiinkuljetus
Vastaukset: 25
Luettu: 2803

Ravintoloiden kotiinkuljetus

Nyt en ole varma mitä kohtaan blogisti tuossa bloggauksessaan hyökkäsi? Onko kuljetusmaksu joissakin tapauksissa liian kallis vai mitä? No, siitä voidaan ollan tietenkin montaa mieltä. Tietenkin, jos yhden annoksen kuljetusmaksuksi tulee yli 15 €, niin kyllähän se tuntuu ylihinnoittelulta. Tällöin useinmiten markkinat korjaavat.

Vai ottiko bloggaajaa päähän Slushin "menestyjät" ja Punavihreän kuplan asukkaat? No, Woltin Miki Kuusela on kyllä kopioinut bisneksen ja Suomen markkinoilla sen edeltäjä oli saksalainen Foodora. Itse en näe kyllä tuollaisessa mitään väärää. Kilpailu on hyvästä. Markkinoilla pärjäävät ne jotka osaavat tehdä asiat paremmin kuin kilpailijat.

(OT:n Imagen juttu kloonibisneksestä, johon viittasin http://www.image.fi/image-lehti/kloonie ... kailematta" onclick="window.open(this.href);return false; )

Tietenkin on hyvä olla kriittinen, ettei työntekijöitä hirveästi sorreta, mutta en kyllä näe tuossa palkkausmallissa mitään erikoista verrattuna provikkapalkkaisten myyjien työhön. Mutta jostain syystä näille ei löydy puolustajia juuri ikinä. Täyspainoisesti tuolla kuski työllä ei taida Suomen markkinoilla taida voida elää, mutta en tiedä onko se tarkoituskaan. Tämä (vasemmiston?) vanhanaikainen kuva siitä, että kaikkien töiden pitäisi olla kokoaikaisia ja pitkäaikaisia ei oikein tunnu olevan tätä päivää, kun työmarkkinoilla on rakennemuutos käynnissä. Aika vaikea tässä on yrittää, jos kaikessa pyritään nähdä ensimmäisenä ongelmia ja sen sijaan, ettö mahdollisia haasteita pyrittäisiin ratkomaan, niin päätetään pyrkiä torppaamaan koko asia. Mutta tämä olkoon oma juttunsa.

Lisäksi näen Herra Hesen lausunnot lähinni lievänä katkeruutena. Hän tuli markkinoille palvelulla aikana jolloin markkinat eivät välttämättä olleet valmiit ja ja tuotekaan ei ollut konseptina ehkä maailman hiotuin. Nýt kun markkinat ovat ehkä valmiimpina, kun kuluttajat ovat entistä tottuneempia maksamaan palveluista ja lopullinen palvelukonseptikin on huomattavasti hiotumpi, niin kyllähän sitä ehkä harmittaa. Mutta aika näyttää tuleeko siitä kannatavaa. Itseäkin ehkä hieman epäilyttää ovatko Suomen markkinat tarpeeksi isot kovin monelle toimijalle.

Mutta itse olen tilannut pari kertaa ruokaa Foodoran kautta. Molemmilla kerroilla tuli ruoka nopeammin verrattuna perinteisiin pizzapaikkoihin ja molemmilla kerroilla asiakaspalvelusta oltiin yhteydessä, jos arvio toimituksesta siirtyy. Toisella kerralla tilasin lauantai iltana, joilloin pakkasta oli -20 astetta, joten ruuhka oli odotettava. Silti tunnin toimitus la iltana klo 21 on aika hyvä suoritus.

Varmaan tulen jatkossa tilamaan omalta osaltani aina jommasta kummasta. Tämän hetkisen asuinpaikan postinumero on sen verran pieni, että valikoima on myös aika laaja.