Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 3 tulosta

Point
huhti 6, 2014, 02.21
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Wanhan liiton poket
Vastaukset: 77
Luettu: 21814

Re: Wanhan liiton poket

airakti kirjoitti: Oli ne, "natsi jarin" kanssa olin töissä Juhannuksena -97, ei kyllä Jari ollut silloin mitenkään Natsi, asiallinen ja hyvin hoiti työnsä, ja kun ulkopuolisena adhoccina tulin hommiin, niin oli helppo homma, Jarille kiitokset.

Natsi Jari lempinimi taisi kyllä taitaa tulla hänen omista jutustuistaa. Kertoi, tarinaa että hänen yöpöydällään on äidin ja adof hitlerin kuvat.... Siitä varmaan nimitys...


Hyvin hoiti työnsä... Tietenkin nykyAikana olisi ehkä joutunut "pahoittelemaan järjetystä pitävän henkilökunnan" sanavalintoja..
Point
huhti 5, 2014, 23.54
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Wanhan liiton poket
Vastaukset: 77
Luettu: 21814

Re: Wanhan liiton poket

airakti kirjoitti: Skipin kanssa tehtiin yhdessä Pihlajiston Lähdettä, Klaukkalan Park Pubia ja Jakomäen Il Trenoa, hyvä ja luotettava työkaveri oli, harmi että hänelle kävi mitä kävi.

Olikos ne intialaiset omistajat voimissaan kun Koivukylän keisarissa oli legendaarin "natsi Jari "
Point
maalis 27, 2014, 07.38
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Wanhan liiton poket
Vastaukset: 77
Luettu: 21814

Re: Wanhan liiton poket

Äh... Turhaan sitä teinejä syyttää tai voihan sitä.. Työskentelin reilu 10 vuotta sitten ns teinihelvetissä ja silloinkin teinit olivat ärsyttäviä "nyt mulle se sininen enkeli"-asenteella.... Nyt nämä silloiset teinit ovat saman kasvatuksen saaneena ärsyttäviä n 30 kymppisiä vai? Teinit nyt vaan ovat aina olleet "vähän ärsyttäviä" asiakkaita samoin "ne keski-ikäiset naiset"... Entisiä teinejä nekin.. Samoin aika on ollut "maalaisia", "setä-miehiä", "käyntikortteja jättäviä yo-merkonomeja" jne...

Mutta se ehkä mikä tuntuu muuttuneen viimeisen 15 vuoden aikana, jona olen tavalla tai toisella seurannut asiakaspalvelua eri näkökulmissa, on se että suomalaiset ovat oppineet olemaan asiakkaita. Asiakkaita joilla on oikeus vaatia palvelua tai vaihtaa palveluntarjoajaa. Samalla kuitenkin on unohtunut se, että asiakkaaltakin odotetaan "konseptin mukaan toimimista", jotta asiakaspalvelutapahtuma olisi "sujuva". Koska asiakaspalvelutapahtumia on erilaisia, niin on ymmärrettävää, että joillakin on vaikeuksia hahmottamaa mikä on oikea tapa toimia kulloinkin. Aika usein alkoholi vaikeuttaa tätä huomattavasti. Tämä johtaa usein tilanteisiin jolloin asiakaspalvelutapahtuma epäonnistuu asiakkaan epärealististen odotusten takia :)