Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva KuvaKuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Haku löysi 5 tulosta

Point
kesä 21, 2016, 22.33
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Efo
Vastaukset: 235
Luettu: 50727

Efo

EFO:sta tulee mieleen tämä suggestio. Jos siis henkilö ei ole riittävän suggestio herkkä tai hänen sydämensä ei ole riittävän avoin, niin voihan sitä ottaa hieman väkivaltaisempia nonverbaalisia keinoja käyttöön.. Vaikkapa nyt vetäistä turpaan. En siis väitä, ettei EFO toimisi, mutta siltä varalta varsinkin turvallisuushenkilöiden olisi hyvä osata muunlainen nonverbaalinen vaikuttaminen kohteeseen

http://www.skepsis.fi/ihmeellinen/suggestio.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Point
tammi 4, 2014, 06.58
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Efo
Vastaukset: 235
Luettu: 50727

Re: Efo

No, onhan tuossa tavallaan oma logiikkansa, kun ei sydämellä suostuta satuttamaan ketään ja otetaan voima pois. Käytännössä tuo näytti siltä, että se voiman ottaminen pois oli väistämistä. Jonkun yrittäessä tarttua käteesi "otat voiman pois" siirtämällä käden pois ennenkuin siihen ehditään tarttua. Harjoittelu tilanteessa, jossa hyökkääjä tietää, että "kohta se vetään sen käden edestä, kun yritän tarttua siihen", niin aivan varmasti "vääränlainen hyökkääjä" toimii tilanteessa EFO:n kannalta väärin.

Kun tuota EFO:n filosofiaa viedään eteenpäin, niin eikös esim pakoon juokseminen olisi EFO:n filosofian mukainen ratkaisu ja sinäänsä ihan järkevä toimintamalli IP tilanteessa?

Lisäksi ei pidä unohtaa IP tilanteiden psykologista puolta. EFO harrastajan alkaessa puhumaan hyökkääjälle lajin mukaista Jedi kieltä ja höpisemään jotain Voimasta, niin mahdollisesti uhkaaja siirtää voimansa muualle ja menee haastamaan riitaa vähemmän sekopäiselle ihmiselle.
Point
joulu 17, 2013, 17.37
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Efo
Vastaukset: 235
Luettu: 50727

Re: Efo

Huomasitteko? Videon alussa ovi aukesi ihan ilman väkivaltaa? Ei tarvinnut potkaista, tuupata eikä tarttua kahvasta kiinni. Miten se ton teki? Vai oliko ovi mestarin oppilaita ja se oli joku suggestiojutska?
Point
joulu 13, 2013, 12.15
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Efo
Vastaukset: 235
Luettu: 50727

Efo

Ile kirjoitti: Kun potkussa on esimerkiksi senshidon osalta väännetty kättä siitä, että tehdäänkö siellä ne hyökkäykset nyt ihan oikeasti täysillä vai ei jne...niin onko Efo nyt puolestaan jonkinlainen ääriesimerkki siitä, miten totaalisesti harjoituskulttuurissa voidaan tuudittautua sopimukselliseen tekemiseen ja sitä kautta kadottaa realismin rippeetkin? Tämä siis lähtien oletuksesta, että (ainakin yhtenä) tavoitteena lajissa olisi kuitenkin kehittää kykyä puolustaa itseään väkivaltatilanteissa.

Tiettyä lajia harjoitellessa ihminen hyökkäämään tietyllä tavalla ja voimakkuudella ja jonkun toisen rikkoessa "kaavan" niin harjoittelu ei toimikaan tai toinen tekee "Jotain väärin".

Muistui mieleen, kun jossain potkunyrkkeilyn alkulämmöissä oli pystypainia, jossa toinen piti horjuttamalla ja työntämällä kaataa. Mulla oli parina minua vahvempi ja teknisesti parempi kaveri. Painin alkaessa jotenkin automaattisesti tahattomasti "kamppasin" kaverin alas (horjutuksessa suunnan vaihto-jalka eteen.. ehkä kevyt pyyhkäisy). Kaverin ensi reaktio oli "ettei noin saa tehdä. Tämä ei ole judoa."

Ehkä Efossakin ollaan totututtu keskenään harjoitellessa, että hyökkäykset ovat tietynlaisia ja niihin toimivat tietynlaiset vastineet. Oppilaan hyökätessä "zombie koristuksella" mestari nostaa vasemman käden ylös ja oppilas alkaa oikeasti tuntemaan heikotusta, koska niin muutkin ovat kokeneet ja mestari on niin kertonut... Mutta jonkun rikkoessa kaavan (kun ei tiedä mitä pitäisi tehdä) vasemman käden pysäytys ei toimikaan.

Olisi kiva päästä sen ensimmäisen oppilaan pään sisään jota vastaan Lampila oli onnistuneesti pysäyttänyt hyökkäyksen.
Point
tammi 14, 2013, 14.52
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Efo
Vastaukset: 235
Luettu: 50727

Efo

PDC kirjoitti: jussip esitti hyviä kysymyksiä. Haluisin siihen jatkoksi heittää tämän teidän videon

[youtube][/youtube]

Kuvittelenko vai nauraako joku siellä videon taustalla? Kun kuuluu sellaista epämääräistä kohinaa/pulputusta?

Vai kuuluko se vaan minun päästä?

Mutta olisin kyllä kiinnostunut kokemaan tuon suggestion/maadoituksen voiman ihan ilman raha haasteita/päähänlyömistä.