Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 22 tulosta

Zamikki
kesä 7, 2017, 23.41
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 194045

Krav Maga

Andy kirjoitti:FEKM:n jäsenmaita näyttäisi olevan 13, näistä Euroopan ulkopuolella vain Kanada. https://www.krav-maga.net/en/the-clubs

KMG:lla on jäsenmaita Euroopassa 37, Amerikoissa 16, Oseaniassa 2, Aasiassa 9 ja Afrikassa 2. Yhteensä siis 66 jäsenmaata.

http://krav-maga.com/krav-maga-global-europe/

Millä perusteella FEKM on suurin Krav Maga -liitto?
Uskoisin tämän viittaavan jäsenmäärään. IKMF:hän jakaantui IKMF:n ja KMG:n Yanilovin mukana.
https://www.krav-maga.net/en Mukaan 18000 aktiivista jäsentä (joista suurin osa ranskassa). Olen siinä ymmärryksessä, että tämä jäsenmäärä olisi ollut suurempi myös ennen Yanilovin irtautumista IKMF:stä, mutta ainakin sen jälkeen.
Zamikki
heinä 1, 2014, 00.10
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 194045

Krav Maga

Eli siis Luken tarinasta ei tullut ilmi että ohjaajakoulutus olisi ollut kovin rankka/vaativa, mutta itse laji ja Aizik vaikuttivat ihan päteviltä kaikesta huolimatta. Tai näin ainakin itse tulkitsin tuon, mutta olisi ehkä parempi kuulla suoraan hevosen suusta...
Zamikki
kesä 30, 2014, 23.53
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 194045

Krav Maga

Onhan meillä suomessa vissiin ainakin ollut yksi CMK ohjaaja aiemmin (tosin koulutuksen tarkempi ajankohta ei tule ilmi, itse viesti on postattu helmikuussa 2013):
Luke kirjoitti: Tervehdys kaikille. En ole (ainakaan muistaakseni) aiemmin kauheasti kirjoitellut tänne, mutta ajattelin antaa oman viisisenttiseni tälle Krav Maga -keskustelulle.

Olen jumppaillut Magaa Erällä 90-luvun loppupuolella ja sen jälkeen kahlannut muutaman seuran treeneissä jälkeenpäin.
Syy, miksi nyt kirjoitan, on että tässä on välillä pohdiskeltu Commando Krav Magaa (CKM) ja pystyn asiasta jotain sanomaan, koska olen käynyt siihen kuuluvan ohjaajakoulutuksen (Level 2). En tosin ole uusinut lisenssiä, joten voi olla että homma on nykyisin muuttunut.

Jos vaikka aloitetaan siitä tärkeimmästä eli tekniikoista:
- tekniikoita harjoitellaan suunnilleen samalla tavalla kuin muissakin Maga -tyyleissä. Ensin ohjaaja näyttää tekniikan, sitten sitä hiotaan hitaammalla temmolla esim. silmät kiinni, jotta saadaan oikea liikerata kuntoon (Tai Chi -tyylisesti). Sitten aletaan laittaa vauhtia enemmän ja mikä oli mielestäni ihan hyvää, oli se, että vastahyökkäykset tehtiin aina "perille", vaikkakin turvallisempaan kohtaan ihmiskehossa. Tällä tarkoitan siis, jos "oikea" osumakohde on pää, niin omat hyökkäykset tehtiin harjoitusparin olkapäähän tai rintaan. Muutamassa Maga-seurassa treenanneena tuntuu meinaan, ettei hyökkäyksiä viedä oikein ikinä perille mihinkään, vaan vain huidotaan ilmaa vastustajan silmien edessä. Ei kaikkialla eikä koko ajan, I know.

- tekniikat itsessään ovat hyvin pitkälti Ju-Jutsu -tyylisiä, esim. irroittautuminen kuristusotteesta takaa tehtiin nostamalla kädet suoraksi pään sivuun ja kääntämällä koko kehoa.

- tekniikoita on aika pieni määrä. Lyöntejä on vain muutamia, Wave-strike (eräänlainen upparina tehty avokämmenlyönti), cat strikes (käytännössä läpsimistä molemmin käsin) jne.

- CKM:stä löytyi myös passiivinen puolustusasento (tai Fence tms.), mikä ei mielestäni kylläkään ollut ihan omiaan purkamaan tilannetta. Varsinkin kun miettii että mind-set piti olla kutakuinkin:
"Our bodies tell that we don't want to fight, but our faces tell that we are dangerous"

:D

- puukkohyökkäyksistä sen verran, että alkuunsa tehtiin demoja siitä, miten aggressiivinen puukkomies tulee täydellä teholla päälle, yrittäen ihan oikeasti tikata sillä puukolla reikiä ympäri kehoa, huudellen samalla rivouksia ja ajamalla suorittajaa taaksepäin. Joillekin kurssilla tuli täytenä yllätyksenä että noinko se menee ja osa nyökytteli hyväksyvästi päätään että tosi hyvä juttu, että tää on sitä realismia. . So far so good.

Mutta sitten alettiin tekemään kuitenkin ihan perus blokkeja veitsihyökkäyksiin siten, että hyökkääjä pysyttelee potkuetäisyyden ja pitkän etäisyyden välimaastossa, eikä yritäkään tulla kunnolla iholle. Tuntui, että se realismi putosi siinä kohtaa pois, kun piti alkaa harjoittelemaan.

Entäs nämä veitsitorjunnat sitten? Käsivarsilla, muistutti mielestäni paljon perinteistä X-blokkia.

- mattokamppailu-osio oli suppea. Muutama tekninen ratkaisu guardista, niskalenkistä (sekä pystyssä että maassa) ja poistuminen mountista. Itsepuolustuksen opetteluun ei kuulemma tarvitse tietää mitään muista mattokamppailulajeista esim. BJJ:n puolelta, riittää kun osaa nuo muutamat tekniikat :)

- useamman hyökkääjän tilanteet olivat käytännössä peräkkäisiä yhden hyökkääjän tilanteita. Eli vaikka ympärillä pyöri kolme tai neljäkin vastustajaa, niin käytännössä muut odottivat kiltisti vuoroaan kunnes puolustautuja sai edellisen hyökkääjän nujerrettua.

- ampuma-aseiden kanssa pelattiin yhtä paljon kuin muissakin Magoissa. Muutamia pieniä eroja tekniikoissa, mutta ei mitään maata mullistavaa.

- CKM:ssä panostettiin todella paljon kuntopuoleen, mikä on mielestäni hyvä asia. Alun "Tai Chi" -tekniikkaosuuden jälkeen alettiin tekemään jo nopeammalla tahdilla ja aina oppitunnin lopuksi tekniikat "painetestattiin" nopeatempoisella, ns. täydellä kontaktilla tehdyillä hyökkäyksillä.

Sitten vielä politiikasta:
Moni Aizikista on joskus jonkunnäköistä puhetta keskustelupalstoilla ja muualla. Oma käsitykseni koulutuksen jälkeen on kuitenkin, että Aizik on bisnesmies, joka on keksinyt mediaseksikkään taistelujumpan, joka nimenomaan myy tällaisella elämysmatkailulla kommando-sotilaitten lajiin. Tästä kertoo paljon sekin, että harjoittelijat olivat suurimmaksi osaksi Camo-vaatteissa, joita koristeli CKM-logot. En väitä ollenkaan, etteikö kyseessä olisi ihan hyvä "taistelulaji". En ole ollenkaan varma, että Aizik itse on mikään erikoisjoukkojen sotilas/kouluttaja tms., mutta tuntuu miehellä kannattajiakin olevan ja mukava heppuhan hän on.
Olivat muuten muutamaan kertaan miettineet, että käyttävätkö "Krav Maga" -nimeä lajissaan ollenkaan laittaessaan hommaa pystyyn. Olikohan se alkuperäinen ajatus ollut Urban Survival tai joku vastaava, en muista tähän hätään.
Tuosta sai mielestäni hyvinkin erilaisen kuvan CKM ohjaajakoulutuksesta kuin Vesan kertomuksesta ja blogitekstistä...Kokemukset itse lajista ja Aizikista ovat taas ehkä lähempänä toisiaan näissä kertomuksissa?
Zamikki
helmi 7, 2013, 23.11
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 194045

Krav Maga

Tosta on verkkomediankin paha nykästä kohu-uutista! =D

Mä jotenkin ajattelin että tuo olisi ollut jotain omaa viritystä, mutta ilmeiseti KMG:llä (?) on suoraan ohjelmat eri ikäisille nuorille. (Samaan malliin kuin siviili- ja sotilasohjaajat ja ohjelmat?) Onko ne muuten kuinka kauan ollu olemassa?

Onko noilla nuorilla joku oma tasosysteeminsä muuten ja onko niistä joku jatkumo aikuisten vastaavaan? Siis samaan tyyliin kun joissain karate seuroissa on niitä valkoraitasia vöitä nuorille tms.
Zamikki
tammi 23, 2013, 17.44
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 194045

Krav Maga

Jos tämä:
Verkkomedia kirjoitti: Lajissa ei jäädä odottamaan päälekarkaajan iskua vaan Krav Maga perustuu ennaltaehkäisevään väkivallan käyttöön ja uhkan väistämiseen, artikkelissa todetaan.
On johdettu tästä:
Länsiväylä kirjoitti: Sen harjoittelijat eivät jää odottamaan päällekarkaajan iskua, vaan haluavat ehkäistä uhkatilanteet aktiivisesti jo ennakolta.
Niin... Noh, ehkä se vaatii alan harrastuneisuutta että tuon ymmärtää niin, että tarkotus olis olla päätymättä uhkatilanteisiin... Olishan tuon ehkä voinut muotoilla hieman selkeämminkin vaikka artikkelista minusta useaan otteeseen mainitaan väkivallan sijaan mm. pakeneminen tilanteesta, stressinsietokyvyn kasvaminen, ja itsetunnon lisääntyminen.

Sitten varmaan "toimittaja" on tuota ennaltaehkäisevää väkivallan käyttöä hehkuttanut rehtorille häntä haastatellessa. En usko että rehtori olisi itse lukenut alkuperäistä artikkelia haastattelun aikana...

Sitten vielä mainitaan sotilaana saatu koulutus, jossa toimittajalle tuli pupu pöksyyn kun piti käyttää tilapäisesineitä, vaikka koko homma alkaa maininnalla että lajista on tehty "pehmennetty siviiliversio"... Ei varmaan mitenkään ole mahdollista että tuosta siviiliversiosta oltaisiin tehty vielä vähän pehmennetympi versio lapsille, eihän? :D

Kun luin tuon Länsiväylän jutun ekan kerran niin kyllä mä hieman aavistelin että joku siihen tarttuu, mutta nyt on kyllä vedetty mutkat niin suoriksi että huh-huh!

Ttu tää on hienoa!
Zamikki
tammi 15, 2012, 22.18
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 194045

Krav Maga

magamies kirjoitti: Terve ja Kiitos Zaniikki, oli todella hieno kertomus ja leirikuvaus, suorititko sen ruskean vyön?
Tampereen kaverihan oli Chitaladasta Kivisen Kimmo, joka sai 1. danin, mitenkähän polvi parantunut.
Douiebin liitossahan on vain noin 250 mustaa vyötä ja iso liitto kyseessä, joten taso on kyllä korkea.
Hienoa ja kerro lisää, jos tulevaisuudessa leireille olet menossa.
Kimmo tais olla suomalaisista ainoa joka suoritti mitään vyötä, sitä mustaa kun ei voi muualla suorittaa. Noissa tasokoetekniikoissahan on jotain eroakin vielä ja uskon että kaikki alemmat vyöt olis tarkotus suorittaa kotimaan puolella. Mähän suoritin ton sinisenkin vasta keväällä, että kyllä tässä vielä menee hetkinen ennen kun tarvii ruskeasti haaveilla! Ja noitten kokemusten perusteella teen sen vyökokeen suomen puolella jos valinnanvaraa on! :lol:
Zamikki
tammi 12, 2012, 23.41
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 194045

Krav Maga

Tuolla jossain ketjussa pyydettiin kokemuksia FEKM:n leiristä jossa kävin pyörähtämässä. Tälläsen sain vihdoin kasaan 8-):

Neljäpäiväinen FEKM:n talvileiri pidettiin Suresnessa luoteis-Pariisissa hieman ennen joulua. Yllättävänkin hieno kahden tähden hotelli sijaitsi Suresnesin metroaseman lähettyvillä ja itse treenipaikka oli Beldeveren metroaseman vieressä sijaitseva urheiluhalli. Halli oli parin - kolmen koulun liikuntasalin kokoinen parkettilattiainen urheiluhalli, jonka yhdessä päässä oli joku kiipeilyseinä. Paikkojen välillä oli hieman reilu kilometrin kävelymatka ja hotellilta pääsi Pariisin keskustaan muutamalla metron vaihdolla.

Treeneissä porukka oli jaettu oman tasonsa mukaisiin ryhmiin, ruskeat ja siitä ylöspäin yhteen ryhmään ja muut vyöt omiin ryhmiinsä. Itse olin sinivöisten ryhmässä, jossa treenattiin siis ruskean tekniikoita. Opetus tapahtui ranskaksi, joten se meni täysin ohi, mutta onneksi opettaja oli niin selkeä liikkeissään ja toisti tekniikan eri kulmista ja jäi näyttämään eri kohtien tärkeitä juttuja useampaan otteeseen, että ainakin omasta mielestä homma meni perille. (Tietty aika paljon lisäinfoa olisi tullut jos puheenkin olisi ymmärtänyt) Erikseen kysyttäessä vastaus tuli kyllä sujuvasti englanniksi. Jotenkin olisin silti odottanut sitä, että kun opettaja tiesi että ryhmässä on ranskaa puhumattomiakin, niin meihin olisi hieman enemmän kiinnitetty huomiota tulemalla ehkä kertomaan jotain key pointteja tai muuten vaan kattomaan meidän tekemistä hieman enemmän.

Opettaja oli tosiaan todella hyvä ja asetti mielestäni kovat paineet suomalaisille opettajille! Kun hän näytti tekniikan, ei siinä ollut yhtäkään ylimääräistä hötkyilyä ja kaikki oli just eikä melkein. Selkeästi yksi parhaista opettajista mitä vastaan on tullut. Itselle pisti silmään suurimpina erona suomeen korkeatpotkut. Ruskeaan tasoon kuului mm. kiertopotku takapotku combo sekä takahyppykiertopotku - päähän! Ja eihän ne tälläselta tönköltä suomalaiselta luonnistu! Noh, onneks vanhoista karateajoista oli jotain jäänyt päähän ja muutaman yrityksen jälkeen nekin alkoivat mennä jotenkuten, mutta ei se nättiä ollut, eikä ne päähän yltäneet, mutta ehkä niitä pystyi potkuiksi kutsua! Onneksi myös paikalliset olivat kutakuinkin samalla tasolla!

Saavuimme ensimmäisenä päivänä paikalle hieman myöhässä kun piti keretä syömäänkin ja kamojen vaihdon jälkeen hypättiin hieman väsyneenä sitten pikasesti mukaan tatamille temmeltämään. Ensimmäisenä oli vuorossa takaata tuleviin syleily- ja niskalenkkiotteisiin heittomaisia tekniikoita jotka olivat meille uusia. Ne eivät oikein luonnistuneet, ne kun olivat uusia, tatami oli aivan liian täynnä porukkaa ja oltiin muutenkin vielä vähän hukassa. Yksi innokas pari rysähtikin niskaan kun olimme maassa ja suusta syleksittiin sitten hampaanpaloja, onneksi pieniä...noh, sen jälkeen käytinkin juuri leiriä varten hommaamiani uusia hammassuojia sitten! brushteeth

Oikeastaan muissa tekniikoissa, jotka olivat samoja tai lähes samoja kuin suomessa, olimme sitten jo mielestäni ehkäpä jopa keskivertoa parempia paikallisiin verrattuna. Huomiona vielä se, että paikalliset eivät kertaakaan tehneet putkinäön rikkomisia tai pistoolin häiriönpoistoja tms. ja hieman kattelivat meitä pitkään kun muutaman kerran niitäkin sitten tehtiin tekniikan loppuun. Toivottavasti näytettiin oikein tactical commandoilta! Ranskalaisilla oli mielestäni painotus tekniikassa, eikä sellasessa rujoudessa mitä esim. ne Puolan sotilasjannut kävi Suomessa vetämässä. Puolalaiset ei hirveästi jäänyt yksityiskohtia hiomaan, vaan agressiivinen hyökkäys ja liike eteenpäin oli pääosassa. Mikä tietty taustat mukaanlukien lienee ymmärrettävää, sotilaille se on työ (ainakin jos on lähitaistelukouluttaja kuten nämä pari jannua jotka muuten uusivat paikallisen lähitaistelumanuaalinkin), ja suurin osa porukasta on kuitenkin vain harrastajia, vaikka olisivatkin mustavöisiä ja opettajia.

Oheisrekvisiittaa, puukkoja, pistooleja ja patukoita oli aina kaikille ja vielä ylimääräisiäkin. Ilmeisesti jokaiselle tasoryhmälle oli omat setit tarvittavia vermeitä koska niitä ei tarvinnut koskaan etsiä tai odotella. Suurin osa kamoista näytti jopa aivan uusilta!

Parilta kaverilta kysyttiin voisivatko he kääntää meille pääkohdat opettajan puheista, mutta ei pystynyt, kuulemma katsomalla oppii paremmin. Noh, myöhemmin kävi ilmi että ainakin se yks kaveri oli suorittamassa ruskeaa vyötä, joten ehkä hän halusi keskittyä siihen. Mustien ryhmässä oli kuulemma yksi tuttu ranskis joka käänsi suurimman osan opetuksesta siinä ryhmässä treenanneille ulkomaalaisille.

Leirillä oli mukana ranskalaisten lisäksi ainakin suomalaisia, puolalaisia, italialaisia, bulgarialaisia ja paria muutakin kansallisuutta, pääosa kuitenkin paikallisia. Heistä ainakaan suomalaiset ja puolalaiset eivät osanneet ranskaa. Treenaajien määrä hieman vaihteli päivästä toiseen, mutta kyllä siellä varmaan se 200-300 taistelijaa oli joka päivä. Suomalaisia tais matkassa olla peräti 20.

Leirillä käytiin jokaisessa ryhmässä läpi ilmeisesti kaikki seuraavan tason tekniikat läpi ja samalla kun niitä aherrettiin, niin opettaja tarkkaili vyökokeen suorittajia hieman tarkempaan ja pisti merkintöjä paperiin. Vyökokeet suoritettiin siis ikäänkuin siinä samalla. Välillä opetus keskeytettiin vyökokeisiin kuuluvien matsien ajaksi. Pareiksi oltiin valittu about saman kokoisia ja ilmeisesti about saman tasoisia kavereita. Matseista jäi mieleen se, että ranskalaiset käyttivät paljon korkeita potkuja ja että vaikka oltiin parkettilattialla, niin armoa ei annettu alasvienneissä, eikä paljon muutenkaan! Yksikin kaveri huomasi häviävänsä potkunyrkkeilyn ja alkoi tekemään konepistoolikaatoja. Niitä tais tulla ainakin kolme sen 2x3min aikana, vastustaja surutta pää edellä maahan! Kerran ei kaveri kerenny ottamaan käsillä vastaan, vaan tuli ihan oikeasti pää edellä! Ja me kun täällä suomessa varotaan hulluna kun tehään samaa tatamilla! Muutenkin välillä matseissa oli todella kova meininki.

Leirillä oli yksi suomalainen tampereelta suorittamassa mustaavyötä ja hänellä oli aivan leirin lopussa matsi todella isoa puolalaista vastaan. Jotenkin se puolalainen potkasi massalla suomalaista polveen (se ei näyttänyt sivusta mitenkään kovalta potkulta) ja polvilumpio siirtyi minne sattuu. Polvi teipattiin ja apteekista hommattiin kunnon tuki ja mömmöt, onneksi paikalla oli ranskalaisia ensihoitajia ja lääkäreitä treenaamassa. Oli muuten aika hieno fiilis kun kaveri kävi koukkaamassa sen mustanvyön yleisön edessä keppien kanssa lopuksi! Housun lahje leikattu halki ja jumalaton tuki jalassa! Muille tasokokeensä läpäisseille annettiin aina pienet aplodit, mutta keppien kanssa kyllä koko sali antoi raikuvat suosionosotukset! Kaveri tuli sissinä suomeen samalla koneella kun me muutkin ja suomessa sitten vasta lääkäriin.

Douieb keskeytti tasoryhmissä tehtävän opetuksen välillä ja veti koko porukalle jotain juttuja välillä, sekä ajoittain tuli tasoryhmään näyttämään miten joku juttu oikeasti tehdään! Jumalauta mikä äijä! 55-vuotias ja jalka nousee päähän nopeammin kun meikäläinen löisi! Aivan käsittämättömän nopea, notkea ja taitava... ja keho, käsivarret jne näytti kyllä siltä että on sitä treenattukin! Hieman Douiebin muuten ensiluokkaista esitystä häiritsi yks pieni juttu: Kun Douieb näytti jotain kevyttä sparria koko porukalle, niin sitä jatkettiin kunnes Douieb sai vastustajansa maahan ja “voitti”. Jotenkin se oli minusta aivan turhaa ja yli puolet lyhyempi demo olisi ajanut saman asian aivan yhtä hyvin. Jotenkin siitä jäi sellainen kuva että piti vaan näyttää kuka täällä määrää.

Mielestäni siinä omassa ryhmässä oli aika tasaisen olosta porukkaa ja me suomalaiset sulauduttiin mukaan aika hyvin. Jotenkin mulle jäi sellanen kuva että mustillavöillä olisi eniten hajontaa, siis siellä oli todella särmiä kavereita, jotka oli selkeesti treenannu oikeasti pitkään, mutta välissä oli sitten taas muutama ihme hötkyilijä. Jotenkin tuntui että oma toiminta olisi ollut särmempää kuin näillä mustavöisillä hötkyilijöillä...Enhän mä mitään taustoja tosin tiiä, voihan olla että niillä oli just jotain vammoja tms. mitkä vaikutti tekemiseen, mutta silti, aika säälittävä kuva jäi niistä parista kaverista. Niin - ja tietty se, että heti siinä vieressä oli vaan niin TUN särmiä tyyppejä pilvin pimein! Kyllä siinä useampi kymmenen dania temmelsi vieressä.

Lauantaina ja sunnuntaina treenien jälkeen kerettiin sitten hieman pyörähtämään Pariisiakin katsastamassa. Lauantaina käytiin “isolla kirkolla” ja punaisen myllyn vieressä jossain amerikkalaistyylisessä paikassa pihvillä, perjantaina kun piti tyytyä hotellin vieressä olleen ravintolan crepes tarjontaan joka ei kaikkia miellyttänyt. Koska olin aiemmin käynyt jo Pariisissa, niin sunnuntaina jätin nähtävyydet väliin ja menin shoppailemaan joululahjoja ja tuliaisia mitään juurikaan oikeasti löytämättä. Ensimmäisen päivän harjoittelun jälkeen Pariisin kattavalla metroverkostolla pääsi liikkumaan jo sujuvasti jopa tällänen Helsingin “metroverkostoon” tottunut. Matkat lentokentältä ja takaisin kentälle mentiin muuten taksilla, eipähän tarvinnu roudata kasseja metrossa.

Oikeastaan ainoat epäkohdat leirillä oli tatamin pieni koko (tai siellä temmeltävien määrä) ja että englantia ei juuri puhuttu, vaikka sitä osattiin. Muita highlighteja olivat varmaan sitten matsien kovuus, korkeat akrobaattiset potkut ja opettajien todella kova taso! Meitä oli kaksi sinivöistä reissulla ja tehtiin 99% jutuista keskenämme. Olisi varmaan pitänyt enemmän koittaa tehdä paikallisten kanssa, niin olisi saanut paremman käsityksen heidän tasostaan ja tekemisistään. Hetkisen sparrasin opettajan vakiouken kanssa ja aika kylmää kyytiä sieltä sai! Etujalka vaan viuhu meikän kasseilla! =D Leirin treenausosio loppui kohdallani ilkeäänpainiin jonkun tosi timmissä kunnossa olleen ranskiksen kanssa, itseasiassa se oli siis se joka ei suostunut meille opetusta kääntämään! Taisin juuri ja juuri pitää puoliani vaikka vastustaja oli selvästi parempi painissa ja ainakin mulla alkoi neljän päivän vääntö tuntua kehossa.

Kokonaisuutena leiri oli hyvin järjestetty ja se oli todella hieno kokemus. Pitänee varmaan alkaa reissaamaan lajin parissa enemmänkin, Israelissa olis siistii käydä magailemassa. Ne reissut vaan taitaa olla vähän kalliimpia sitten, tämä kun ei kustantanut kuin lennot 200€, leiri majoituksineen (sis. aamupala) 315€ ja muutamalla satasella sitten syötiin ja ostettiin tuliaiset jne.

Noh, tuttuun tapaan tämäkin venyi jo aika romaaniksi, mutta kun oli niin paljon kerrottavaakin! Olen jo ainakin pari lisäystä "valmiiseen" tuotokseen tässä jo kirjottanut kun tuli jotain yhtäkkiä mieleen. En tuota paljoa oikolukenut, mutta toivottavasti ei nyt aivan kauheaa tekstiä ole ja joku saa siitä jotain irtikin. :?
Zamikki
joulu 29, 2011, 23.03
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 194045

Krav Maga

Jutoka kirjoitti: Tarkoittavatko jäsenet tässä tapauksessa seuroja vai harrastajia? 13 000 harrastajaa kun on minusta erittäin vähän, kun taas 13 000 seuraa olisi todella paljon.
Ymmärtääkseni harrastajia, se ketkä lasketaan liiton jäseniksi onkin sitten eri asia. Eli onko luvuissa mukana kaikki ko. vuonna vain peruskurssin käyneetkin vai pelkästään "jatkoryhmäläiset" vai molemmat tms.
Andy kirjoitti: http://www.kravmaga.com/about-us/" onclick="window.open(this.href);return false;
Krav Maga Worldwide™ is currently the largest reality based self-defense organization in the world with over 240 licensed schools, over 500 law enforcement and government agencies and multiple specialized military units trained.
jos tämä yhtään pitää paikkaansa, niin jo tuolla Krav maga Worldwidella täytyy olla se 13000 harrastajaa.
En tosiaan tiedä muiden liittojen koosta, yritin sitä täällä hieman udella. Tietoni perustuu tähän PKMI:n facebook sivulla olevaan lauseeseen:
Richard Douiebin (6. dan) johtama FEKM-RD on lähes kolme kertaa isompi kuin yksikään toinen krav maga-liitto maailmassa, vuoden 2011 jäsenmäärän hipoessa n. 13 000 jäsentä.
Lisäksi omien keskustelujen perusteella ymmärsin että Darren Levinen KM worldwide olisi toisiksi suurin liitto. Voisin kuvitella, että tieto worldwiden nettisivuilla voisi olla vanhempaa kuin nuo FEKM:n 2011 luvut. Jenkkilässähän on ilmeisesti jos jonkinmoista krav maga liittoa ja toimintaa, ja voi olla että sielläkin on pistetty pystyyn omia liittoja ja/tai esim IKMF on jenkkilään uudelleen rantautuessaan vienyt worldwideltä jäseniä tms.

Täytyy kyllä myöntää että kuulostaa hieman oudolta jos worldwide on "äskettäin" (milloin ikinä heidän nettisivunsa onkaan päivitetty tuolta osin) pitänyt itseään suurimpana, ja nyt FEKM olisikin "lähes kolme kertaa suurempi"... Tietty tässä voi olla sellaista kikkailua että FEKM on "jäsenmäärältään" suurin ja KM worldwide "lisensoitujenkoulujen ja viranomaisyksikköjen" määrällä laskettuna? Amerikkalaiseen malliin etsitään se paras tapa esittää itsensä! Tosin vaikka tämä edellinen hypoteesi olisikin totta, niin sitten worldwidellä pitäisi olla vain 4000 jäsentä, joka kuulosta jenkkilään (ainakin hetki sitten seksikkään lajin osalta) aika vähältä.

Itse sain kuitenkin alkuperäisen postaukseni tärkeimpiin kysymyksiin tyhjentävän vastauksen Mjölniriltä, kiitoksia siitä.
Zamikki
joulu 29, 2011, 12.58
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 194045

Krav Maga

Mitenkä muuten SKML:n puolella noin ylipäätään myönnetään "mustia vöitä", eli expert tasoja? Tai oikeastaan kuka sen myöntää? Pitääkö se käydä "hakemassa" ulkomailta asti tms? (Ellei jokin leiri tms, jossa on tarpeeksi isoja herroja, satu suomeen)

SKML kuuluu nettisivujensa mukaan IKMF "kattojärjestöön" ja ilmeisesti ostaa koulutuspalveluita KMG yritykseltä. Kumpikin organisaatiohan varmaan myöntää esimerkiksi noita expert tasoja. (Vai antaako toinen koulutuksen ja toinen tason?) Suomessa varmaankin SKML:n Jyrki Saario myöntää ainakin alemmat expert tasot (ehkä jonkin kollegion avustuksella), mutta kuka myöntää ne korkeammat? Vaikka Saarion seuraavan tason, onko se KMG vai IKMF. (Tai riittääkö että toinen myöntää tason, niin myös toinen hyväksyy sen tms. Vai onko tälläista ongelmaa olemassakaan ja mä pähkäilen ihan turhia!?)

Tämä tuli mieleen lähinnä siitä mustavyö ketjusta sekä siitä, että ennen joulua pidetyllä FEKM:n talvileirillä saatiin suomeen vasta neljäs euroopan liiton myöntämä mustavyö krav magassa ja kukaan suomessa ei voi mustaa tosiaan myöntää vaan sen pitää tulla FEKM:n puolelta. Sitä en osaa sanoa onko se Douieb itse, vai onko muitakin ylempiä daneja, tai joku dan-kollegio jotka sen vyön viime kädessä myöntää. (Itse veikkaan ensimmäistä!)

Mustat ovat myös ainoita jotka voivat mitään vöitä ylipäätään myöntää ja Tampereelle mennyt uusi vyö helpottaa silleenkin kun kaikki aiemmat mustat ovat olleet Helsingissä Combatilla. (Ja ilmeisesti sitten käyneet vyökokeet pitämässä peruskursseja myöten myös "maakunnissa")

SKML:n sivuilla on maininta jostain expert kurssista johon otetaan parikymmentä taistelijaa ja muistaakseni viime vuonna oli sama homma, tämä vähintäänkin vihjaa siihen suuntaan että expert tasoja on suomessa useita kymmeniä ellei satoja. Osaako joku sanoa tarkempaa lukua? Ja ehkäpä tuo ei vielä sano mitään yksinään, vaan jos joku osaisi sanoa lisäksi suuntaa antavan luvun SKML:n jäsenmäärästä myös. SKML on ilmeisesti selvästi suurempi kuin PKMI kuitenkin. Valitettavasti en osaa sanoa PKMI:n jäsenmäärästä mitään...mutta ei kait se voi olla kuin joitakin satoja. Voisihan tätä yrittää kysellä.


Josta taas päästään seuraavaan:
Meillä on hehkuteltu että FEKM olisi nykyään reilusti suurin krav maga liitto maailmassa noin 13000 jäsenellään. Ymmärtääkseni aiemmin tämä "titteli" oli IKMF:llä. Osaako joku sanoa heidän nykyisestä jäsenmäärästään jotain?

Jotenkinhan KMG liittyy asiaan, mutta kun IKMF on liitto ja KMG yritys niin mun aivot eivät kaikkea tajua! =D Osa vanhoista IKMF:n jäsenistä varmaan kuuluu vain toiseen ja osa kumpaankin tms. Mutta oletan siis Yanilovin irtaantumisen IKMF:stä olevan syy FEKM:n hehkutuksiin ja mä tässä vähän kyselen että onko hehkutuksille katetta...
Zamikki
touko 16, 2011, 11.33
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 194045

Krav Maga

Astroboy kirjoitti: Moro,
Treenaan tällä hetkellä PKMI Krav Magaa. Harkinnassa on kuitenkin liiton vaihto SKML puolelle lähitulevaisuudessa. Osaisiko joku sanoa linjausta, saako PKMI tason ja mahdollisesti myös suorittamattamattoman tason treenimäärän siirrettyä SKML puolelle? Itsellä on tällä hetkellä oranssi vyö ja treenimäärä riittäisi jo vihreän vyön tasokokeeseen, mutta vuorotyö ja pakolliset leirit tasokoevaatimuksena ovat toistaiseksi hankaloittaneet tasokokeeseen menoa.

Oletan että tekniikat pitää tottakai käydä läpi, koska liittojen välillä on pieniä eroja tekniikoiden painopisteissä. Se ei kuitenkaan houkuttele, että joutuisin taas aloittamaan tasojen hankkimisen alusta.

En muutenkaan täysin ole älynnyt tasojen vastaavuutta liittojen välillä, koska PKMI puolella on käytössä värivyöarvot. :)
Minä kysyin pari vuotta sitten asiasta, ennen kuin aloitin krav magan uudestaan 10 vuoden tauon jälkeen (eli vähän eri tilanne kun sulla, mutta sama oranssi vyö mullakin sillon oli). Kuitenkin vastaus oli silloin että peruskurssille ei tarvitse mennä (Ellei itse halua), eli suoraan "jatkoryhmään" ja sitten jonkun ajan päästä kun tasokokeen suorittaminen on ajankohtaisia, niin katellaan sitä tasoa sitten tarkemmin. Eli sain sen käsityksen että aivan nollasta ei tarvitse lähteä ja treenin jälkeen katotaan mihin kyvyt riittää ja tarvittaessa skipataan pari tasoa ja käydään "sopiva" tasokoe suorittamassa.

Ymmärtääkseni tekniikoissa ja tasokoevaatimuksissa on jonkin verran eroja, joten ne pitää ensin saada hiottua kuosiin ennen tasokokeita ja muutenkin osoitettava omat taidot käytännössä ennen kuin jotain "lähtötasoa" annetaan. Ja eihän tolla tasolla nyt niin merkitystä ole, kaikki treeni on kotiin päin oli taso mikä tahansa. Hatusta voisin heittää että varmaan jonkin P3-4 tason voisi saada "pohjille" muutaman kuukauden treenin jälkeen.

Itseasiassa löysin ko. mailin Espoon Krav Magan Jani Suvannolta ja mulle ehdotettiin suoritettavaksi tasoksi P3-4, joten sulla varmaan sitten P4-5...

Jonkin sortin suuntaa antava tasojen vastaavuustaulukko löytyy Espoon Krav Magan sivuilta.
Zamikki
touko 8, 2011, 23.54
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 194045

Krav Maga

Mjölnir kirjoitti: kaikki testini, joissa olen ollut, ovat olleet fyysisiä, mutta yhdessäkään ei ole tehty varsinaisesti jumppaa, vaan fyysisyys on tullut aggressiivisesta tekemisestä ja ottelusta / kamppailusta.

...

Taktiikkaa testattiin tähän mennessä eniten EXP II tasolla, jossa se oli kiinteä osa perustekniikoiden suoritusta. Myös alemmilla tasoilla Graduate ja EXP I on testattu, mutta lähinnä yksittäisissä harjoitteissa. Nykyään Krav Maga Globalilla taktiikat ovat osa tasokoeohjelmaa jo P1 tasosta alkaen (mun kuvaukseni em. taktiikoista löytyy jostain täältä potkusta).
Itseasiassa mä oon vähän ihmetelly tuota kanssa. Kauheella työllä tehään lihaskuntoliikkeitä, mutta itse tekniikat on sitten voinut tehdä aika löysästi. (Täähän nyt on aika suhteellista, mutta silleen että vihulainen ei hirveästi pistä hanttiin ja muutenkaan hyökkää "täysii" ja puolustautujan toiminta on sitten suhteessa hyökkäykseen)

Samoin ton lihaskuntojutun jälkeen huilattiin kohtuu pitkään ja ikäänkuin heitettiin se aikaansaatu väsymys hukkaan. Mun mielestä olis voinut "hyödyntää" sen väsymyksen tekemällä heti perään jotain tekniikkaa tms. Varsinkin jotain sellasta jossa joutuisi tekemään jotain päätöksiä, vaikka ne taktiikkaottelut, sparrit tms. (jotka nyt pidettiin aivan lopussa).

Mutta tietyllä tavalla kyllä ymmärrän että nuo lihaskuntoliikkeet on tasokoevaatimuksissa. Sehän on vähän sama kuin tossa taktiikan kyselyssä. Voitaisiin olettaa että taktiikka tai hyvä kunto olisi osa normaalia tekniikkaa, mutta kirjaamalla ne erikseen tasokoevaatimuksiin ikäänkuin pakotetaan niidenkin testaus. Jää vähemmän sitten kokeen vetäjän harteille ja kokeet ovat varmaankin tasalaatuisempia paikasta ja vetäjästä riippumatta.

Ja tiettyhän sitä voisi varmaan ajatella tasokoetta silleen oppimistapahtumana jossa on vähän stressiä mukana. Silleen että oikeastaan tekniikat piti osata jo ennen koetta, sinä vaiheessa kun joku vetäjä antaa luvan osallistua kokeeseen. Sitten kokeessa katsotaankin jotain ihan muuta kuin tekniikan suoritusta...just toi kun koe venyy monituntiseksi ja jaksaa silti lopussa tehdä jotain järkevää siinä taktiikkaottelussa useampaa vihulaista vastaan. Ja että systeemi pysyy yhdenmukaisena paikasta riippumatta, kaikkialla opetetaan samalla tavalla.

Niin...että olisiko nämä (lihaskuntoliikkeet vs. sähäkkä tekniikan tekeminen) nyt sitten kuitenkin vain kaksi eri lähestymistapaa samaan asiaan. Kumpikin jonkinsortin kompromissi ja kummankin tekeminen olisi lähempänä ideaalia. Nojoo...onneksi mä olen vain rivitreenaaja ja mun ei tarvitse miettiä tälläsia oikeesti! :D
Zamikki
huhti 4, 2011, 00.27
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 194045

Krav Maga

Millasia kokemuksia teillä on Krav Magan tasokokeista? Sanotaan vaikka SKML:n puolelta G1-2 tasoilta?

Itse siis kävin suorittamassa sinisen vyön lauantaina ja oli kohtuu tuskan takana! =D Porukkaa oli joku noin 25 kipaletta. Oliskohan ollu 3 keltasta, 10 oranssia, 7 vihreetä ja 5 sinistä tasoa suorittamassa tms. Ennen tasokoetta oli 2h tasokoeleiri jolla viilailtiin tekniikat kuntoon, pienen tauon jälkeen alkoi sitten tasokokeet joiden välissä oli aina pieni tauko. Siniseen meni leirin jälkeen 5½ tuntia taukoineen. Eli piti suorittaa kaikki tasot sihin omaan kokeeseen asti. Tuntuma oli vähän sellanen että keltaseen ja oranssiin käytettiin enemmän aikaa kuin vihreeseen ja siniseen. Tosin olihan niissä enemmän porukkaakin ja ilmeisesti eniten huomautettavaakin. Itellenikin huomautettiin parista tosi tyhmästä jutusta.

Aluksi tehtiin jokaiseen tasoon kuuluva kirjallinen koe. Taas piti suorittaa kaikki kokeet sihin asti mitä tasoa oli menossa suorittamaan. Stressireaktioita, hätäensiapua ja jotain rikosten tyypillisiä piirteitä. Kokeita ei hirveän tarkkaan katsottu, kunhan ne perusasiat oli kunnossa ja ei mitään aivan päin peetä selittänyt. Sen jälkeen olikin sitten se itse fyysinen osuus.

Kaava meni kutakuinkin seuraavasti per taso: Aluksi tehtiin 50 kipaletta perus kuntoliikkeitä kutakin (punnerrukset, istumaannousut, selät ja kyykyt). Sitten testattiin jokaisesta ko. tason "tekniikkaryhmästä" yksi tekniikka, jos siinä kämmäsi, niin sitten muutkin ko. tekniikkaryhmästä. Lopuksi oli sitten matsia tms. jos tasoon sitä kuului. Tasojen välissä ja kuntoliikkeiden jälkeen oli lyhyt tauko. Taktiikka tyyppisiä juttuja ei juuri kyselty, eikä niistä hirveästi tasokoelappusissa puhuttukaan. Oikeastaan muistan vain patukalla tehtävän etäisyystekniikan, jossa oli käskyttämistä ja puolustajan asennon muuttuminen uhkan kasvaessa. Niin ja sinisen lopussa oli taktiikkaottelu kahta puukkomiestä ja yhtä patukkamiestä vastaan. Siinähän nyt on kanssa jotain taktiikkaa, ettei jää vihulaisten väliin ja jää myllyttämään liikoja yhden kanssa tms. Niin ja se perinteinen putkinäön rikkominen lähes joka tekniikassa!

Mun ei pitänyt jäädä leirin jälkeen itse tasokokeeseen, kun olen kerennyt työ/koulukiireiden takia käymään niin harvoin treeneissä viime kuukausien aikana. Oletin, että tekniikka olisi hakusessa, mutta leirillä se tuli ilmi että ne oli (lihas?)muistissa jo valmiiksi aika hyvin ja pienen kertauksen jälkeen vielä paremmin. Mutta itse kokeessa kohtaloksi meinasi koitua kunto! Sitä en odottanut ollenkaan! Mutta siis vähä treeni viime aikoina yhdistettynä siihen, että en ollut syönyt aamupalaa, eikä lounastakaan kerennyt syömään, teki tepposet. (Onneksi sentään pari urheilujuomaa ja yhden proteiinipatukan kerkesin vetää!) Ja olenhan tässä koko ajan laihtunutkin pikkasen viikossa, kun en ole kerennyt syömään kuin töissä ja kotona illalla pikasesti yleensä leipää tai harvemmin lämpimän aterian. Viimesiä punnerruksia tehdessä tärisi koko ukko! Vaikka silti istumaannousut tuntuivat tuskaisimmilta alusta alkaen. Mielenkiinoisena detaljina vasen pakara oli koetuksella ja pelkäsin että se vielä kramppaa lopussa tms., mutta ei sitä onneksi tehnyt. Ekan ja vikan tason lihaskuntoliikkeet tuntuivat tuskaisimmilta. Varsinkin ekat oli tuskasia, ne kun tehtiin luvun mukaan toooosi hitaasti kohtuu kylmiltään.

Mutta hakisin siis erityisesti seuraavia kohtia verrattuna tuohon omaan kokemukseeni:
- Tehtiinkö kaikki tasot sihin omaan asti vai vain se oma taso?
- Kuinka fyysiseltä koe tuntui? Tuliko se matsista tms. vai lihaskuntoliikkeistä?
- Kuinka paljon taktiikkaa kuului kokeeseen tekniikoiden mukana tai erikseen?
- Kuinka paljon teoriaa kyseltiin, jos ollenkaan?
- Kuinka kauan koe kesti?

Mutta joo, nyt siis koko kehoa kolottaa ja ensi viikko meneekin sitten kertausharjoitusten puitteissa...
Zamikki
marras 25, 2010, 18.36
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 194045

Krav Maga

Mjölnir kirjoitti: Tässä on vielä se ongelma, että tuollaisen materiaalin tekijän tulisi olla palkattu henkilö. Toistaiseksi lajiliitolle menevät maksut ovat niin pieniä, että sillä ei vielä makseta kuukausipalkkaa on-line-kirjaston tekijälle ja ylläpitäjälle.
Joo...niinhän se varmaan on, mulla ei ole mitään hajua noista lajiliiton maksuista. Ilmeisesti hyvin minimaaliset. Ehkäpä homma pitäisi sitten tehdä enemmän hajautetusti ja vapaaehtoismallisesti. Yksi seura kuvaa yhden tason tekniikat ja nettiin ne ilmestyy sitten pikkuhiljaa pari tasoa vuodessa tms....sitten pitäisi vain ostaa se nettisivun tekeminen ja ylläpito. Kaikki lajin yhteisen hyvän nimissä.

Nojoo...hienoja ajatuksia, mutta ehkei tässä nyt maailmaa pelasteta tältä istumalta!
Zamikki
marras 25, 2010, 17.04
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 194045

Krav Maga

Ile kirjoitti: Joo, jos tuollaisen toteuttaa hyvin, niin se pitäisi oikeasti myös pystyä rahastamaan. Kyllähän tässäkin tullaan siihen, että Suomessa markkinat ylipäänsä ovat aika pienet.
Yks vaihtoehtohan voisi olla että suomen lajiliitto (tms) tekee ko. materiaalin ja sitten vuokraisi sitä eteenpäin jotain vuosimaksua vastaan (seuroille). Seurat sitten antaisivat harjoittelumaksunsa suorittaneille pääsyn ko. järjestelmään. (ja oikeus järjestelmään loppuisi kun treenimaksujen maksaminenkin loppuisi) Tietenkin liitto tai seura voisi myydä oikeutta järjestelmään myös sellaisille jotka eivät seurassa treenaa vähän kovempaan hintaan.

Eihän tolla mallilla rikastumaan pääsisi, mutta siitä saisi edes jotain korvausta ja varmasti saisi lajille lisäarvoa!

Mitä yritän ajaa takaa, on sellanen ei niin kaupallinen versio tuosta maxkravmagasta. Itse en oo oikein innostunut ostamaan esim. musiikkia kappeleittain netistä tms. joten en sitä tee myöskään itsepuolustustekniikoille ja olen kovasti vastaan noita "osta 10€:lla 24h oikeus tähän ja tähän materiaaliin" kanssa! :D Jotenkin tollanen yleishyödyllisempi lähestymistapa olisi helpompi sulattaa. (toisaalta jos itse sitä olisin tekemässä niin kyllähän sitä haluaisi rahat uuteen meseen! Onneksi on olemassa niitä vapaaehtoisiakin...)

Tällä tavalla netissä tms. oleva videokirjasto olisi osa monimuotoista opetusmateriaalia ja kaikkien harrastajien saatavilla. Olisi siis ohjatut tunnit yms. seminaarit, tasotekniikkalista, ehkä kuvitettu kirjanen tekniikoista, DVD paketti ja lisäksi nämä nettivideot (ja miksei muutakin interaktiivista materiaalia "teoriapuolesta" tms). Tämä helpottaisi sitten itseopiskelua ja jos ei mitään muuta, niin ainakin tasokokeeseen valmistautumista. (kirja ja DVD ehkä vähän myöhemmin, jos koskaan, ne kun taas alkavat haiskahtaa riistokapitalismilta ja niillähän on jo materiaalikustannuksiakin ja ovat muutenkin jo "vanhanaikaisia"! :badgrin:) Seurat voisivat sitten kilpailla harrastajista tyyliin, "meillä saat pääsyn myös online oppimateriaaliin" ja kaikki seurat jotka tätä eivät tarjoaisi kuihtuisivat pian pois harrastajien puutteen takia... :D

Tietenkin järjestelmästä voisi olla sitten oma versionsa opettajille, jossa perustekniikoiden lisäksi olisi videoilla kuvattuina erilaisia harjotteita ja skenaarioita tms. vinkkejä opetukseen. Tätä matskua ei sitten ehkä niin heppoisesti kenelle tahansa annettaisikaan...tämähän on "se juttu", ei pelkät tekniikat yksinään vielä niin paljoa tee, vaan se kuinka ne opetetaan. Semiavoin tekniikkakirjasto olisi ikäänkuin mainosta tälle pääteokselle josta ne oravannahat sitten riivitään sinne omaan taskuun!

Tässä olisikin sitten aika tuotteistettu paketti! Mutta mitä tapahtuu sitten kun tekniikka kokee muutoksia ajan saatossa...kaikki uusiksi ko. tekniikan kohdalta! Ja ei muuta kun videokamerat pyörimään ja painokoneet rullaamaan!

...mutta yleisellä tasollahan nämä kamppailulajithan ovat aika vanhanaikaisia opetuskanavineen. Mitä nyt vähän jotain DVD-paketteja ja satunnaisia nettisaitteja tms. Yliopistoissakin on osa opetuksesta menossa nettiin tms. monimuoto-opiskeluun, niin miksei kamppailulajitkin. En ihmettelisi yhtään jos kuvailemani skenaario olisi normihommaa muutaman (kymmenen) vuoden päästä lähes joka lajissa!

En missään nimessä tarkoita että opettajista, seuroista yms. luovuttaisiin kokonaan, vain että nämä tulisivat siihen rinnalle täydentämään opetusta!

Mutta näin, mullistin juuri kamppailulajien opetuksen vartissa, tai mitä tässä menikään tätä kirjoittaessa! brushteeth
Zamikki
marras 17, 2010, 00.37
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 194045

Krav Maga

kenttiensankari kirjoitti: Asun siis Puolassa. Kuulin seurakaverilta ja tänään treeneissä päävetäjä mainosti kanssa.
Noniin justiinsa...kyllähän mä sen hogasin, sekunti sen lähetä-namiskan painamisen jälkeen... =D Mutta ei se välttämättä aivan turhaa tietoa silti ole: työpaikkani tais avata uuden toimiston äskettäin juurikin Wroclaviin...että ei sitä tiiä vaikka sielläkin tulisi joskus käytyä!