Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 7 tulosta

Eetu
joulu 10, 2020, 16.57
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Shukokai karate
Vastaukset: 117
Luettu: 39740

Shukokai karate

En tule tätä asiaa omalta puoleltani kommentoimaan. Se on täysin liiton ja liiton tiedottajan asia. Jos ja kun liitto tästä asiasta jotain lausuu, voin sen täällä tulla jakamaan. Kaikenlainen mutuilu tässä asiassa vain pahentaa tilannetta.
Eetu
heinä 26, 2016, 10.25
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Shukokai karate
Vastaukset: 117
Luettu: 39740

Shukokai karate

Kimura Shukokain MM-kisat käytiin jälleen. Tällä kertaa Saksassa Berliinissä 21.-23.7.2016. Suomalaiset karatekat menestyivät jälleen aivan loistavasti ja saavuttivat yhteensä 22 mitalia:

· 7 kultaa
· 9 hopeaa
· 6 pronssia

Suomi oli mitalitaulukossa heti toisena.

Tulokset[/linkki]
Eetu
touko 14, 2013, 08.40
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Shukokai karate
Vastaukset: 117
Luettu: 39740

Shukokai karate

Vantaalla 10.-11.5.2013 pidetyt KSI karaten EM-kilpailut olivat suurmenestys suomalaisille! Suomalaiset karatekat saavuttivat yhteensä 38 mitalia: 10 kultaa, 11 hopeaa ja 17 pronssia:

Linkki Kisatuloksiin ja kisaesitteeseen

Lisäksi Kisatapahtumassa Paavo Arhinmäki kävi myöntämässä sensei Yrjö Pursiaiselle, sensei Jouko Koskiselle, sensei Markku Oleniukselle, sensei Antti Pölläselle, sensei Kai Tuloselle ja Pentti Bruunille ansiomerkit työstä ja saavutuksista karaten parissa.
Eetu
touko 25, 2011, 08.19
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Shukokai karate
Vastaukset: 117
Luettu: 39740

Shukokai karate

Puhun nyt vain shukokai-karatea treenanneena, joten kokemusta ei juurikaan ole muista tyylisuunnista. Tästä johtuen mielipiteeni voi olla aikalailla subjektiivinen.
Shukokai ei ole mielestäni missään vaiheessa ollut kilpapainotteinen, vaikkakin kilpailuihin onkin osallistuttu. Kerroin tuossa aiemmin, että pikemminkin tilanne on ollut niin päin, että varsinkin karateliiton kisoja on perinteisesti karsastettu juuri niiden kilpailullisten elementtien vuoksi. Enemmän on aina painotettu tekniikan vahvuutta ja toimivuutta, jonka vuoksi mielestäni perustekniikkaa on aina painotettu ja tehty varsin paljon suhteessa eri sovelluksien harjoitteluun.
Shukokaissa itseasiassa käytetään noita jousia ja virityksiä enemmänkin, erilaisia erisuuntiin. Ja varsinkin perustekniikassa näitä erilaisilla vartalon harjoitteilla pyritään jopa korostamaan, jotta saadaan tuntumaa ajettua sisään. Noita samoja virityksiä pyritään käyttämään kaikissa sovelluksissa ja tekniikoissa, koska nimenomaan tekniikan vahvuus ja toimivuus on aina etusijalla.
Halmehe mainitsi tuolla aiemmin tuosta alaselästä ja sen notkoilusta, asia oli nimenomaan juuri noin. Vatsan ja keskivartalon lihasten jännittäminen on mm. selän on koko tekniikan kannalta erityisen tärkeää. Ilmeisesti juuri näiden väärinkäsitysten pelossa ja niitä välttääkseen sensei Kimura aikoinaan järjestelmällisesti kielsi treenitekniikoiden valokuvauksenkin. Jokainen tietää miten helppoa on vetää vääriä johtopäätöksiä asioista kun asiayhteys katoaa. Kukaan ei loppujen lopuksi enää tiedä, mikä koko treenissä on edes ollut tarkoitus.
Eetu
kesä 28, 2010, 15.19
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Shukokai karate
Vastaukset: 117
Luettu: 39740

Shukokai karate

Kun itse treenasin 80-luvulla shukokaita, oli tuolloin vallalla tuo 'jäkittäminen', ei oikeastaa liikuttu, ei ainakaan pompittu kuten toinen videon kaveri. Ideanahan shukokaissa on 'imun' hakeminen lattiasta, josta saadaan räjähtävä lähtönopeus liikkumiselle, eikä niinkään pomppimisen kautta.
Nyt uudelleen treenaamisen aloitettuani olen huomannut, että nykyisin kiinnitetään enemmän huomiota nimenomaan takimmaisen jalan pompusta lähtevään suoritukseen, lattian imua unohtamatta. Näkisin, että nämä kaksi kaveria olisivat nykyisen shukokain ns. ääripäitä tyylillisesti. Vai mitä sanot Lasse?
Eetu
tammi 11, 2010, 09.11
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Shukokai karate
Vastaukset: 117
Luettu: 39740

Shukokai karate

Vantaalta kun oskari olet niin tervetuloa vaan alkeiskurssille joka sopivasti alkaa taas 19.1. http://www.shukokai.fi/?cat=2" onclick="window.open(this.href);return false; ja muillekin tiedoksi: http://www.shukokai.fi/?cat=91&lang=fi" onclick="window.open(this.href);return false;
Eetu
helmi 11, 2009, 13.55
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Shukokai karate
Vastaukset: 117
Luettu: 39740

Shukokai karate

cheapshot kirjoitti: Oss!
Olen uusi Shukokai karaten harrastaja, ja toivon että kertoisitte kokemuksianne ja mielipiteitänne liittyen kyseiseen tyylisuuntaan.


Tässä vähän tietoa Shukokaista:

-Historiaa lyhyesti:
Sensei Chojiro Tani harjoitteli go-ju-tyylin karatea sensei Chojun Miyagin johdolla ja myöhemmin naha-te-, shuri-te-, ja lopuksi shito-ryu-tyylin karatea sensei Kenwa Mabunin opissa. Vuonna 1946 sensei Tani sai opettajansa luvan opettaa omaa tyyliään, Tani-ha shito-ryu:ta jota kutsuttiin myös Shukokaiksi. Sensei Tanin oppilas Shigeru Kimura kehitti ja levitti lajia niin voimakkaasti että sen katsottiin muuttuneen niin paljon että uutta tyyliä alettiin kutsua nimellä Kimura Shukokai International (KSI). Tänä päivänä käsittääkseni (ainakin Suomessa) harjoitetaan vain sensei Kimuran versiota lajista, ja sitä kutsutaan lyhyesti vain Shukokaiksi. Sensei Kimura kuoli yllättäen sydänkohtaukseen 1995 vain 54 vuotiaana.

-Lajin päämiehinä toimivat jaetusti mestari Kimuran oppilaat shihan Chris Thompson, shihan Lionel Marinus, shihan Bill Bressaw sekä shihan Eddie Daniels. Heillä kaikilla on 7.dan. Suomen päävalmentaja on shihan Yrjö Pursiainen,6.dan, joka on myös ollut henkilökohtaisesti mestari Kimuran opissa.

-Shukokai tarkoittaa vapaasti käännettynä "kaikkien tietä". Laji sopii siis kaikille kokoon, kuntoon ja voimaan katsomatta. Tämä ilmeisesti siksi, että tyylin perusidea, maksimivoima minimienergialla, mahdollistaa tehokkaat iskut myös pienemmille ja heikommille harrastajille.

-EI ole Suomen karateliiton alainen, kuuluu Shukokai karateliittoon.

Lähteet: google, http://www.shukokai.fi" onclick="window.open(this.href);return false; sekä salilla saatu oppi.


Olkaa hyvät ja korjailkaa asiavirheitä, lisäilkää tietoa tyylistä, kertokaa kokemuksianne, kysykää, vertailkaa muihin tyylisuuntiin. Toivottavasti saamme hedelmälliset lätinät pystyyn!

Tuo määritelmä tuosta Skukokai-nimestä on ehkä hiukan väärin ymmärretty. Ei mielestäni tarkoita ihan tuota mitä tässä on kuvattu. Sensei Gavin Armstrong kirjoittaa asiasta näin: http://www.shukokai.com/PopupPages/TheM ... ukokai.htm ehkä tämä antaa uusia ulottuvuuksia nimen alkuperään