Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 11 tulosta

tabitha
touko 22, 2007, 12.27
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vaivat
Vastaukset: 236
Luettu: 38679

Älä viitsi, joudun muutenkin kuuntelemaan ihan tarpeeksi huonoja vitsejä (asun Nakedin kanssa) :D
tabitha
touko 22, 2007, 12.19
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vaivat
Vastaukset: 236
Luettu: 38679

Polvet jotenkin v*ttuilevat. :cry:
tabitha
huhti 29, 2006, 01.16
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vaivat
Vastaukset: 236
Luettu: 38679

Miksi menin saamaan keskelle kämmentä rakon. Se on ärsyttävä. Se tuli 2 viikkoa sitten eikä vieläkään ole umpeutunut
tabitha
maalis 20, 2006, 23.36
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vaivat
Vastaukset: 236
Luettu: 38679

Tänään kaveri veti kämmentyviatemin leukaan sen verran kovaa, että menin pihalle ja hädin tuskin älysin ukemia tehdä heittoon joka seurasi perässä (tulin selälleen alas...) Tuossa ei sinänsä mitään outoa ole, mutta kun sen jälkeen oli leuat vähän hankalat ja suu aukesi huonosti. Onneksi oli hampaat yhdessä lyönnin osuessa. Nyt leuat on paremmat mutta sattuu kun puree hampaita yhteen. Eiköhän se tästä. Em. asia on tapahtunut aika usein mutta ei ole ollut ihan näin kipeä ikinä.
Jussi Häkkinen kirjoitti:
mawashi kirjoitti:Laajennetaanpa keskustelua henkiselle puolelle. Onko loukkaantumisista seurannut potkulaisille huonoja fiiliksiä/lopetusajatuksia?
No, kertaalleen tuli murtuma juuri ennen vyökoetta enkä uskonut, että kahdessa viikossa ei mikään luudu. Kokeessa sitten uusiksi, kokeen jälkeen parantumisajan jälkeen kaksi flunssaa ja kasvava megahatutus. Lopettaminen ei käynyt mielessä, mutta aivan heti ei tehnyt mieli nähdäkään pukua. Vanhan vyön pukeminen ärsytti vielä enemmän.
Meidän seurassamme eräältä tytöltä murtui solisluu juuri ennen vyökoetta. Se kyllä parani aika vikkelään, mutta ei kuitenkaan kokeeseen mennessä. Mahtoi v*tuttaa.

Itselläni henkisesti pahin oli se aivotärähdys. Jalka jäi siis heitossa heittäjän hakaman alle ja tulin suoraan pää edellä alas. Kotona oksennellessa ja varoessa, ettei vain astu niin että pää tärähtää kävellessä tai ettei kukaan puhu liian kovaa, kävi kieltämättä mielessä että onko se tämän arvoista. Samoin jotkut vammat ovat tapahtumahetkellä sattuneet niin saatanasti että tuli kirottua että ikinä aloitinkin koko lajin. Mutta pitkäaikaisimmin kiusasi kyllä tuo pään jysähtäminen. Sormien murtumisen jälkeiset pari päivää olivat myös aika hubaa, mitään ei oikein pystynyt järkevästi tekemään.
tabitha
tammi 24, 2006, 15.26
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vaivat
Vastaukset: 236
Luettu: 38679

Kyynärpää ja olkapää nitkahti hiukkasen jokin aika sitten - opettajani heitti minua eräällä käsiheitolla ja jalkani takertui hänen hakamansa alle. Lento keskeytyi, mutta lukko kädessä ei --> kyynärpää taipui yli. Nyt alkaa käsi vähitellen olla kondiksessa.

Tang Lang -treeneissä tuli hittiä sormeen kun torjuin lyöntiä. Yllättävän paljon riesaa ja kipua niin pienestä vahingosta. Sormivammat_on_kipeitä. :shock:

En tällä hetkellä pysty laskemaan painoa suoraan polvilumpion päälle, joten suwariwaza on vaikeaa ja polvet maassa tehtävät punnerrukset ja muut jumppaliikkeet mahdottomia (toisaalta teenkin aina miestenpunnerruksia). Polvi kolahti lattiaan kun käveltiin kottikärrykävelyä ja pari päästi jaloistani irti.

Tuorein vamma on varmaan vasemman jalan pikkuvarvas jonka päälle tallattiin aikidossa. Se on muutenkin mennyt sijoiltaan joku sata kertaa ja on turvonnut. Joutuu nykyään teippaamaan ennen treenejä.
tabitha
joulu 16, 2005, 12.13
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vaivat
Vastaukset: 236
Luettu: 38679

Siis käsi suorana ja pelkällä kämmenellä/ranteella/kyynärpäällä ei sais ottaa vastaan, vaan pitäisi lyödä ihan koko kädellä. Kättä ei saa tökätä eteen ottamaan vastaan iskua, voi luut murtua sellaisessa.
tabitha
joulu 16, 2005, 11.01
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vaivat
Vastaukset: 236
Luettu: 38679

Tällä hetkellä pa.skana oikean vasemman käden pikkusormen ylin nivel ja oikean käden peukalon tyvinivel. Jälkimmäisessä lienee hiusmurtuma. Niitä sormiosumia, pääasiassa bokkenista.

Nenä on kipeä jo kolmatta vuorokautta (polvi naamaan aikidon jiyuwazassa) mutta en usko että se murtunut on. Hiukan täytyy varoa, ettei tulisi atemeita ja kovaa osumaa nenään.

Ei muita, olen aika terve just nyt.
tabitha
loka 25, 2005, 10.00
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vaivat
Vastaukset: 236
Luettu: 38679

Joo itselläni tuli se pahin sen takia että bokken katassa kompastuin ja horjahdin paria päin (parilla oli jo useampi dan ja löi todella kovaa)

Monesti on myös aloittelijat tulleet liian lähelle ja paukuttaneet käsille vahingossa. Se ei tosin tee niin pahaa jälkeä kun ne eivät yleensä osaa lyödä hirveän kovaa. Meidän tyylissä on myös ne parikatat sellaisia että niissä tulee todella helposti ja kipeästi sormille kun lyöntejä torjutaan pyyhkäisytyyppisillä liikkeillä sisäänmenon kanssa.
tabitha
loka 24, 2005, 23.12
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vaivat
Vastaukset: 236
Luettu: 38679

Tullaanpa tänne valittamaan; helvetti noiden sormien kanssa! Multa on kummankin käden kolme ensimmäistä sormea murtuneet pahemmin tai lievemmin aseharjoittelun takia. Pahimmat on oikean käden etu- ja keskisormi jotka murskattiin bokkenilla kerran oikein kunnolla, epämääräisen muotoiset ovat eivätkä mene kokonaan koukkuun. Oikean käden peukaloon tuli hiusmurtuma joka on uskomattoman kipeä. Vasemman käden sormia on mennyt jo:n kanssa söhrätessä, peukalon kärki nivel on naksuva ja vajaatoiminen.

Miksi mulla aina tulee keppi tai bokken sormille? Eikö sitä voi mitenkään estää kun se sattuu ihan helvetisti...
tabitha
syys 30, 2005, 00.01
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vaivat
Vastaukset: 236
Luettu: 38679

Noista Korpin viesteistä tuli mieleen, että sormen murtuminen bokkenin/jo:n iskun seurauksena on muuten kauheinta, mitä on. Se sattuu niin uskomattomasti.

Hyväksi kakkoseksi itselläni pääsee se, kun jalkani jäi tenchinagessa torin hakaman lahkeen sisään ja lonkka meni sijoiltaan. Ei niinkään kivun takia, vaan lamauttavan... öö... kuolemanpelon, tai jotain sellaista. Tuntui kamalan luonnottomalta ja pelkäsin sitä kun se menisi takaisin, koska se sattuu. Lonkka on kuitenkin aika iso nivel ja tuntuu ihan kuin ei olisi toista jalkaa ollenkaan, jos se lähtee paikoiltaan.

Siis tungen vielä tähänkin armottoman mielipiteeni siitä, että hakamat pitäisi poistaa aikidosta. Ne ovat turhia ja vaarallisia. Voihan sitä tietenkin muutenkin tulla heitosta alas päälleen,mutta hakama lisää tätä riskiä (itselleni kävi näin, puolen minuutin tajuttomuus, kahden päivän oksentelu ja viikon päänsärky) ja ne lonkka/reisivammat ovat todella ikäviä.

Päivän lässytys lässytetty. :roll:
tabitha
syys 22, 2005, 11.45
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vaivat
Vastaukset: 236
Luettu: 38679

Tapaturmahistoriani :roll:

Krooniset:

Kun synnyin niin mulla oli lonkkavika. Tämän seurauksena oikea lonkkani on yhä heikko, koska lonkkamalja on liian matala. Seurauksena muljunta ja sijoiltaanmenot.

Murtumat:

Kaksivuotiaana putosin kiipeilytelineestä ja vasen sääri jäi kahden tikkaanpienan väliin. Sääriluun (tibia) kierremurtuma.

Ekaluokkalaisena tömähdin liukkaassa mäessä p*rseelleni ja häntäluu murtui.

15-vuotiaana vasempaan sääreen tuli rasitusmurtuma. Treenasin AKD 13 kertaa viikossa ja lenkkeilin.

Pari kuukautta sitten ranskan leirillä bokken tuli sormille, kaksi sormea murtui. Bonusta siitä että seuraavana päivänä läski ranskalaisaloittelija tallasi samojen sormien päälle :x

Sijoiltaanmenot:

Lapsena olkapää meni sijoiltaan ja äiskä väänsi sen takaisin. Myös kerran kun haukottelin, leuat menivät paikoiltaan ja en saanut suutani kiinni :shock:

Kun aloitin aikidon olin heikkonivelinen ja -lihaksinen. Polvet menneet kymmenisen kertaa sijoiltaan, vasen polvi on nulju ja saattaa pettää alta milloin hyvänsä. Olkapää sijoiltaan noin 5 kertaa, ranne kerran, nilkka kaksi, kyynärpää neljä, useita varpaita ja sormia, lonkka noin 5 kertaa, kerran yhtä aikaa molemmat lonkat henka-käännöstä tehdessä eritt. matalasta asennosta.

Nykyään ei ole ollut sijoiltaanmenoja noin puoleen vuoteen.

Muut vammat:

Aivotärähdys jalan jäätyä parin hakaman helmaan kiinni. Useita lievempiä päävammoja, joista ei kuitenkaan tajunnanmenetystä (suurin osa hakamatapaturmia, 2 kertaa bokken päähän) Ärsyttävä hermopinne lapaluun tienoilla, kesti n.4kk. Reiden revähdys. Tällä hetkellä nilkka on kakkana kun kompuroin portaissa.