Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 5 tulosta

Jussi Huusko
loka 30, 2017, 18.48
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 446
Luettu: 35679

Matkailu

Sagumo kirjoitti:Kiitos vinkeistä, pitää neuvotella matkaseuran kanssa :)
:jepa:

Ukraine International Airlines (UIA) lentää edullisesti suoraan Kiovaan ja siinä kentällä on todella hyvin toimiva taksitolppa mittaritakseihin, sekä rahanvaihto. Noin 350-400 UAH tulee taksin mittariin kentältä keskustaan.

Kiovan metro toimii klo 06:00-24:00 oikein hienosti ja 5 UAH per matka maksaa ne matkapoletit (muovikolikot). Arsenalnan asema on muuten maailman syvimmällä (105,5 metriä) oleva metroasema.

Itselle on muodostunut tästä hotellista sellainen vakkarimajoitus Kiovassa, mutta se on enemmän poikamiesten valinta alakerran strippibaareineen. Tuosta hotellilta on jonkun verran matkaa keskustaan, mutta metroasema sijaitsee parin minuutin kävelymatkan päässä ja yöllä taksi ei maksa mitään aivan mahdottomia (60-100 UAH) keskustasta, jos on lipsahtanut metro jo kiinni.

Kiovassa kannattanee käydä tsekkaamassa myös Ukrainian National Chernobyl Museum vaikka pohjille ennen tuonne onnettomuusalueelle menoa. Muutenkin todella miellyttävä kaupunki, eli suosittelen varaamaan vähintään muutaman päivän Kiovaan tutustumiseen.
Jussi Huusko
loka 13, 2017, 21.18
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 446
Luettu: 35679

Matkailu

Pasi Lunden kirjoitti:Luulen, että on säännöllisiä Kiovasta lähteviä Tšernobyl-kierroksia.

Ainakin tämä löytyi: https://chernobyl-tour.com/english/
Joo, Kiovasta ainakin kolme-neljä eri firmaa järjestää noita meno-paluu kyydityksillä siitä keskustasta. Kannattaa vaikka vertailla noita firmoja Tripadvisorin kokemuksia lukemalla ja sitten valitsee niistä itselleen miellyttävimmän vaihtoehdon. Useimmille firmoille voi maksaa luottokortilla, kun heillä on kortinlukijat siinä lähtöpaikalla. Toki PayPal ja muutkin systeemit toimii.

On päivän reissuja ja kahden päivän retkiä yöpymisineen. Yleensä se yöpyminen on järjestetty siellä Tšernobylin kaupungin kulmilla ja siellä voi kyllä illanvietossa ottaa vähän hyvää paikallista olutta. Esimerkiksi Solo East Travelilla on kolme vaihtoehtoa yöpymiseen, eli Tourist hotel "Rektan" Tšernobylin kaupungissa (suosittelen tätä), Neuvostotyylinen hotelli "Pripyat" (ei ole lämmintä suihkua ja muutenkin karuhko vaihtoehto) tai sitten "Luxury cottage" Oranessa (hiukan Tšernobylin alueen ulkopuolella).

Solo East Travel on ihan loistava vaihtoehto ja matkalla voi katsella videolta historiikkia tapahtumista. Oppaat ovat heillä tosi ammattitaitoisia ja mukavia. Tai ainakin nämä kaksi mimmiä, jotka olen tavannut.

Suosittelen ehdottomasti ottamaan kahden päivän reissun, kun sitä nähtävää on todella paljon ja esimerkiksi suojavyöyhykkeelle takaisin muuttaneita vanhuksia on todella antoisaa päästä jututtamaan. Siihenkin on viimeiset hetket käsillä ennenkuin he poistuvat keskuudestamme. Itse pääsin jututtamaan tässä dokumentissa (kohdasta 16:30) esiintyvää Ivania. Hänen vaimonsa, joka esiintyy dokkarissa on jo menehtynyt.Kun tuonne kerrankin lähtee, niin ei kannata pihistellä yhden päivän reissulla. Kaksi päivää lienee aika sopiva, kun sitten voi jo rueta puuduttamaan loputon raunioissa suhaaminen. Onhan siinä fiiliksensä myös ottaa bisseä tuolla illan päätteeksi, jos on hyvä porukka mukana. Siksi joku kolmen hengen oma jengi lienee aika optimaalinen reissussa, että saa oman huoneen kolmelle vaikkapa tuonne hotelli Rektaniin.
Jussi Huusko
loka 12, 2017, 03.02
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 446
Luettu: 35679

RE: Matkailu

Pasi Lunden kirjoitti:Tšernobylissä oleva jättimäinen onnettomuusvoimalan suojakuori lienee myös jonkinlainen nähtävyys, vai onkohan jo liian vaarallista turistin päästä näköetäisyydelle?
Pääsee siihen vielä viidenkymmenen metrin päähän. Ydinvoimalan duunarien lounasruokalassakin voi poiketa.

Kuva

Pripjatin poliisivankilaankin voi päätyä.

Kuva
Jussi Huusko
loka 11, 2017, 20.36
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 446
Luettu: 35679

Matkailu

Sagumo kirjoitti:Onko kenelläkään kokemuksia Pripyatista?

Alkaa olla viimeiset hetket, kun rakennuksiin voi vielä mennä romahtamisvaaran vuoksi sisään. Osittain kaiketi nyt jo kiellettyä.
Joo, olen ollut mestoilla. Onko jotakin erityisiä kysymyksiä mielessä? Voin vastailla täällä, kun vain kerkiän langoille.

Todellakin viimeiset hetket mennä, kun iso osa taloista heikohkossa kondiksessa jo.

Tämä kulkupeli on käynyt muuten sielläkin. :lol:

http://www.rantapallo.fi/pikavuoro/tag/pripyat/
Jussi Huusko
huhti 18, 2011, 18.19
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 446
Luettu: 35679

Matkailu

Brittijäbät näyttää vetävän mustalla mittaritaksilla Ausseihin:
http://www.itsonthemeter.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Pitääpä koittaa ottaa yhteyttä, nuohan ois samoihin aikoihin syksyllä menossa samaa reittiä kuin mekin tuolla Kaakkois-Aasiassa kohti Australiaa.