Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 5 tulosta

Jussi Huusko
tammi 17, 2016, 13.20
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Lääkeaineet urheilussa ja liikunnassa
Vastaukset: 231
Luettu: 38957

Lääkeaineet urheilussa ja liikunnassa

Onko tähän liittyen tullut jotain uutta? TV5 Mondella oli jotain, mutta meni multa osittain ohi liian vaikeaselkoisena. :oops:
AP:n lähteen mukaan IAAF:n edellinen puheenjohtaja Lamine Diack kertoi asianajajalle ennen vuoden 2013 Moskovan kisoja, että hänen on tehtävä Vladimir Putinin kanssa sopimus, jolla varmistetaan, että yhdeksän dopingista epäiltyä venäläisurheilijaa ei kilpailisi MM-kisoissa.
Uusi dopingpommi jysähtää tänään - IAAF kääntyi jopa Putinin puoleen | Yle | yle.fi
http://yle.fi/urheilu/uusi_dopingpommi_ ... ki-urheilu" onclick="window.open(this.href);return false;
Jussi Huusko
joulu 7, 2015, 23.56
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Lääkeaineet urheilussa ja liikunnassa
Vastaukset: 231
Luettu: 38957

Lääkeaineet urheilussa ja liikunnassa

Varsin laadukas dokkari Venäjän ja Kenian dopingista. Katsottavissa Yle Areenassa vielä 22 päivää.
Huippu-urheilu dopingin varjossa

Viime vuonna dokumentti Venäjän dopingista kohahdutti urheilumaailmaa. Asiaan luvattiin tarttua tiukasti, mutta mitä todella tapahtui? Entä kuinka kävi venäläisille valmentajille ja dopingista puhuneille urheilijoille?

http://areena.yle.fi/1-3003761" onclick="window.open(this.href);return false;
Ohjelmaan liittyvä artikkeli:
Huippu-urheilu dopingin varjossa

Saksalainen tv-dokumentti kohahdutti viime vuonna urheilumaailmaa. Useat todistajat paljastivat, että dopingin käyttö on Venäjällä järjestelmällistä.

Venäläiset Vitali Stepanov sekä hänen vaimonsa, 800 metrin juoksija Julia Stepanova kertoivat dokumentissa dopingin käytöstä. Vitali Stepanov on työskennellyt Venäjän antidopingtoimikunnassa Rusadassa vuosina 2008 - 2011.

Tuore dokumentti kertoo nyt, mitä tapahtui avoimesti dopingista kertoneille venäläisille urheiluvalmentajille ja kuinka kävi urheilijoille.

Venäjältä Keniaan

Dokumentti penkoo nyt laajemmin dopingin käyttöä yleisurheilussa. Saksalainen toimittaja Hajo Seppelt on saanut lisää epäilyksiä herättäviä todisteita, ja matka jatkuu Venäjältä Keniaan.

Mitä uudet tiedot paljastavat dopingin käytöstä maailmalla?

Mitä tekevät WADA ja IAAF?

Maailman antidopingtoimisto WADA laittoi Seppeltin ensimmäisen dokumentin jälkeen alulle tutkimukset, joissa selvitetään esitettyjä väitteitä. Mitä on tapahtunut?

Mikä on Kansainvälisen Yleisurheiluliiton IAAF:n rooli?

Geheimsache Doping – Im Schatten der Leichtathletik. Doping – Top Secret: The Shadowy World of Athletic. Ohjaus: Hajo Seppelt . Tuotanto: WDR/Autentic, Saksa, 2015. HD

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/11/25 ... n-varjossa" onclick="window.open(this.href);return false;
Jussi Huusko
marras 14, 2015, 03.20
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Lääkeaineet urheilussa ja liikunnassa
Vastaukset: 231
Luettu: 38957

Lääkeaineet urheilussa ja liikunnassa

IAAF:n hallitus teki päätöksen äänestyksen jälkeen äänin 22–1.
Russia's athletics federation has been provisionally suspended from international competition - including the Olympic Games - for its alleged involvement in widespread doping.
Athletics doping: Russia provisionally suspended by IAAF | BBC | bbc.com
http://www.bbc.com/sport/athletics/34811896" onclick="window.open(this.href);return false;
Jussi Huusko
marras 9, 2015, 17.46
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Lääkeaineet urheilussa ja liikunnassa
Vastaukset: 231
Luettu: 38957

Lääkeaineet urheilussa ja liikunnassa

Wada suosittelee Venäjän hyllyttämistä yleisurheilusta

Kansainvälisen antidopingtoimiston Wadan riippumaton komissio suosittelee Venäjän yleisurheiluliiton hyllyttämistä.

Syynä ovat laajat dopingrikkeet. Komission maanantaina julkaistu raportti kertoo, että Venäjän toiminnassa on todettu systemaattisia häiriöitä, joiden takia tehokkaan antidopingohjelman toteuttamisen mahdollisuus heikentyy.

Komissio suosittelee myös, että Moskovan antidopinglaboratoriolta poistetaan valtuudet ja sen johtaja irtisanotaan.

Jos IAAF päättää panna Wadan suosituksen täytäntöön, venäläiset urheilijat eivät voi osallistua IAAF:n alaisiin kisoihin, kuten olympialaisiin tai EM- ja MM-kisoihin.

Lisäksi Kansainvälisen olympiakomitean eettinen komissio suosittelee Lamine Diackin hyllyttämistä KOK:n kunniajäsenen paikalta. Entistä IAAF:n puheenjohtajaa tutkitaan lahjuksista ja rahanpesusta.

http://www.mtv.fi/sport/yleisurheilu/uu ... ta/5550460" onclick="window.open(this.href);return false;
Jussi Huusko
huhti 4, 2013, 13.03
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Lääkeaineet urheilussa ja liikunnassa
Vastaukset: 231
Luettu: 38957

Lääkeaineet urheilussa ja liikunnassa

Mikä saa käyttämään dopingia?
Sairas keho näyttää hetken terveeltä


Dopingaineita käytetään yhä enemmän huippu-urheilun ulkopuolella.

Aineita tilataan netistä, mutta niitä hankitaan myös ulkomaanmatkoilta tai kotimaan pimeiltä markkinoilta.

Suomalaiset dopingaineiden käyttäjät ovat tavallisesti keskiluokkaisesti eläviä nuoria aikuisia. Monet käyttäjät kokevat, että hyvän näköinen ja lihaksikas ulkonäkö on yhtä kuin terve keho. Dopingaineiden avulla tavoitellaan usein parempaa ulkonäköä, jonka avulla haetaan arvostusta niin työelämässä kuin vapaa-ajalla.

Doping kestävyyskuntoilussa

Kestävyyslajikuntoilussa dopingaineiden käytön motiivina on pääsääntöisesti suorituskyvyn ja jaksamisen ylläpito tai parantaminen.

– Kestävyyslajien kuntoilijat käyttävät tavallisimmin piristeitä, kuten esimerkiksi efedriiniä tai erilaisia palautumista nopeuttavia aineita, kertoo liikuntafysiologi Jukka Koskelo, A-klinikkasäätiön ylläpitämästä Dopinglinkki-terveystietopalvelusta.

Doping lihaskuntoharjoittelussa


Kuntosaliliikkujan dopingaineiden käyttö on motiiviltaan erilaista kuin kestävyysliikkujan. Kuntosalilta haetaan tyypillisesti sporttisempaa vartaloa ja pienempää rasvaprosenttia.

– Aineiden kirjo on laajempi kuin kestävyyslajien kuntoilijoilla. Anaboliset steroidit, testosteroni, kasvuhormoni ovat yleisimmin käytettyjä aineita kuntosaliliikkujilla. Lisäksi dopingaineita käytetään myös ennaltaehkäisemään toisista dopingaineista aiheutuvia haittavaikutuksia, Koskela sanoo.

Vakavia haittoja


Dopingaineiden käytöstä aiheutuvat haittavaikutukset riippuvat useasta eri tekijästä: mitä dopingaineita on käytetty, millaisilla annoksilla ja kuinka kauan käyttö on jatkunut sekä onko kerrallaan käytössä ollut yksi vai useampi dopingaine.

– Haittavaikutukset riippuvat myös hyvin paljon yksilöllisistä tekijöistä, Koskela tarkentaa.

Elinikäisiä vaurioita

Dopingaineiden käyttö voi aiheuttaa myös pysyviä vaurioita kehossa. Eniten pysyviä muutoksia aiheuttavat testosteroni ja anaboliset steroidit johdannaisineen. Riski on suurempi isoilla annoksilla sekä dopingaineiden pitkäaikaisessa käytössä. Monet terveydelliset haittavaikutukset voivat välillisesti aiheuttaa pysyviä vaurioita.

– Usein miehillä tapahtuva rintarauhasen liikakasvu eli gynekomastia ei palaudu dopingaineiden
käytön lopettamisen jälkeen. Myös oma hormonituotanto voi joissakin tapauksissa jäädä
pysyvästi normaalista matalammalle tasolle. Naisilla puolestaan erityisesti äänen madaltuminen, miesmäinen karvoittuminen ja klitoriksen liikakasvu voivat jäädä pysyviksi, Koskela lisää.

Suuret dopingannokset aiheuttavat myös ohjelmoitua solukuolemaa esimerkiksi hermosoluissa. Aineiden käytöstä voi siis seurata myös palautumattomia hermostollisia muutoksia.

Vieroitusoireet yksilöllisiä

Vieroitusoireet riippuvat käytetyistä dopingaineista, aineiden käyttömääristä, käytön pituudesta
ja yksilöllisistä aineenvaihdunnallisista eroista.

– Tyypillisiin vieroitusoireisiin kuuluvat erilaiset psyykkiset oireet, kuten masentuneisuus ja mielialan ailahtelut. Lisäksi vieroitusoireina voivat olla unihäiriöt tai runsas hikoilu sekä miehillä impotenssi, Koskela sanoo.

Lopeta!

Omaa terveyttä kannattaa miettiä pitkällä aikavälillä. Dopingaineiden käytön haittavaikutukset ilmenevät usein vasta pitkän ajan jälkeen dopingaineiden lopettamisesta.

– Dopingaineiden käytön lopettaminen on aina hyvä päätös. Vieroitusoireiden tai muiden dopingaineiden lopettamiseen liittyvien terveydellisten ongelmien kanssa ei kuitenkaan tarvitse olla yksin. Dopinglinkin anonyymi neuvontapalvelu vastaa kuntoilijoiden dopingaiheisiin kysymyksiin. Akuuteissa tapauksissa kannattaa ottaa yhteyttä omaan lääkäriin, Koskela kannustaa.

Nuoret erityisessä vaarassa

Ulkonäköpaineet ajavat myös alaikäisiä doping-aineiden kokeiluihin.

– Kasvavalla nuorella dopingaineiden käyttö aiheuttaa samoja haittavaikutuksia kuin aikuisillakin. Lisäksi kasvuikäisillä pituuskasvu voi pysähtyä, josta voi seurata lyhytkasvuisuutta. Oman hormonituotannon heiketessä nuorilla miehillä tapahtuu kivesten surkastumista, Koskela varoittaa.

Suhteettoman suuret lihakset ja hyvin nopeasti saavutetut tulokset ovat tyypillisiä merkkejä dopingaineiden käytöstä. Myös mielialan vaihtelut ja ihomuutokset voivat olla dopingaineiden käytön tunnusmerkkejä.

Kannattaa myös muistaa, ettei dopingaineiden käyttöä välttämättä tunnista. Esimerkiksi piristeiden käytöstä ei aiheudu ulkoisia tunnusmerkkejä.

http://www.huippukuntoon.fi/liikunta/mi ... n-dopingia" onclick="window.open(this.href);return false;