Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Antti
heinä 31, 2014, 11.07
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Wing Chun for dummies
Vastaukset: 41
Luettu: 79250

Wing Chun for dummies

Aloittelijat toisinaan kysyvät, löytyykö netistä jotain (oppimismielessä) hyviä wingi-videoita. Kunpa löytyisikin, voisi välillä vastata muutakin kuin "ei". (Tai sitten en ole viitsinyt etsiä tarpeeksi.)
Antti
huhti 2, 2013, 00.30
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Wing Chun for dummies
Vastaukset: 41
Luettu: 79250

Wing Chun for dummies

Andy kirjoitti: Miten olisi sellainen wing chun, joka perustuu hyrräpotkuihin ja valtaviin heijarilyönteihin? Olisiko se wingiä kenenkään wingiopettajan mielestä?
Liittyykö tämä tekniikkakysymys jotenkin edelliseen kommenttiini? Omasta puolestani voin toki vastata, että ei olisi. Jonkin asian wingchuniksi kutsuminen on tietysti hieman eri juttu kuin jonkin asian kutsuminen nyrkkeilyksi, koska kutsuttiinhan kaikkia kiinalaisia lajejakin ennen vanhaan kiinalaiseksi nyrkkeilyksi, mutta vaikka jossain Etelä-Amerikan viidakon kätköissä harrastettaisiinkin itsenäisesti kehittynyttä lähitaistelulajia, jossa lyödään ja torjutaan kyynärpäät alhaalla käyttäen lantionkääntöä vastustajan voiman sivulle ohjaamiseen ja oman vastahyökkäyksen suorittamiseen, ei sitä varmaankaan kutsuttaisi wingchuniksi muuta kuin korkeintaan vertailumielessä.
Antti
huhti 1, 2013, 17.22
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Wing Chun for dummies
Vastaukset: 41
Luettu: 79250

Wing Chun for dummies

Andy kirjoitti: Itseasiassa nyrkkeily ei minusta ole laji samalla tavalla kuin Wing Chun, koska se ei sisäänrakennetusti sisällä ajatusta tietystä taktiikasta. Wing Chuniin vertautuu pikemmin jonkun ottelijan tai valmentajan suosima valmennusoppi.
Voi olla, että ymmärsin tarkoituksesi väärin, mutta en sanoisi, että wingchunin tekniikat vaativat minkään tietyn taktiikan noudattamista. Jokin sellainen tekniikka kuten esim. taan-sau tai gaan-sau ja yhtaikainen lyönti edellyttää tietysti määritelmällisesti yhdenaikaista vastahyökkäystä, mitä voi pitää taktisena ratkaisuna, mutta mainitut taan-sau ja gaan-sau toimivat yhtä hyvin kuin mitkä tahansa muutkin tekniikat puhtaina puolustuksina, jos katsoo tällaisen käytön tarpeelliseksi. Wingchun ei erityisesti myöskään lakkaa toimimasta, vaikka päättäisikin ottaa vastustajan edessä askeleen taaksepäin tai sivulle.

Jos taas viittaa joihinkin wingchunin mottoihin, kuten yāt kỳuhn bīt saat 'yhden lyönnin täytyy tappaa', niin ne ovat tyypillisesti ympäripyöreitä ja melko yleisesti sovellettavissa. Kukapa nyrkkeilijä ei pitäisi sitä hyvänä suorituksena, että pudottaa vastustajansa ensimmäisellä iskulla? Wingchun ei myöskään sisällä mitään dogmaa siitä, millaiseen kuntoon hyökkääjä on saatettava, vaikka joidenkin videoiden sisällöstä voi sellaisen kuvan saadakin.
Antti
huhti 20, 2010, 13.08
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Wing Chun for dummies
Vastaukset: 41
Luettu: 79250

Wing Chun for dummies

joksanen kirjoitti: En ole tuota Ritchien kirjaa lukenut, mutta käsittääkseni se on todella massiivinen tietopaketti nimenomaan lajin eri tyyleistä ja historiasta yleisesti.
Ei se mitenkään erityisen massiivinen ole, mutta tosiaan alaotsikko The Definitive Guide to Wing Chun's History and Traditions kuvaa parhaiten kirjan sisältöä. Alkuperäisestä otsikosta tulikin alaotsikko kuulemma vain siksi, että kirja piti sovittaa Complete se-ja-se -sarjaan.