Haku löysi 4 tulosta

MikkoS
heinä 10, 2007, 16.09
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Jinenkan Jissen Kobudo
Vastaukset: 30
Luettu: 7597

SWJL kirjoitti: Tämä siis oman käsityksen valossa nyt.

En tiedä ketään joka olisi noita "todistuksia" saanut. Mutta sei kerro etteikö niitä voisi olla. Se tullanko joskus mitä todistuksia myöntämään, on vain ja ainoastaan Manaka Sensein asia, enkä haluaisi lahteä spekuloimaan tuota.

Jinenkanin koulut eivät ole - ha ja koulujen suhteeseen en ota kantaa.
Kiitoksia. :bow:

Puhtaasta mielenkiinnosta kyselen, olen aiemmin harjoitellut Bujinkanin parissa ja ymmärtääkseni Manaka oli arvostettu opettaja.
MikkoS
heinä 10, 2007, 14.12
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Jinenkan Jissen Kobudo
Vastaukset: 30
Luettu: 7597

Pocari kirjoitti: Suosittelen hakemaan ja lueskelemaan vanhoja ketjuja samasta aiheesta, etenkin Vileniuksen viestejä. Sen verran voin selventää terminologiaa, että sana menkyo tarkoittaa todistusta eikä itsessään viittaa sen tasoon millään lailla. Koko periytymiskeskustelua ei kuitenkaan kannattane tässä threadissa toistaa.
Olen kyllä lueskellut aiemmat ketjut. Tarkoitin tietenkin menkyo kaidenia tms. "päästötodistusta". Se mitä koitin tuolla, kenties huonosti muotoillulla, viestilläni tavoitella liitttyi lähinnä tähän Jinenkanin tapaukseen. Vastaavia tapauksia löytyy varmasti muitakin. Mutta spesifisti Jinenkaniin liittyen minulle oli siis epäselvää noista erillisistä kouluista myönnetyt arvot, eli onko niitä myönnetty ja tullaanko kenties jatkossa myöntämään Jinenkanin piirissä. Tarkoittaisiko tällaisten arvojen myöntäminen uuden -ha:n syntymistä, vai onko sellainen jo syntynyt, mikä on Jinenkanissa harjoiteltavien koulujen suhde kyseisten koulujen sokeen jne.

Edit.

Vihdoin löysin. Täällähän: http://www.potku.net/forum/viewtopic.php?p=63269#63269 käsiteltiin tätä asiaa yleisellä tasolla, josta jäi hieman sellainen kuva, että mitään yhtä yhtenäistä tapaa ei ole ollut.
MikkoS
heinä 10, 2007, 13.38
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Jinenkan Jissen Kobudo
Vastaukset: 30
Luettu: 7597

Kiitoksia. Virallisilla sivuilla oli kyllä mainittu menkyoista yleisesti. Epäselväksi vain jäi oliko menkyot todellakin noista kaikista kouluista (jotka on listattuina mm. Jinenkanin Wikipedia-artikkelissa).

Miten tämä muuten menee, voisiko menkyon haltija myöntää menkyon myös jollekin toiselle, vai tarvitaanko tähän soke? Tietenkin koulusta voi perustaa oman -ha:nsa, jolloin asiat helpottuvat. ;)
MikkoS
heinä 10, 2007, 10.15
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Jinenkan Jissen Kobudo
Vastaukset: 30
Luettu: 7597

Mistä kaikista kouluista Manakalla on menkyo kaidenit tai vastaavat? Jinenkanin virallisilla sivuilla näitä lajeja/kouluja ei sen tarkemmin eritelty.

Edit. Ja myönnetäänkö Jinenkanissa (vyö)arvoja erillisissä kouluissa vaiko vain itse Jinenkan Jissen Kobudossa?