Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 6 tulosta

jkajolin
marras 5, 2008, 14.48
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hankido
Vastaukset: 123
Luettu: 49323

Re: Hankido

thejuha kirjoitti: Et taida lukea kovin tarkkaan mitä kirjoitan, koska en missään vaiheessa puhunut Mestari Ko toiminnasta. Jos kerran lainaat tekstiäni, niin toivon sinun kommentoivan kirjoitettuun tekstiin tai jätä sitten lainaus pois.

Sinä ja ilmeisesti siis Sami Munukka olette ottaneet kantaa siis sellaiseen harjoitteluun, jota Suomessa on ollut ennen Sami Munukan tulemista Myong veljesten vaikutuspiiriin. En itse tiedä millaista on Mestari Ko tyylisuunta nykyisin, mutta olenkin viitannut lajin nimeen - joka on tunnettu laajasti.

On totta, että teidän lisäksi ei ole Suomesta oltu yhteydessä Mestari Kohon. Tiedän vain sen verran henkilökohtaisesti, että yhteistyötä tehtiin Jae Namin kanssa. Tästä on olen kirjoittanut aikaisemmin tähän viestiketjuun. Tästä on myös viitteeni se, että toiminta oli silloisen Jae Namin johtaman liiton alaisuudessa, jonka viittasit tuossa olevan vain teoriassa mahdollista. Yhteistyö loppui lyhyen ajan jälkeen, jolloin alkoi yhteistyö Jae Okin kanssa. Tästä ajasta on Sami Munukalla itsellään lisää tietoa, koska on ollut silloin mukana toiminnassa.
Ok. Allekirjoittannen kannalta homma on selvä jos haluat tietää mistä tässä on kyse ole yhteydessä Samiin, numero löytyy hankidon sivuilta.
jkajolin
marras 5, 2008, 10.34
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hankido
Vastaukset: 123
Luettu: 49323

Re: Hankido

thejuha kirjoitti:
jkajolin kirjoitti: Välitän saaneeni viestin.

Viittaat ilmeisesti Moodoo nimellä markkinoituun lajiin. Tietääksemme tällä ei ole mitään tekoa Hankidon kanssa. Muistan itsekin kyseisen lajin mainoksen ennen HoiJeonMooSoolin aikakauden alkua (harrastin silloin Wangien Taekwondoa). Ensimmäinen HoiJeonMooSool opettajamme tiedettävästi oli myöskin samaisella peruskursilla ja kun oikein muistelee ei sen aikaisilla HJMS tekniikoilla ole juurikaan tekoa tämän mitä Hankidolla käsitämme. Lähin teknisesti samakaltainen tekniikka olisi HoiJeonMooSoolin Kinoki liikesarjan 5 tekniikka.
Just joo. En haluaisi kovin paljon valittaa, mutta nää .. joku joskus kertoi tai joku muu kolmas osapuoli on jotenkin ollut mukana. Jos kyseessä on Munukka, niin hän ei noina alkuaikoina ollut mukana - tai ainakaan minun tietääkseni ei ollut silloin vielä mukana.

Hoijeonmoosool tuli Suomeen 1993 ja hieman sitä ennen meni Suomessa harjoiteltavat tekniikat uusiksi. Jos olet jutellut hjms opettajien kanssa, jotka ovat siis harjoitelleet silloin 1980 luvun lopulla, niin kerrotkos keistä nyt on puhe?? Puhut, että jotkut opettajat ovat olleet jollakin erityisellä peruskurssilla, niin ajankohta kertoo aika paljon sisällöstä, joka oli noina vuosina jonkin verran vaihdellut.

Tuosta nimestäkin vielä. Nimikin vaihteli ja muistelen yhdessä vaiheessa meillä olleen nimenä myös "Hankido". Kuten sanottua, mestari Park osaisi varmasti kertoilla lisää, jos vaikka joku kudokwan henkilö vaikka koittaisi aiheesta pari sanaa mestarinsa kanssa jutella. Mä en nyt ihan tarkasti muista miten noiden nimien kanssa asiat meni.
Emme ota kantaa siihen oletko harjoitellut jotain Hapkidoa vai et ?

Mutta tosi asia on se että mitä opetamme on Mestari Ko:n näkemystä Hankidosta. Jos teoriassa Myng olisi jotenkin vaikuttanut Suomessa jotenkin ei sitä voi mieltää samaksi asiaksi jota nyt Mestari Ko opettaa. Mestari Ko ei ole koskaan vieraillut Suomessa ja Euroopassa vuonna 1989 on nykyinen toiminto alkanut ensimmäisenä Hollannissa.
jkajolin
marras 3, 2008, 20.01
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hankido
Vastaukset: 123
Luettu: 49323

Re: Hankido

thejuha kirjoitti: Kuten itsekin sanoit (ja minä tuossa aikaisemmin ketjussa) on WHF liittona aika sekaisin. Jan Nam kuoleman jälkeen asiat vain eivät menneet ihan mallikkaasti. Alussa Jae Namin poika koitti saada liittoa ruotuun, mutta sitä eivät vanhemmat mestarit oikein ottaneet tavalla, jolla liitto olisi toiminut yhteisesti. Kuvastaa muutenkin hapkidon liittojen kuvioita, joissa kaikissa tietämissäni liitoissa on ollut vastaavia ongelmia. Kaikki toimii vain liiton perustajan pysyessä hengissä.

Lopuksi vielä tuosta Hankidoharrastajien tunnistamisesta silloin 80 luvun lopulta. Ei ollut silloin muita kuin värivöitä, kun me ei saatu niitä daneja niin nopeasti. Otti sen verran pidemmin aikaa käydä tekniikoita läpi.
Välitän saaneeni viestin.

Viittaat ilmeisesti Moodoo nimellä markkinoituun lajiin. Tietääksemme tällä ei ole mitään tekoa Hankidon kanssa. Muistan itsekin kyseisen lajin mainoksen ennen HoiJeonMooSoolin aikakauden alkua (harrastin silloin Wangien Taekwondoa). Ensimmäinen HoiJeonMooSool opettajamme tiedettävästi oli myöskin samaisella peruskursilla ja kun oikein muistelee ei sen aikaisilla HJMS tekniikoilla ole juurikaan tekoa tämän mitä Hankidolla käsitämme. Lähin teknisesti samakaltainen tekniikka olisi HoiJeonMooSoolin Kinoki liikesarjan 5 tekniikka.

Tuossa kun olimme yksityisopissa opettajamme sanoi että voitte valita harjoitteletteko ensin 2-3 vuotta perustekniikka 1:sta tai sitten opiskelette ensin tekniikoiden ulkoisen puolen (kaveri esim. oli ollut juurikin 3 kuukautta Koreassa treenaamassa, joten otti asiat varsin vakavasti). Kun viittasimme normaali Hapkidon periaatteisiin sanoi hän vain että sillä minkä lukon tekniikan lopuksi Hankidossa tekee ei ole merkitystä, lukkoja voi opetella satoja siltikään ymmärtämättä miten tekniikat toimivat. Onko Hankido realistista itsepuolustusta siihen emme ota kantaa mutta se sisältää myöskin hyvin sisäisiä seikkoja alusta alkaen.

Pohjimmillaan voisi sanoa että Hankido on puhtaimillaan enemmänkin kuntoliikuntaa tai harrastusta muiden ohjella kuin suoraviivaista itsepuolistusta. Haluamme vielä korostaa että tämä juurikin haemme.

Dani arvot ovat varsin toisarvoinen seikka, Hankidon vöissä ei ole merkintöjä ja tapaamme opettajat eivät niistä juurikaan puhuneet (tosin eipä 5. danissa luulisi olevan mitään hävettävää).
jkajolin
loka 29, 2008, 12.59
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hankido
Vastaukset: 123
Luettu: 49323

Re: Hankido

thejuha kirjoitti: Hankido on 1 hapkidon tyylisuunta, samalla tavalla kuin esim hoijeonmoosool. Joskus tosin kuulee mainittavan, että jälkimmäinen ei olisi hapkidon tyylisuunta (eli ei takerruta täläl kertaa siihen).

Hankidon jälleentuleminen on siksi hauska asia, että Jae Nam oli aikoinaan tekemisissä Hwang joukkojen kanssa Suomessakin ja oli Suomessa jo ennen hoijeonmoosoolin tuloa Suomeen. Koska en muista noita vuosilukuja tarkkaan, niin jätän asian tähän - toistaiseksi. Ravistellaan muistinystyröitä tai keksitään jotain miten saisi aikajänteen toimimaan.
Halusimme varmistaa tämän ja kysyimme Koreasta varmistusta tästä asiasta.
Heidän mukaansa on mahdolista että Nam on käynyt Suomessa mutta missään virallisissa papereissa ei ole mitään merkintää että Suomessa olisi ollut mitään toimimaan tai rekisteröityjä harrastajia (viittaus tuohon Whang perheeseen).
Jos kuitenkin on niin se on aina mukavaa kuulla että lajiharrastajia on ennenkin täällä ollut.

Tämä liitto juttu on erittäin sekava (tätä on vatvottu usean kuukauden ajan). Lyhesti itse käsitän sen nykyisin näin.

Hankido (Han kansan itsepuolutus, Han = Korea) on Hapkidon tyylisuunta.
Hankido kuuluu kokonaisuuteen jota kutsutaan termillä HKD. Mestari Ko (jonka alaisuuteen Suomen Hankido kuuluu) on Namin entinen oppilas (Nam ei ole enään elossa) ja opettaa HKD nimellä useita lajeja (sisään lukien Handkidoa, Hapkidoa jne).

Mestari Ko opettaa ns. koulukunta periaatteella (esim. Hollannissa on 3 eri koulukuntaa jotka kaikki opettavat HKD kokonaisuutta, heidän vyökoe kartta sisältää myöskin Hapkidon perustekniikat). Mestari Ko ei myöskään ota kantaa mitä Hankidon perustekniikoiden lisäksi opetetaan. Koreassa hänen salillaan ei ole vyöarvoja, mutta käytännössä tämä ei toimi kuitenkaan länsimaissa sen takia muilla mailla yleensä on johonkin perustuva vyöjärjestelmä.

Mitä vyöarvoihin tulee Mestari Ko:n myöntämät Dan arvot myönnetään Koreasta ja ne rekisteröidään InternationalHapkidoFederation arvoiksi. Esim. Australiaisen Boothin vyöarvoja ei tunnusteta Koreassa lainkaan.

Täten:
- harjoittelet Hankidoa (joka erittäin pelkistetysti on 12 tekniikan kokonaisuus, johon kuuluu pari, yksin hyökkäys ja yksin puolutus versiot). Tämän lisäksi Hapkidosta opetetaan kaatumiset ja jotain ylimääräistä mitä opettaja haluaa.
- väriarvoja ei tunnusteta lainkaan, jos sellaisia on ne tunnustaa paikallinen organisaatio
- dan arvot tunnustaa master Ko ja ne myönnetään Hapkido arvoina
jkajolin
loka 17, 2008, 15.25
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hankido
Vastaukset: 123
Luettu: 49323

Re: Hankido

Mika kirjoitti: jkajolin, :tervetuloa:

Ja kiitos oikaisusta.

Kun nyt mainitsit tuon kolmannen lajin, kerro nyt siitäkin jotakin - vai haluatko pitää tyhmää jännityksessä? :D Oikeasti, kuulostaa mielenkiintoiselta. Tällainen kolmen lajin tai koulukunnan (korjatkaa jos käytän vääriä termejä) kokonaisuus kiehtoo.

Tässä on ilmeisesti lajin edesmenneen suurmestarin otteita:

[video][/video]
Kolmas laji on nimeltään Taekeukkwon.
http://www.sangmookwan.com/page/9/Taekeukkwon.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Henkilökohtaisesti en ole nähnyt sitä suoritettavan joten en voi kommentoida.

Videoleikkeessä näkyy useita Hankidon perustekniikoiden sovellutuksia (video leike näyttää hyvin HoiJeonMooSoolin tapaiselta mutta käytännön opetus eroaa siitä merkittäväksi).
Lisätietoja kannattaa kysellä pääopettajalta suoraan, tiedot löytyvät webbisivuilta.
jkajolin
loka 17, 2008, 14.43
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hankido
Vastaukset: 123
Luettu: 49323

Re: Hankido

Mika kirjoitti:
Juho kirjoitti:
Oleellisena osana lajiin kuuluu muista itsepuolustuslajeista puuttuva pyörähdystekniikka.
:?:

Jo korealaisista lajeista puhuttaessa hurja väite. Hoi Jeon Moo Sool? Wonhwado?
Tuota, nyt kannattaa muistaa, ettei yksikään ainakaan Potkuun linkitetty tai täällä käsitelty lehtijuttu ole ainakaan minun muistaakseni ollut virheetön :D Toimittajat harvoin ovat kamppailijoita itse, ja saattaahan olla että lennokkuus joskus ajaa faktojen edelle (silkkaa mutuilua, joka ei koske ketään tiettyä toimittajaa)... Molemmat TLQ-lehtijutut, joissa olen ollut mukana, ovat olleet virheellisiä, ja olen tämän myös ilmaissut täällä. Nettisivut ovat sitten taas eri asia, niistä lajin päättävät tahot yleensä vastaavat täysin.
Valitettavasti viitattuun lehtijuttuun on jäänyt inhimillinen erehdys. Emme kerenneet korjata virhettä ennenkuin se oli jo joutunut lehteen. Lajin opettajat ovat harjoitelleet lukuisia Korealaisia ja Japanilaisia itsepuolutus lajeja joissa on vastaavanlaisia ympyräliikkeeitä.

Suomessa olevalla HanMooDoolla ei ole mitään tekoa Hankidon tai Hankumdon kanssa.
Maailmalla Hankidon ja Hankumdon kanssa opetaan myöskin kolmatta TaiChi maista Korelaistalajia jota ei toistaiseksi opeteta Suomessa.

Lisätietoja kannattaa lukea Suomen virallisilta sivuilta osoitteesta http://www.hankido.fi" onclick="window.open(this.href);return false;

Suomen Hankido/Hankumdon pääopettajan puolesta, JK.
- korjattu kirjoitusvirheitä