Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Mano
loka 14, 2012, 21.59
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Aloittelijoiden tukipulina
Vastaukset: 460
Luettu: 138312

Aloittelijoiden tukipulina

Jos jäykkyydellä tarkoitat notkeuden vastakohtaa niin ei se ehkä ihan niin ole: jos tekniikka on kunnossa niin jonkin vartalon korkuisen potkun saa kyllä aikaan vaikka olisi millainen rautakanki. Luultavammin kyse on puutteellisesta koordinaatiosta: tulee jännitettyä liikaa ja vääriä lihaksia, jolloin oma kroppa pistää liikkeessä vastaan. Samaten lantion seudun lihakset tuppaavat olemaan liian heikot, kun arjessa harvemmin tulee tehtyä mitään kiertopotkua muistuttavaa. Lisää toistoja vaan. Ei potkuja ihan kuukaudessa opikaan, jos ihan nollatasolta lähdetään.
Mano
tammi 19, 2010, 20.39
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Aloittelijoiden tukipulina
Vastaukset: 460
Luettu: 138312

Aloittelijoiden tukipulina

Yrittäjä kirjoitti: Joo, harrastusta hakemassa, muistin vain masentavan entisen tutun kannustuksen, sanoi että kun 32v niin rupsahtaneessa iässä liikuntaan tai varsinkin kamppailulajeihin, ihme kyllä ainakin noi suomen huiput ovat iäkkäämpiä ja kovassa kunnossa, alkoi vaan masentaa niin paljon että ehkä minun ikä on oikeasti sitten jo este, ei kai sitä kehtaa tälläsenä ikäloppuna sitten näyttäytyä missään harjoituksissa, ehkä parempi treenata vaan yksin. Masennuin.
Tuota "olenko liian vanha kamppailulajeihin" -kommenttia kuulee silloin tällöin. Sen täytyy olla idioottimaisin ennakkoluulo, mitä kamppailulajeihin liittyy, varsinkin jos joku sankari menee kannustamaan muista ihmisiä tuollaisella höpinällä. Harmittaa kuulla, että tuollaisia on menty sanomaan.

Tietysti jos tarkoituksena on kilpailla huipputasolla, kolmekymppisenä aloittavalle se on vaikeaa ja kovemmissa lajeissa mahdotonta. Mutta suurin osa kamppailulajien harrastajista ei harrasta siinä mielessä, vaan harrastamisen, kuntoilun, virkistyksen, elämäntavan tai voimankäyttö- tai hätävarjelukyvyn takia, eikä näillä tavoitteilla ole mitään tekemistä iän kanssa. Monissa lajeissa laji voi olla suunniteltu siten, että iän karttuessa harjoittelutavat muuttuvat. Kovissa kilpalajeissa, kuten painissa tai nyrkkeilyssä on usein pappa- tai kuntoilijaryhmä erikseen. Itse olen treenannut useiden kolmekymppisenä tai sitä myöhemmin harjoittelun aloittaneiden kanssa, ja kisoissakin on käyty.

Tässä Helio Gracie, 94 vee, näyttää mallia. Morihei Ueshiba on tässä suurin piirtein kahdeksankymppinen ja Zenpo Shimabukuro tässä kuusikymppinen. Olisin pistänyt nuoremmasta polvesta 46-vuotiaan Randy Couturen UFC-matsi viime vuodelta, mutta en löytänyt videota.
Mano
tammi 19, 2010, 14.52
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Aloittelijoiden tukipulina
Vastaukset: 460
Luettu: 138312

Aloittelijoiden tukipulina

http://kamppailulajit.net/kaupungit/vantaa.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.kamppailukeskus.net/sivu.php" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.cs.helsinki.fi/u/petra/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ei se liikuntaharrastuskaan toisaalta ole mikään taikalääke, joka parantaa kaikki ongelmat, mutta eipä siitä haittaakaan ole mainitsemiesi fyysisen ja psyykkisen kunnon kannalta. Omasta puolestani olen sitä mieltä, että kun menet peruskurssille, oikea lähtökohta on mennä sinne harrastamaan potkunyrkkeilyä, ei parantamaan nettiriippuvuutta, purkamaan aggressioita tai muuta sellaista. Tällaisia myönteisiä sivuvaikutuksia tulee jos on tullakseen, mutta siellä paikan päällä pitää keskittyä itse asiaan.

Toivottavasti löytyy mieluisa seura, tsemppiä matkaan ja tervetuloa harrastamaan.
Mano
tammi 19, 2010, 13.41
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Aloittelijoiden tukipulina
Vastaukset: 460
Luettu: 138312

Aloittelijoiden tukipulina

Ei kun menet seuraan. Aika moni kamppailu-urheilun harrastaja on juurikin rajoittanut alkoholin käyttöä, koska se ei sovi kovin hyvin yhteen treenaamisen kanssa. Millä seudulla asustat?