Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Jido
touko 18, 2005, 14.16
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon historia
Vastaukset: 297
Luettu: 60403

JanneM kirjoitti: Ou jes. Ystävämme Jido päätyi myös potku.nettiin... Ihanata... ;->
Kiitos vaan.
Muista korealaisista opettajista kuin opmasta mestaristani en voi sanoa, mutta hän ainakin kertoi avoimesti olevansa ottelija eikä omien sanojensa mukaan tiennyt poomsesta ja itsepuolustuksesta tuon taivaallista. (Tosin omasta mielestäni han oli molemmissa varsin kelvollinen. itsepuolustuksessa jopa erittäin hyvä.)
En epäile sitä yhtään.
Harmi, kun sinulla meni sukset ristiin oman opettajasi kanssa, mutta muistaakseni kävit häntä kuiitenkin tapaamassa, kun hän viime kerran Tampereella kävi.
En ole käynyt tapaamassa ketään mestaria Tampereella, mutta sukset on mennyt ristiin usein.
Toivotaan, että taso paranee kaikkialla maailmassa .
Yhdyn samaan


Grand Master JIDO
Taekwondo 4 Dan
Aikido 2 Dan
BJJ purppuravyö


[Korjasin hieman noita quote tageja "janneM"]
Jido
touko 18, 2005, 02.32
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon historia
Vastaukset: 297
Luettu: 60403

Taekwondon historia

Nyt ollaan tilanteessa jossa kaikkien on tunnustetava taekwondon saaneen alkunsa Japanista. Mielenkiintoni heräsi asiaan uudestaan keskusteltuani Koreassa paikallisten harrastajien kanssa asiasta.
Perustekniikkaan painotetaan yhä enemmän ja siitä on tulossa ainakin tiettyjen opettajien kohdalla kova juttu. Perustekniikkaa halutaan tehdä oikein, eikä vain jotain sinne päin. Tämä on hyvä asia. Ehkä näin on ollutkin, mutta oppi on tullut Suomeen jälkijunassa. Ehkä suomessa on ollut Korealaisia opettajia jotka eivät ole niin välittäneet opettaa tekniikkaa niin puhtaasti vaan vain sinne päin. Miksi näin?
Ehkä siksi, että ovat ajatelleet etteivät nämä suomalaiset kuitenkaan asiaa ymmärrä ja opetetaan edes jotain.. saadaan vyöarvoja ja rahaa kokeista. Monet Korealaisethan opettavat ammatikseen. Raha on tärkeämpää kuin osaaminen, koska pitää saada ruokaa pöytään.
Nyt olen huomannut tässä asiassa tapahtuneen muutoksen joka on mielestäni erittäin hyvä. Sama ongelma on ollut muuallakin, ei vain suomessa. Taso paranee.