Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 6 tulosta

PDC
tammi 14, 2013, 17.01
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Efo
Vastaukset: 412
Luettu: 118971

Efo

Jukka. Moderaattorit poistavat viestejä jos ne nähdään hyvän maun vastaisiksi, tai sellaisiksi jotka eivät edistä keskustelua.
Jukka Lampila kirjoitti: Ja vielä Elokuvasta... en ole nähnyt kyseistä elokuvaa, joten ei oikein tiedä mistä siinä on kysymys...

T. jukka
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Men_Who_Stare_at_Goats" onclick="window.open(this.href);return false;

Tuosta on siis tehty George Clooneyn tähdittämä leffa.

Voitko Jukka kertoa vähän taustoja miten olet päätynyt tähän EFOon? Eniten kiinnostaa se kun parissa haastattelussa ym. oppilaasi ja sinä (en muista oliko se teidän nettisivuilla) mainitaan, että opetat niin sanottua "salaista" tietoa/taitoa/tekniikkaa (en muista tarkkaa sanamuotoa), joista on saanut vihiä vain hiukan isojen opettajien leireillä mutta niistä ei ole puhuttu enempää.

Olet käsittääkseni Gerard Blaizen kanssa treenannut (hän myönsi sinulle 2 danin) niin hänen aikidossaanhan on samanlaisia mausteita. Olenko väärässä?

Onko tämä salainen tieto sieltä lähtöisin, vai monilta eri opettajilt?

Kiitos vastauksesta.

edit. Selvennän, että minä en siis ole kuullut Blaizesta kuin hyvää. Jos joku nyt alkoi vetämään jotain siltoja :D
PDC
tammi 14, 2013, 11.36
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Efo
Vastaukset: 412
Luettu: 118971

Efo

jussip esitti hyviä kysymyksiä. Haluisin siihen jatkoksi heittää tämän teidän videon

[youtube][/youtube]

Liittyen juuri jussip:n kyssäriin noista itsepuolustus ja taistelutekniikoista. Videossa kun ihmisellä on puukko. Puukkoahan ei tietenkään koskaan pidä ottaa leikillä, joten haluankin kuulla vastausta, että mitä tuossa treenataan? Itsepuolustusta, taistelutekniikkaa tai jotain muuta?
PDC
tammi 10, 2013, 10.05
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Efo
Vastaukset: 412
Luettu: 118971

Efo

Jukka Lampila kirjoitti: PDC; Aikido on Hieno Laji! Olet oikeilla jäljillä... Aikidossa on mukana kaikki oikeat "Elementit", usein on vain kyse siitä opettaako niitä kukaan... Perinteisesti kaikki on ikäänkuin jätetty nagen omille harteille, hän joko oivaltaa ja oppii oikean asian tai sitten ei...
Ja valitettavan moni jää vain kiinni muotoon ja tekniikkaan...
Sanotaan niin, että en ole näille oikeille jäljille päässyt yksin. Eli se on täysin saamani opetuksen ansiota :) Joten kyllä niitä opetetaan Aikidossa.
PDC
tammi 9, 2013, 21.51
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Efo
Vastaukset: 412
Luettu: 118971

Efo

Jukka Lampila kirjoitti: Selvensikö tämä jotain lisää...? Yritän kyllä vastata parhaan kykyni mukaan lisääkin...
Käsittääkseni tarkoitat sitä, että energia ei ole koskaan liikkumatta vaikka ihminen ei liikkuisi. Eli ihminen ei määrää sitä energian niin sanottua rajaa. Eri asia voiko siihen energiaan vaikuttaa ihminen itse, kuten tajusin, että te "teette".

Näkisin yhtymäkohtana esimerkiksi atemin, jossa käsi heitetään toisen naama kohti. Sen ei tarvitse osua jotta tulee reaktio, eli energia vaikuttaa. Tämä taas toisaalta on ihan perus aikidoa, kamppailulajeja ja yleistä ihmisten käyttäytymistä.

Energian vapauttaminen ja sulkeminen ym. kuulostaa samalta kuin aiki, ainakin jokseenkin. Eli ennen kuin toinen (josta puhuit aikaisemmassa viestissäsi, ainakin sivuten) hyökkää häneen pyritään vaikuttamaan. Sitten hyökkäyksen aikana, voidaan toista yrittää ohjata tiettyyn suuntaan jne. Käsite toki ihan minun avaamani tässä viestissä, ei kannata suurempia siitä hakea :D Mutta. Maallisemmin sanottuna ennakoidaan ja aiheutetaan reaktiota, nagena sekä ukena. Osat vaihtuvat kokoajan, mitä tulee muuhunkuin ihan kihon wazan treenaamiseen jne.

Tämäkin, reaktioiden hakeminen/aiheuttaminen jne, on siis jo osa aikidoa ja kamppailulajeja yleensä.

Jabi naamaa kohti -> reaktio

Potku lähtee alas -> uken jalka ylös -> potkaistaankin ylös

jne.

Kiitos vastauksesta Jukka.
PDC
tammi 9, 2013, 20.55
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Efo
Vastaukset: 412
Luettu: 118971

Efo

Moi Jukka, pari kysymystä.

Treenataanko EFOa siis eräänlaisella jatkuvalla jiuwaza ajatuksella jos siinä ei ole määrättyä tekniikka tai sovittua muotoa? Omaan korvaan kuulostaa siltä, lisättynä aiki periaatteella.
PDC
elo 28, 2012, 22.56
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Efo
Vastaukset: 412
Luettu: 118971

Efo

Kokkolassa syksyllä näytti olevan leirikin.

Tuosta videoiden tekemisestä tuli mieleen aikido ja ki-aikido. Onko tämä siis ihan suomessa "kehitetty"?