Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Samiv
joulu 30, 2009, 23.07
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Naisten vapaaehtoinen asepalvelus
Vastaukset: 108
Luettu: 22545

Naisten vapaaehtoinen asepalvelus

Aikku kirjoitti: taistelijan toiveet. Turhia toiveita voi esittää ja omalla panoksellaan (ja panoillaan, valitettavasti) asioihin saattaa kyetä vaikuttamaan. Erikoishommiin on testit ja kokeet ja vaikka naisilla saattaisikin olla kevennetyt arvosteluasteikot niin enpä usko että ryhmään otetaan vain koska on nainen ja täytyy olla se kiintiönainen.
Silloin sen ainoan kerran (tietääkseni) kun nainen Laskuvarjojääkärikoulun kävi läpi olikohan Tarja Halonen justiinsa valittu presidentiksi vai oliko puolustusministerinä Elisabeth Rehn. Oli kuitenkin sitä aikaa kun naiset olivat päässeet varusmiespalvelukseen vuoden tai pari. Tyttösestä tehtiin dokumentteja tv:hen ja useita lehtijuttujakin. Kyllä se oli täysin puolustusministeriöstä tullut homma vetää nainen "kovimmasta paikasta" puolustusvoimissa läpi. Mitä olen kuullut niin jos olisi ollut mies niin olisi tippunut kurssilta pois.

Sen että nainen pääsi LJK:hon maksoi koulun johtajalle (jos oli vielä siihen aikaan sama mitä silloin kun kävimme kuvaamassa pätkän nykyisistä kaukopartiomiehistä erääseen dokumenttiin ) viskipullon. Oli lyönyt erään kanssa vetoa että yksikään nainen ei tule LJK:hon pääsemään. Nyt niitä testejä on muutettu niin että ei ole käsittääkseni tämän yhden tapauksen jälkeen enään yksikään päässytkään.

Sukeltajakurssilla olleista naisista en kyllä ole kuullut. Luulen että sinne ei ole päässyt kukaan testeistä läpi. Pitäisi yhdeltä kaverilta kysyä joka sitä puulaakia tuntee aika hyvin että onko yrittäneitä ollut.

Älkää nyt väärää kuvaa saako. Kyllä minusta naisia armeijassa saa olla ja sopivat varmasti moniin tehtäviin hyvin. Oma mielipide vaan on että niihin kaikkiin fyysisimpiin ei ehkä kannata itseään vääntää.
Samiv
joulu 30, 2009, 18.28
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Naisten vapaaehtoinen asepalvelus
Vastaukset: 108
Luettu: 22545

Naisten vapaaehtoinen asepalvelus

NJN kirjoitti:
Uskon sitten kun näen sen omin silmin että joku nainen noista samoista hommista suoriutuu ilman että hän saa avustusta vähemmän tavaran, vartiovuorojen, latujen aukihiihtämisten ynnä muiden muodossa. Itselläkin teki tiukkaa ajoittain ja olin siihen aikaan aika kovassa kunnossa.
Ihan normaaleja nuoria miehiä siellä LJK:ssa on. Ei ne hommat siellä mitään ylitsepääsemättömiä ole, raskaita toki. Aivan varmasti esim. kestävyysurheilu taustan omaava tyttö voisi selviytyä mainiosti. Mutta eihän nainen tietenkään voi olla miestä/miehiä "kovempi". :ainiin:
LJK:laisia en mitenkään normaaleja erityisempinä pidä. Keskimääräräistä kovakuntoisempia kyllä mutta itsekin aikanaan sain koulutuksen ihan samoihin hommiin poislukien sen että kun LJK lensi lentokoneella normaalit puskasissit siirtyi sen matkan suksilla. Myöhemmässä elämässä on sen verran myös tullut heidän kanssaan toimittua myös maanpuolustusasioissa että huomannut että ihan samoja hommia heillekin on opetettuja ja samoja hommia tehneet.

Tämä vetoaminen kestyvyysurheilijoihin on ehkä se yleisin kortti joka aina vedetään esille. Että kyllä urheilijataustan omaava tyttönen/nainen varmasti selviytyy mainiosti (tai tuo edellisen esimerkin pikkuinen tyttönen SissiRukissa.

Minä taas omiin kokemuksiin pohjautuen (ja mitä olen asepalveluksessa olevia naisia nähnyt varuskunnissa) väitän että ei selviydy/jaksa esimerkiksi viikon kestävällä hajautetun toiminnan leirillä tai jos puhutaan 2-3 viikon toiminnasta tai kuukauden johon helposti sotatilanteessa ko.joukko voisi joutua.

Ymmärtääkseni lähestulkoon kaikissa maailman armeijoissa joissa naisia on palvellut/palvelee naisia ei sijoiteta etulinjan joukkoihin/joukkoihin jotka ovat suurella todennäköisyydellä taistelukosketuksessa vihollisiin. Naisia palvelee lähinnä huolto/kuljetus ym tehtävissä. Joo eihän nyt puhuta kuin varusmiespalvelusta ja sotatilanne on erikseen. Joo niin on, mutta siellä varusmiespalveluksessa ollaan sen takia että opitaan puolustamaan omaa maata, tappamaan se vihulainen niin ettei itse kuolla. Ei sen takia että voidaan osoittaa että naiset pärjää joka asiassa tässä siinä missä miehetkin.

Kyllä ne naiset sinne armeijaan voivat mennä jos välttämättä haluavat. Minun mielipide vaan on eikä sitä kukaan ole vielä onnistunut muuttamaan koska en toista ole omin silmin nähnyt on se että kaikkiin fyysisesti rasittavampiin hommiin ei naisista ole. Jos joku sinne joskus on itsensä onnistunut keplottelemaankin ei ole tae siitä että homma toimisi.

Kun aikoinaan aloitin asepalvelusta komppanian päällikkömme sanoi että
"on kaksi asiaa joita Suomen armeija ei kestä: Toinen on pehmokenraalit ja toinen on naiset palveluksessa. Toisia on jo ja toiset ovat tulossa"
Samiv
joulu 30, 2009, 17.10
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Naisten vapaaehtoinen asepalvelus
Vastaukset: 108
Luettu: 22545

Naisten vapaaehtoinen asepalvelus

Sen verran omaa lusikkaani soppaan työntäisin että väittäisin että ihan niihin fyysisimpiin hommiin ei naisten kannata pakolla yrittää vaan kannattaa myös miettiä niitä realiteetteja.

Ilkeät pojat puhuvat että aikoinaan nainen joka kävi LJK:n olisi aikalailla tekohengitetty kurssin läpi median ja niiden isoimmilla tuoleilla istuvien ylipäällikköjen toimesta kun piti osoittaa että naisetkin pärjäävät armeijassa siinä kuin miehetkin. Nyt ilmeisesti testejä muutettu niin että ei ole toista naista koulussa ollut kuulemani mukaan.

Vähän vastaavia hommia sissi/tiedustelija suksilla liikkuen harjoittelin Kajaanissa ja vaikea siihen hommiin oli naisia kuvitella. Porukka niissä valtaosin keskimääräistä parempikuntoisempaa. Siinä sitten tavaraa oli rinkassa 30-50 kiloa, päälle aseet, välillä teltta, kamina, kevyt kranaatinheitin, radio, vesikanisteri tai jotain muuta kivaa mitä keksittiin kanniskella mukana.

Tämä sitten hiihtäen umpihangessa vyötärön syvyisessä lumessa umpimetikössä pilkkopimeässä. Uskon sitten kun näen sen omin silmin että joku nainen noista samoista hommista suoriutuu ilman että hän saa avustusta vähemmän tavaran, vartiovuorojen, latujen aukihiihtämisten ynnä muiden muodossa. Itselläkin teki tiukkaa ajoittain ja olin siihen aikaan aika kovassa kunnossa.