Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 8 tulosta

Samiv
syys 11, 2018, 20.24
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hanmoodo-videoita?
Vastaukset: 229
Luettu: 80302

Hanmoodo-videoita?

JanneM kirjoitti: syys 11, 2018, 19.45 Jyväskylässä vaikutti myös hanskiporukoilla ja taekwondoporukalla olevan hyvät välit. VArmaan juurikin Jinsun ja Parkin hyvistä väleistä johtuen.
Kyllä, en muista silloin HMD: alkuaikoina mitään sen enempää yhteistyötä olleen, muuta kuin sen että tuo Mestari Park Jinsun luona bunkkasi ajoittain kun kävi Jyväskylässä vetämässä kursseja mutta asiaan eli olen siis käsittänyt että huonot välit Taekwondon harrastajiin olivat lähinnä toisten tyylisuuntien/opettajien suuntaan. Vähän että mitä tulette kilpailemaan meidän kanssa harrastajista (ja rahoista) Jotenkin jäi sellainen mielikuva että myös tällä Parkilla olisi ollut jotain samansuuntaisia ongelmia vai olenkohan ihan tyystin väärässä. Tämä on vaan mielikuva joka minulle on jäänyt.
Mutta hyvin paljon mielikuvien ja puheiden varassa olen. Itse en koskaan Jyväskylässä esim Taekwondon harrastajien kanssa muista olleeni missään tekemissä niin hyvässä kuin pahassa.
Samiv
syys 11, 2018, 20.17
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hanmoodo-videoita?
Vastaukset: 229
Luettu: 80302

Hanmoodo-videoita?

Kyllä se Jyväskylän Han Moo Do seuran merkki jonka Petteri suunnitteli oli juuri tuo alla oleva ja nyt taas puhun muistin varassa olevia asioita 25 vuoden takaa :) (jos joku on eri mieltä taikka tietää mielestään varmasti asian :) )

Sellainen tuli kanssa mieleen että muistaakseni loppuvuodesta -92 tai keväällä -93 Jinsu keräsi jo mukana vähän pidempään olleista harrastajista kenellä aikaa liikeni ja tennari nousi sivupotkussa korkeammalle kuin Ranella ja Keravan kolleilla ns.näytösryhmän jolle sitten hiottiin muutaman minuutin näyttävä ohjelmanumero kurssien näytöksiin. Ryhmä kiersi sitten Jinsun mukana kun uusia paikkakuntia/kursseja avattiin. Tuossa ryhmässä oli tuolloin ainakin Mr.Kokki ja Manninen, ehkä myös Kivelä (en aivan 100% varma)
Samiv
syys 11, 2018, 19.28
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hanmoodo-videoita?
Vastaukset: 229
Luettu: 80302

Hanmoodo-videoita?

Kyllä juurikin näin, tosiaan en muistanut kuin etunimen/kutsumanimen "Pete". Tuon merkin suunnittelun/merkin olin unohtanut kokonaan mutta heti muistui mieleen kun siitä mainitsit. Mielestäni niitä myös jossain tarrapaidassa tms painatettiin joku erä harrastajille. En tiedä löytyisikö jopa vanhempieni luota vielä vanha puku jostain ullakon laatikoista jossa ko.merkki voisi olla kiinni.
Samiv
syys 11, 2018, 18.24
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hanmoodo-videoita?
Vastaukset: 229
Luettu: 80302

Hanmoodo-videoita?

Minulla on joskus ollut jossain nauhalla myös pätkä jossa Hoi Jeon Moi Soolin suurmestari kävi ja ellei peräti Jyväskylässä Ryhtilässä pitämässä näytöksen Hoi Jeon Moi Soolista jos täällä olisi alkanut sen harrastaminen. Tätä kirjoittaessa tulikin mieleen että muistaakseni/mielikuvieni Jinsu alunperin tai ainakin alussa jonkin aikaa opetti Hoi Jeon Moi Soolia (olikohan ollut juuri Helsingissä). Ko.laji ei kuitenkaan ottanut tuulta alleen ja seuraava yritys oli HMD:llä (näin kuvittelen asian)
Samiv
syys 11, 2018, 17.59
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hanmoodo-videoita?
Vastaukset: 229
Luettu: 80302

Hanmoodo-videoita?

Eizei kirjoitti: syys 11, 2018, 17.33 JanneM tietänee oliko tuo korealainen taekwondo-opettaja hänen tkd opettajansa ja muistaakseni korean taekwondomaajoukkueen tämän hetkinen päävalmentaja Park Jong Man?
Kuulostaa jotenkin tuo Park tutulta. Hei Jeon Moi Soolin kaverit olivat muistaakseni veljekset jotka olivat asuneet jo pidempään Helsingissä ja taisivat opiskella ainakin toinen Helsingin Yliopistossa.
Samiv
syys 11, 2018, 17.57
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hanmoodo-videoita?
Vastaukset: 229
Luettu: 80302

Hanmoodo-videoita?

Eizei kirjoitti: syys 11, 2018, 17.31 Mahtavaa tarinaa! Kiitos! Olikohan muuten tuo 93 tyrmäys suoralla etupotkulla naamaan vastapalloon? Muistan tällasen jostain vanhalta kisanauhalta!
Juurikin sama tyrmäys. Vastustaja heilahti, kumartui tai syöksyi eteenpäin ja en nyt muista oliko etupotkulla tai kierrepotkulla suoraan naamatauluun josta seurasi lyhyt muutaman sekunnin tyrmäys.
Samiv
syys 11, 2018, 17.13
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hanmoodo-videoita?
Vastaukset: 229
Luettu: 80302

Hanmoodo-videoita?

No kuten sanoin niin tosiaankin en muista enään täysin tarkasti päivämääriä ym mutta muistan että kesäkuussa -93 lähdin armeijaan ja silloin olin jo Han Moo Do:ta Jyväskylässä harrastanut muistakseeni vihreään vyöhön asti (jotenkin sellainen mielikuva).

-92 kesällä kun Jinsu oli kesän Koreassa vaimonsa kanssa niin käytiin sitä varten mm. pankissa kirjoittamassa valtakirja minulle jolla pystyin hoitamaan hänen asioitaan tarvittaessa Suomessa. Pyöritti yrityksen kautta varustemyyntiä ja koulutustoimintaa ym. Muistaakseni yhden laskunkin kävin joskus maksamassa/hoitamassa. -92 ennen armeijaan menoa vietin paljonkin aikaa JinSun luona Kinkomalla osittain koska hän tykkäsi sinne kutsua harrastajia koska ei heillä Jyväskylässä ollut muita ystäviä ja siellä oli välillä pari kertaa myös Jyväskylässä opettamassa käynyt JinSu:n kaveri Takewondoa opettanut korealainen ja pari kertaa Hoi Jeon Moi Soolia Helsingissä opettaneet (en muista enään nimiä). Muistan myös että -92 talviolympialaisia katsoessa Jinsu totesi että Toni Niemisellä on musta vyö mäkihypyssä. Muistaakseni -93 syntyi Jinsun poika ja hommattiin hänelle lastenvaunut äitini veljeltä. Joten noilla haarukoin noita alkuaikoja vuosiin 91-93...

Noiden muistikuvien pohjalta olen melko varma että syksyllä -91 pidettiin Monitoimitalon alakerrassa näytös jossa oli Jinsu ja YoungSuk pitämässä parin Seinäjoelta (taas muistaakseni :) ) olevan harrastajan kanssa (muistaakseni sinivöisiä) näytöstä jossa pyörähti alkeiskurssi käyntiin.

Kun touhua varten piti saada monnarilta vuorot ja Jinsu ei voinut (halunnut) sitä yrityksensä kautta pyörittää, perustettiin hyvin nopeasti oikeastaan muistaakseni melkein sen näytöksen jälkeen Jyväskylän Han Moo Do tai jotain vastaavaa yhdistys jolle valittiin myös puheenjohtaja, sihteeri ym. Yhdistysksen ns. viralliset perustamispaperit ym allekirjoitettiin Gummeruksenkadulla toimitettavaksi yhdistysrekisteriin. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin muistaakseni Kangasvuoresta päin oleva Pete (älä kysy sukunimeä) joka kyllä aika nopeasti lopetti harrastamisen. Ensimmäisessä hallituksessa oli myös mukana SInikka (tai Sini tai jotain vastaavaa) joka oli töissä jossain keskustassa olleessa kiinantavaroita myyvässä kaupassa. Parin muun nimiä en muista.

Tuon yhdistyksen nimissä haettiin sitten vuoroja monnarilta ja järjestettiin sitten esim ne Viitanimen ekat Han Moo Do kisat.

Tietysti mielenkiintoiseksi menee minkä takia tuo rekisteröityminen on vasta 1993. Onko ollut niin että henkilö kenen ne paperit on pitänyt toimittaa Patentti ja rekisterihallitukseen ei ole niitä vienyt ja sitä kautta yhdistys on ollut käsityksessä että on rekisteröity yhdistys vaikka rekisteröintiä ei ole tehty vai ovatko hävinneet jonnekin (pidän todennäköisempänä ekaa vaihtoehtoa). No siinä on pari vuotta toimittu sitten yhdistyksenä jota ei oikeasti ole ollut... Joskus kävi mielessä että pitäisi tarkistaa että vieläkö olen siellä vastuuhenkilönä mutta varmastikaan en.

Aslak De Silva oli muistaakseni mukana ensimmäisellä peruskurssilla vaahtosammuttimen kokoisena ja muistaakseni myös Kivelä ja Kokin Marko. Ehkä myös Marko Latva-Karjanmaa. Myös muutamia muita muisssa lajeissa nykyisin vaikuttavia tunnettuja jyväskyläläisiä (tai ainakin yksi). Mannisen Jarno tuli muistaakseni mukaan -92 tai -93 ja jatkoi siitä sitten parin vuoden paasta Hokutory jujutsuun tai siellä harkoissa häneen joskus 90-luvulla törmäsin.

Sen verran alkuajoista että Jinsu tosiaan näin jälkeenpäinkin ajatellen kyllä osasi hommansa ja teki töitä kuin hevonen kiertäen ympäri Keski-Suomea pitämässä eri paikkakunnilla kursseja. Eihän se mitään kultakaivosta ollut kun oli vielä perhe (vaimo ja pieni lapsi elätettävänä) vieraassa maassa. Lisäksi noina aikoina laji sai kärsiä uutena lajina kaikenlaista ja tosiaan tästäkin syystä kuten todettua Jinsulla oli koulutuksessa tavoitteena saada etenkin potkutekniikaltaan päteviä seuralaisia nopeassa tahdissa. Myös ukemit vedettiin jo melkein alkeiskurssilla hyppimällä korkealta kumartuneen kaverin yli ym. Tuolloin 92-93 ainakin yksi keppileiri kerittiin pitämään josta muistona on jossain vanhempien luona aito korealainen harjanvarren virkaa toimittava pitkä keppi. Nuchakuja, miekkoja tai muita välineitä ei vielä tuolloin ollut. Pari kertaa Jinsu kyllä niitä demosi ja totesi että myöhemmin.

Tässä tälläisiä pikaisia muistoja...
Samiv
syys 11, 2018, 12.32
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hanmoodo-videoita?
Vastaukset: 229
Luettu: 80302

Hanmoodo-videoita?

Eizei kirjoitti: elo 5, 2018, 18.23 Vuosi 1993, Jyväskylän seuran perustamisvuosi (toimintaa vuodesta 1991)

Choi Mun Gi (Jinsu) ja Jarno Manninen. Saatetekstistä löytyy lisää.

Sen verran korjausta seuranne historiikkiin että muistaakseni Jarno Manninen ei ollut seuran perustajajäseniä. Tiedän sen itse kun olin paikalla kokouksessa jossa ko.yhdistyksen perustamispaperit kirjoitettiin hallituksen toimesta muistaakseni 91 ja 93 lähdin itse armeijaan joka katkaisi harrastuksen. Muistaakseni Jarno tuli kyllä mukaan hyvin alkuvaiheessa mutta meitä oli vanhaa poliisitaloa vastapäätä yhdessä kämpässä muistaakseni kolme tai neljä henkilöä kirjoittelemassa yhdistyksen perustamispapereita. Jinsu toimitti esimerkkimallit joita oli käytetty Pohjanmaalla. Saattaa olla vieläkin yhdistysrekisterissä alkuperäiset hallituksen jäsenet jos niitä ei ole sinne päivitetty :) Yhdistys tarvittiin jotta saatiin haettua vuorot monnarilta. Tietysti en tiedä onko sen jälkeen perustettu joku toinen seura/yhdistys toimimaan Jyväskylässä mutta ainakin -93 tai -94 asti vedettiin harjoituksia ja toimintaa tuon vuonna -91 perustetun yhdistyksen alla.

Oikein jos joskus kaivelen jäämistöjä multa saattaisi löytyä kuvaamani video ensimmäisistä Jyväskylässä järjestetyistä Han Moo Do kisoista Viitaniemen koululla. Muistan että ainakin yksi tyrmäys tuli potkulla päähän kisoissa. Jotkut nykyisin lajin kautta tunnetuksi tulleet olivat silloin vaahtosammuttimen kokoisia nassikoita :)

Alkuaikojen Jinsun opetustyylin voin kyllä allekirjoittaa ja kun hänen luonnaan Kinkomaalla tuli lukuisia iltoja -92 istuttua iltaa niin hän kertoili syitäkin osittain. Alkuaikoina keskityttiin paljon esimerkiksi potkuharjoiteluun jotta harrastajien potkutekniikka oltaisiin saatu hyvälle tasolle (siihen aikaan Takewondon harrastajien kanssa oli ollut jotain kärhämää Pohjanmaalla joten piti tärkeänä saada harjoittelijen tekniikka hyvälle tasolle)