Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

kenttiensankari
marras 18, 2017, 19.05
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Erikoislyöntien ja erikoispotkujen torjunta
Vastaukset: 12
Luettu: 2018

Erikoislyöntien ja erikoispotkujen torjunta

Itse varmaan torjuisin tuon silmiinhyökkäämisen etäältä samaan tyyliin kuin vaikka jabin. Ja jos se olisi lähitilanne jossa haetaan peukaloita silmiin, niin varmaan samat periaatteet toimisi kuin thaipainissa.

Jussi Häkkinen esitti facebookissa mielenkiintoisen ajatuksen shotoukesta. "Saluunanovi" tyyppinen liike. Itselleni tämä kuulostaa hiukan erikoistorjunnalta, ihan vaan sen vuoksi että ainakin thainyrkkeilyssä se olisi sellainen. Voimakas torjuntaliike jossa heikennetään omaa asemaa samalla. tai ainakin termi saluunanovi antaa sellaisen kuvan. Koitan itse välttää kaikkia torjunta, jossa kättä ojennetaan liikaa ja samaa kättä ei voida enää käyttää kovinkaan fiksusti jatkoliikkeeseen. Ainoat poikkeukset ovat oikeastaan jos kädellä otetaan kiinni jostain, mutta ainakaan lyöntiin en tuota käyttäisi. Voisiko joku selittää tuon torjunnan ja millaisessa tilanteessa sitä käytetään? Varmaan hiukan avaisi itelleni enemmän mitä sillä haetaan.
kenttiensankari
marras 18, 2017, 11.00
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Erikoislyöntien ja erikoispotkujen torjunta
Vastaukset: 12
Luettu: 2018

Erikoislyöntien ja erikoispotkujen torjunta

Facebookissa TimoS:n feedissä aukesi palanen mielenkiintoista keskustelua, kun alettiin puhua silmiinhyökkäämisen torjunnasta. Hiukan ehkä ivallisesti linkitettiin myös video jossa homma torjuttiin "veitsikäsi"torjunnalla. Tästä sain sitten kipinän tähän keskusteluun.

Onko lajeissanne ns. harvinaisempia tapoja hyökätä kuin perinteinen nyrkki naamaan tai potku kylkeen? Onko näihin hyökkäyksiin olemassa myös puolustuksia? Thainyrkkeilyssä pääsääntöisesti erikoisiskuihin toimii samat torjunnat kuin perinteisimpiin hyökkäyksiinkin. Torjuisin kiertolyönnin suurinpiirtein samalla tavalla kuin koukunkin. Tai koukkupotkun kuten koukkulyönnin, joskin etäisyys olisi eri. Takakiertotekniikat sitten pääsääntöisesti liikkeellä pois, tai jos olisin myöhässä niin reaktio olisi myös hyvin todennäköisesti sama kuin perinteisempiin tekniikoihin.